Ministry of Coal
5th Joint Working Group on Coal held virtually between India and Indonesia
05 NOV 2020 7:05PM by PIB Delhi
India successfully hosted the 5th Joint Working Group (JWG) on Coal between India and Indonesia today through Video conference from New Delhi due to travel restrictions on account of Covid-19 pandemic.
The JWG was co-chaired from the Indian side by Shri Vinod Kumar Tiwari, Additional Secretary, Ministry of Coal, Government of Imdia and by Mr. Jonson Pakpahan, Director for Mineral and Coal, Non Tax State Revenue of Ministry of Energy and Mineral Resources, Republic of Indonesia, from the Indonesian side. In his opening remarks, Shri Tiwari provided overview of coal sector in India and presented emerging scenario for future. He highlighted India’s initiatives for self-sufficiency in coal under Atmanirbhar Bharat and imperatives for businesses in coal sector in both the countries.
Ministry of Coal made presentations on Indian Coal Policy reforms, Coking Coal Exploration and Commercial Mining, followed by presentations by the Indonesian side on Coal Policy and Current Coal Business updates, Deep Seated Coal Potential in Indonesia. Technical issues were presented by CMPDIL India and MCRDC Indonesia and expertise available were offered to each other. An open house discussion was also held.
For flagging the legacy trade issues by investors, a B2B session coordinated by Confederation of Indian Industries (CII) provided for frank discussions and sought resolution of issues by the Governments of Indonesian and India. Emerging business opportunities in both the countries were highlighted by respective delegations.
It was decided that the discussions would also be carried forward beyond the confines of this forum.

কোইলা মন্ত্রালয়
কোয়লাগী ৫শুবা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ ইন্দিয়া অমসুং ইন্দোনেসিয়া অনিগী মরক্তা ভর্চুএলি ওইনা পাংথোকখ্রে
05 NOV 2020 7:05PM by PIB Imphal
কোয়লাগী ৫শুবা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ (জে.দবল্যু.জি.) ইন্দিয়া অমসুং ইন্দোনেসিয়া অনিগী মরক্তা ইন্দিয়ানা য়ুম্বু ওইদুনা নই দিল্লীদা কোবিদ-১৯গী লায়চৎনা চৎপা অথিংবা লৈবা মরম্না ভিদিও কনফরেন্সগী খুত্থাংদা ঙসি মায় পাক্না পাংথোকখ্রে।
জে.দবল্যু.জি. অসি ইন্দিয়াগী নাকন্দগী ভারত সরকারগী কোয়লাগী মিনিস্ত্রী, এদিসনেল সেক্রেতরি শ্রী বিনোদ কুমার তিৱারি অমসুং ইন্দোনেসিয়াগী নাকন্দগী রিপব্লিক ওফ ইন্দোনেসিয়াগী, নন-তেক্স স্তেত রেবিন্যু ওফ মিনিস্ত্রী ওফ ইনর্জি অমসুং মিনরেল রিসোর্সেসগী, মিনরেল অমসুং কোয়লাগী দাইরেক্তর মিস্তর জোন্সন পাকপাহান অনিনা ময়াই তাংবল লৌখি। শ্রী তিৱারিনা মহাক্কী ৱাহৌদোক্তা ইন্দিয়াগী কোয়লা সেক্তরগী চাওরাকপা অমা উৎখি অমসুং তুংদা ওইরক্কদবা ময়াম অমসু উৎখি। মহাক্না আত্মানির্ভর ভারতকী মখাদা ইন্দিয়ানা কোয়লা ইশাগী-মরাংকাইনা ফংনবা হোৎনরি হায়বা উৎখি অমসুং লৈবাক অসিগী মরক্তা কোয়লা সেক্তর অসিদা ব্যুজিনেশ তৌবগী তঙাইফদবা লৈ হায়না হায়খি।
কোয়লাগী মিনিস্ত্রীনা ইন্দিয়ন কোইল পোলিসি রিফোর্মস, কোকিং কোইল এক্সপ্লোরেসন অমসুং কম্মর্সিএল মাইনিং অসি উৎখি মখা তাবদা ইন্দোনেসিয়ন নাকন্দগী কোইল পোলিসি অমসুং হৌজিক ওইরিবা ব্যুজিনেসকী অপদেৎ, ইন্দোনেসিয়াদা দিপ সিতেৎ কোইল হায়বা অসি উৎখি। তেক্নিকেলগী ওইবা হীরমদা ইন্দিয়াগী সি.এম.পি.দি.আই.এল.না উৎখি অমসুং এম.সি.আর.দি.সি. ইন্দোনেসিয়ানা উৎখি অমসুং মসিদা হৈ-শিংবা অসি অমগা অমগা পীনখি।
ইনভেস্তরশিংনা লেগেসি ত্রেদ ইশু অসি শিন্ননবা, বি.২.বি. সেসন অমা কনফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রীজ (সি.আই.আই.)না শিন্দুনা ইচম চম্না খন্ন-নৈনবা অমসুং হিরম অসিগী পাউখুম ফংনবা ইন্দোনেসিয়ান অমসুং ইন্দিয়াগী সরকারদা হংলি। লৈবাক অনি অসিদা চাওখৎলক্লিবা ব্যুজিনেস অসিগী মতাংদা দেলেগেসনশিংনা উৎখি।
হায়রিবা অসিনা ৱারেপ লৌখি মদুদি খন্ন-নৈনবা অসি ফোরুম অসিগী ৱাংমদা পুখৎকনি।