Ministry of Communications
Massive encouragement for ‘Other Service Provider’ Industry in BPO and ITeS Sectors
Liberalized Guidelines issued by Government of India
05 NOV 2020 7:14PM by PIB Delhi
With an aim to qualitatively improve the Ease of Doing Business of the IT Industry particularly Business Process Outsourcing (BPO) and IT Enabled Services, the Government has drastically simplified the Other Service Provider(OSP) guidelines of the Department of Telecom. The new guidelines tremendously reduce the compliance burden of the BPO industry.
It is clarified that the registration requirement for OSPs has been done away with altogether and the BPO industry engaged in data related work have been taken out of the ambit of OSP regulations. In addition, requirements such as deposit of bank guarantees, requirement for static IPs, frequent reporting obligations, publication of network diagram, penal provisions etc. have also been removed. Similarly, several other requirements, whichprevented companies from adopting ‘Work from Home’ and ‘Work from Anywhere’ policies have also been removed. Additional dispensations to enhance flexibility for the Industry have been allowed.
The new framework will provide a strong impetus to India’s industry and will make India one of the most competitive IT jurisdictions in the World. The new guidelines are inspired by Prime Minister Modi’s strong emphasis on Minimum Government, Maximum Governance. India’s IT Industry is a source of pride for the country and the new guidelines are aimed at removing unnecessary bureaucratic restrictions to allow the industry to focus on innovative new products and solutions. With this reform, the Government of India sends out a strong signal of its support to the IT industry with a view to encouraging increased investment in the Sector. The reform will certainly unleash the potential of our talented youth by making India as a preferred destination for Information and Knowledge Outsourcing Industryand would further the vision of ‘AtmaNirbhar Bharat’.
Click Here to see OSP Guidelines

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
বি.পি.ও. অমসুং আই.তী সেক্তরশিংদা ‘অতোপ্পা সর্ভিস পীরিবা’ ইন্দস্ত্রীগীদমক্তা অপুনবা মওংদা পুক্নিং থৌগৎপা
ভারত সরকারনা থোকখিবা লিবরেলাইজ ওইরবা লমজিং-লমতাকশিং
05 NOV 2020 7:14PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (আই.তি.)গী সেক্তরদা মরুওইনা বিজিনেস প্রোসেস আওতসোর্চিং(বি.পি.ও.) অমসুং আই.তি. ইনেবল সর্ভিসশিংগী বিজিনেস তৌবদা হেন্না লাইথোকহনবদা নিংথিজনা ফগৎহন্নবগী পান্দমদা ভারত সরকারনা তেলিকোম বিভাগনা অতোপ্পা সর্ভিশশিং ফংহল্লিবশিং(ও.এস.পি.)গীদমক্তা লমজিং-লমতাকশিং অসি য়াম্না হেন্না লাইথোকহনখ্রে। অনৌবা লমজিং-লমতাক অসি বি.পি.ও. ইন্দস্ত্রীনা ঙাক্না চত্তবা য়াদবা পোৎলুমশিং অদু য়াম্না হন্থহল্লি।
ও.এস.পি.গী ওইনা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী মথৌ তাবা অদু মপুং ওইনা লৈহন্দ্রে অমদি দেতাগী মরি লৈনবা থবক পায়রিবা বি.পি.ও.দা ও.এস.পি.গী চৎন-কাংলোনশিংগী মনুংদা লৈহন্দ্রে হায়বসি ময়েক শেংনা খংহনখ্রে। মসিদা নত্তনা বেঙ্ক গরেন্তী পীশিনবা, তুং-কোইবা আই.পি.গী মথৌ তাবা, চাং নাইনা রিপোর্তিং তৌবদা অথিংবা লৈরম্বশিং, নেতৱর্ক দাইএগ্রাম ফোংবা, পেনেল প্রোভিজনশিংনচিংবশিং অসিসু লৌথোকখ্রে। মতৌ অসিগুম্না কম্পনিশিংনা ‘য়ুমদগী থবক তৌবা’ অমদি ‘মফম অমদগী হেক্তা থবক তৌবা’গী চৎন-কাংলোনশিংগী অসি পাংথোকপদা থিংখিবা অতোপ্পা মথৌ তাবা কয়া অমসু লৌথোকখ্রে। মসিগী ইন্দস্ত্রী অসিদা কোমথোক-কোমশিন তৌবা য়াবশিং হেন্না লৈহন্নবগীদমক্তা অতোপ্পা কয়া অমসু কোমথোকখি।
মসিগী অনৌবা ফ্রেমৱর্ক অসিনা ভারতকী ইন্দস্ত্রীগী খোংজেল হেনগৎহল্লগনি অমদি ভারত অসি মালেমগী খ্বাইদগী য়াম্না হিদান্নরিবা আই.তি. জুরিসদিক্সনশিংগী মরক্তগী অমা ওইহনবা ঙমগনি। অনৌবা লমজিং-লমতাক অসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী খ্বাইদগী য়ামদবা সরকার খ্বাইদগী হেনবা লৈঙাক্কী ভিজন অসিগী ইথিল পী। ভারতকী ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী অসি লৈবাক অসিগী ওইনা চাউথোকচনবগী হৌরকফম্নি অমদি অনৌবা লমজিং-লমতাক্কী পান্দম অসি ইন্দস্ত্রীগী অনৌবা পোত্থোকশিং অমসুং সোলুসনশিংদা পুকিং লুপশিনবা ঙম্নবা কান্নদবা মীনাইগুম্না নমদুনা থবক তৌহনবা মওংগী অথিংবশিং লৌথোকপনি। মসিগী অনৌবা মওংদা শেমদোকপা অসিগা লোয়ননা ভারস সরকারনা সেক্তর অসিদা ইনভেস্ত তৌবা হেনগৎনরক্লিবা অসি পুকিং থৌগৎলদুনা আই.তি. ইন্দস্ত্রী অসিবু শৌগৎনবা অকনবা মিৎয়েং থম্লি।। মসিগী অনৌবা মওংদা শেমদোকপা অসিনা ভারত অসি ইনফোর্মেসন এন্দ নোলেজ আওতসোর্চিং ইন্দস্ত্রীগী পাম্নরবা লমথুংফম অমা ওইহন্দুনা চপ চানা ঐখোয়গী হৈথোই-শিংথোইরবা নহা ওইরিবশিংগী থবকশিং অসি থোকহল্লক্কনি অমদি ‘মীপাল তাংদনা মরোমদোম হিংজবা ভারত’গী ভিজন অসি খুমাং চাউশিলহনগনি।
ও.এস.পি.গী লমজিং-লমতাকশিং অসি য়েংনবা মসিদা ক্লিক তৌবিয়ু