Ministry of Defence
Flight Testing of DRDO’s Laser Guided ATGM
01 OCT 2020 5:24PM by PIB Delhi
The indigenously developed Laser Guided Anti Tank Guided Missile (ATGM) was successfully test fired today on 1st Oct 2020 defeating a target located at longer range. The test was conducted from MBT Arjun at KK ranges (ACC&S) Ahmednagar in continuation of successful trial done on 22nd Sep 2020.
The ATGM employs a tandem HEAT warhead to defeat Explosive Reactive Armour (ERA) protected armoured vehicles in ranges from 1.5 to 5 km. It has been developed with multiple-platform launch capability and is currently undergoing technical evaluation trials from 120 mm rifled gun of MBT Arjun.
This Laser Guided Missile has been developed by Armament R&D Establishment (ARDE), Pune in association with High Energy Materials Research Laboratory (HEMRL), Pune and Instruments Research & Development Establishment (IRDE), Dehradun.
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh congratulated DRDO for this successful feat. Secretary DD R&D and Chairman DRDO congratulated DRDO personnel for this achievement which paves the way for Atmanirbhar Bharat pledge of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দি.আর.দি.ও.গী লেজর গাইদেদ এ.তি.জি.এম.গী ফ্লাইত চাংয়েং তৌবা
01 OCT 2020 5:24PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা শাবা লেজর গাইদেদ এন্তি তেঙ্ক গাইদেদ মিসাইল (এ.তি.জি.এম.)বু ঙসি ওক্তোবরগী তাং ১, ২০২০দা অথাপ্পদা লৈবা তার্গেতপু কাপ্তুনা মায় পাক্না চাংয়েং তৌখ্রে। চাংয়েং অসি সেপ্তেম্বর ২২, ২০২০দা মায়পাক্না চাংয়েং তৌখিবা অদউগী মখা তারকপা ওইনা কে.কে.রেঞ্জেজ (এ.সি.সি. অমসুং এস.), অহমদনগরদা লৈবা এম.বি.তি. অর্জুনদগী পাংথোকখবনি।
এ.তি.জি.এম. অসিনা তেন্দেম ঐচ.ই.এ.তি. (হীত) ৱারহেদ অমা কি.মি. ১.৫ দগী ৫ ফাওবগী মনুংদা লৈবা এক্সপ্লোসিব রিএক্তিব আর্মর (এ.আর.এ.)না ঙাকথোকপা গারীশিংবু মায়থিবা পিনবা এম্প্লোই তৌখ্রে । মসিদা মল্তিপল-প্লেতফোর্মদা লোঞ্চ তৌবগী সক্তি য়াওরি অমসুং হায়রিবা অসি হৌজিক-হৌজিক এম.বি.তি. অর্জুনগী ১২০ এম.এম. রাইফল গনদগী তেক্নিকেলগী ওইবা ইভাল্যুৱেশনগী চাংয়েং মখা চৎথরি।
মসিগী লেসর গাইদেদ মিসাইল অসি আরমামেন্ত আর. এন্দ দি. এস্তাব্লিসমেন্ত (এ.আর.দি.এ.), পুনেনা হাই এনর্জী মেতেরিয়েলস রিসর্চ লেবোরেতরী (ঐচ.ই.এম.আর.এল.), পুনে অমসুং ইন্সত্রুমেন্তস রিসর্চ এন্দ দেবেলপমেন্ত এস্তাব্লিসমেন্ত (আই.আর.দি.এ), দেহরাদুনগা খুৎশম্নদুনা পুথোকপনি।
রক্সা মন্ত্রী, শ্রী রাজনাথ সিংনা দি.আর.দি.ও.গী মাইপাকখিবা শিংথানীংঙাই ওইবা থবক অসিগীদমক নুঙাইবা ফোংদোখ্রে। সেক্রেতরী দি.দি. আর. এন্দ দি. অমসুং দি.আর.দি.ও.গী চেয়রমেন্না দি.আর.দি.ও.গী পার্সোনেলশিংবু ইকাইখুম্নবদা মতিক চারবা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদিগী আত্মনির্ভর ভারতকী ৱাশক অদুগী লম্বি য়াৎলিবা মাইপাকখিবা থবক অসিগীদমক থাগৎখ্রে।