Ministry of Road Transport & Highways
Gadkari inaugurates and lays foundation stones for 16 NH projects in Andhra Pradesh
Over 1400 km long Highways worth Rs 15,592 crore to boost the economy of the State
16 OCT 2020 2:45PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport, Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari inaugurated and laid the foundation stones for 16 National Highways projects with a total length of 1411 kms worth Rs 15,592 crore in Andhra Pradesh. The event was presided by the Chief Minister Shri Y S Jagan Mohan Reddy. Union MoSs Gen (Retd) Dr V K Singh and Shri G Kishan Reddy, Ministers from the State, Members of Parliaments, MLAs and senior officers from the Centre and the State.
YouTube: https://youtu.be/AdDhgRnuz9s
Speaking on the occasion, Shri Gadkari said that the length of National Highways in Andhra Pradesh before May 2014 was 4193 Km, which has now increased to 6860 Km. Thus, there has been increase of 2667 Km (64%) in NH length during past 6 years. He informed that works costing Rs 34,100 crore are under DPR Stage and targeted for completion by 2024, while works costing Rs. 25,440 crore are under implementation. He said, 50-60% progress has been achieved in projects costing Rs 18,100 crore. The Minister invited the Chief Minister to Delhi at an early date to discuss and resolve pending issues. He assured his total support in sanctioning maximum number of developmental projects for the State.
He informed that 5000 Km of National Highways are being developed as a part of Bharatmala Pariyojana in the State. In addition, 400 Km of Port Connectivity Roads will also be developed under Bharatmala Pariyojana. He said, The Bharatmala Pariyojana was conceptualized through a scientific study of freight traffic movement between key origin-destination pairs to enable efficient freight and passenger movement. 35,000 km of National Highways are being developed as a part of Bharatmala Pariyojana in the country.
The Minister said, in line with the Prime Minister’s vision for a New India, development of world-class transport infrastructure has been prioritized, through initiatives such as the Bharatmala Pariyojana, India’s largest ever infrastructure development programme. Many flagship corridors such as Delhi Mumbai Expressway, Delhi Amritsar Katra Expressway, Chennai – Bengaluru Expressway, Anantapur – Amaravati Expressway etc. are being developed as a part of Bharatmala Pariyojana.
Shri Gadkari informed that the 335 Km Anantpur - Amaravati Expressway is being developed as a part of the Bharatmala Pariyojana. The access control Expressway improving connectivity of Capital Region, Coastal and Northern region of Andhra Pradesh and will greatly enable the economic prosperity of the region. The Expressway has 16 Packages and is being developed with an investment of Rs 20,000 crore. It connects Amaravati, new capital city of Andhra Pradesh with Anantapuramu of Rayalaseema Region and it provides a major connectivity between NH-44 & NH-16 which are lifeline in the State of Andhra Pradesh.
The Minister said, the Bangalore – Chennai Expressway with a length of 262 Km is also one of the Expressways being developed as a part of the Bharatmala Pariyojana. This access control Expressway, improving connectivity between Bangalore and Chennai, will greatly enable the economic prosperity of the region. Three packages with a total length of 85 Km are being developed in the State of Andhra Pradesh with an investment of Rs 5,200 Crore. The Works have been sanctioned and construction is being initiated in another 16 projects of length 878 km at an investment of Rs 7,585 Crore. Its includes construction of Western Side Benz Circle Flyover in the city limits of Vijayawada.
Shri Gadkari said, the Ministry of Road Transport and Highways is endeavouring and committed to ensure expedited completion of these projects to enable economic prosperity of the state. He said, the State Government has extended its co-operation in sharing the land acquisition cost for the Amaravati – Anantapur Expressway. He requested the State Government to continue this co-operation for the implementation of other projects too, resolving the issues of the Toll Plazas and fast disbursement of compensation for land acquisition.
The Minister informed that projects with total length of 637 kms costing Rs 8306 crore are likely to be completed during 2020-21. These include 8 projects with road length of 150 kms at a cost of Rs 3850 crore by NHAI, and 19 projects with road length of 487 kms at a cost of Rs 4456 crore by MoRTH. Further, projects with total length of 535 Km costing Rs 11,712 crore are to be awarded during the current FY. These include 4 projects with road length of 217 kms at a cost of Rs 9071 crore by NHAI, and 9 projects with road length of 318 kms at a cost of Rs 2641 crore by MoRTH. Another 2371 Km projects costing Rs 34,133 crore are in DPR stage. These include 10 projects with road length of 713 kms at a cost of Rs 19559 crore by NHAI, 24 PC projects with road length of 404 kms at a cost of Rs 7004 crore, and 20 projects with road length of 1254 kms at a cost of Rs 7570 crore by MoRTH.
Chief Minister Shri Y S Jagan Mohan Reddy thanked the Union Minister for giving consent to various proposals sent by the State. He said, the State needs continued support of the Centre for ensuring enhanced progress of the people. He pointed out that sanctions for approved projects during first tenure of the NDA were still awaited. The Chief Minister also suggested eight road lengths to be taken up on priority in the state.
Union MoS for RTH Gen (Retd) Dr V K Singh said, attention has been given to make Andhra Pradesh a prosperous State. He said, Andhra Pradesh is a hub where a large number of roads pass. Development of such projects will bring prosperity to State. He congratulated all those involved in these projects. Union MoS for Home Affairs Shri G Kishan Reddy expressed hope that more projects will come in near future, making Andhra Pradesh a happy and prosperous State.
Click here for PDF on Project Details in Andhra Pradesh

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
অন্ধ্র প্রদেশতা গাদকারিনা এন.ঐচ. প্রোজেক্ত ১৬কী শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
স্তেত অসিগী শেন্মীৎলোন ফগৎনবা লুপা করোর ১৫,৫৯২ চংনা কিলোমিতর ১৪০০ শাংবা হাইৱে শেমগদৌরি
16 OCT 2020 2:45PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত, হাইৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ই.গী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকারিনা অন্ধ্র প্রদেশতা লুপা করোর ১৫,৫৯২ চংনা কিলোমিতর ১৪১১শাংবা নেস্নেল হাইৱে প্রোজেক্ত ১৬কী শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। থৌরম অসি চীফ মিনিস্তর শ্রী ৱাই.এস. জাগন মোহন রেদি, লোয়ননা য়ুনিয়ন এম.ও.এস.এস. জেনেরেল (রিতায়র) দাঃ ভি.কে. সিংহ অমসুং শ্রী জি. কিশান রেদি, স্তেতকী মিনিস্তরশিং, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বরশিং, এম.এল.এ. অমসুং মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
য়ু ত্যুব : https://youtu.be/AdDhgRnuz9s
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী গাদকারিনা হায় মদুদি অন্ধ্র প্রদেশতা লৈরিবা নেস্নেল হাইৱেশিং অসিগী অশাংবা অসি ২০১৪গী মেগী মমাংদা কিলোমিতর ৪১৯৩নি, হায়রিবা অসি হৌজিক্তি কিলোমিতর ৬৮৬০দা হেনগৎখ্রে। অদুনা হৌখিবা চহি ৬ অসিদা নেস্নেল হাইৱেদা কিলোমিতর ২৬৬৭ হেনগৎতুনা ৬৪% হেনগৎলি। মহাক্না খংহল্লি মদুদি থবক অসিগী অপুনবা শেনফম অসি দি.পি.আর. স্তোজগী মখাদা লুপা করোর ৩৪,১০০নি অমসুং হায়রিবা অসি ২০২৪ ফাওবদা লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি, মরক অসিদা শেনফম লুপা করোর ২৫,৪৪০ অমদি হৌজিক শিজিন্নরে। মহাক্না হায় মদুদি প্রোজেক্ত অসিগী শেনফম লুপা করোর ১৮,১০০ অমগী থবক খুমাং চাওশিন্দুনা ৫০-৬০% ওইরি। মিনিস্তরনা চীফ মিনিস্তরবু অথুবা মতমদা দিল্লীদা লাক্তুনা পন্দুনা লৈরিবা থবকশিংগীদমক ৱা খন্নবা কৌরি। মহাক্না থাজবা পীখি মদুদি স্তেত অসিদা লৈরিবা অৱাৎপশিং অসি মেৎখৎনবা দিবলপমেন্তেল প্রোজেক্ত ঙম্বা মখৈ পীগনি।
মহাক্না খংহনখি মদুদি ভারতমালা পারিয়োজানাগী শরুক অমা ওইনা স্তেত অসিদা কিলোমিতর ৫০০০ শাংবা নেস্নেস হাইৱে শেমগৎখি। মখা তানা, ভারতমালা পারিয়োজানাগী মখাদা কিলোমিতর ৪০০ শাংবা হিদাংফমগা শম্নবা লম্বী অমসু শেমগৎকনি। লৈবাক অসিদা ভারতমালা পারিয়োজানাগী শরুক অমা ওইনা নেস্নেস হাইৱে কিলোমিতর ৩৫,০০০ শাংবা শেমখ্রে।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ইন্দিয়া অমা উরিবা অসিদা মালেমগী থাক্তা লম্বী-থোং শেম্বা অসিনা অহানবা ওইনা লৌগনি, অসিগুম্লবা খোঙথাং অসিদা ভারতমালা পারিয়োজানা অসি ইন্দিয়াগী খ্বাইদগী চাওবা চাওখৎ থৌরাংনি। মরুওইবা লম্বী কয়া অমা হায়বদি দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱে, দিল্লী-আম্রিৎসর কার্তা এক্সপ্রেসৱে, চেনাই-বেঙ্গালুরু এক্সপ্রেসৱে, আনন্তপুর - আমারাবতি এক্সপ্রেসৱে অসিনচিংবা অসি ভারতমালা পারিয়োজানাগী শরুক অমনি।
Paving way for progress and prosperity in Andhra Pradesh, a glimpse of the NH projects in the state. #PragatiKaHighway pic.twitter.com/vX55WL19Dm
— Nitin Gadkari (@nitin_gadkari) October 15, 2020
শ্রী গাদকারিনা খংহনখি মদুদি কিলোমরতর ৩৩৫ শাংবা আনন্তপুর - আমারাবতি এক্সপ্রেসৱে অসি ভারতমালা পারিয়োজানাগী শরুক অমা ওইনা শেমগৎখিবনি। অসিগুম্বা এক্সপ্রেসৱে অসিনা কেপিতেল রিজন, কোস্তেল রিজন অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী অৱাংথংবা রিজন অসিগী লম্বীশিং ফাওনবা হেনগৎহল্লি অমসুং হায়রিবা অসিনা মফম অসিগী শেল-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি। এক্সপ্রেসৱেশিং অসি পেক্কেজ ১৬ য়াওরি অমসুং হায়রিবা অসি শেন্থং লুপা করোর ২০,০০০ থাদরি। হায়রিবা অসিদা অন্ধ্র প্রদেশকী অনৌবা কোনুং আমারাবাতিগা রায়ালাসিমা রিজনগী আনন্তাপুরামুগা ফাওনহল্লি অমসুং মসিনা মরুওইনা অন্ধ্র প্রদেশকী লাইফলাইন ওইরিবা এন.ঐচ.৪৪ অমসুং এন.ঐচ.১৬কা ফাওনহল্লি।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি বেঙ্গালোর-চেনাই এক্সপ্রেসৱে অসি কিলোমিতর ২৬২ শাংবগা লোইননা এক্সপ্রেসৱে অসি ভারতমালা পারিয়োজানাগী চাওখৎ থৌরাংগী শরক অমনি। হায়রিবা এক্সপ্রেসৱে অসিনা বেঙ্গালোর অমসুং চেনাই লম্বী ফগৎহন্দুনা শেল থুমগী ওইবা চাওখৎপা অমসু পুরক্লগনি। কিলোমিতর ৮৫ শাংবা পেক্কেজ অহুম য়াওবা লুপা করোর ৫,২০০গী শেন্থং অসিনা অন্ধ্র প্রদেশ স্তেত অসি চাওখৎপা পুরক্লি। কিলোমিতর ৮৭৮ শাংবা শেন্থংনা লুপা করোর ৭,৫৮৫ চংগদবা প্রোজেক্ত ১৬ অসিগী শেনফম কাইথখ্রে অমসুং থবক হৌখ্রে।
শ্রী গাদকারীনা হায় মদুদি, রোদ ত্রান্সপোর্ত, অমসুং হাইৱেজ মিনিস্ত্রী অসিনা স্তেত অসিদা শেল-থুম ফিবম ফগৎনবা প্রোজেক্তশিং অসি য়াম্না কন্না হোৎনদুনা অমসুং কৎথোকপা অমা য়াওনা হোৎনরি। মহাক্না হায় মদুদি স্তেত সরকার অসিনা আনন্তপুর - আমারাবতি এক্সপ্রেসৱে শেম্বদা মতেং পীদুনা শরুক য়াখি।
মিনিস্তরনা খংহনখি মদুদি অপুনবা কিলোমিতর ৬৩৭ শাংবা অমসুং লুপা করোর ৮৩০৬ চংগদবা প্রোজেক্ত অসি ২০২০-২১ অসিদা লোইরবা য়ারি। মসিদা এন.ঐচ.এ.আই.গী লুপা করোর ৩৮৫০ চংগদবা কিলোমিতর ১৫০ শাংবা প্রোজেক্ত ৮ অমসুং লুপা করোর ৪৪৫৬ চংগদবা কিলোমিতর ৪৮৭ শাংবা প্রোজেক্ত ১৯ অমনা এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী য়াওরি। মখা তানা কিলোমিতর ৫৩৫ শাংবা লুপা করোর ১১,৭১২ চংগদবা প্রোজেক্ত অমসু পীখ্রে। মসিদা কিলোমিতর ২১৭ শাংবা লুপা করোর ৯০৭১ চংগদবা এন.ঐচ.এ.আি.না পায়বা প্রোজেক্ত ৪ অমসুং এম.ও.আর.তি.ঐচ.না লুপা করোর ২৬৪১ চংগদবা কিলোমিতর ৩১৮ শাংবা প্রোজেক্ত ৯ অমা য়াওরি। অতোপ্পা অমনা দি.পি.আর. স্তেজগী কিলোমিতর ২৩৭১ শাংবা লুপা করোর ৩৪১৩৩ চংগদবা প্রোজেক্ত য়াওরি। মসিদা এন.ঐচ.এ.আই.গী কিলোমিতর ৭১৩ শাংবা লুপা করোর ১৯৫৫৯ চংগদবা প্রোজেক্ত ১০ য়াওরি।
চীফ মিনিস্তর শ্রী ৱাই এস জাগন মোহান রেদিনা য়ুনিয়ন মিনিস্তরবু মহাক্না থাখিবা প্রপোজেলশিং অসিবু অয়াবা পীবিরকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লি। মহাকনা হায়খি মদুদি সেন্ত্রেল সরকারনা লেপ্পা লৈতনা মীয়ামগী চাওখৎনবগীদমক মতেং পাংলক্লি। মহাক্না খংহনখি মদুদি এন.দি.এ.গী অয়াবা ফংখ্রবা প্রোজেক্তশিং হৌজিকসু ঙাইরি। মিনিস্তরনা স্তেত অসিগী মরুওইবা লম্বী ৫ অমদি হান্ননা পায়খৎনবা পনখি।
আর.তি.ঐচ.কী য়ুনিয়ন এম.ও.এস. জেনেরেল (রিতায়র) দাঃ ভি.কে. সিংহনা হায় মদুদি অন্ধ্র প্রদেশ অসি য়াইফ নুঙাইবা স্তেত অমা ওইনবা পুক্নিং চংলি। মহাক্না হায় মদুদি অন্ধ্র প্রদেশ অসি লম্বী ফাওনবা সেন্তর অমনি। প্রোজেক্তশিং অসি চাওখৎলকপনা স্তেত অসিদা য়াইফ নুঙাইবা পুরক্লগনি। মহাক্না প্রোজেক্ত অসিদা য়াওরিবাশিং পুম্ববু থাগৎপা ফোংদোকখি। হোম এফিয়র্সকী য়ুনিয়ন এম.ও.এস. শ্রী জি. কিশান রেদীনা অথুবা মতমদা প্রোজেক্ত ময়াম পীরক্তুনা অন্ধ্র প্রদেশ অসি য়াইফ নুঙাইবা স্তেত অমা ওইরগনি হায়বগী আশা ফোংদোকখি।
মফম অসিদা অন্ধ্র প্রদেশকী অকুপ্পা পীবা পি.দি.এফ.কীদমক নম্বিয়ু