Ministry of Electronics & IT
6 women led startups win COVID-19 Shri Shakti Challenge organized by MyGov in Collaboration with UN Women
03 NOV 2020 6:25PM by PIB Delhi
Six women led startups have won COVID-19 Shri Shakti Challenge organized by MyGov in collaboration with UN Women. With an objective to encourage and involve women led startups to come up with innovative solutions that can help in the fight against COVID19 or solve problems that impact a large number of women, MyGov in collaboration with UN Women, launched the COVID-19 Shri Shakti Challenge in April 2020.
This was a unique challenge hosted on the Innovate platform of MyGov that called for applications from women led startups as well as startups who have solutions that address issues faced by a larger number of women.
The Challenge was implemented in two stages: Ideation stage and Proof of Concept (PoC) Stage.
The challenge received an overwhelming response with a total of 1265 entries, from across the nation.
After thorough screening, 25 startups were shortlisted for presentations to the Jury which included Debjani Ghosh, President NASSCOM, Rohini Srivathsa, National Technology Officer (CTO) Microsoft India, Dr R Ramanan, MD Atal Innovation Mission, Nishtha Satyam, Dy Country representative, UN Women India and Abhishek Singh, CEO MyGov.
All 25 selected startups presented their solutions to the Jury which evaluated the solutions proposed by the startups on the parameters that included innovation, usability, relevance and impact of their idea on the society and after thorough review 11 finalists were chosen for the next stage. All the 11 selected startups were provided a prize money of INR 75000 each to further develop their ideas.
Mentorship sessions were organized to enable graduation of the ideas into Proof of Concepts that can be scaled up.These sessions were topics that included Business Modelling, Financial Modelling, Legal Certifications, Digital Marketing, Product Design, Art of making Pitch and were conducted with the support of NASSCOM, Industry Experts, and the Atal Incubation Centre at the Centre for Cellular and Molecular Biology.
After giving time to the 11 Startups to develop the solutions, the final presentations were again made to the Jury on 27th Oct 2020. The quality of the solutions presented was excellent and the Jury had a tough time evaluating them. After intense discussions and deliberations, the Juryselectedtop 3 entries as winners, andin view of the high quality of solutions presented decided to recognize 3 additional entries as ‘Promising Solutions’. In addition to the earlier announced reward of Rs 5 lakhs for the top 3 winners, UN Women was generous enough to agree to reward Rs 2 lakhs each to the 3 startups chosen for their promising solutions.
Top 3 winners are as follows:
1. Dr P Gayatri Hela is the founder of Bengaluru-based Resada Lifesciences Private Limited that designs and develops home and agricultural-based products using plant extracts instead of synthetic chemicals. As per Gayatri, germs and other bacteria/viruses become resistant to chemicals over time, whereas nature always has a way of fighting back against these organisms. For Shri Shakti Challenge, Gayatri submittedherinnovative product which is a non-alcoholic hand sanitizer that is relevant not only for COVID- 19 but also for other infections. The idea had come to her in 2017, when she was battling the SARS pandemic with her with her one-year old daughter.
1. Romita Ghosh,a cancer survivor, is the founder of Shimla-based iHeal HealthTech Private Limited which is a healthcare start-up that has been at the forefront of the fight against COVID and has been providing PPE kits to hospitals. Romita has also built a Made in India UV sterilization box for safe reuse of PPEs and masks that can help reduce costs for hospitals and other service providers.
2. Dr Anjana Ramkumar and Dr Anushka Ashokan are the product manager and co-founder of Kerala based Thanmatra Innovations Private Limited have come up with the innovative solution of an anti-microbial solution that could be sprayed into handkerchiefs or dupattas for making them safe to be used as Face Masks. This also made it easier to protect kids. Their innovation is simple and scalable and can help convert any piece of cloth to anti-viral mask within minutes by a simple process of spraying and drying with their unique formulation.
Top 3 Startups identified as‘Promising Solutions’are:
1. Vasanthi Palanivel, is the CEO & Co-Founder of Bengaluru-based Seragen BioTherapeutics Private Limited.As a scientist and researcher, she studied the symptoms and impacts of the virus and realized that the lungs were one of the worst infected organs in COVID and she has developed a plasma solution to treat respiratory distress due to COVID-19.
1. Shivi Kapil is the cofounder of Bengaluru-based Empathy Design Labsthat focuses on healthcare, and took the pandemic as an opportunity to design solutions for pregnant women who could not go to the hospital due to risk of infection. Shehas designed Kriya, a wearable device for daily monitoring of pregnancy. The IoT-embedded product provides alerts and suggestions to expecting parents for timely action.
1. Jaya Parashar and Ankita Parashar – a mother daughter duo are the founder and co-founder of STREAM Minds, and ed-tech company that works on promoting Science, Technology, Reading/Writing, Arts, and Mathematics education among school children across India. They have designed ‘Dobot’, a fully automated robot which acts as an in-house delivery assistant to make hospitals and healthcare clinics safe from the risks of COVID19.
MyGov congratulated the winners of Shri Shakti Challenge and hope that the solutions developed by them mature into full-blown products, and can scale up into robust solutions that help in our fight against COVID19; and of course also help address challenges facing women. All the winners and the participants of Shri Shakti Challenge are true testimony to the talent pool that exists in India and this challenge will go a long way in promoting women entrepreneurship in India.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
য়ু.এন.ৱুমেনগা খুৎশম্নরগা মাইগোভনা শিল্লিবা কোবিদ-১৯ শ্রী শক্তি চেলেঞ্জ নুপী তরুক্না শেম্বা স্তার্তঅপশিংনা ঙমখ্রে
03 NOV 2020 6:25PM by PIB Imphal
য়ু.এন.ৱুমেনগা খুৎশম্নরগা মাইগোভনা শিল্লিবা কোবিদ-১৯ শ্রী শক্তি চেলেঞ্জ নুপী তরুক্না শেম্বা স্তার্তঅপশিংনা ঙমখ্রে৷ কোবিদ-১৯ অসি থেংনবদা মতেং পাংবা য়াবা নত্রগা নুপী কয়ামরোমদা শোকহল্লিবা প্রোব্লেমশিং অসি ফহন্নবা ইন্নোভেতিব সোলুসনশিংগা লোইননা স্তার্তঅপশিংদা নুপী য়াওশিন্নবা অমসুং থৌনা হাপ্নবগী পান্দমদা মাইগোভনা য়ু.এন. ৱুমেনগা খুৎশম্নরগা ২০২০গী এপ্রীল থাদা কোবিদ-১৯ শ্রী শক্তি চেলেঞ্জ লোঞ্চ তৌখ্রে৷
মসি নুপী কয়ামরোম্না থেংনরিবা ইসুশিং অসিগী সোলুসনশিং ফংলবা স্তার্তঅপশিং অমসুং নুপীশিংনা হৌদোকপা স্তার্তঅপশিংদগী এপ্লিকেসনশিং কৌদুনা মাইগোভকী ইন্নোভেত ওইবা প্লেতফোর্মদা পাংথোকপা অখন্নবা চেলেঞ্জ অমনি৷
চেলেঞ্জ অসি স্তেজ অনিদা চৎনখ্রে: আইদিয়েসন স্তেজ অমসুং প্রুফ ওফ কন্সেপ্ত(পি.ও.সি.)স্তেজ৷
চেলেঞ্জ অসিদা লৈবাক অসিগী মফম পুম্নমক্তগী এন্ত্রীস ১২৬৫না শরুক য়াদুনা য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইরবা রেস্পোন্স ফংবা ঙমখি৷
স্ক্রিনিং নিংথীনা তৌরবা মতুংদা, এন.এ.এস.এস.সি.ও.এম.গী প্রসিদেন্ত দেবজানি গোশ, মাইক্রোসোফত ইন্দিয়াগী নেস্নেল তেক্নোলোজী ওফিসর(সি.তি.ও.) রোহিনি শ্রিবাথসা, এম.দি. অতল ইন্নোভেসন মিসনগী দা.আর. রহমন, য়ু.এন. ৱুমেন ইন্দিয়াগী কন্ত্রী রিপ্রজেন্তেতিব মিশথা সাত্যম অমসুং মাইগোভকী সি.ই.ও. অভিশেক সিংহ য়াওরিবা জুরী অদুদা প্রজেন্তেসনগীদমক স্তার্তঅপ ২৫ অদু খনখিবনি৷
খল্লবা স্তার্তঅপ ২৫ পুম্নমক্না মখোয় মখোয়গী সোলুসনশিং অদু জুরীদা পীশিনখ্রে অমসুং স্তার্তঅপশিং অদুনা সমাজ অসিদা মখোয়গী ৱখল্লোন অদুনা পীরিবা শাফু, অফবা, শিজিন্নবা য়াবা অমসুং ইন্নোভেসন ওইবা য়াবা য়াওরিবা পেরামীতরশিং অদুদা স্তার্তঅপশিং অদুনা পুখৎলক্লিবা সোলুসনশিং অদু য়েংশিনখ্রে অমসুং নিংথীনা য়েংশিল্লবা মতুংদা মথংগী স্তেজকীদমক ফাইনেলিস্ত ১১ থনখ্রে৷ খল্লবা স্তার্তঅপ ১১ পুম্নমক মখাতানা মখোয় মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং পুথোরক্নবা মখোয় খুদিংমক্তা আই.এন.আর. ৭৫০০০গী শেনফম মনা ওইনা পীখ্রে৷
ৱাখল্লোনশিং অসি প্রোফ ওফ কন্সেপ্ততা ওন্থোকপা য়ানবা মেন্তরশিপ সেসনশিংসু হৌদোকখ্রে৷ হায়রিবা সেসনশিং অসিদা তোপিক নাইনা ব্যুজিনেস মোদেলিং, ফাইনান্সিয়েল মোদেলিং, লিগেল সর্তিফিকেসনশিং, দিজিতেল মার্কেতিং, প্রদক্ত দিজাইন, পিতচ শেম্বগী আর্ত য়াওরি অমসুং হায়রিবা সেসনশিং অসি এন.এ.এস.এস.সি.ও.এম., ইন্দস্ত্রী এক্সপর্তশিং অমসুং অতল ইনকুবেসন সেন্তরনা সপোর্ত তৌদুনা সেলুলর অমসুং মোলিকুলর বাইওলোজীগী সেন্তরদা পাংথোকখ্রে৷
সোলুসনশিং অসি শেম্নবা স্তার্তঅপ ১১ অসিদা মতম পীরবা মতুংদা, ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ২৭তা জুরীশিংদা অমু্ক হন্না প্রজেন্তেসন পীখ্রে৷ পুথোরক্লিবা সোলুসনশিংগী ক্বালিতী অদু অশুক্কী মতিক ফজৈ অমসুং মখোয়শিং অদু য়েংনবা জুরীশিং য়াম্না অৱাবা ওইখি৷ মুন্না খন্না নৈনরবা মতুংদা, জুরীনা খ্বাইদগী ফজবা এন্ত্রী ৩ ৱিন্নর ওইনা খনখ্রে অমসুং ক্বালিতী য়াম্না লৈবা সোলুসনশিং অসি য়েংলগা অতোপ্পা অহেনবা এন্ত্রী ৩ অমবু ‘প্রোমিজিং সোলুসনশিং’ ওইনা খন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে৷ মকোক মথং তাখ্রবা ৱিনর ৩ অদুদা লুপা লাখ ৫গী মনা পীগনি হায়না লাউথোকখিবা অসিগী মথক্তা য়ু.এন. ৱুমেননা এন্ত্রীশিং অদুগী প্রোমিজিং ওইরবা সোলুসনশিংগীদমক খল্লবা স্তের্তঅপ ৩ অদুদা অহেনবা ওইনা লুপা লাখ ২-২গী শেনফম পীবা য়াখ্রে৷
মকোক মথং তাখ্রবা ৱিনরশিং অদু মখাদা পীরি:
১. দা. পি. গয়াত্রী হেলানা বেঙ্গলুরুদা বেস তৌবা রিসাদা লাইফ সাইন্সেস প্রাইভেৎ লিমিতেদকী ফাউন্দর ওই অমসুং মসিনা সিন্থেতিক কেমিকেলশিং শিজিন্নবগী মহুৎতা প্লান্ত এক্সত্রেকশিং শিজিন্নদুনা য়ুম অমসু লৌউ-শিংউবদা বেস তৌবা প্রদক্তশিং দিজাইন তৌই অমসুং শেম্মী৷ গয়াত্রীগী মতুং ইন্না, মতমগী মতুং ইন্না মহিক অমসুং অতোপ্পা বেক্তরিয়া/ভাইরস ময়াম অমা কেমিকেলশিং চংবা ঙম্লক্তে অদুগা অমরোমদা মহৌশাদি হায়রিবা ওর্গনিজমশিং অসি লান্থেংন্নবা মশাগী ওইবা লম্বী মতম পুম্নমক্তা লৈজৈ৷ শ্রী শক্তি চেলেঞ্জ অসিগীদমক গয়াত্রীনা কোবিদ-১৯ খক্তা নত্তনা অতোপ্পা ইনফেক্সনশিংদসু কান্নবা অল্কোহোল য়াওদবা হেন্দ সেনিতাইজর প্রদক্ত অমা ওইরিবা মহাক্কী ইন্নোভেতিব প্রদক্ত অদু পীশিনখ্রে৷ ৱাখল্লোন অসি ২০১৭দা মহাক্না মহাক্কী চহী অমা শুরবা মচানুপী অদুগা লোইননা সার্স লাইনা-লাইচৎ লাইনা-লাইচৎ অসি থেংনরিঙৈ মতমদা মঙোন্দা লাকখিবনি৷
২. কেন্সরদগী হিংহৌরবা রোমিতা ঘোশনা শিম্লাদা বেস তৌবা আইহিল হেল্থ তেক্ত প্রাভেৎ লিমিতেদকী ফাউন্দর ওই অমসুং কোবিদ-১৯ অসি থেংনবদা মাং থানা মথৌ তৌরিবা হেল্থকেয়র স্তার্তঅপ অমনি অমসুং স্তার্তঅপ অসিনা হোস্পিতালশিংদা পি.পি.ই. কিৎশিং পীখ্রে৷ পি.পি.ই.শিং অমসুং মাক্সশিং অমুক হন্না সেফ ওইনা শিজিন্নবা য়ান্নবগীদমক মেদ ইন ইন্দিয়াদা শাবা য়ু.ভি. স্তেরিলাইজেসন বোক্স অমসু রোমিতানা শেমখ্রে, মসিনা হোস্পিতালশিংগী অমসুং অতোপ্পা সর্ভিস পীরিবশিংগী মমলশিং অদু হন্থবদা মতেং পাংলগনি৷
৩. দা. অঞ্জানা রামকুমার অমসুং দা. অনুশকা অশোকননা কেরলাদা বেস তৌবা থনমত্রা ইন্নোভেসন্স প্রাইভেৎ লিমিতেদকী প্রদক্ত মেনেজর অমসুং কো-ফাউন্দর ওই৷ মখোয়না লুমানশিং অমসুং দুপতাসশিং অসি ফেস মাক্স ওইনা শেফ ওইনা শিজিন্নবা য়ান্নবা মদুদা চাইবা য়াবা এন্তি মাইক্রোবিয়েল সোলুসন অমগী ইন্নোভেতিব সোলুসন অদু মখোয়না পুথোকখ্রে৷ মসিনা অঙাংশি্ং য়াম্না লাইনা ঙাক শেনবা ঙম্লগনি৷ মখোয়গী ইন্নোভেসন অসি ইচম চম্মী অমসুং য়াম্না লাই অমসুং মসিদা ফি মতৎ অমা হেক্তদা মখোয়গী অখন্নবা ফোর্মুলেসন অদু শিজিন্নদুনা স্প্রে কাপতুনা অমসুং কংহন্দুনা মিনিৎ খরগী মতুংদা এন্তি ভাইরস মাক্স ওইনা ওন্থোকপদা মতেং পাংলগনি৷
‘প্রোমিজিং সোলুসনশিং’ ওইনা খন্দোক্লবা মকোক থংবা স্তার্তঅপ ৩ অদুদি:
১. বসন্থি পলানিভেলনা বেঙ্গলুরুদা বেস তৌবা সেরাজেন বাইও থেরাপেতিক্স প্রাইভেৎ লিমিতেদকী সি.ই.ও. অমসুং কো-ফাউন্দর ওই৷ সাইন্তিস্ত অমসুং রিসর্চর অমা ওইনা, মহাক্না ভাইরস অসিগী সিম্তোম অমসুং ইমপেক্তশিং অদু নৈনখ্রে অমসুং কোবিদতা লঙ্গস অসিনা খ্বাইদগী হেন্না শাথীনা শোকহনবা কয়াৎ ওই হায়বা অদু মহাক্না খংবা ঙমখি অমসুং কোবিদ-১৯ অসিনা মরম ওইরগা রেস্পিরেতরী দিস্ত্রেস অসি লায়েংনবা প্লাসমা সোলুসন অমা মহাক্না শেমখ্রে৷
২. শিবি কাপিলনা বেঙ্গলুরুদা বেস তৌবা এমপেথী দিজাইন লেবশিংগী কোফাউন্দর ওই৷ মসিনা হেল্থকেয়রদা মীৎয়েং থম্লি অমসুং ইনফেক্সন থোকপা য়াবগী চাং য়াম্না ৱাংবা অদুনা মরম ওইরগা হোস্পিতাল চৎপা ঙমদবা মীরোনবী নুপীশিংগীদমক সোলুসনশিং শেম্ননবা লাইনা-লাইচৎ অসিবু খুদোং চাবা অমা ওইনা মহাক্না লৌখ্রে৷ মহাক্না মীরোনবীগী নুংতি নুমিৎ খুদিংগী য়েংশিন্ননবগীদমক শেৎতুনা শিজিন্নবা য়াবা দিভাইস অমা ওইরিবা ক্রিয়া দিজাইন তৌখ্রে৷ লোত হাপ্পা প্রদক্ত অসিনা মমা মপাশিংদা মতম চানা মথৌ তৌবা ঙম্নবা এলর্তশিং অমসুং পাউতাকশিং পী৷
৩. জয়া পরাশর অমসুং অনকিতা পরাশর মমা-মচা অসিনা স্ত্রিম মাইন্দ অমসুং এদ-তেক্ত কম্পেনীগী ফাউন্দর অমসুং কোফাউন্দর ওই৷ কম্পেনী অসিনা সাইন্স, তেক্নোলোজী, ইবা/পাবা, আর্তস য়োকখৎনবা থবক তৌই অমসুং ভারত অসি শিনবা থুংনা স্কুল তম্লিবা অঙাংশিংদা মেথমেতিক্স এদজুকেসন্দা হেন্না থৱাই য়াওনবা হোৎনৈ৷ কোবিদ-১৯গী খুদোংথীবা অসিদগী হোস্পিতালশিং অমসুং হেল্থকেয়র ক্লিনিকশিং অসি ঙাকথোক্তুনা লৈনবা ইন-হাউস দেলিভরী এসিস্তেন্স অমা ওইনা মথৌ তৌরিবা ওতোমেতেদ রোবোত অমা ওইরিবা ‘দোবোত’ অসি মখোয়না দিজাইন তৌখ্রে৷
মাইগোভনা শ্রী শক্তি চেলেঞ্জ অসিগী মাই পাক্লবশিং অদু থাগৎখ্রে অমসুং মখোয়না শেম্লিবা সোলুসনশিং অদু মপুং ফাবা প্রদক্তশিং মপুং ফাবা ওইরক্লগনি হায়না মখোয়না থাজৈ অমসুং কোবিদ-১৯ অসি থেংনবদা হেন্না ফবা সোলুসনশিং পুথোকপদা মতেং পাংবা ঙম্লগনি অমসুং নুপীশিংনা থেংনরিবা চেলেঞ্জশিং অদুদসু মতেং পাংবা ঙম্লগনি৷ শ্রী শক্তি চেলেঞ্জ অসিগী ৱিনরশিং অমসুং শরুক য়ারিবা পুম্নমক অসি ভারততা লৈবা তেলেন্ত পুল অদুগী অশেংবা তেস্তিমোনী অমনি অমসুং মসিগী চেলেঞ্জ অসি ভারততা নুপীগী এন্তরপ্রিনরশিপ য়োকখৎপদা নিংথীজনা মতেং পাংবা ঙম্লগনি৷