Ministry of Finance
Monthly Review of Accounts of Union Government of India upto the month of August, 2020 for the Financial Year 2020-21
30 SEP 2020 5:19PM by PIB Delhi
The Monthly Account of the Union Government of India upto the month of August, 2020 has been consolidated and reports published. The highlights are given below:-
The Government of India has received ₹3,77,306 crore (16.80% of corresponding BE 2020-21 of Total Receipts) upto August, 2020 comprising ₹ 2,84,495 crore Tax Revenue (Net to Centre), ₹86,147 crore of Non Tax Revenue and ₹6,664 crore of Non Debt Capital Receipts. Non Debt Capital Receipts consists of Recovery of Loans (₹6,635 crore) and Disinvestment proceeds (₹29 crore)
₹2,17,976 crore has been transferred to State Governments as Devolution of Share of Taxes by Government of India upto this period which is ₹37,629 crore lower than the previous year.
Total Expenditure incurred by Government of India is ₹12,47,653 crore (41.01% of corresponding BE 2020-21), out of which ₹11,13,206 crore is on Revenue Account and ₹1,34,447crore is on Capital Account. Out of the Total Revenue Expenditure, ₹2,37,662 crore is on account of Interest Payments and ₹1,30,700 crore is on account of Major Subsidies.

বিত্ত মন্ত্ৰালয়
২০২০-২১ বিত্তীয় বৰ্ষত আগষ্ট মাহলৈকে ভাৰত চৰকাৰৰ একাউণ্টসমূহৰ মাহেকীয়া পর্যালোচনা
30 SEP 2020 5:19PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰে চলিত বৰ্ষৰ আগষ্ট মাহলৈকে একাউণ্টসমূহৰ মাহেকীয়া হিচাপ-নিকাচ সম্বলিত প্ৰতিবেদন প্ৰকাশ কৰিছে। এই প্ৰতিবেদনৰ উল্লেখযোগ্য দিশবোৰ হৈছেঃ
ভাৰত চৰকাৰে ২০২০ৰ আগষ্টলৈকে ২০২০-২১ বাজেট হিচাপৰ নিৰিখত ৩,৭৭,৩০৬ কোটি টকা সংগ্ৰহ কৰিছে৷ ইয়াৰে ২,৮৪,৪৯৫ কোটি টকা কৰ ৰাজহৰ বাবদ(সম্পূর্ণ কেন্দ্রীয় অংশ হিচাপত), কৰ বহির্ভূত ৰাজহ হিচাপত ৮৬,১৪৭ কোটি টকা আৰু নন-ডেট কেপিটেল ৰিচিট বা ঋণ বহির্ভূত মূলধন ৰিচিট হিচাপে ৬,৬৬৪ কোটি টকা সংগ্ৰহ কৰা হৈছে৷ ঋণ বহির্ভূত মূলধনী ৰিচিট পৰিমাণৰ ভিতৰত ঋণ পুনৰুদ্ধাৰৰ বাবদ ৬,৬৩৫ কোটি টকা আৰু নিৰ্বিনিয়োজনৰ বাবদ ২৯ কোটি টকা সংগ্ৰহ হৈছে৷
কেন্দ্রীয় চৰকাৰে যোৱা আগষ্ট মাহলৈকে সংগৃহ কৰা কৰৰ প্ৰদেয় অংশৰ বাবদ ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক ২,১৭,৯৭৬ কোটি টকা হস্তান্তৰ কৰিছে, যি বিগত বৰ্ষৰ একে সময়ৰ তুলনাত ৩৭,৬২৯ কোটি টকা কম৷
ভাৰত চৰকাৰৰ মুঠ ব্যয়ৰ পৰিমাণ ১২,৪৭,৬৫৩ কোটি টকা(২০২০-২১ বাজেট হিচাপৰ নিৰিখত ৪১.০১ শতাংশ)৷ এই মুঠ ব্যয়ৰ ভিতৰত ৰাজহ একাউণ্ট শিতানত ব্যয় হৈছে ১১,১৩,২০৬ কোটি টকা আৰু মূলধন একাউণ্টৰ বাবদ ব্যয়ৰ পৰিমাণ ১,৩৪,৪৪৭ কোটি টকা৷ ৰাজহ শিতানত মুঠ ব্যয়ৰ ভিতৰত ২,৩৭,৬৬২ কোটি টকা ব্যয় কৰা হৈছে৷ প্ৰদেয় সুদ পুৰণৰ বাবদ ৰাজসাহায্যৰ হিচাপত ১,৩০,৭০০ কোটি টকা ব্যয় হৈছে৷