Ministry of Commerce & Industry
INDIA’S MERCHANDISE TRADE: Preliminary Data, October 2020
India’s merchandise exports in October 2020 were USD 24.82 billion, as compared to USD 26.23 billion in October 2019, a fall of 5.4%.
India’s merchandise imports in October 2020 were USD 33.6 billion, as compared to USD 37.99 billion in October 2019, a decline of 11.56%.
India is thus a net importer in October 2020, with a trade deficit of USD 8.78 billion, as compared to trade deficit of USD 11.76 billion-Improvement by 25.34%.
Value of non-petroleum and non-gems and jewellery exports in October 2020 was USD 20.28 billion, as compared to USD 19.07 billion in October 2019, a positive growth of 6.34%.
Non-oil, non-GJ (gold, silver & Precious metals) imports were USD 22.83 billion in October 2020, as compared to USD 24.9 billion in October 2019, a negative growth of 8.31%.
Top 5 commodities of export which recorded positive growth during October 2020 vis-à-vis October 2019 are: Other Cereals (369.30%), Rice (112.15%), Oil meals (76.62%), Iron Ore (73.89%), Oil Seeds (54.06%).
Top 5 commodity groups of import showing a fall in October 2020 over the corresponding month of last year are: Silver (-90.54%), Newsprint (-79.99%), Cotton Raw and Waste (-77.40%), Pulses(-65.15%), Transport equipment (-56.32%).
03 NOV 2020 3:28PM by PIB Delhi
India’s merchandise exports in October 2020 were USD 24.82 billion, as compared to USD 26.23 billion in October 2019, showing a fall of 5.4%. Exports during April-October 2020-21 were USD 150.07 billion, exhibiting a decline of 19.05% over the same period last year.
The value of India’s merchandise imports in October 2020 was USD 33.6 billion, as compared to USD 37.99 billion in October 2019, a decline of 11.56%. Merchandise imports during April-October 2020-21 were USD 182.29 billion, as compared to USD 286.07 billion during the same period last year, exhibiting a negative growth of 36.28%.
India was thus a net importer in October 2020, with a trade deficit of USD 8.78 billion, as compared to trade deficit of USD 11.76 billion, an improvement by 25.34%.
In October 2020, the value of non-petroleum exports was USD 23.21 billion, registering a positive growth of 1.84% over October 2019. The value of non-petroleum and non-gems and jewellery exports in October 2020 was USD 20.28 billion, as compared to USD 19.07 billion in October 2019, registering a positive growth of 6.34%. The cumulative value of non-petroleum and non-gems and jewellery exports in April-October 2020-21 was USD 124.79 billion, as compared to USD 137.72 billion for the corresponding period in 2019-20, exhibiting a decrease of 9.39%.
In October 2020, Oil imports were USD 5.98 billion, as compared to USD 9.73 billion in October 2019, a decline by 38.52%. Oil imports in April-October 2020-21 were USD 37.84 billion, as compared to USD 74.93 billion, showing a decline of 49.5%.
Non-oil imports in October 2020 were estimated at USD 27.62 billion, as compared to USD 28.26 billion in October 2019, showing a decline of 2.26%. Non-oil imports in April-October 2020-21 were USD 144.45 billion, as compared to USD 211.14 billion, registering a decline of 31.59% during the same period of the last year.
Non-oil, non-GJ (gold, silver &Precious metals) imports were USD 22.83 billion in October 2020, recording a negative growth of 8.31%, as compared to non-oil and non-gold imports of USD 24.9 billion in October 2019. Non-oil and non-gold imports were USD 126.97 billion in April-October 2020-21, recording a negative growth of 29.28%, as compared to non-oil and non-gold imports of USD 179.55 billion in April-October 2019-20.
Major commodities of export which have recorded positive growth during October 2020 vis-à-vis October 2019 are: Other cereals (369.30%), Rice (112.15%), Oil meals (76.62%), Iron ore (73.89%), Oil seeds (54.06%), Carpet (37.67%), Cereal preparations and miscellaneous processed item (36.13%), Ceramic products and glassware (34.62%), Drugs and pharmaceuticals (21.82%), Spices (21.61%), Jute mfg. Including floor covering (18.76%), Meat, dairy and poultry products (16.65%), Handicrafts excl. Handmade carpet (11.37%), Fruits and vegetables (8.92%), Mica, coal and other ores, minerals including process (7.68%), Cotton yarn/fabrics/made-ups, handloom products etc. (6.52%), RMG of all textiles (6.31%), Tobacco (4.34%), Organic and inorganic chemicals (1.91%), Tea (0.14%).
Major commodities of export which have recorded negative growth during October 2020 vis-à-vis October 2019 are Petroleum products (53.30%), Cashew (21.57%), Gems and jewellery (21.27%), Leather and leather manufactures (16.69%), Man-made yarn/fabrics/made-ups etc. (12.82%), Electronic goods (9.40%), Coffee (9.25%), Marine products (8.09%), Plastic and linoleum (6.88%), Engineering goods (3.84%).
Major commodity groups of import showing positive growth in October 2020 over the corresponding month of last year are: Pearls, precious & Semi-precious stones (50.47%), Fertilizers, Crude & manufactured (46.25%), Gold (35.88%), Sulphur & Unroasted Iron Pyrites (32.09%), Project goods (28.75%), Fruits & vegetables (22.81%), Electronic goods (16.12%), Medcnl. & Pharmaceutical products (13.33%), Vegetable Oil (7.29%), Metaliferrous ores & other minerals (4.80%), Chemical material & products (2.00%.
Major commodity groups of import showing negative growth in October 2020 over the corresponding month of last year are: Silver (90.54%), Newsprint (79.99%), Cotton Raw & Waste (77.40%), Pulses (65.15%), Transport equipment (56.32%), Leather & leather products (41.37%), Petroleum, Crude & products (38.52%), Pulp and Waste paper (29.88%), Machine tools (29.62%), Wood & Wood products (26.51%), Textile yarn Fabric, made-up articles (25.13%), Iron & Steel (22.32%), Machinery, electrical & non-electrical (15.63%), Professional instrument, Optical goods, etc. (11.95%), Artificial resins, plastic materials, etc. (7.53%), Coal, Coke & Briquettes, etc. (6.50%), Organic & Inorganic Chemicals (2.89%), Non-ferrous metals (2.26%), Dyeing/tanning/colouring materials (0.46%).
MERCHANDISE TRADE: Preliminary Data, October 2020
Summary Value in USD Billion
Total
Non-Petroleum
Non- Petroleum and Non-Gems &Jewellery
2019-20
2020-21
% change
2019-20
2020-21
% change
2019-20
2020-21
% change
Exports
26.23
24.82
-5.40
22.79
23.21
1.84
19.07
20.28
6.34
Imports
37.99
33.60
-11.56
28.26
27.62
-2.26
24.90
22.83
-8.31
Deficit
11.76
8.78
-25.34
5.47
4.41
-19.38
5.83
2.55
-56.26
Change by top Commodity Groups
Value in USD Million
Top Increase in October 2020 as compared to October 2019
Top Decline in October 2020 as compared to October 2019
Commodity group
Change in value
% change
Commodity group
Change in value
% change
Export
Drugs And Pharmaceuticals
372.05
21.82
Petroleum Products
-1835.58
-53.30
Rice
359.82
112.15
Gems And Jewellery
-790.40
-21.27
Organic And Inorganic Chemicals
143.85
73.89
Leather And Leather Manufacturers
-248.07
-3.84
Import
Electronic Goods
768.69
16.12
Petroleum, Crude & Products
-3747.66
-38.52
Pearls, Precious & Semi-Precious Stones
768.48
50.47
Transport Equipment
-1459.42
-56.32
Gold
660.15
35.88
Machinery, Electrical & Non-Electrical
-462.62
-15.63

বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ পণ্যদ্ৰব্যৰ বাণিজ্যঃ প্ৰাথমিক তথ্য, অক্টোবৰ, ২০২০ অক্টোবৰ, ২০২০ত ২৪.৮২ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ ভাৰতৰ পণ্যদ্ৰব্যৰ ৰপ্তানিৰ বিপৰীতে অক্টোবৰ, ২০১৯ৰ অক্টোবৰত আছিল ২৬.২৩ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ অৰ্থাৎ ৫.৪% হ্ৰাস
অক্টোবৰ, ২০২০ত ৩৩.৬ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ ভাৰতৰ পণ্যদ্ৰব্যৰ আমদানিৰ বিপৰীতে অক্টোবৰ, ২০১৯ৰ অক্টোবৰত আছিল ৩৭.৯৯ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ অৰ্থাৎ ১১.৫৬% হ্ৰাস
অক্টোবৰ, ২০২০ত ভাৰত হৈ পৰে নেট ইমপ’ৰ্টাৰ, য’ত বাণিজ্য ঘাটি হয় ৮.৭৮ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ, যোৱা বৰ্ষৰ একে সময়তে আছিল ১১.৭৬ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ বাণিজ্য ঘাটি অৰ্থাৎ ২৫.৩৪% বৰ্ধন
অক্টোবৰ, ২০২০ত নন-পেট্ৰ’লিয়াম আৰু নন-জেমছ আৰু জুৱেলাৰীৰ ৰপ্তানিৰ মূল্য ২০.২৮ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ বিপৰীতে ২০১৯ৰ অক্টোবৰত আছিল ১৯.০৭ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ অৰ্থাৎ ৬.৩৪% ৰ ধনাত্মক বিকাশ
অক্টোবৰ, ২০২০ত নন-অইল, নন-জিজে (সোণ, ৰূপ ও মূল্যৱান ধাতু) ৰ আমদানিৰ মূল্য ২২.৮৩ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ বিপৰীতে ২০১৯ৰ অক্টোবৰত আছিল ২৪.৯ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ অৰ্থাৎ ৮.৩১% ৰ ঋণাত্মক বিকাশ
অক্টোবৰ, ২০২০ তথা অক্টোবৰ, ২০১৯ত ৰপ্তানিৰে ধনাত্মক বিকাশৰ অভিলেখ সৃষ্টি কৰা শীৰ্ষ ৫ পণ্যদ্ৰব্য হৈছেঃ আন খাদ্যশস্য (৩৬৯.৩০%), চাউল (১১২.১৫%), অইল মিল (৭৬.৬২%), লো (৭৩.৮৯%), তেলৰ গুটি (৫৪.০৬%)
অক্টোবৰ, ২০২০ত যোৱা বৰ্ষৰ একে সময়ৰ তুলনাত আমদানিত পতন হোৱা শীৰ্ষ ৫ পণ্যদ্ৰব্য হৈছেঃ ৰূপ (-৯০.৫৪%),
03 NOV 2020 3:28PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ পণ্যদ্ৰব্যৰ ৰপ্তানি
অক্টোবৰ, ২০২০ত ২৪.৮২ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ বিপৰীতে অক্টোবৰ, ২০১৯ৰ অক্টোবৰত আছিল ২৬.২৩ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ অৰ্থাৎ ৫.৪% হ্ৰাস। ২০২০-২১ ৰ এপ্ৰিল-অক্টোবৰত ৰপ্তানি হয় ১৫০.০৭ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ, যি যোৱা বৰ্ষৰ একে সময়ছোৱাতকৈ ১৯.০৫% হ্ৰাস হৈছে।
অক্টোবৰ, ২০২০ত ৩৩.৬ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ ভাৰতৰ পণ্যদ্ৰব্যৰ আমদানিৰ বিপৰীতে অক্টোবৰ, ২০১৯ৰ অক্টোবৰত আছিল ৩৭.৯৯ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ অৰ্থাৎ ১১.৫৬% হ্ৰাস। ২০২০-২১ ৰ এপ্ৰিল-অক্টোবৰত পণ্যদ্ৰব্যৰ আমদানি হয় ১৮২.২৯ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ, যি যোৱা বৰ্ষৰ একে সময়ছোৱাত আছিল ২৮৬.০৭ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ইয়াত ৩৬.২৮% ঋণাত্মক বিকাশ পৰিলক্ষিত হয়।
অক্টোবৰ, ২০২০ত ভাৰত হৈ পৰে নেট ইমপৰ্টাৰ, ত বাণিজ্য ঘাটি হয় ৮.৭৮ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ, যোৱা বৰ্ষৰ একে সময়তে আছিল ১১.৭৬ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ বাণিজ্য ঘাটি অৰ্থাৎ ২৫.৩৪% বৰ্ধন
অক্টোবৰ, ২০২০ত নন-পেট্ৰলিয়াম ৰপ্তানি হয় ২৩.২১ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ২০১৯ৰ অক্টোবৰতকৈ ইয়াত ১.৮৪% ধনাত্মক বিকাশ পৰিলক্ষিত হয়। অক্টোবৰ, ২০২০ত নন-পেট্ৰলিয়াম আৰু নন-জেমছ আৰু জুৱেলাৰীৰ ৰপ্তানিৰ মূল্য ২০.২৮ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ বিপৰীতে ২০১৯ৰ অক্টোবৰত আছিল ১৯.০৭ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ অৰ্থাৎ ৬.৩৪% ৰ ধনাত্মক বিকাশ। ২০২০-২১ৰ এপ্ৰিল-অক্টোবৰত নন-পেট্ৰ’লিয়াম আৰু নন-জেমছ আৰু জুৱেলাৰীৰ ৰপ্তানিৰ মুঠ মূল্য হয় ১২৪.৭৯ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ২০১৯-২০ৰ একে সময়ছোৱাত ইয়াৰ পৰিমাণ আছিল ১৩৭.৭২ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ইয়াত ৯.৩৯% হ্ৰাস পৰিলক্ষিত হয়।
অক্টোবৰ, ২০২০ত তেলৰ আমদানি আছিল ৫.৯৮ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ, ২০১৯ৰ অক্টোবৰত ইয়াৰ পৰিমাণ আছিল ৯.৭৩ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ইয়াত ৩৮.৫২% হ্ৰাস পৰিলক্ষিত হয়। ২০২০-২১ৰ এপ্ৰিল-অক্টোবৰত তেলৰ আমদানি আছিল ৩৭.৮৪ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ, যোৱা বিত্তীয় বৰ্ষটোৰ একে সময়ছোৱাত ইয়াৰ পৰিমাণ আছিল ৭৪.৯৩ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ইয়াত ৪৯.৫% হ্ৰাস পৰিলক্ষিত হয়।
অক্টোবৰ, ২০২০ত নন-অইলৰ আমদানি আছিল ২৭.৬২ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ২০১৯ৰ অক্টোবৰত ইয়াৰ পৰিমাণ আছিল ২৮.২৬ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ইয়াত ২.২৬% হ্ৰাস পৰিলক্ষিত হয়। ২০২০-২১ৰ এপ্ৰিল-অক্টোবৰত নন-অইলৰ আমদানি আছিল ১৪৪.৪৫ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। যোৱা বিত্তীয় বৰ্ষটোৰ একে সময়ছোৱাত এই পৰিমাণ আছিল ২১১.১৪ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ইয়াত ৩১.৫৯% হ্ৰাস পৰিলক্ষিত হয়।
অক্টোবৰ, ২০২০ত নন-অইল, নন-জিজে (সোণ, ৰূপ ও মূল্যৱান ধাতু) ৰ আমদানিৰ মূল্য ২২.৮৩ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰৰ বিপৰীতে ২০১৯ৰ অক্টোবৰত নন-অইল আৰু নন-গল্ডৰ আমদানি আছিল ২৪.৯ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ অৰ্থাৎ ৮.৩১% ৰ ঋণাত্মক বিকাশ। ২০২০-২১ ৰ এপ্ৰিল-অক্টোবৰত নন-অইল আৰু নন-গল্ডৰ আমদানি আছিল ১২৬.৯৭ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ২০১৯-২০ ৰ এপ্ৰিল-অক্টোবৰত নন-অইল আৰু নন-গল্ডৰ আমদানি আছিল ১৭৯.৫৫ বিলিয়ন আমেৰিকান ডলাৰ। ইয়াত, ২৯.২৮% ৰ ঋণাত্মক বিকাশ পৰিলক্ষিত হয়।
অক্টোবৰ, ২০২০ তথা অক্টোবৰ, ২০১৯ত ৰপ্তানিৰে ধনাত্মক বিকাশৰ অভিলেখ সৃষ্টি কৰা মূল পণ্যদ্ৰব্যসমূহ হৈছেঃ আন খাদ্যশস্য (৩৬৯.৩০%), চাউল (১১২.১৫%), অইল মিল (৭৬.৬২%), লো (৭৩.৮৯%), তেলৰ গুটি (৫৪.০৬%), কাৰ্পেট (৩৭.৬৭%), খাদ্যশস্যৰ প্ৰস্তুতি আৰু অন্যান্য প্ৰক্ৰিয়াজাত প্ৰকাৰ (৩৬.১৩%), চিৰামিক পণ্য আৰু গ্লাছৱেৰ (৩৪.৬২%), ড্ৰাগছ আৰু ফাৰ্মাচিউটিকেলছ (২১.৮২%), মচলা (২১.৬১%), মৰাপাটজাতীয় পণ্য। তদুপৰি অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে ফ্ল’ৰ ক’ভাৰিং (১৮.৭৬%), মাংস, দুগ্ধজাত আৰু হাঁহ-কুকুৰাৰপৰা আহৰণ কৰা পণ্য (১৬.৬৫%), হস্তশিল্প তথা হাতেৰে প্ৰস্তুত কাৰ্পেট (১১.৩৭%), ফল-মূল আৰু শাক-পাচলি (৮.৯২%), মাইকা, কয়লা আৰু অন্যান্য আকৰিক, প্ৰক্ৰিয়াকৰণকে ধৰি খনিজাত দ্ৰব্য (৭.৬৮%), কটন য়াৰ্ণ /ফেব্ৰিক/মেড-আপ, হস্ততাঁত পণ্য ইত্যাদি (৬.৫২%), সকলো টেক্সটাইলৰ আৰএমজি (৬.৩১%), ধঁপাত (৪.৩৪%), অৰ্গেনিক আৰু ইনৰগেনিক কেমিকেলছ (১.৯১%), চাহ (০.১৪%)।
অক্টোবৰ, ২০২০ তথা অক্টোবৰ, ২০১৯ত ৰপ্তানিৰে ঋণাত্মক বিকাশৰ অভিলেখ সৃষ্টি কৰা মূল পণ্যদ্ৰব্যসমূহ হৈছেঃ পেট্ৰ’লিয়াম পণ্য (৫৩.৩০%), কাজু বাদাম (২১.৫৭%), জেমছ আৰু জুৱেলাৰী (২১.২৭%), চামৰা আৰু চামৰাৰপৰা প্ৰস্তুত পণ্য (১৬.৬৯%), মেন-মেড য়াৰ্ণ/ফেব্ৰিক/মেড-আপ ইত্যাদি (১২.৮২%), ইলেকট্ৰনিক সামগ্ৰী (৯.৪০%), কফি (৯.২৫%), মেৰাইন প্ৰডাক্ট (৮.০৯%), প্লাষ্টিক আৰু লিন’লিয়াম (৬.৮৮%), ইঞ্জিনিয়াৰিং গুডছ (৩.৮৪%)।
২০১৯ৰ অক্টোবৰৰ তুলনাত ২০২০ৰ অক্টোবৰত আমদানিত ধনাত্মক বিকাশ প্ৰদৰ্শন কৰা পণ্যদ্ৰব্যসমূহৰ ভিতৰত আছেঃ মুকুতা, প্ৰিচিয়াছ ও ছেমি-প্ৰিচিয়াছ ষ্ট’ন (৫০.৪৭%), সাৰ, অশোধিত ও প্ৰস্তুত (৪৬.২৫%), সোণ (৩৫.৮৮%), ছালফাৰ ও আনৰ’ষ্টেড আইৰণ পিৰেটছ (৩২.০৯%), প্ৰজেক্ট গুডছ (২৮.৭৫%), ফল-মূল ও শাক-পাচলি (২২.৮১%), ইলেকট্ৰনিক সামগ্ৰী (১৬.১২%), মেডিচিনেল ও ফাৰ্মাচিউটিকেল পণ্য (১৩.৩৩%), ভিজিটেবল অইল (৭.২৯%), মেটালিফেৰাছ আকৰিক ও আন খনিজাত পণ্য (৪.৮০%), কেমিকেল মেটেৰিয়েল ও প্ৰডাক্ট (২.০০%)।
২০১৯ৰ অক্টোবৰৰ তুলনাত ২০২০ৰ অক্টোবৰত আমদানিত ঋণাত্মক বিকাশ প্ৰদৰ্শন কৰা পণ্যদ্ৰব্যসমূহৰ ভিতৰত আছেঃ ৰূপ (৯০.৫৪%), নিউজপ্ৰিন্ট (৭৯.৯৯%), কেঁচা কপাহ আৰু আৱৰ্জনা (৭৭.৪০%), দাইল (৬৫.১৫%), ট্ৰেন্সপৰ্ট ইকুইপমেন্ট (৫৬.৩২%), চামৰা আৰু চামৰাৰপৰা প্ৰস্তুত পণ্য (৪১.৩৭%), পেট্ৰ’লিয়াম, খনিজাত ও প্ৰডাক্ট (৩৮.৫২%), পাল্প আৰু ৱাষ্ট পেপাৰ (২৯.৮৮%), মেচিন টুল (২৯.৬২%), কাঠ ও কাঠৰপৰা প্ৰস্তুত সামগ্ৰী (২৬.৫১%), টেক্সটাইল য়াৰ্ণ ফেব্ৰিক, মেড-আপ আৰ্টিকলছ (২৫.১৩%), লো ও তীখা (২২.৩২%), মেচিনেৰী, ইলেকট্ৰিকেল ও নন-ইলেকট্ৰিকেল (১৫.৬৩%), প্ৰফেচনেল ইনষ্ট্ৰুমেন্ট, অপটিকেল গুড ইত্যাদি (১১.৯৫%), আৰ্টিফিচিয়েল ৰেচিন, প্লাষ্টিক মেটেৰিয়েল ইত্যাদি (৭.৫৩%), কয়লা, ক’ক ও ব্ৰিকুয়েট ইত্যাদি (৬.৫০%), অৰ্গেনিক আৰু ইনৰগেনিক কেমিকেলছ (২.৮৯%), নন-ফেৰাছ মেটেল (২.২৬%), ডায়িং/টেনিং/কালাৰিং মেটেৰিয়েল (০.৪৬%)।
পণ্যদ্ৰব্যৰ বাণিজ্যঃ প্ৰাথমিক তথ্য, অক্টোবৰ, ২০২০
সাৰংশৰ মূল্য আমেৰিকান বিলিয়ন ডলাৰত
মুঠ
নন-পেট্ৰ’লিয়াম
নন-পেট্ৰ’লিয়াম আৰু নন-জেমছ ও জুৱেলাৰী
২০১৯-২০
২০২০-২১
% পৰিৱৰ্তন
২০১৯-২০
২০২০-২১
% পৰিৱৰ্তন
২০১৯-২০
২০২০-২১
% পৰিৱৰ্তন
ৰপ্তানি
২৬.২৩
২৪.৮২
-৫.৪০
২২.৭৯
২৩.২১
১.৮৪
১৯.০৭
২০.২৮
৬.৩৪
আমদানি
৩৭.৯৯
৩৩.৬০
-১১.৫৬
২৮.২৬
২৭.৬২
-২.২৬
২৪.৯০
২২.৮৩
-৮.৩১
ঘাটি
১১.৭৬
৮.৭৮
-২৫.৩৪
৫.৪৭
৪.৪১
-১৯.৩৮
৫.৮৩
২.৫৫
-৫৬.২৬
শীৰ্ষ পণ্যদ্ৰব্য গ্ৰুপৰদ্বাৰা পৰিৱৰ্তিত
মূল্য আমেৰিকান মিলিয়ন ডলাৰত
২০১৯ৰ অক্টোবৰৰ তুলনাত ২০২০ৰ অক্টোবৰত শীৰ্ষ বৃদ্ধি
২০১৯ৰ অক্টোবৰৰ তুলনাত ২০২০ৰ অক্টোবৰত শীৰ্ষ হ্ৰাস
পণ্যদ্ৰব্যৰ গ্ৰুপ
মূল্যত পৰিৱৰ্তন
% পৰিৱৰ্তন
পণ্যদ্ৰব্যৰ গ্ৰুপ
মূল্যত পৰিৱৰ্তন
% পৰিৱৰ্তন
ৰপ্তানি
ড্ৰাগছ আৰু ফাৰ্মাচিউটিকেলছ
৩৭২.০৫
২১.৮২
পেট্ৰ’লিয়াম পণ্য
-১৮৩৫.৫৮
-৫৩.৩০
চাউল
৩৫৯.৮২
১১২.১৫
জেমছ আৰু জুৱেলাৰী
-৭৯০.৪০
-২১.২৭
অৰ্গেনিক আৰু ইনৰগেনিক কেমিকেলছ
১৪৩.৮৫
৭৩.৮৯
চামৰা আৰু চামৰাৰপৰা প্ৰস্তুত পণ্য
-২৪৮.০৭
-৩.৮৪
আমদানি
ইলেকট্ৰনিক পণ্য
৭৬৮.৬৯
১৬.১২
পেট্ৰ’লিয়াম, খাৰুৱা ও পণ্য
-৩৭৪৭.৬৬
-৩৮.৫২
মুকুতা, প্ৰিচিয়াছ ও ছেমি-প্ৰিচিয়াছ ষ্ট’ন
৭৬৮.৪৮
৫০.৪৭
ট্ৰেন্সপ’ৰ্ট ইকুইপমেন্ট
-১৪৫৯.৪২
-৫৬.৩২
সোণ
৬৬০.১৫
৩৫.৮৮
মেচিনেৰী, ইলেকট্ৰিকেল ও নন-ইলেকট্ৰিকেল
-৪৬২.৬২
-১৫.৬৩