AYUSH
Ayush Sanjivani Quiz Contest on My Gov platform Creates Awareness on Ayush solutions for disease prevention
14 OCT 2020 5:27PM by PIB Delhi
The names of the winners of the national-level Ayush Sanjivani quiz contest on MyGov platform were announced today. The contest was held by the Ministry of AYUSH during May-June 2020.
A total of nine winners were awarded in the three prize-categories. Nisha Tamal was awarded the first prize of Rs. 25,000. The second prize of Rs. 10,000 each was given to three persons Dr. Mrinmayee, Rohit and Himanshu Gupta. The third prize of Rs. 5000 each was given to five persons whose names are Emily Vasantha Manogary, Dr Nidhi Garg, Vedika Gupta, Pooja Goswami, and Anshu Tiwari.
Against the backdrop of Covid 19, the Ayush Sanjivani Quiz created an impact on awareness creation on Ayush solutions that are useful to prevent infections and diseases. Initiated by the Ministry of Ayush, the nationwide quiz contest got tremendous response across the country. The Quiz had the specific objective of promoting the Ayush Sanjivani mobile app, which was used to study the public response to Ayush advisories on preventive steps for Covid 19.
Hosted on the MyGov platform, the quiz contest campaign has given interesting insights. About 45% of the participants fall under the age group of 18-24, which suggests that this segment of the society has taken the most interest in Ayush solutions in the Covid context. The majority of participation has taken place from the states of Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Maharashtra, Rajasthan, and Delhi through the MyGov platform which was backed by social media promotion.
Apart from hosting the contest on MyGov, the Ayush Sanjivani App was also promoted through an effective organic campaign and e-Sampark newsletter. According to the data available, the highest number of participation took place during the commencement of the quiz contest on 23 May 2020. Male participants were in higher numbers compare to female participation. It has been also revealed that the participants’ profile ranges from student to farmer, businessman to homemaker, and to other kinds of category.
To add a little background, Ayush Sanjivani is a mobile app launched by the Ministry of Ayush, Government of India during the pandemic. The app has been a notable effort in the field of public health research in India. It studied the impact of AYUSH-based practices listed in the official advisories of the Ministry issued in the pandemic scenario, in improving the health of the public. The said advisories on immunity-enhancement came at the difficult time of the Covid- 19 pandemic and are believed to have helped people to ward off health problems in these difficult days. The Ayush Sanjivani has at its heart a set of questions that aim to assess the impact of the said advisories in the prevention of Covid -19. The participation in the Ayush Sanjivani quiz has helped many to understand the AYUSH systems of healthcare in general, and the solutions in the advisories in particular.

আয়ুশ
মাইগোব প্লেৎফোর্মদা পাঙথোকপা আয়ুশ সঞ্জিবনি ক্বিজ কন্তেস্তনা লায়না ঙাকথোকপদা আয়ূশনা লৌবা থৌদাংগী মতাংদা মীয়ামদা খঙহল্লি
14 OCT 2020 5:27PM by PIB Imphal
মাইগোব প্লেৎফোর্মদা লৈবাক্কী থাক্তা পাঙথোকপা আয়ুশ সঞ্জিবনি ক্বিজ কন্তেস্তকী মকোক-মথং তারবশিংগী মমিং ঙসি লাওথোকখ্রে। মসিগী কন্তেস্ত অসি আয়ুশ মন্ত্রালয়না মে-জুন, ২০২০গী মনুংদা পাঙথোকখিবনি।
থাক অহুম লৈবা মনাগীদমক্তা অপুনবা ওইনা মকোক-মথং তারবা মীওই ৯গী মমিং লাওথোকখি। নিশা তামালদা লুপা ২৫০০০গী খ্বাইদগী মকোক ওইবগী মনা পীখি। অনিশুবা মকোক তাখিবা অসিনা মীওই অহুমদা, দাঃ ম্রিন্মায়ী, রোহিৎ অমসুং হিমানশু গুপ্তদা লুপা ১০,০০০/১০,০০০গা লোয়ননা পীখি। অহুমশুবা মকোক তাখিবা অসিনা মীওই মঙাদা, ইমিলী বসন্ত মনোগারী, দাঃ নিধি গার্গ, বেদিকা গুপ্তা, পুজা গোস্বামি অমসুং অন্সু তিৱারীদা লুপা ৫০০০/৫০০০গা লোয়ননা পীখি।
কোবিদ-১৯গী তাল্লক অসিদা আয়ুশ সঞ্জিবনি ক্বিজ অসিনা লায়না শন্দোকপা অমসুং লায়না নাবদগী ঙাকথোকপগী থৌওংশিংদা আয়ুশকী থৌওংশিংগী কান্নবগী মতাংদা মীয়ামদা খঙহনবগী থৌওং অমা পাঙথোকপা ঙম্লি। আয়ূশ মন্ত্রালয়না হৌদোকপা লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা ক্বিজ কন্তেস্ত অসিদা লৈবাক পুম্বগী মীয়াম্না থৱাই য়াওনা শরুক য়ানখি। ক্বিজ অসিনা আয়ূশনা পীবা কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবগী পাউতাকশিংবু মীয়াম্না পাম্নবগী মওং য়েংশিন্নবা শিজিন্নরিবা আয়ুশ সঞ্জিবনি এপ অসিবু মীয়ামদা য়ৌহনবগী পান্দমসু থম্লি।
মাইগোব প্লেৎফোর্মদা পাঙথোকপা ক্বিজ কন্তেস্তকী কেম্পেন অসিনা কান্নরবা ৱাফম কয়া অমা পীরি। মসিদা শরুক য়ারিবা মীওইশিংগী চাউরাক্না ৪৫%দি চহি ১৮-২৪গী মনুংদগীনি অমসুং মসিনা তাকপদি আয়ুশনা পীরিবা কোবিদকা মরী লৈনবা ৱারোইশিন অসিদা খুন্নাইদা লৈরিবা মখোয়গী কাঙলুপ অসিনা য়াম্না থৱাই য়াওই হায়বনি। সোসিএল মীদিয়ানা শৌগত্তুনা মাইগোব প্লেৎফোর্মদা পাঙথোক্লিবা চাংয়েংনবা অসিদা শরুক য়ারিবা মীওই অয়াম্বদি উত্তর প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, রাজস্থান অমসুং দিল্লীদগীনি।
চাংয়েংনবা অসি মাইগোবতা পাঙথোকপদা নত্তনা আয়ুশ সঞ্জিবনি এপ অসিসু নীংথিনা পাঙথোকপা ওর্গানিক কেম্পেন অমসুং ই.-সম্পর্ক ন্যুজলেত্তরগী খুত্থাংদা মীয়ামদা খঙহন্নবা কন্না হোৎনখি। অফঙবা দেতাগী মতুং ইন্না মে ২৩, ২০২০দা ক্বিজ কন্তেস্ত অসি হৌদোকখিবা নুমিত্তা শরুক য়াখিবা মীওইগী মশিংনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখি। মসিদা শরুক য়াবশিংগী মনিংদা নুপীগী মশিংদগী নুপাগী মশিংনা হেন্না য়ামখি। শরুক য়াখিবা মীওইশিং অসি মহৈরোয়দগী হৌদুনা লৌউবা, কারবার তৌবা মীওিদগী হৌদুনা য়ুম পুবা মীওই অমসুং অতোপ্পা তোঙান তোঙানবা শিনফমগী মীওইশিংনি। খংজিনবদা কান্নবা অহেনবা ৱাফম খরদি আয়ুশ সঞ্জিবনি অসি ভারত সরকারগী আয়ুশ মন্ত্রালয়না লায়চৎ অসিগী মনুংদা পুথোকখিবা মোবাইলগী এপ অমনি। এপ অসিনা ভারতকী ওইবা মীয়ামগী হকশেলগী মতাংদা থিজিন হুমজিনবগী হীরমদা মশক থোকপা থবক কয়া পাঙথোক্লি। মীয়ামগী হকশেলগী ফিভম ফগৎহন্নবা হায়দুনা লায়চৎ অসিগা মরী লৈননা মন্ত্রালয়না ফোঙবা ওফিসিএল ওইবা কাঙলোনশিংদা য়াওরিবা আয়ুশতা য়ুম্ফম ওইবা থৌওং কয়াগী কান্নবগী মতাংদা এপ অসিনা য়েংশিনবগী থবক তৌরি। মসিদা পল্লিবা ইম্যুন কনখৎহন্নবা কাঙলোনশিং অসি কোবিদ-১৯গী লুরবা তাঞ্জা অসিদা থোক্লক্লি অমসুং মসিনা লুরবা তাঞ্জা অসিদা মীওই কয়া অমগী হকশেলগী খুদোংচাদবশিংবু কোকহনবদা মতেং পাংলি হায়না থাজনরি। কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবগী মতাংদা হায়রিবা কাঙলোনশিং অসিনা কয়া য়াম্না কান্নবা পীবগে হায়বা খঙনবা ৱাহং কয়া অমা এপ অসিদা মরু ওইনা য়াওরি। আয়ুশ সঞ্জিবনি ক্বিজ অসিদা শরুক য়াবা অসিনা মীওই কয়া অমনা আয়ুশকী অনা-লায়েংবগী পথাপ অমসুং মসিনা পীবা ৱারোইশিন কয়াগী মরমদা হেন্না খঙহনবা ঙম্লে।