Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a Landmark Milestone
Active caseload below 7 lakh for the first time after 2 months
24 States/UTs have less than 20,000 Active cases
23 OCT 2020 11:35AM by PIB Delhi
India has leaped across a significant milestone in its fight against COVID. The active caseload of the country has fallen below 7 lakh for the first time after two months (63 days). The active caseload was below the 7 lakh mark (6,97,330) last on 22nd August.
The total positive cases of the country today are 6,95,509. They comprise merely 8.96% of the total cases.
With a high number of COVID patients recovering every day along with a steadily falling and sustained low mortality rate, India’s trend of registering decreasing active cases continues.
India is also reporting a high number of recoveries. The total recovered cases are nearly 70 lakhs (69,48,497). The difference between active cases and recovered cases is also consistently increasing and stands at 62,52,988 today. The recovered cases are nearly 10 times more than the active cases.
73,979 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases are 54,366. The national Recovery Rate has further progressed to 89.53%.
Enhanced countrywide medical infrastructure, implementation of the Centre’s Standard Treatment Protocol by the States/UTs, and total dedication & commitment of doctors, paramedics and frontline workers have led to a persistent increase in the number of total recoveries with commensurate dip in the fatality rate. Today it stands at 1.51%. These have together resulted in a consistent slide in the active cases.
24 States/UTs have less than 20,000 Active Cases.
81% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra has contributed more than 16,000 to the single day recoveries followed by Karnataka with more than 13,000 recoveries.
54,366 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
78% of these are from 10 States and UTs. Maharashtra and Kerala contribute maximum to the new cases with more than 7,000 cases followed by Karnataka with more than 5,000 cases.
690 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 81% are concentrated in ten States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum single day deaths (198 deaths).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মশক থোকপা মায় পাকপা অমা ফংলে
থা ২গী মতুংদা অহানবা ওইনা এক্তিব ওইবগী কেসলোদ অসি লাখ ৭কী মখাদা লৈরে
রাজ্য/য়ুনিয়না তেরিতোরী ২৪দা এক্তিব কেস অসি ২০,০০০দগী হন্থরে
23 OCT 2020 11:35AM by PIB Imphal
কোবিদকী মায়োক্তা লানথেংনবদা ভারতনা মশক থোকপা মায় পাকপা কয়া ফংখ্র। থা অনি(নুমিৎ ৬৩)দা লৈবাক অসিগী এক্তিব ওইবগী কেসলোদ অসি অহানবা ওইনা লাখ ৭কী মখাদা লৈরে। হৌখিবা অগস্ত ২২ এক্তিব ওইবগী কেসলোদ অসি লাখ ৭(৬,৯৭,৩৩০)গী মখাদা লৈরে।
লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং অসি ঙসি ৬,৯৫,৫০৯ ওইরে। মসিদা অপুনবা কেসশিং অসি শুপ্নতগী চাদা ৮.৯৬নি।
শিবগী চাং অসি তপ্না-তপ্না অমদি লেপ্তনা হন্থরকপা অমগা লোয়ননা নুমিৎ খুদিংগী চাং ৱাংনা কোবিদনা নাবা মীশিং ফগৎলকখিবগা লোয়ননা ভারতকী এক্তিব কেসশিং হন্থনা রেজিস্তর তৌবা অসি মখা তানা চত্থরি।
ভারত্তসু মশিং য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি। অপুনবা ফগৎলকখিবা কেস অসি চাউরাক্না লাখ ৭০(৬৯,৫২,৯৮৮) ওইরে। এক্তিব কেসশিং অমদি নারম্বদগী ফগৎলকখিবা কেসশিংগী খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্তুনা ঙসি ৬২,৫২,৯৮৮তা লৈরি। ফগৎলকখিবা কেসশিং অসি এক্তিব ওইবা কেসতগী শরুক ১০রোম হেল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা অনাবা মীওই ৭৩,৯৭৯ ফগৎলকখ্রে অমদি দিসচার্জ তৌখিবা মতমদা অনৌবা কনফর্ম কেস অসি ৫৪,৩৬৬ ওইরি। লৈবাক অসিগী ওইনা নারম্বদগী ফগৎলকখিবগী চাং অসি মখা তানা চাদা ৮৯.৫৩ ওইরি।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা লৈবাক শিন-থুংবগী ওইবা হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ফগৎহনবা, কেন্দ্রগী স্তেন্দর্দ ত্রিতমেন্ত প্রোতোকোলশিং মথৌ পাংথোকপা অমদি দোক্তরশিং, পেরামেদিকশিং অমসু মমাং থানা থবক পাংথোক্লিবা থৌমীশিংনা নিংথিনা থৱাই য়াওনা থবক তৌবা অমদি ৱা ঙাকপনা শিবগী চাং অসি চুননা হন্থবগা লোয়ননা অপুনবা ফগৎলকপগী মশিং অসি লেপ্তনা হেনগৎহল্লক্লি। ঙসি মসি চাদা ১.৫১দা লৈরে। মসিগীশিংনা পুন্না এক্তিব কেসশিং অসি লেপ্তনা হন্থহনখ্রে। রাজ্য/য়ুনিয়না তেরিতোরী ২৪দা এক্তিব কেস অসি ২০,০০০দগী হন্থনা লৈরে।
রাজ্য/য়ুনিয়না তেরিতোরী ১০দা চাদা ৮১ নৌনা ফগৎলকপা কেসশিং থেংনখ্রে।
কর্নাতকানা ১৩,০০০ হেন্না ফগৎলক্তুনা মথংদা লৈদুনা মহারাস্ত্রদা নোংমদা ১৬,০০০ হেন্না ফগৎলকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা ৫৪,৩৬৬ নৌবা ফগৎলকখ্রে।
মসিগীশিং অসিদগী চাদা ৭৮দি রাজ্য/য়ুনিয়না তেরিতোরী ১০দগীনি। কর্নাতকানা কেস মশিং ৫,০০০ ওইদুনা মহারাস্ত্র অমসুং কেরলানা অনৌবা কেস মশিং ৭,০০০ ওইদুনা খ্বাইদগী মশিং য়াম্লি।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা কেস ফেতেলিতী ৬৯০গী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগীশিং অসিগী মনুংদা চাউরাক্না চাদা ৮১দি রাজ্য/য়ুনিয়না তেরিতোরী তরাদগীনি।
মহারাস্ত্রনা নোংমখক্তদা খ্বাইদগী য়াম্না(১৯৮ শিবা)শিখিবগী পাও ফংখি।