Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Ministry sanctions Rs 5 lakh to family of deceased footballer Manitombi Singh
06 NOV 2020 6:02PM by PIB Delhi
The Sports Ministry on Friday sanctioned Rs 5 lakh to the family of deceased Manipuri Footballer Manitombi Singh with an effort to ease the financial crisis of the family.
Manitombi, who died on August, 2020 at the age of 39, was the only earning member of his family and is survived by his wife and a son. Speaking about the decision, Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri. Kiren Rijiju said, "Manitombi has contributed significantly to Indian football. He also contributed as a coach in Manipur. His demise is indeed a loss for the sporting community. When we learnt about the financial crisis that the family is facing after his death, extending support to them was a duty upon us. It is of prime importance for the Government to support all our athletes, past and present, as well as those who have dedicated their life to sport as coaches, sports administrators, support staff and in similar roles."
The grant of Rs 5 lakh was sanctioned under the Pandit Deen Dayal Upadhyay National Welfare Fund for sportspersons. The sports ministry has been consistently helping athletes in need of financial support through this fund, and invites athletes and others who have worked in the field of sport, to apply for financial assistance through this scheme.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
স্পোর্তস মন্ত্রালয়না লৈখিদ্রবা ফুৎবোল শান্নরোয় মনিতোম্বী সিংহগী ইমুং-মনুংদা লুপা লাখ ৫ পীখ্রে
06 NOV 2020 6:02PM by PIB Imphal
স্পোর্তস মন্ত্রালয়না লৈখিদ্রবা মনিপুরগী ফুৎবোল শান্নরোয় মনিতোম্বী সিংহগী ইমুং-মনুংগী শেল-থুমগী অৱাবা কোকহন্নবা হোৎনবা ওইনা ইমুং-মনুংদা লুপা লাখ ৫ পীখ্রে।
অগস্ত, ২০২০দা চহি ৩৯ শুরকপদা লৈখিদবা মনিতোম্বীগী ইমুং মনুংগী শেল পুশিল্লকপা মীওই অসি মহাক খক্তা ওইখি অমসুং মহাক্কী নুপী অমদি মচা নুপা অমা লৈহৌরি। ৱারেপ অসিগী মতাংদা কেন্দ্রগী য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তকী মন্ত্রী শ্রী কিরেন রিজিজুনা হায়খি, "মনিতোম্বীনা ভারতকী ফুৎবোলদা চাউনা কত্থোক্তুনা লাকখি। মহাক্না মনিপুরগী কোচ অমসু ওইরমখি। মহাক্না লৈখিদবা অসি শান্না-খোৎনবগী লমদা অচৌবা মাংজবা অমনি। মহাক্না লৈখ্রিদ্রবা মতুংদা মহাক্কী ইমুং-মনুংদা থোক্লিবা শেল-থুমগী অৱাবা অসিগী মতমদা ঐখোয়না খঙলকপা মতমদা মখোয়দা মতেং পাংবা হায়বা অসি ঐখোয়গী থৌদাং ওইখি। হান্নগী অমসুং হৌজিক লৈরিবা শান্নরোয় পুম্নমক লোয়ননা কোচ, স্পোর্তস এদমিনিস্ত্রেতরশিং, সপ্পোর্ত স্তাফ অমসুং অতোপ্পা মসিগা মান্নবা থৌদাং লৌরিবা শান্না-খোৎনবদা মখোয়গী পুন্সি কত্থোক্লবা পুম্নমক্কীদমক মতেং পাংবা হায়বা অসিনা সরকারগী ওইনদি খ্বাইদগী মরু ওইবনি। "
লুপা লাখ ৫গী শেন্থং অসি শান্নরোয়শিংগীদমক্তা লৈরিবা পন্দিৎ দীন দয়াল উপাধ্যা নেস্নেল ৱেল্ফিয়র ফন্দকী মখাদা পীখিবনি। ফন্দ অসিগী খুত্থাংদা স্পোর্তস মন্ত্রালয়না শেলগী মথৌ তাবা শান্নরোয়শিংদা লেপ্তনা মতেং পাংলি অমসুং শান্নরোয়শিং অমদি স্পোর্তকী লমদা লৈবা অতোপ্পা মীওইশিংদা স্কীম অসিগী খুত্থাংদা শেলগী মতেং পাংনবা এপ্লাই তৌরক্নবা ইনবাইৎ তৌরি।