Ministry of Housing & Urban Affairs
13th Urban Mobility India Conference on “Emerging Trends in Urban Mobility” Inaugurated
Future Mobility about Environment-Friendly, Integrated, Automated and Personalized Travel on-Demand
UMI 2020 Conference: Award for Innovations in Urban Transport During Covid-19
09 NOV 2020 4:20PM by PIB Delhi
Shri Hardeep S. Puri, MoS (I/C), Ministry of Housing and Urban Affairs has stated that “Future mobility is about striving towards environment-friendly, integrated, automated and personalized travel on-demand. New advancements like intelligent transportation systems, and traffic management applications are in the pipeline for enhanced mobility in major cities.” He was speaking at the 13th Urban Mobility India Conference on the theme of “Emerging Trends in Urban Mobility” here today. Prof. Jan Gehl (यान गेहल), Founder and Senior Advisor, M/s Gehl, Mr Jean-Baptiste Djebbari (जों बापटिस्ट जेबारी), Minister Delegate for Transport, Ministry for the Ecological Transition, Government of France, Dr. Claudia Warning, Director-General GIZ, Shri D S Mishra, Secretary, Housing and Urban Affairs attended the Conference. Besides, senior Officers of the Ministry were also present at the Conference.
Addressing the Conference, the Minister said that in the aftermath of the ongoing Covid-19 pandemic, India is likely to experience a behavioral change in urban mobility. This crisis also presents an opportunity to guide the recovery of urban transport towards long-term development goals. As articualted by Hon’ble Prime Minister, Shri Narendra Modi that the present crisis should be turned into an opportunity to create an 'Atma Nirbhar Bharat', and the time being ripe enough to make bold decisions and investments. To my friends from abroad, Atma Nirbhar Bharat essentially means “self-reliant India”. Investment in infrastructure to address more effective circulation and interchange of people and goods will have an economic multiplier effect — both job-creation in the present and boosting growth and productivity in the future.
India is witnessing the arrival of a new generation of mobility discourses, which are nuanced enough to provide sustainable urban mobility. The Ministry has issued a detailed advisory, as to how the nation needs to move ahead in these testing times. It rests on three key pillars, namely, promotion of public transport system, leveraging technological advancements and penetration of NMT systems in the urban transport paradigm. Various studies show that about 16-57% of urban commuters are pedestrian and about 30-40% of commuters use bicycles in the country depending on the size of the city. Considering this as an opportunity, elevating the priority of these modes gives travelers another private vehicle alternative, which is clean, safe, secured particularly if it is integrated with other modes and affordable for all. Non-motorised transport will occupy the prime, non-negotiable, position in every form of urban mobility discourse and intervention. During the Conference, Awards for innovations in Urban Transport during Covid-19 were also announced and are enclosed:

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
১৩শুবা অর্বান মোবিলিতী ইন্দিয়া কনফরেন্স “অর্বান মোবিলিতীগী শাহৌরক্লিবা মচৎ” হৌদোকখ্রে
অকোইবগী ফিভমগা চুনবা, অপুনবা, দিমান্দগী মতুং ইন্না মশানা তৌজবা অমসুং মরনাইগী ত্রাবেলদা তুংগী মোবিলিতী
য়ু.এম.আই. ২০২০ কনফরেন্সঃ কোবিদ-১৯গী মনুংদা অর্বান ত্রান্সপোর্ত্তা ইনোবেসনগীদমক মনা
09 NOV 2020 4:20PM by PIB Imphal
হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী, রাজ্য মন্ত্রী (মনীং তম্বা) শ্রী হরদীপ সিংহ পুরীনা হায়খ্রে মদুদি “অকোইবগী ফিভমগা চুনবা, অপুনবা, দিমান্দগী মতুং ইন্না মশানা তৌজবা অমসুং মরনাইগী ত্রাবেলদা তুংগী মোবিলিতীগী মতুং ইন্না তুংলমচৎকী মিবিলিতী অসি হোৎনবা মখল অমনি। মরুওইবা শহরশিংদা অনৌবা খোংজেলগীদমক্তা পাইখৎলিবা অনৌ-অনৌবা খুদোংচাবশিং খুদম ওইনা ইন্তিলিজেন্স ত্রান্সপোর্তেসন সিস্তেমশিং অমসুং তারিফ মেনেজমেন্ত এপ্লিকেসনশিং অসি হৌজিক পাইপলাইন্দ লৈরি। মসি ঙসি, শ্রী হরদীপ সিংহ পুরীনা “অর্বান মোবিলিতীগী শাহৌরক্লিবা মচৎ হায়বা থিম অসিদা পাংথোকপা ১৩শুবা অর্বান মোবিলিতী ইন্দিয়া কনফরেন্সতা হায়খিবনি। প্রোফ. য়ান গেহল, ফাউন্দর অমসুং সেনিয়র এদভাইজর এম./এস. গেহল, শ্রী জৌং বাপতিস্ত জোবারী, ইকোলোজিকেল ত্রান্সিসন মিনিস্ত্রীগী ত্রান্সপোর্ত মন্ত্রী, ফ্রান্স সরকার, দা. ক্লাউদিয়া ৱার্নিংগ, দাইরেক্তর জেনরেল জি.আই.জেৎ, শ্রী দি.এ. মিশ্রা, সেক্রেতরী হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। মসিদা নত্তনা, মন্ত্রালয়গী সেনিয়র ওফিসরশিংসু কনফরেন্স অদুদা শরুক য়াখি।
কফরেন্স অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ওইরিবা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী মতুংদা লাক্কদৌরিবা মতম অসিদা ভারতকী অর্বান মোবিলিতীদা অহোংবা অমা পুরকপগী ওইথোকপা লৈ। থৌদোক অসিনা অর্বান ত্রান্সপোর্তকী কুইনা চৎনগদবা চৌউখৎ-থৌরাংগী পান্দমশিং মপুং ফাহন্নবগীদমক লমজিংবগী খুদোংচাবা অমা ফংহল্লগনি। ইকাই খুম্নজরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়বীখিবগুম হৌজিক্কী থৌদোক অসি ‘আত্মনির্ভর ভারত শেমবদা খুদোংচাবা অমা ওইনা ওন্থোক্কদবনি, অমসুং মসি মতমগী মনুংদা ৱারেপ লৌবা লোইননা ইনভেস্ত তৌনবগীদমক্তা চপ চারবনি। মরমগী ঐগী মরূপ পুম্নমক আত্মনির্ভরকী অশেংবা ৱাহন্থোক্তি “মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারত হায়বনি। ইনফ্রাস্ত্রকচরদা হেন্না ইনভেস্ত তৌবনা মীয়াম অমসুং পোৎলমশিং হেন্না কান্নবা মওংদা থবক পাংথোকপনা শেন্মিৎলোনগী থাক্তা কান্নবা মওংদা শাফু পীগনি লোইননা অনিসিনা অমত্তা ওইনা হৌজিক্কী মতম অসিদা থবক পীবা অমসুং তুংলমচৎতা চাউখৎপা অমসুং পোৎথোক পুথোকপা হেনগৎহনগনি।
ভারতনা মোবিলিতীগী অনৌবা মীরোল লাকপা উরে, মসি তুং কোইবা অর্বান মোবিলিতী ফংহন্নবগীদমক্তা মতিক চারবনি। অসিগুম্বা ৱারবা মতম অসিদা লৈবাক অসিবু মতৌ করম্না মাংদা চখৎহনগনি হায়বসিদা মন্ত্রালয়না শুগাইরবা এদভাইজরী অমা থাদোকখ্রে। মসি য়ুম্বী অহুমদা য়ুম্ফম ওইরি মসিদা পব্লিক ত্রান্সপোর্ত সিস্তেম য়োকখৎপা, তেক্নোলোজীগী কান্নবা লৌবা অমসুং অর্বান ত্রান্সপোর্ত পেরাদিগমদা এন.এম.তি. সিস্তেমশিং হাপচিনবা য়াওরি। নৈনরুবা কয়াদগী খঙবা ঙমই মদুদি চাউরাক্না শহরগী মীওই ১৬-৫৭%দি খোংনা চৎলি অমসুং চাউরাক্না ৩০-৪০%না শহরগী চাউবা-পীকপগী মতুং ইন্না লৈবাক অসিদা সাইকল শিজিন্নরি। মসিবু খুদোংচাবা অমা ওইনা লৌরগা, মসিগী পাম্বৈশিং অসিদা মরুওইবা ওইনা লৌদুনা ত্রাভেলরশিংনা প্রাইবেৎ ভেহিকলকী শক্তমদা অতোপ্পা লম্বী অমা খন্নবগী তাঞ্জা ফংই। অদুগা মসি অতৈ পাম্বৈশিংগা লোইননা পুনশিল্লবা অমসুং পুম্নমক্কীদমক্তা শিজিন্নবা য়াবা ওইরবদি মসিনা তরু তনানবা, থাজনীংঙাই ওইবা অমসুং মরু ওইনা শোইদ-ঙামদবা খুদোংচাবা অমা ফংহল্লি। মোতোর য়াওদবা গারী লৈবগী কান্নবা ময়াম অমা লৈ, মসি কান্নবা পাম্বৈ অমা ওইবা য়াই, নন-নেগোসিএবল ওইগনি অমসুং অর্বান মোবিলিতীদা মখল খুদিংমক্কী ফিভমদা মায় পাকপা ঙমগনি, কনফরেন্স অসিদা কোবিদ-১৯গী মনুং অসিদা অর্বান ত্রান্সপোর্ত্তা ইনোবেসন তৌবগীদমক মনাসু লাওথোকখি অমসুং মদু মসিদা হাপ্লিঃ