Finance Commission
15th Finance Commission interacts with Chairmen of previous Finance Commissions
28 OCT 2020 3:53PM by PIB Delhi
Towards the end of their deliberations, the Chairman Shri N.K Singh and Members of the 15th Finance Commission today held a virtual meeting with the Chairmen of previous Finance Commissions, Dr C. Rangarajan, Chairman 12th Finance Commission and Dr. Vijay Kelkar, Chairman 13th Finance Commission.
The Chairman Shri N K Singh began the meeting by calling it “A representation of our federal history over the past 20 years and over next five years given the award of the 15th Finance Commission”.
The Fifteenth Finance Commission (XVFC) is mandated to make their final report for 2021-26 available by 30th October, 2020. The Commission remains on course to complete their task.
The Chairmen of the previous Finance Commissions appreciated the tough challenge faced by the 15th Finance Commission, given the background of the Covid-19 pandemic, the resultant loss of economic activity and its impact on fiscal parameters of the general government. The Chairman and Members of the XVFC expressed their gratitude for the insights that they received from the thinking and framework of the previous Finance Commissions and from their deliberations with them.

শেল-থুম কমিসন
১৫সুবা ফাইনান্স্ কম্মিসন্না হান্নগী ফাইনান্স কম্মিসনশিংগী চিয়রমেনশিংগা ৱারি শানখ্রে
28 OCT 2020 3:53PM by PIB Imphal
মমাংগী ফাইনান্স কম্মিসনশিংগী চিয়রমেনশিং, ১২সুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী চিয়রমেন দোক্তর সি.রঙ্গরাজন অমসুং ১৩ সুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী চিয়রমেন দোক্তর বিজয় কেলকারগা ১৫সুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী চিয়রমেন এন.কে সিংহ অমসুং মেম্বরশিংগা ভর্চুএল ওইনা ঙসি মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
“মীফম অসি চহি ২০গী হেনবগী ঐখোয়গী ফেদেরেলগী পুৱারি অমসুং ১৫সুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী মথং চহি ৫ হেনবগী থবকশিংগী শক্তম অমনি” হায়না ফোঙদোক্লদুনা চিয়রমেন এন.কে সিংহনা মীফম হৌদোকখি।
২০২০গী ওক্তোবর ৩০দা ১৫সুবা ফাইনান্স্ কম্মিসন্না ২০২১-২৬গী মখোয়গী অরোইবা রিপোর্ত পীগদবনি। কম্মিসন্না মখোয়গী পাংথোক্কদবা থবকশিং ৱাৎলি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা, শেন-থুম তানবগী থবকশিং লেপখিবা অমসুং সরকারগী শেন-থুমগী ফিবমদা চৈথেং পীরিবা মতম অসিদা ১৫সুবা ফাইনান্স কম্মিসন্নবা মায়োক্নরিবা অরুবা ফিবমশিং অসি হান্নগী ফাইনান্স কম্মিসনশিংগী চিয়রমেনশিংনা থাগৎলি। হান্নগী ফাইনান্স কম্মিসনশিংদগী ৱাখল্লোনশিং অমসুং ঙাক্লৌ ফংবা অমসুং মখোয়গা ৱারি শানবদা ১৫সুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী চিয়রমেন অমসুং মেম্বরশিংনা থাগৎপা ফোঙদোক্লি।