Ministry of Communications
India Post and United States Postal Service (USPS) signs Agreement for Electronic Exchange of Customs Datarelated to postal shipments exchanged between the two countries
The agreement aims to facilitate ‘ease of exports’ for small and large exporters through postal channels
27 OCT 2020 6:56PM by PIB Delhi
Department of Posts, Government of India (India Post) and United States Postal Service (USPS) have entered into an agreement for Electronic Exchange of Customs data related to postal shipments exchanged between the two countries. The agreement will make it possible to transmit and receive electronic data of international postal items prior to their physical arrival at the destination and would enable customs clearance of postal items in advance in line with the evolving global postal framework. This will also improve the performance of postal services in terms of reliability, visibility and security.
Photo Source: PTI
USA is the top export destination for India (~17%) which is also reflected in exchange of goods through postal channel. In 2019, around 20% of outbound EMS and 30% of Letters & Small Packets transmitted by India Post were destined to USA whereas 60% of the Parcels received by India Post were originated from USA. Exchange of Electronic Advance Data (EAD) as per the Agreement will be a key driver towards promoting mutual trade with emphasis on the exports from different parts of India to USA through postal channel considering that USA is a major destination of MSME products, Gems &Jewelry, Pharmaceuticals and other local products from India. This will fulfill a major demand of export industry to expedite customs clearances of export items.
The primary objective that will be served by this agreement is to facilitate ‘ease of exports’ for small and large exporters through postal channels from different parts of the country and will contribute towards making India an Export Hub for the world.
The agreement was signed by Mr. Prannoy Sharma, Deputy Director General (International Relations & Global Business), Department of Posts, Government of India and Mr. Robert H. Raines Jr., Managing Director, Global Business of United States Postal Service.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া পোস্ত অমসুং য়ুনাইতেৎ স্তেতস পোস্তেল সর্বিস (য়ু.এস.পি.এস.) ইলেক্ত্রোনিক একচেঞ্জ ওফ কস্তম দেতাগা মরী লৈননা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা পোস্তেল শিপমেন্ত একচেঞ্জগী য়ান্নবগী সহী তৌনখ্রে
এগ্রীমেন্ত অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি ‘ইজ ওফ এক্সপোর্ত’ পোস্তেল চেন্নেলগী খুত্থাংদা মচা অমসুং অচৌবা এক্সপোর্তরশিংনা হেন্না লায়না তৌনবনি
27 OCT 2020 6:56PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী (ইন্দিয়া পোস্ত)কী দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্ত অমসুং য়ুনাইতেৎ স্তেতস পোস্তেল সর্বিস (য়ু.এস.পি.এস.) ইলেক্ত্রোনিক একচেঞ্জ ওফ কস্তম দেতাগা মরী লৈননা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা পোস্তেল শিপমেন্ত একচেঞ্জ য়ান্নবা পুরকপা অসিনি। এগ্রীমেন্ত অসিনা মালেমগী পোস্তেল পোৎলমশিং অসি পন্থুংফম য়ৌদ্রিঙৈদা ইলেক্ত্রোনিক দেতা ওইনা হান্না য়ৌহনবা অসিনি অমসুং পোস্তেল পোৎলমশিং অসি কস্তমগী ওইবা অয়াবাশিং অসি মাংজৌননা পীবা অসিনি। মসিনা পোস্তেলগী থবকশিং অসি রিলাইবিলিতি, ভিজিবিলিতি অমসুং সেক্যুরিতিদা হেন্না কান্নগনি
য়ু.এস.এ. অসি ইন্দিয়াগী (~১৭%) মকোক থংবা এক্সপোর্তকী মফম্নি হায়রিবা অসি পোস্তেল চেন্নেলদা চৎপা ঙাক্তনি। ২০১৯দা চাওরাক্না ই.এম.এস. আউতবোন্দ ২০% অমসুং ৩০% অমনা চিথী অমসুং পেক্কেৎ মচাশিং অসিনা ইন্দিয়াদগী চৎখিদুনা য়ু.এস.এ. য়ৌই অদুগা পার্সেল ৬০% অমনা য়ু.এস.এ.দগী লাক্তুনা ইন্দিয়া পোস্তনা ফংই। এগ্রীমেন্তকী মতুং ইন্না ইলেক্ত্রোনিক এদভান্স দেতা (ই.এ.দি.) পীনবা অসিনা লৈবাক অনিগী ললোন ইতিক অসিদা কান্নরি হায়রিবা অসি ইন্দিয়াদগী য়ু.এস.এ.দা পোস্তেল চেনেলদা থারি, য়ু.এস.এ. অসি ইন্দিয়াদগী মপুং ওইবা এম.এস.এম.ই.গী পোত্থোকশিং হায়বদি জেম অমসুং জেৱেলরী, ফার্মাসিয়ুতিকেল অতৈ অতোপ্পা পোত্থোকশিং থারি।
এগ্রীমেন্ত অসিগী মরুওইবা পান্দম অসি অপিকপা অমসুং অচৌবা এক্সপোর্তরশিং অসি পোস্তেল চেনেলগী খুত্থাংদা ‘ইজ ওফ এক্সপোর্ত’ অসিদা লায়থোকহন্দুনা লৈবাক্কী মফম কয়াদা য়ৌহন্দুনা ইন্দিয়া অসি এক্সপোর্তগী হব অমা মালেমগী ওইহনবা অসিনি।
এগ্রীমেন্ত অসি ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তকী দিপুতি দাইরেক্তর জেনেরেল (ইন্তরনেসনেল রিলেসন্স অমসুং গ্লোবেল ব্যুজিনেশ) মিস্তর প্রান্নোই শর্ম্মা অমসুং গ্লোবেল ব্যুজিনেশ ওফ য়ুনাইতেৎ স্তেত পোস্তেল সর্বিসকী মেনেজিং দাইরেক্তর মিস্তর রোবর্ত ঐচ. রাইনসকা সহী তৌনখি।