Ministry of Heavy Industries
Government putting emphasis on increasing CPSE’s turnover, efficiency and profitability: Shri Prakash Javadekar
30 SEP 2020 2:47PM by PIB Delhi
Applauding the critical role played by Central Public Sector Enterprises(CPSE’s) during the ongoing pandemic, the Minister for Heavy industries and Public Enterprises, Shri Prakash Javadekar said, “PSUs are pride of nation and Modi Government is putting emphasis on increasing efficiency, turnover and profitability of these units.”
The Minister along with the Minister of State, Shri Arjun Ram Meghwal today launched a compendium titled -Building Self-Reliance, Self-Resurgent and Resilient India. The compendium is about PSEs contribution during the pandemic. (e-Compendium)
Shri Javadekar lauded the work done by PSE’s during COVID-19 pandemic. “Electricity supply during COVID pandemic was 99 percent, nearly 24,000 LPG distributors, 71,000 retail outlets, 6,500 SKO dealers were open round the clock to serve people,”, said Shri Javadekar.
Praising the CPSE’s for maintaining nearly 100 percent goods movement and goods production the Minister said, “Around 71 crores LPG cylinders were supplied to the people, OMCs have given 21 crore free refills to consumers for a period of 3 months from April to June with financial assistance of Rs. 13000 Crore”. He further added that nearly 33 million MT was transported and the CPSE’s also gave medical assistance by providing nearly 11,000 beds in 201 hospitals spread across major cities & remote locations of the country”
Shri Javadekar further said that as the country unlocks and marches towards “AatmaNirbhar Bharat” the role of PSE’s gains even more importanceand expressed happiness that CPSE’s have got back to more than 90% production capacity.
“Today there are total number of 249 operating CPSEs with turnover of more than Rs.25 lakh crores with annual net profit of approximately Rs. 1.75 lakh crores; they pay around 3.62 lakh cr. in the form of dividend, interest, taxes and GST and also the Corporate Social Responsibility expenditure by them is approximately Rs. 3500 crores annually.”, informed the Minister.

হেভী ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
সরকারনা সি.পি.এস.ই.গী শেলওন, থবক পাংথোকপগী মঙম অমসুং হেন্না শেন্দোন ফংবা হেনগৎহন্নবদা অকনবা মিৎয়েং থম্লি: শ্রী প্রকাশ জাবাদেকর
30 SEP 2020 2:47PM by PIB Imphal
হেভি ইন্দস্ত্রিজ অমসুং পব্লিক ইন্তরপ্রাইজেজগী মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবড়েকরনা হৌজিক থোক্লিবা লায়চৎ মতমসিদা সেন্ত্রেল পব্লিক সেক্তর ইন্তরপ্রাইজেজ(সি.পি.এস.ই.)না লৌরিবা মরুওইবা থৌদাং অসিবু থাগৎলদুনা ফোংদোকখি, “পি.এস.য়ু.শিং অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী ওইনা চাউথোক্নিংঙাই ওই অমদি সরকারনা মসিগী য়ুনিৎশিংসিদা থবক্কী মঙম, শেলওন অমদি শেন্দোং হেনগৎহন্নবা অকনবা মিৎয়েং থম্লি।”
মন্ত্রী অসিনা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অর্জুন রাং মেঘৱালগা লোয়ননা ঙসি ইরোমদোম লেপচবা ঙম্বা, অমুক হন্না শেমগৎপা ঙম্বা অমদি হান্নগী ফীভমদা অমুক হঞ্জিলহল্লকপা ঙম্বা ভারত হায়না মিংথোনবা মচং ওইবা ৱাফম অসি হৌদোকখি। মচং ওইবা ৱাফম অসি লায়চৎ অসিগী মতমদা পি.এস.ই.শিংনা লৌখিবা থৌদাং অদুনি। (e-Compendium)
শ্রী জাবাদেকরনা লায়চৎ অসিগী মতমদা পি.এস.ই.শিংনা তৌখিবা থবকশিং অসি থাগৎখি। শ্রী জাবড়েকরনা হায়খি, “লায়চৎ অসিগী মতমদা চাদা ৯৯ মৈ ফংহনখি, চাউরাক্না এল.পি.জি. য়েন্থোক্নবা ২৪,০০০মুক, রিতেল আওতলেৎ ৭১,০০০, এস.কে.ও.দিলর ৬,৫০০ অসি মীয়ামগী মতেং পাংনবা নুমিৎ চুপ্পা হাংদুনা থমখি।”
সি.পি.এস.ই.গী চাদা ১০০রোম পোৎশিং পুথোক-পুশিন তৌবা অমদি পোৎলমশিং পুথোকখি হায়না মন্ত্রীনা থাগৎলদুনা হায়খি, “এল.পি.জি. সিলিন্দর করোর ৭১রোম অসি মীয়ামদা ফংহনখি, ও.এম.সি.শিংনা কঞ্জুমরশিংদা এপ্রীলদগী জুনফাওবা থা ৩মুক্কী ওইনা লুপা করোর ১৩০০গী শেলগী তেংবাংগা লোয়ননা করোর ২১রোমগী লেম্না গ্যাস হান্নবা পীখ্রে।” চাউরাক্না মেত্রিক তোন মিলিয়ন ৩৩মুক পুথোক-পুশিন তৌখি অদুগা সি.পি.এস.ই.শিংনা লৈবাক অসিদা শন্দোক্তুনা লৈরিবা অচৌবা অমদি লাপ্না লৈবা মফমশিংদা লৈবা হোসপিতালশিংদা ২০১দা হকশেলগী ওইবা তেংবাং ওইনা চাউরাক্না ফমুং ১১,০০০মুক ফংহনখি।”মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি।
#Covid19 के कारण हुए लॉकडाउन में भी इलेक्ट्रिसिटी,गैस सप्लाई,रिफिल जारी रहा,वहीं पेट्रोल पंप खुले रहे। बिजली की आपूर्ति 99% थी,सामान और 33 मिलियन MT अनाज की ढुआई हुई ,71 cr LPG सिलेंडर रिफिल हुए व 21 cr परिवारों को दिए गए, PSU द्वारा अस्पतालों में 11,400 बेड कोविड के लिए लगाए गए pic.twitter.com/ToigpXDPSP
— Prakash Javadekar (@PrakashJavdekar) September 30, 2020
লৈবাক অসি অনলোক তৌরকপা অমদি “আত্মনির্ভর ভারত”লোমদা চংশিল্লকপদা পি.এস.ই.শিং অসি হেন্না মরুওইবা ওইহল্লে হায়না শ্রী জাবড়েকরনা মখা তানা ফোংদোকখি অমদি পি.এস.ই.শিং অসিনা চাদা ৯০গী পোত্থোক পুথোকপগী চাং অদু অমুক হন্না ফংবা ঙম্লে হায়না নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
“ঙসিদি লুপা করোর লাক্ষ ১.৭৫মুক্কী চহিগী ওইনা অপুনবা শেন্দোংগা কোন্নবা লুপা করোর লাক্ষ ২.৫ হেনবগী শেলওন লৈবা থবক পাংথোক্লিবা সি.পি.এস.ই. ২৪৯ লৈরে; অথুংবা শেল, শেন্দোই, তেক্স অমদি জি.এস.তি. ওইনা লুপা করোর ৩.৬২মুক অমদি লল্লোন ইতিক তৌবদা ময়াম্না লৌবা থৌদাংগী চাদিং ওইনা চহিদা লুপা করোর ৩৫০০ ওইনা থিখ্রে” হায়না মন্ত্রীনা পাউদমখি।