Ministry of Defence
Army Static Switched Communication Network (ASCON) Phase IV of the Indian Army to be established by M/s ITI;
To provide big boost to the operational capability of defence forces;
Provides an opportunity to the PSU in providing impetus to the Indian economy
01 OCT 2020 5:24PM by PIB Delhi
In order to meet the long pending demand of the Indian Army the Cabinet Committee on Security, has approved the proposal for establishment of Army Static Switched Communication Network (ASCON) Phase IV Network to be implemented by M/s ITI, a Public Sector Undertaking, at an estimated cost of Rs. 7796.39 crore with an implementation schedule of 36 months from the date of signing of the contract. The contract has been signed with M/s ITI Ltd. on 01.10.2020. The project is a strategic and theatre area communication network which will upgrade the existing Asynchronous Transfer Mode Technology to Internet Protocol (IP) / Multi Protocol Label Switching (MPLS) Technology. Optical Fibre Cable (OFC), Microwave Radio and Satellite will be used as communication media.
The project will provide better survivability, responsiveness and high bandwidth in any operational scenario and enhance the communication coverage of network closer to IB/LC/LAC. The network will extend the high bandwidth communication to the remote operational areas in Central and Eastern Sectors and enhance communication reach to the forward locations in the Western border too. Thus, the project would augment the communication network of Indian Army in the sensitive forward operational areas which in turn will provide a major boost to the operational preparedness of the Indian Army especially keeping in view the current operational situation at LAC.
Further, with approximately 80% indigenous content, the project will provide a boost to the Indian Industry. The project involves execution of civil works, laying of OFC, tower construction, etc.and with utilization of local resources, hiring of manpower, it would generate employment opportunities especially to the people in remote border areas, support and boost rural economy, assist in upliftment of the local of the local economies, provide skill development during the prolonged period of execution and maintenance of the network.
The project is also a big opportunity for the public sector to showcase its capability and provide an impetus to the Indian economy and will be a step in the direction of achieving the goal of Atmanirbhar Bharat.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন আর্মীগী আরমী স্তেতিক স্বিৎচ কম্ম্যুনিকেসন নেৎৱর্ক (এ.এস.সি.ও.এন.) ফেজ-৪ অসি এম./এস. আই.তি.আই.না শেমগনি
দিফেন্স ফোর্সকী তৌবা ঙম্বগী মতিক হেনগৎহনবদা তেংবাংলগনি
ভারতকী শেন্মিৎলোনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবদা তেংবাংনবা পি.এস.য়ু.শিংদা খুদোংচাবা পীরগনি
01 OCT 2020 5:24PM by PIB Imphal
মতম কুইনদগী পন্দুনা লৈরক্লবা ইন্দিয়ন আর্মীগী হায়জবা অমবু থবক ওইনা পাঙথোক্নবা হায়দুনা সেক্যুরিতীগী কেবিনেৎ কম্মিত্তীনা পব্লিক সেক্তর অন্দরতেকিং অমা ওইরিবা এম./এস. আই.তি.আই.না কন্ত্রেক্কী খুৎয়েক পীনবগী থা ৩৬কী মনুংদা চাউরাক্না লুপা করোর ৭৭৯৬.৩৯ চঙনা পাঙথোক্কদবা আরমী স্তেতিক স্বিৎচ কম্ম্যুনিকেসন নেৎৱর্ক (এ.এস.সি.ও.এন.) ফেজ-৪ থবক হৌনবা অয়াবা পীখ্রে। মসিগী কন্ত্রেক্ত অসি এম./এস. আই.তি.আই. লিমিতেদকা ১/১০/২০২০দা খুৎয়েক পীনখিবনি। মসিগী প্রোজেক্ত অসি স্ত্রেতজিক অমসুং থীএতর এরিয়া কম্ম্যুনিকেসনগী নেৎৱর্ক অমনি অমসুং মসিনা হৌজিক লৈরিবা এসিঙ্ক্রোনস ত্রান্সফর মোদ তেক্নোলোজীবু ইন্তর্নেৎ প্রোতোকোল (আই.পি.)/মলতি প্রোতোকোল লেবেল স্বিৎচিং (এম.পি.এল.এস.) তেক্নোলোজীদা অপগ্রেদ তৌগনি। ওপ্তিকেল ফাইবর কেবল (ও.এফ.সি.), মাইক্রোৱেব রেদিও অমসুং সেতিলাইৎ অসিনা পাউ ফাওনবগী পাম্বৈ ওইনা শিজিন্নগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা ওপরেসনগী মতাং অমা হেক্তদা অফবা অমসুং অহেনবা সর্বাইবেবিলিতী, রেস্পোন্সিবনেস অমসুং অৱাংবা বেনৱিথ পীদুনা আই.বি./এল.সি./এল.এ.সি.গা নক্নবা নেৎৱর্ক্কী মনুংদা পাউ ফাওনবা ঙম্বগী চাং হেনগৎহনগনি। মসিগী নেৎৱর্ক অসিনা অৱাংবা বেনৱিথতা পাউ ফাওনবগী থৌওং অসিবু সেন্ত্রেল অমসুং ইস্তর্ন সেক্তরগী মনুং হঞ্জিন্না লৈবা ওপরেসনগী মফমশিংদা য়ৌহনগনি অমসুং নোংচুপথঙবা ঙমখৈদা লৈবা মমাং ওইবা মফমশিংদা পাউ ফাওবা ঙম্বগী চাংসু হেনগৎহনগনি। মতৌ অসুম্না প্রোজেক্ত অসিনা মরু ওইবা অমসুং মমাং থংবদা লৈবা ওপরেসনগী মফমশিংদা ইন্দিয়ন আর্মীগী পাউ ফাওনবা ঙম্বগী নেৎৱর্ক হেন্না ফগৎহন্দুনা ইন্দিয়ন আর্মীগী ওপরেসনগী হীরমদা শেম-শাদুনা লৈবগী ফিভম্বু, মরু ওইনা এল.এ.সি.দা লৈরিবা ফিভম, হেন্না হেনগৎহনগনি।
মখা তাবা ওইনা প্রোজেক্ত অসিদা লৈবাক অসিদা শজবা মচল ৮০% য়াওদুনা ভারতকী ইন্দস্ত্রীশিংদসু ইথিল পীগনি। প্রোজেক্ত অসিদা সিবিল ৱর্ক, ও.এফ.সি. থাবা, তাৱর শাবনচিংবগী থবকশিং য়াওরি অমসুং লোকেলগী রিসোর্সশিং, মী নেকপগী থৌওংশিং অসিনা মরু ওইনা মনুং হঞ্জিনবা ঙমখৈগী মফমশিংদা লৈবা মীওইশিংদা থবক্কী খুদোংচাবা পীদুনা মফমশিং অসিগী শেন্মিৎলোন্দসু চাউখৎপগী খুদোংচাবা পীগনি। নেৎৱর্ক শেম্বগী থবক অমসুং মসিবু শেন্নবগী মতাংদা মফমশিং অসিগী মীওইশিংদা স্কিল লৈহন্নবা থৌওংশিং পাঙথোক্কদবশিং অসিনা মফমশিং অসিগী য়াইফ য়ুম্বালদসু তেংবাংগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা পব্লিক সেক্তরগী ওইনসু অচৌবা খকুদোংচাবা অমা পীগনি অমসুং মসিগী খুত্থাংদা মখোয়না মখোয়গী তৌবা ঙম্বা উৎপা ঙমদুনা ভারতকী শেন্মিৎলোন চাউখৎপদা খোঙজেল য়াঙহনবা ঙমগনি। মসিনা আত্মানির্ভর ভারতকী পান্দম ফংনবা হোৎনবগী মাইকৈদসু খোঙথাং থাংবা ওইগনি।