Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Paddy Procurement for MSP operation during Kharif Marketing Season 2020-21 gains good momentum
630.06 MT of Moong and Urad having MSP value of Rs. 4.53 Crores, 5089 MT of Copra having MSP value of Rs. 52.40 Crore and 43376 bales of Kapas having MSP value of Rs 122.52 crores also procured
13 OCT 2020 6:38PM by PIB Delhi
The Kharif Marketing Season (KMS) 2020-21 has already commenced and Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at its MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as was done in previous seasons.
Paddy Procurement for KMS 2020-21 has gained a good momentum with increase in the quantum of procurement in the procuring States. Food Corporation of India along with other govt agencies has, upto 12.10.2020, procured over 48.53 LMT Paddy with a total MSP value of ₹ 9164.30 Crores benefitting more than 4.16 Lac farmers.
Procurement of Paddy in Major Procuring States upto 12.10.2020
Further, based on the proposal from the States, approval was accorded for procurement of 41.67 LMT of Pulse and Oilseeds for Kharif Marketing Season 2020 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana, Gujarat, Haryana, Uttar Pradesh, Odisha, Rajasthan and Andhra Pradesh. Further, sanction for procurement of 1.23 LMT of Copra (the perennial crop) for the State of Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala was also given. For other States/UTs approval will also be accorded on receipt of proposals for procurement of Pulses, Oilseeds and Copra under Price Support Scheme (PSS) so that procurement of FAQ grade of these crops can be made at notified MSP for the year 2020-21 directly from the registered farmers, if the market rate goes below MSP during the notified harvesting period in the respective States/UTs by the Central Nodal Agencies through State nominated procuring agencies.
Upto 12.10.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 630.06 MT of Moong and Urad having MSP value of Rs. 4.53 Crores benefitting 554 farmers in Tamil Nadu Maharashtra and Haryana. Similarly, 5089 MT of copra having MSP value of Rs. 52.40 Crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu. In respect of Copra and Urad, rates are ruling above MSP in most of the major producing States. The respective State/UTs Governments are making necessary arrangements for commencement of procurement from the date as decided by the respective States based on the arrivals in respect of Kharif Pulses and Oilseeds.
The Procurement of seed cotton (Kapas) during Kharif Marketing Season 2020-21 has started from 1st October, 2020 and cumulative procurement as on 12th October, 2020 by Cotton Corporation of India has reached a quantity of 43376 bales under MSP for a value of Rs 12252 lakh benefitting 8943 farmers.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
২০২০-২১ খরিফ মার্কেতিং সিজন অসিগী মনুংদা এম.এস.পি.গী ফৌ লৌশিনবা অসি লেপ্পা লৈতনা হেঙ্গৎখ্রেলুপা কোতি ৪.৫৩গী এম.এস.পি. মমল ওইরিবা মুঙ্গ অমসুং উরদ এম.তি. ৬৩০.০৬, লুপা কোতি ৫২.৪০গী এম.এস.পি. মমল ওইরিবা কোপ্রা এম.তি. ৫০৮৯ অমসুং লুপা কোতি ১২২.৫২গী এম.এস.পি. মমল ওইরিবা কপাস বেল ৪৩৩৭৬ লৌশিনখ্রে
13 OCT 2020 6:38PM by PIB Imphal
২০২০-২১গী খরিফ মার্কেতিং সিজন(কে.এম.এস.) অসি মাংজৌননা হৌখ্রে অমসুং মমাংগী চহীশিংদা লৈরম্লিবা এম.এস.পি. স্কিম অসিগী মখাদা লৌমীশিংদগী এম.এস.পি. মমলদা ২০২০-২১গী খরিফ মহৈ-মরোংশিং সরকার অসিনা লেপ্পা লৈতনা লৌশিনখ্রে৷
২০২০-২১দা রাজ্যশিংনা কে.এম.এস.কী ফৌ লৌশিনবগী চাং অদু কা হেন্না হেঙ্গৎখ্রে৷ ভারতকী ফুদ কোর্পোরেসন অমসুং অতোপ্পা সরকারগী এজেন্সীশিং অসিগা লোইননা ১২.১০.২০২০ ফাওবদা লৌমী লাখ ৪.১৬ হেন্না কান্নহন্দুনা লুপা কোতি ৯১৬৪.৩০ এম.এস.পি. মমল ওইরিবা ফৌ এল.এম.তি. ৪৮.৫৩ লৌশিনখ্রে৷
১২.১০.২০২০ ফাওবদা চাওনা ফৌ লৌশিল্লিবা রাজ্যশিংনা ফৌ লৌশিনবগী চাং
মখাতানা রাজ্যশিংদগী হায়জরকপগী মতুং ইন্না তামিল নাদু, কর্নতকা, মহারাস্ত্র, তেলঙ্গনা, গুজরাত, হরিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা, রাজস্থান অমসুং আন্ধ্র প্রদেশ রাজ্যশিংগীদমক ২০২০গী খরিফ সিজন অসিগীদমক হৱাই অমসুং থাও মরু এল.এম.তি. ৪১.৬৭ লৌশিনবগী অয়াবা পীখ্রে৷ মখাতানা আন্ধ্র প্রদেশ, কর্নতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরলা রাজ্যশিং অসিগীদমক কোপ্রা(পেরেনিয়েল ক্রোপ) এল.এম.তি. ১.২৩ লৌশিনবগী শেনফম অদুসু কাইথখ্রে৷ অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওইনসু মরী লৈনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অদুগী মহৈ-মরোং লোকপগী মতম অদুদা মার্কেৎকী মমল অদু এম.এস.পি.মমলদগী কা হেন্না তাবা তারবদি রেজিস্তর তৌরবা লৌমীশিংদগী হকথেংন্না ২০২০-২১ চহী অসিগীদমক হায়রিবা এফ.এ.ক্যু. গ্রেদ ওইবা মহৈ-মরোংশিং অদু এম.এস.পি. মমলদা ফংহন্নবগীদমক প্রাইস সপোর্ত স্কিম(পি.এস.এস.)গী মখাদা হৱাইশিং, থাও মরুশিং অমসুং কোপ্রা লৌন্নবগী হায়জরকপা মতমদা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সীশিংনা রাজ্যনা খনগৎলবা এজেন্সীশিংগী খুৎথাংদা হায়জরক্লিবা অদুগী অয়াবা পীরগনি৷
১২.১০.২০২০ ফাওবদা সরকার অসিনা নোদেল এজেন্সীশিংগী খুৎথাংদা তামিল নাদু, মহারাস্ত্র অমসুং হরিয়ানাদা লৌমী ৫৫৪ কান্নহন্দুনা লুপা কোতি ৪.৫৩গী এম.এস.পি. মমল ওইরিবা মুঙ্গ অমসুং উরদ এম.তি. ৬৩০.০৬ লৌশিনখ্রে৷ অসিগুম্না তামিল নাদু, মহারাস্ত্র অমসুং কর্নতকাদা লৌমী ৩৯৬১ কান্নহন্দুনা লুপা কোতি ৫২.৪০গী এম.এস.পি. মমল ওইরিবা কোপ্রা এম.তি. ৫০৮৯ লৌশিনখ্রে৷ কোপ্রা অমসুং উরদ চাং ৱাংনা পুথোকপা রাজ্যশিংদা মহৈ-মরোং অসিগী মমল অসি এম.এস.পি. মমলদগী হেন্না ৱাংই৷ মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা খরিফ হৱাইশিং অমসুং থাও মরুশিং অসি লোকপা য়াবগী মতম য়ৌরকপদা মশা মশাগী রাজ্যশিং অদুনা মহৈ-মরোংশিং লৌথোকপা য়ারে হায়না ময়াবা পীরকপা মতম অদুদগী লৌথোকপা হৌনবা মরু ওইবা খোংথাং কয়ামরোম লৌখৎখ্রে৷
২০২০-২১গী খরিফ মার্কেতিং সিজন অসিগী মনুংদা লশিং মরু(কপাস) লৌথোকপা অদু ২০২০গী ওক্তোবর তাং ১দগী হৌখ্রে অমসুং ভারতকী কোতন কোর্পোরেসননা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১২ ফাওবদা লৌমী ৮৯৪৩ কান্নহন্দুনা লাখ ১২২৫২গী এম.এস.পি. মমলদা বেল ৪৩৩৭৬ য়ৌনা লৌশিনখ্রে৷