Ministry of Health and Family Welfare
India continues to be among the countries with lowest per million cases & per million deaths, and very high testing
Sustains trend of consistent low level of Active Cases
28 OCT 2020 12:02PM by PIB Delhi
With focussed strategy and proactive as well as calibrated measures of the Union Government along with the States and UTs, India has sustained its global position of being the country with one of the lowest cases per million population and deaths per million population.
While the global figure for cases/million is 5,552, India is recording 5,790. USA, Brazil, France, UK, Russia, and South Africa are reporting much higher numbers.
The deaths per million populations in India are 87, substantially lower than the world average of 148. India’s targeted strategies in COVID-19 management and the proactive as well as calibrated public health response over the last several months have resulted in encouraging outcomes.
In the matter of total tests conducted, India is one of the topmost countries. With 10,66,786 tests in the last 24 hours, the cumulative number of tests conducted has crossed 10.5 Cr (10,54,87,680).
Widespread and comprehensive testing on a sustained basis have aided the early identification and timely effective treatment which has resulted in higher recoveries and lower fatality rate. India’s Case Fatality Rate presently is 1.50%.
India continues to report a trend of steadily decreasing active cases. Presently the active cases comprise merely 7.64% of the total positive cases of the country standing at 6,10,803. The total recovered cases are 72,59,509.
43,893 new cases have been registered in the last 24 hours in the country whereas the new recovered cases stand at 58,439. 77% of the new recovered cases are in 10 States/UTs.
Maharashtra, Karnataka and Kerala contribute more than 7,000 to the single day recoveries.
79% of new confirmed cases are from 10 States and UTs. Kerala has overtaken Maharashtra with the highest number of new reported cases. Both are still contributing more than 5,000 new cases. The States which are reporting spurt in cases are Delhi, West Bengal, Karnataka, Andhra Pradesh and Tamil Nadu.
508 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 79% are concentrated in ten States/UTs.
Maharashtra has contributed the maximum to the new fatalities with 115 deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত অসি মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনখিবা কেস অমসুং শিখিবশিংগী মশিংদা খ্বাইদগী হেন্না নেম্বা লৈবাকশিংগী মরক্তা চল্লি, অমসুং তেস্ত তৌবগী চাং য়াম্না ৱাংঙি
এক্তিব কেসশিংগী থাক নেম্না অদুমক লেংদনা থম্লি
28 OCT 2020 12:02PM by PIB Imphal
রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগা লোইননা কেন্দ্র সরকারগী নীংথিনা শেম-শারবা পাম্বৈশিংগা লোইননা অখন্নবা মীৎয়েং চংলবা লাল্লোং অমসুং হকথেংননা থবক তৌবদগী ভারত অসিনা মীশিং মিলিয়ন অমদা থেংনখিবা কেসশিংগী মশিং অমসুং শিখিবশিংগী মশিংদা খ্বাইদগী হেন্না নেম্বা লৈবাক অমা ওইনা মালেম অসিদা মশাগী ফম অমা কন্দুনা লৈরি।
অমরোমদনা মালেমগী ওইনা মিলিয়ন অমদা লৈরিবা কেসশিংগী মশিং অদু ৫,৫৫২নি, অদুগা ভারতনা ৫,৭৯০নি। য়ু.এস.এ., ফ্রান্স, য়ু.কে., অঞসুং সাউথ অফ্রিকাদা হেন্না ৱাংবা মশিং থেংনরি।
ভারত্তা মীশিং মিলিয়ন অমদা শিখিবশিংগী মশিং অসি ৮৭নি, মসি মালেমগী ওইবা চাংচৎ ১৪৮ অসিদগী য়াম্না নেম্লি। ভারতনা হৌখিবা থা কয়া অসিদা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবাশিনখিবা লাল্লোংশিং অমসুং মীয়ামগী ওইবা হকশেলগী ফিভমদা নীংথিনা শেম-শাদুনা অমসুং হকথেংননা য়েংশিনখিবা অদুনা মরম ওইরগা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা ফল অসি ফংবা ঙম্লিবনি।
তেস্ত তৌখিবশিংগী অপুনবা মশিংগী মতাংদা ভারত অসিনা খ্বাইদগী মকোক থোংবা লৈবাক অমা ওইরিবনি। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১০,৬৬,৭৮৬ তৌখিবগা লোইননা তৌখিবা তেস্তশিংগী অপুনবা মশিং অদু করোর ১০.৫ (১০.৫৪,৮৭,৬৮০) হেনখ্রে।
লেপ্তনা পাকশন্না অমসুং পুল্লপকী ওইবা মওংদা তেস্ত তৌবা অসিনা ঙন্না খঙদোকপা অমসুং মতম চানা লাইয়েংবদা মতেং পাংখি, মসিনা মরম ওইরগা মশিং য়াম্না ফগৎলকখি অমসুং শিবগী চাং নেমখি। ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেত অসি হৌজিক ১.৫০.%নি।
ভারতনা এক্তিব কেসশিং অসি লাপ্পা লৈতনা হন্থরকপগী মওং অমা মখাতানা অদুমক থেংনরি। হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসশিং অসি লৈবাক অসিদা লৈরিবা পোজিতিব কেসশিং অদুগী য়ামদ্রবা ৭.৬৪% খক্তমক ওইদুনা ৬,১০,৮০৩দা লৈ। ফগৎখিবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং অদু ৭২,৫৯,৫০৯নি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস ৪৩,৮৯৩ রেজিস্তর তৌখি অদুগা নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংনা ৫৮,৪৩৯নি। নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৭%দি রাজ্য/য়ু.তি.দগীনি।
মহারাস্ত্র, কর্নাতকা অমসুং কেরলানা নোংমদা ফগৎখিবশিংগী মশিংদা ৭,০০০ হেন্না শরুক য়ারি।
নৌনা কনফর্ম তৌখিবা কেসশিংগী ৭৯%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি। কেরলানা নৌনা থেংনখিবা কেসশিংগী মশিংদা খ্বাইদগী হেন্না ৱাংদুনা মহারাস্ত্রদগী হেনখ্রে। অনিমক অসিনা অনোবা কেস ৫,০০০গী মথক্তা থেংনরি। কেসশিং নৌনা হেনগৎলকপা থেংনরিবা রাজ্যশিং অদুদি দিল্লী, ৱেস্ত বেঙ্গাল, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তামিল নাদুনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ফেতেলিতী ৫০৮ থেংনখি। মসিগী মনুংদা চাউরাক্না ৭৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দা তাশিন্দুনা লৈ।
মহারাস্ত্রনা ১১৫ শিখিবগা লোইননা নৌনা শিখিবশিংগী মশিংদা খ্বাইদগী য়াম্না শরুক য়াখি।