Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh dedicates BRO Road to the Nation in East Sikkim – A Fillip to Defence Preparedness and Socio-Economic Development
25 OCT 2020 3:22PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh dedicated the 19.85 Km Alternate Alignment of the National Highway 310 from km 0.00 to km 19.350 to the nation. Necessitated due to the previous alignment having seen extensive damages due to sinking and other natural hazards, the road serves as an important link to bolster defence preparedness in the Nathula Sector in particular and in whole of East Sikkim in general. The ceremony was held through video conference from the 33 Corp Hq in Sukhna due to inclement weather. Raksha Mantri while addressing the gathering on the occasion complimented the BRO for this achievement and said it is upgrading to double-lane most border roads in Sikkim.
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh emphasised the Government’s drive towards progressing infrastructure development in far flung areas not only to enhance defence preparedness but also for fostering socio-economic development of the region. Reiterating the Centre’s resolve to speed up infrastructure development in align with Prime Minister’s Act North East policy, Shri Rajnath Singh highlighted the pace at which construction of the alternate alignment, which had been held up since commencement in 2009, was facilitated over the last two years.
The Chief Minister of Sikkim brought out the positive impact of the new alignment on boosting tourism as well as the socio-economic development of the state. Emphasising that tourism is the main bulwark of the state’s economy, the Chief Minister was highly appreciative of the BRO and the Central Government for completing the road expeditiously.
The BRO over the last some years has undertaken an unprecedented expansion of its capabilities through technology infusion in material, equipment and construction techniques. The Atal Tunnel, DS-DBO Road, the new alignment of the National Highway 310 are examples of high quality, fast paced results delivered by the BRO towards strategic and operational preparedness. The Raksha Mantri also highlighted the future works that the BRO is to undertake and expressed confidence that the mission of Aatmanirbhar Bharat will progress by leaps and bounds in the years ahead.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রীনা বি.আর.ও. লম্বী নোংপোক সিক্কিমদা লৈবাক্কী মফমদা কত্থোকখ্রে – ঙাকশেলগী শেম শাবা অমদি খুন্নাই-শেন্মিৎলোন চাওখৎ মায়কৈদা পুক্নীং থৌগৎনিংঙাই অমা ওইরে
25 OCT 2020 3:22PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহ নেসনেল হায়ৱে ১৩০গী কি:মি: ০.০০দগী কি:মি: ১৯.৩৫০ ফাওবগী কি:মি: ১৯.৮৫৯ শাংবা অতোপ্পা পরিং অমা লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্নবগীদমক সিক্কিমদা লাকখি‍। হান্না লৈরমবা পরিং অসি লৈবাক নমথখিবা অমদি অতহ মহৌশাগী অমাঙ অতাশিংনা মরম ওইরগা শাথিনা অমাঙ অতা থোকখিবনা মরম ওইরগা মথৌ তারকখিবা লম্বী অসি মরুওইনা নাথুলা সেক্তরদা অমদি চাওয়েং য়েংবদনা নোংপোক সিক্কিমদা ঙাকশেলগী শেম শারিবা থৌরাং অসি হেন্না চেৎশিনহন্নবা মরুওইবা মরী অমা ওইরি‍। থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা ঙাকশেল মন্ত্রীনা তেল্লবা মতমদা অমদি শেল ইচঙ চঙদনা মতিং লৈবা মচাক মথুম শেমগৎপগী মায়কৈদা খোঙফম চেৎনা লেপখিবগীদমক বোর্দর রোদ ওর্গনাইজেসন (বি.আর.ও.)বু থাগৎখি‍।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা হায়খিবদা মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা মচাক মথুম শেমগৎপগী খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবগী লৈঙাক্কী থৌরাং অসিনা ঙাকশেলগী শেম শারিবা থৌরাংবু হেনগৎহনবতা নত্তনা লমদমদুদা খুন্নাই-শেন্মিৎলোন চাওখৎপসু পুরকহনগনি‍। প্রধান মন্ত্রীগী এক্ত নোর্থ ইস্ত পোলিসীগা চুননা মচাক মথুম শেমগৎপা খোঙজেল লৈহন্নবা কেন্দ্রগী খোঙফম অদুবু হন্না নীংশিংলদুনা মন্ত্রীনা ইং ২০০৯দগী পায়খৎলক্লিবা অতোপ্পা লম্বী পরিং অমা শেমবগী থবক অসি হৌখিবা চহি অনিসিদা কমদৌনা খোঙজেল য়াঙখৎলকখিবগে হায়বা ৱাফম ফোঙদোকখি‍। সিক্কিমগী চীফ মিনিস্তর শ্রী প্রেম সিংহ তমাংনা তুরিজমদা ইনোৎ পীগদবা অমদি স্তেত অদুগী খুন্নাই-শেন্মিৎলোন চাওখৎপদা অতোপ্পা লম্বী পরিং অদুনা পীগদবা কান্নরবা ইনোৎশিং পুথোরকখি‍। চীফ মিনিস্তরনা লম্বী অদু খোঙলৈ থুনা লোইশিনবগীদমক বি.আর.ও. অমসুং কেন্দ্র লৈঙাকপু থাগৎপা ফোঙদোকখি‍।
বি.আর.ও.না হৌখিবা চহি খরসিদা মখোয়গী তৌবা ঙমবা মতিং মচাক, খুৎশু খুৎলায় অমদি শেমগৎ শাগৎপগী থৌওংশিংদা তেক্নোলোজী থাজিন্দুনা হান্না পানরমদবা চাংদা পাকথোক চাউথোকহল্লে‍। অতল তনেল, দি.এস.-দি.বি.ও. লম্বী, নেসনেল হায়ৱে ১৩০গী অনৌবা লম্বী পরিং হায়রিবশিং অসি স্ত্রেতেজিক অমসুং ওপরেসনেলগী শেম শাবগী মায়কৈদা বি.আর.ও.না অৱাংবা থাক্কী খোঙলৈ থুনা পীবা মহৈগী খুদমশিংনি‍। ঙাকশেল মন্ত্রীনা বি.আর.ও.না তুংদা পায়খৎলক্কদবা থবকশিংগী মরমদা পল্লদুনা লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা মরোমদোম লেপচবা ভারতকী পান্দম অসি খোঙজেল য়াঙনা চৎলক্কনি হায়না থাজবা ফোঙদোকখি‍।
এ.বি.বি./নাম্পি/রাজিব