Ministry of Finance
Issuance Calendar for Marketable Dated Securities for October 2020 - March 2021
30 SEP 2020 6:45PM by PIB Delhi
To enable institutional and retail investors plan their investments efficiently and provide transparency and stability to the Government securities market, an indicative calendar for issuance of Government dated securities for the second half of the fiscal year 2020-21 (October 01, 2020 to March 31, 2021) has been prepared in consultation with the Reserve Bank of India.
As evident from the calendar, the second half borrowing programme of the Government of India is expected to be completed by January 2021 to help generate sufficient space to manage the borrowing programme of the State Governments smoothly.
The issuance calendar is as under:
Calendar for Issuance of Government of India Dated Securities
(October 01, 2020 to March 31, 2021)
Sr. No.
Week of Auction
Amount in
( Crore)
Security-wise Allocation
1
October 05-09, 2020
28,000
i) 02 Years for ₹ 3,000 crore
ii) 10 Years for ₹ 13,000 crore
iii) FRB ₹ 3,000 crore
iv) 40 Years for ₹ 9,000 crore
2
October 12-16, 2020
28,000
i) 05 Years for ₹ 8,000 crore
ii) 14 Years for ₹ 12,000 crore
iii) 30 Years for ₹ 8,000 crore
3
October 19-23, 2020
27,000
i) 02 Years for ₹ 3,000 crore
ii) 10 Years for ₹12,000 crore
iii) FRB ₹ 3,000 crore
iv) 40 Years for ₹ 9,000 crore
4
October 26-30, 2020
27,000
i) 05 Years for ₹ 8,000 crore
ii) 14 Years for ₹ 12,000 crore
iii) 30 Years for ₹ 7,000 crore
5
November 02-06, 2020
27,000
i) 02 Years for ₹ 3,000 crore
ii) 10 Years for ₹ 12,000 crore
iii) FRB ₹ 3,000 crore
iv) 40 Years for ₹ 9,000 crore
6
November 16-20, 2020
27,000
i) 05 Years for ₹ 8,000 crore
ii) 14 Years for ₹ 12,000 crore
iii) 30 Years for ₹ 7,000 crore
7
November 23-27, 2020
27,000
i) 02 Years for ₹ 3,000 crore
ii) 10 Years for ₹ 12,000 crore
iii) FRB ₹ 3,000 crore
iv) 40 Years for ₹ 9,000 crore
8
November 30, 2020 –December 04, 2020
27,000
i) 05 Years for ₹ 8,000 crore
ii) 14 Years for ₹ 12,000 crore
iii) 30 Years for ₹ 7,000 crore
9
December 07-11, 2020
27,000
i) 02 Years for ₹ 3,000 crore
ii) 10 Years for ₹ 12,000 crore
iii) FRB ₹ 3,000 crore
iv) 40 Years for ₹ 9,000 crore
Sr. No.
Week of Auction
Amount in
( Crore)
Security-wise Allocation
10
December 14-18, 2020
27,000
i) 05 Years for ₹ 8,000 crore
ii) 14 Years for ₹ 12,000 crore
iii) 30 Years for ₹ 7,000 crore
11
December 21-25, 2020
27,000
i) 02 Years for ₹ 3,000 crore
ii) 10 Years for ₹ 12,000 crore
iii) FRB ₹ 3,000 crore
iv) 40 Years for ₹ 9,000 crore
12
December 28, 2020 –January 01, 2021
27,000
i) 05 Years for ₹ 8,000 crore
ii) 14 Years for ₹ 12,000 crore
iii) 30 Years for ₹ 7,000 crore
13
January 04-08, 2021
27,000
i) 02 Years for ₹ 3,000 crore
ii) 10 Years for ₹ 12,000 crore
iii) FRB ₹ 3,000 crore
iv) 40 Years for ₹ 9,000 crore
14
January 11-15, 2021
27,000
i) 05 Years for ₹ 8,000 crore
ii) 14 Years for ₹ 12,000 crore
iii) 30 Years for ₹ 7,000 crore
15
January 18-22, 2021
27,000
i) 02 Years for ₹ 3,000 crore
ii) 10 Years for ₹ 12,000 crore
iii) FRB ₹ 3,000 crore
iv) 40 Years for ₹ 9,000 crore
16
January 25-29, 2021
27,000
i) 05 Years for ₹ 8,000 crore
ii) 14 Years for ₹ 12,000 crore
iii) 30 Years for ₹ 7,000 crore
Total
4,34,000
As hitherto, all the auctions covered by the calendar will have the facility of non-competitive bidding scheme under which 5 per cent of the notified amount will be reserved for the specified retail investors.
Like in the past, the Government of India, in consultation with the Reserve Bank of India, will continue to have the flexibility to bring about modifications in the above calendar in terms of notified amount, issuance period, maturities, etc. and to issue different types of instruments, including instruments having non-standard maturity and floating rate bonds (FRBs), including CPI linked inflation linked bonds, depending upon the requirement of the Government of India, evolving market conditions and other relevant factors, after giving due notice to the market. The calendar is subject to change, if circumstances so warrant, including for reasons such as intervening holidays. Such changes shall be communicated through Press Releases.
The Government of India, in consultation with the Reserve Bank of India, reserves the right to exercise the green-shoe option to retain additional subscription up to ₹ 2,000 crore each against one or more security/ies indicated in the auction notification.
RBI will also be conducting switches of dated securities through auction on every third Monday of the month. In case third Monday is a holiday, switch auction will be conducted on fourth Monday of the month.
The auction of dated securities will be subject to the terms and conditions specified in the General Notification No. F.4(2)-W&M/2018 dated March 27, 2018 issued by the Government of India, as amended from time to time.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ওক্তোবর ২০২০-মার্চ ২০২১গী ওইনা ভারত সরকারনা তাং পীরবা সেক্যুরিতীশিং পীথোকপা কেলেন্দর
30 SEP 2020 6:45PM by PIB Imphal
ইন্সতিত্যুস্নেল অমসুং রিতেল ইনভেস্তরশিংনা মখোয়গী ইনভেস্তমেন্তশিং অদু নিংথিনা থৌরাং অদু নিংথিনা তৌবা ঙম্নবা অমদি সরকারগী সেক্যুরিতীশিংগী কৈথেলদা নুং-পান শেংনা উবা অমদি তুং-কোইনা মতম শাংনা লৈনবীদমক্তা শেনবা চহি ২০২০-২১গী অনিশুবা শেনখোম-শেঞ্চৎকী চহিগী ওইনা সরকারনা তাং লেপ্পবা সেক্যুরিতীশিং অদু ফংহন্নবগীদমক্তা কংহন্নবা তাকপা কেলেন্দর ২০২০-২১(ওক্তোবর ০১, ২০২০দগী মার্চ ৩১, ২০২১ অসি ভারতীয় রিজর্ব বেঙ্ককা খন্নদুনা পুথোকখ্রে।
কেলেন্দর অসিদা ময়েক শেংনা খংহনবা ওইনা রাজ্য সরকারশিংনা শেল পুবগী থৌরম অসি অপনবা লৈতনা পাংথোকহন্নবগীদমক্তা মরাং কাইনা মতম ফংনবগীদমক্তা ভারত সরকারগী অনিশুবা হাল্ফকী শেল পুবগী থৌরম অসি জনুৱারী ২০২১দা মপুং ফারবা য়াই।
থোক্লবা কেলেন্দর অসি মখাদা লৈরেঃ
ভারত সরকারনা তাং পীরবা সেক্যুরিতীশিং পীথোকপা কেলেন্দর
(ওক্তোবর ০১, ২০২০দগী মার্চ ৩১, ২০২১)
মথং-মনাও.
ওক্সন তৌনবগী চয়োল
সেনফম ( লুপা করোরদা)
সেক্যুরিতীগী ওইনা অয়াবা পীবা
১
ওক্তোবর ০৫-০৯, ২০২০
২৮,০০০
i) লুপা করোর ৩০০০গী ওইনা চহি ২
ii) লুপা করোর ১৩,০০০গী ওইনা চহি ১০
iii) এফ.আর.বি.লুপা করোর ৩,০০০
iv) লুপা করোর ৯,০০০গী ওইনা চহি ৪০
২
ওক্তোবর ১২-১৬, ২০২০
২৮,০০০
- লুপা করোর ৮,০০০ গী ওইনা চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১২,০০০ গী ওইনা চহি ১৪
iii) লুপা করোর ৮,০০০গী ওইনা চহি ৩০
৩
ওক্তোবর ১৯-২৩, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৩,০০০গী ওইনা চহি ০২
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১০
iii) এফ.আর.বি. লুপা করোর ৩,০০০
iv) লুপা করোর ৯,০০০ গী ওইনা চহি ৪০
৪
ওক্তোবর ২৬-৩০, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৮,০০০গী ওইনা চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১২,০০০ গী ওইনা চহি ১৪
iii) লুপা করোর ৭,০০০গী ওইনা চহি ৩০
৫
নবেম্বর ০২-০৬, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৩,০০০গী ওইনা চহি ০২
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১০
iii) এফ.আর.বি.লুপা করোর ৩,০০০
iv) লুপা করোর ৯,০০০গী ওইনা চহি ৪০
৬
নবেম্বর ১৬-২০, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৮,০০০গী ওইনা চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১৪
iii) লুপা করোর ৭,০০০গী ওইনা চহি ৩০
৭
নবেম্বর ২৩-২৭, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৩,০০০গী ওইনা চহি ০২
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১০
iii) এফ.আর.বি.লুপা করোর ৩,০০০
iv) লুপা করোর ৯,০০০গী ওইনা চহি ৪০
৮
নবেম্বর ৩০, ২০২০ –দিসেম্বর ০৪, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৮,০০০গী ওইনা চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১৪
iii) লুপা করোর ৭,০০০গী ওইনা চহি ৩০
৯
দিসেম্বর ০৭-১১, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৩,০০০গী ওইনা চহি ০২
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১০
iii) এফ.আর.বি.লুপা করোর ৩,০০০
iv) লুপা করোর ৯,০০০গী ওইনা চহি ৪০
মথং-মনাও
ওক্সন তৌবগী চয়োল
শেনফম (লুপা করোরদা)
সেক্যুরিতীগী ওইনা অয়াবা পীবা
১০
দিসেম্বর ১৪-১৮, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৮,০০০গী ওইনা চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১৪
iii) লুপা করোর ৭,০০০গী ওইনা চহি ৩০
১১
দিসেম্বর ২১-২৫, ২০২০
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৩,০০০গী ওইনা চহি ০২
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১০
iii) এফ.আর.বি.লুপা করোর ৩,০০০
iv) লুপা করোর ৯,০০০গী ওইনা চহি ৪০
১২
দিসেম্বর ২৮, ২০২০ –জনুৱারী ০১, ২০২১
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৮,০০০গী ওইনা চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১৮
iii) লুপা করোর ৭,০০০গী ওইনা চহি ৩০
১৩
জনুৱারী ০৪-০৮, ২০২১
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৩,০০০গী ওইনা চহি ০২
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১০
iii) এফ.আর.বি.লুপা করোর ৩,০০০
iv) লুপা করোর ৯,০০০গী ওইনা চহি ৪০
১৪
জনুৱারী ১১-১৫, ২০২১
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৮,০০০গী ওইনা চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১৪
iii) লুপা করোর ৭,০০০গী ওইনা চহি ৩০
১৫
জনুৱারী ১৮-২২, ২০২১
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৩,০০০গী ওইনা চহি ০২
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১০
iii) এফ.আর.বি.লুপা করোর ৩,০০০
iv) লুপা করোর ৯,০০০গী ওইনা চহি ৪০
১৬
জনুৱারী ২৫-২৯, ২০২১
২৭,০০০
i) লুপা করোর ৮,০০০গী ওইনা চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১২,০০০গী ওইনা চহি ১৪
iii) লুপা করোর ৭,০০০গী ওইনা চহি ৩০
অপুনবা
৪,৩৪,০০০
হৌজিক ফাওবদা কেলেন্দর অসিনা কোনশিনখিবা ওক্সন্দা চাংদম্নবদা য়াওবা নত্তবা মওংদা নিলাম লাওবগী স্কীমগী খুদোংচাবা ফংগনি, মসিদগী হান্না খংহনখ্রবা শেনফমগী চাদা ৫ অসি অখন্নবা রিতেল ইনভেস্তরশিংগীদমক্তা রিজর্ব তৌগনি।
হান্নগুম্না, ভারত সরকারনা ভারতীয় রিজর্ব বেঙ্ককা খন্নদুনা হান্না খংহনখ্রবা শেল থোরকহন্নবগী মতম, মতম শুবনচিংবগী মতাংদা মথক্তা পীরিবা কেলেন্দর অসিদা শেমদোক্নবা অমদি তোঙান-তোঙান্না পুথোক্নবগীদমক্তা কোমথোক-কোমশিন তৌবা য়াগনি। নন-স্তেন্দর্দ ওইনা মতম শুবা অমদি ফ্লোত্তিং রেৎ বোন্দ(এফ.আর.বি.)গী ওইবা খুৎলায়শিং য়াওনা সি.পি.আই.গা মরি লৈনবা ইনফ্লেসন লিঙ্ক বোন্দশিং, ভারত সরকারগী মথৌ তাবদা য়ুম্ফম ওইরগা কৈথেলগী ফীভমশিং অমদি কৈথেলদা মরম তাক্নবগী নোতিশ থোক্লবা মতুংদা অতৈ মরি লৈনবা ফেক্তরশিং লৈহন্নবা তৌগদবনি। কেলেন্দর অসি হোংদোকপা অমত্তা য়াদে অদুবু করিগুম্বা থৌদোকশিং অসি য়াম্না তারবদি মসিদা খুৎ থিংজিল্লুবা য়াদবা ছুতীশিংনচিংবা মরম য়াওরি। মতৌ অসিগুম্না শেমদোকপশিং অসি প্রেস রিলিজশিংদগী ই-পাও ফাওনগনি।
ভারত সরকারনা ভারতীয় রিজর্ব বেঙ্ককা তান্নদুনা ওক্সনগী নোতিশতা খংহন্দুনা তাকপা অমা নত্রগা অমদগী হেন্বা সেক্যুরিতী/চাগাগী মায়োক খুদিংদা লুপা করোর ২০০০ ফাওবগী অহেনবা সব্সক্রিপ্সন লৈহন্নবগীদমক্তা গ্রীন-শুগী ওপ্সন অদু শিজিন্ননবগী হক অদু তেক্ত-কাইদনা লৈগনি। আর.বি.আই.না থা অমগী নিংথৌকাবা খুদিংদা ওক্সনগী থোংদগী তাং পীরবা সেক্যুরিতীশিংগী স্বীচকী থবকসু পাংথোক্কনি। করিগুম্বা অহুমশুবা নিংথৌকাবা অসি ছুতী ওইরবদি থা অদুগী মরীশুবা চহিদা স্বীচ ওক্সন পাংথোক্কনি।
তাং পীরবা সেক্যুরিতীশিং অদু ওক্সন তৌনবা ভারত সরকারনা থোকপা জেনরেল নোতিশ নম্বর.এফ.৪(২)-দব্লয়ু.অমসুং এম./২০১৮, মার্চ, ২৭, ২০১৮দা পীরিবা চৎন-কাংলোনশিং অমদি কন্দিসনশিং অসি মতম-মতমগী ওইনা শেমদোকপা ওইবনা অদুম্মক লৈগনি।