Ministry of Railways
Railway Protection Force (RPF) issues guidelines for travellers as the festive season approaches
Since the acts or omissions are likely to aid in the spread of corona virus, they will tantamount to interference with passenger amenities provided by the railway administration
Wilful omission or neglect endangering or causing to be endangered the safety of any person or rash and negligent act or omission likely to endanger the safety of any person travelling or being upon any railway and may be punished with imprisonment and/or fine under section 145, 153 and 154 of Railway Act 1989
14 OCT 2020 4:54PM by PIB Delhi
Railway Protection Force has issued guidelines for travellers as the festive season is approaching. The general public is counselled to desist from the following acts or omission while being in railway stations, trains or other railway area:
1) Not wearing a mask or wearing a mask improperly.
2) Not maintaining social distancing.
3) Coming to railway area or station or boarding a train after having declared Covid Positive.
4) Coming to railway area or station or boarding a train after giving samples for testing of corona virus and awaiting result.
5) Boarding a train after having been denied to undertake travel by the health check up team at the railway station.
6) Spitting or wilful ejection of body fluid/waste in public area.
7) Activities which may create unclean or unhygienic conditions or affect public health and safety in railway stations and trains.
8) Not adhering to any of the guidelines issued by Railway administration for prevention of spread of corona virus.
9) Any other act or omission likely to aid in spread of corona virus.
Since these acts or omissions are likely to aid in the spread of corona virus, they will tantamount to interference with passenger amenities provided by the railway administration, wilful omission or neglect endangering or causing to be endangered the safety of any person or rash and negligent act or omission likely to endanger the safety of any person travelling or being upon any railway and may be punished with imprisonment and/or fine under section 145, 153 and 154 of Railway Act 1989.

রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱে প্রোতেক্সন ফোর্স (আর.পি.এফ.)না হরাও-কুমহৈগী মতম্না লাকপদা য়াত্রীশিংনা ইনগদবা চৎন-কাঙলোন ফোঙখ্রে
মসিগী ৱাংমদা থবক তৌবনা ভাইরস অসিবু শন্দোকপদা হেন্না তেংবাংগদবা ওইবনা মসিবু ইন্দবা অসিনা পেসেঞ্জরশিংগী নুংঙাইহন্নবা থম্লিবা খুদোংচাবশিংদা অয়েৎপা পীবা ওইনা লৌগনি হায়না রেলৱে এদ্মিনিস্ত্রেসন্না হায়খ্রে
কাঙলোনশিং অসিবু থওইনা ইন্দবা অমসুং থওই উইশিত্তদুনা পেসেঞ্জর অমদা খুদোংথীবা থোকহনবা য়াবা থৌওং পাংথোকপশিংগী মায়োক্তা রেলৱে এক্ত ১৯৮৯গী সেক্সন ১৪৫, ১৫৩ অমসুং ১৫৪গী মখাদা কৈশুমশঙদা থম্বা নত্ত্রগা ফাইন থীহনবগী চৈরাক পীগনি
14 OCT 2020 4:54PM by PIB Imphal
রেলৱে প্রোতেক্সন ফোর্সনা হরাও-কুমহৈগী মতম লাকপগা লোয়ননা য়াত্রীশিংনা ইনগদবা চৎন-কাঙলোন ফোঙখ্রে। রেলৱে স্তেসনশিং, ত্রেন্সিং নত্ত্রগা রেলৱেগী অতোপ্পা মফমশিংদা মীয়াম্না মখাদা পীরিবা থৌওংশিং অসি তৌবীদনবা হায়রিঃ
১) মাস্ক উপ্তবা নত্ত্রগা নিয়ম চুম্না মাস্ক উপ্তবা।
২) সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাঙলোন ইন্দবা।
৩) কনাগুম্বা অমনা পোজিতিব ওইরে খঙল্বা মতুংদা রেলৱে স্তেসন্দা লাকপা নত্ত্রগা ত্রেন তোংবা।
৪) কোরোনা ভাইরসকী তেস্ত তৌনবা সেম্পল পীখিদুনা রীজল্ত ঙাইরিবা মীওই অমত্তনা রেলৱে স্তেসন্দা লাকপা নত্ত্রগা ত্রেন তোংবা।
৫) রেলৱে স্তেসন্দা লৈরিবা হকশেল য়েংশিনবগী কাঙবুশিংনা চত্থোক-চৎশিন তৌবগী অয়াবা পীদ্রবা মতুংদা ত্রেন তোংখৎপা।
৬) মীয়াম তিনবা মফমশিংদা হকচাংগী মহি/ফত্ত-হৌদি থওইনা ওত্থোকপা/শিত্তোকপা।
৭) রেলৱে স্তেসনশিং অমসুং ত্রেনশিংদা অমোৎ-অকায় নত্ত্রগা হাইজিনিক ওইদবা ফিভম থোকহন্দুনা মীয়ামগী হকশেল অমসুং তেক্ত-কায়দবদা অয়েৎপা পীবা য়াবা থৌওং পাঙথোক্তবা।
৮) রেলৱেগী এদমিনিত্রেসন্না কোরোনা ভাইরস শন্দোকপা থিংনবা ফোঙলিবা কাঙলোনশিং অসিবু ইন্দবগী থৌওং।
৯) কোরোনা ভাইরস শন্দোকপদা তেংবাংগদবা থৌওংশিং।
মসিগী থৌওংশিং অসিবু ইন্দবনা কোরোনা ভাইরস অসিবু শন্দোকপদা হেন্না তেংবাংগদবা ওইবনা মসিবু ইন্দবা অসিনা পেসেঞ্জরশিংগী নুংঙাইহন্নবা থম্লিবা খুদোংচাবশিংদা অয়েৎপা পীবা ওইনা লৌগনি হায়না রেলৱে এদ্মিনিস্ত্রেসন্না হায়খ্রে। কাঙলোনশিং অসিবু থওইনা ইন্দবা অমসুং থওই উইশিত্তদুনা পেসেঞ্জর অমদা খুদোংথীবা থোকহনবা য়াবা থৌওং পাংথোকপশিংগী মায়োক্তা রেলৱে এক্ত ১৯৮৯গী সেক্সন ১৪৫, ১৫৩ অমসুং ১৫৪গী মখাদা কৈশুমশঙদা থম্বা নত্ত্রগা ফাইন থীহনবগী চৈরাক পীগনি।