Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistently low Active Cases
Active Caseload below 8 lakh for the third day
National Positivity Rate sustained below 8% for 4th successive day
19 OCT 2020 11:22AM by PIB Delhi
India has crossed another milestone in its fight against COVID-19. The national cumulative Positivity Rate has fallen under 8%. This trend has been sustained without a break for four days. The cumulative Positivity Rate is 7.94% now and is on a continuous decline.
This has been brought about by high level of comprehensive country-wide testing. The total tests have crossed 9.5 crores today.
As evidence has revealed, higher numbers of testing on a sustained basis have aided in bringing down the positivity rate. The decline in the cumulative positivity rate has demonstrated that the rate of spread of infection is being effectively contained.
Higher testing across wide regions leads to early identification of positive cases, prompt tracking through efficient surveillance and tracing, and timely & effective treatment in homes/facilities and in hospitals for the severe cases. These measures in tandem eventually lead to lower mortality rate.
The average Daily Positivity Rate is 6.13% for the third week of October. This is a result of successful TEST, TRACK, TRACE, TREAT and TECHNOLOGY strategy of the Central government effectively followed by States/UTs.
India continues to report a trend of steadily declining active cases. For the third day after the active cases dropped below the 8 lakh mark after a month and a half, the progressive decline continues.
India's active caseload stands at 7,72,055 today.
Presently the active cases comprise merely 10.23% of the total positive cases of the country.
The total recovered cases are more than 66 Lakhs (66,63,608) thereby enhancing the difference with respect to the active cases.
66,399 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 55,722. The national Recovery Rate has progressed to 88.26%.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs viz. Maharashtra, Kerala, Karnataka, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh, West Bengal, Delhi, Odisha, and Chhattisgarh. .
Maharashtra alone has contributed the maximum with more than 11,000 single day recovery followed by Kerala and Karnataka with more than 8,000 recoveries each.
55,722 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
81% of the new cases are from 10 States and UTs. Maharashtra continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 9,000 cases followed by Kerala and Karnataka with more than 7,000 cases each.
579 case fatalities have been reported in the past 24 hours. After 90 days, the daily deaths recorded are below 600.
Of these, nearly 83% are concentrated in ten State/UTs.
More than 25% of new fatalities reported are from Maharashtra (150 deaths).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা এক্তিব কেসশিং নেম্বগী খোঙচৎ অসি লেপ্পা লৈতনা চংশিল্লি
নুমিৎ হুমনিশুবা ওইনা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৮গী মখাদা লৈরি
লৈবাক অসিগী পোজিতিবিতী রেৎ থংনা-থংননা নুমিৎ ৪নিশুবা ওইনা ৮%গী মখাদা লৈখ্রে
19 OCT 2020 11:22AM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মাই পাকপগী অতোপ্পা তানফম অমসু লানখ্রে। লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিবিতী রেৎ ৮%গী মখাদা লৈখ্রে। খোঙচৎ অসি কায়দনা চংশিল্লকপা নুমিৎ মরি শুখ্রে। অপুনবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ৭.৯৪% ওইরে অমসুং লেপ্তনা হন্থরক্লি।
মসি লৈবাক শিনবা থুংনা অৱাংবা থাক্কা তেস্ত তৌবনা ওইহনবা ঙমখিবনি। ঙসি অপুনবা তেস্ত তৌখিবা করোর ৯.৫ লানখ্রে।
ফংলিবা খুদম অসিনা তাকখি মদুদি তেস্ত তৌবগী মশিং য়াম্না হেনগৎলকপা অসিনা পোজিতিবিতী রেৎ হন্থহনবদা মতেং পাংলি। অপুনবা পোজিতিবিতী রেৎ অসিদা হন্থরকপনা লাইনা অসি শন্দোকপগী চাং মপুং ফানা লাকশিনখ্রে হায়বা উৎখ‌্রে।
রিজন শিনবা থুংনা তেস্ত ৱাংনা তৌবনা পোজিতিব কেসশিং ঙন্না খঙদোকপা, মপুং ফানা সর্ভিলেন্স চত্থবা অমসুং ত্রেসিং তৌবগী খুত্থাংদা খুদক্তা ত্রেকিং তৌবা, অমসুং য়ুমশিং/ফেসিলিতীশিংদা অমদি অরুবা কেসশিংগী ওইনা হোস্পিতালশিংদা মতম চানা অমসুং মপুং ফানা লায়েং চত্থবা ঙমহল্লি। খোঙথাংশিং অসি পুন্না লৌখৎপনা শীবগী চাং হন্থহনবা ঙম্লি।
ওক্তোবরগী অহুমশুবা চয়োলগী ওইনা নোংমগী পোজিতিবিতী রেৎ অসি চাংচৎতা ৬.১৩% ওইখি। মসি কেন্দ্র সরকারগী তেস্ত, ত্রেক, ত্রেস, ত্রীৎ অমসুং তেক্নোলোজীগী লালোং মাই পাক্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং মপুং ফানা ঙাক্না চৎপগী মহৈ অমনি।
ভারতনা এক্তিব কেসশিং তপ্না-তপ্না হন্থরকপগী লেপ্তনা রিপোর্ত তৌরক্লি। হুমনিশুবা নুমিৎকী ওইনা এক্তিব কেসশিং থা অমগা মখাইগী মতুংদা লাখ ৮গী মখাদা হন্থরকখ্রে, মখা তানা লেপ্তনা হন্থরক্লি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ঙসি ৭,৭২,০৫৫ শুখ্রে।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসশিং অসিনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১০.২৩% খক্তা ওইরি।
পুন্না নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিং অসি লাখ ৬৬ (৬৬,৬৩,৬০৮)কী মথক্তা লৈদুনা এক্তিব কেসশিংগা য়েংনবদা খেৎনবা হেনগৎহল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৬,৩৯৯ নাবা ফগৎখ্রে অমদি দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা অনৌবা কনফর্ম তৌখ্রবা কেস ৫৫,৭২২ শুখ্রে। লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং ৮৮.২৬%দা হেনগৎখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিংগী ৭৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি, মখোয় অদুদি মহারাস্ত্র, কেরেলা, কর্নাতকা, তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, ৱেস্ত বেঙ্গল, দিল্লী, ওরিশা অমসুং ছত্তিসগরনি।
মহারাস্ত্র খক্তদগী ১১,০০০গী মথক্তা নোংমা খক্তদা নাবা ফগৎলক্তুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখি, কেরেলে অমসুং কর্নাতকাদগী ৮,০০০-৮,০০০গী মথক্তা ওইদুনা মতুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ৫৫,৭২২ রেকোর্দ তৌখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৮১% রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা কেস ৯,০০০গী মথক্তা থেংনবগা লোয়ননা অনৌবা কেস মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরিবা রাজ্য ওইখি, কেস ৭,০০০-৭,০০০গী মথক্তা থেংনদুনা কেরেলা অমসুং কর্নাতকানা মতুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা কেস ৫৭৯ রিপোর্ত তৌরকখি। নুমিৎ ৯০নিগী মতুংদা নোংমদা শীবগী রেকোর্দ তৌখিবা অসি ৬০০কী মখাদা ওইখি।
মসিগী মনুংদা ৮৩%গী ময়াদি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নৌনা শীখিবগী ২৫%গী মথক্তি মহারাস্ত্রদগী রিপোর্ত তৌরকখি (শীখিবা ১৫০)।