Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Commission for air quality reviews air quality scenario in National Capital Region and adjoining areas.
Identifies ten immediate measures.
09 NOV 2020 6:10PM by PIB Delhi
The members of Commission for Air Quality Management(CAQM)in National Capital Region and adjoining Areas met and reviewed the air quality scenario in the region, actions taken by various agencies so far and further steps to be taken for improving the air quality.
The Commission noted that future action will necessitate consultation with various stakeholders. However, at this stage the Commission stressed the need to strictly enforce existing laws, rules, guidelines, directions and standard operating procedures to minimize air pollution on an emergency basis.
The Commission also felt that active public involvement is critical in the abatement of air pollution and identified the following major immediate measures:
1. Minimize use of personalized transport to the extent possible
2. Restrict travel unless absolutely essential
3. Encourage work from home
4. Strict enforcement of laws and rules regarding dust control measures including at construction sites
5. Strict enforcement to prevent burning of municipal solid waste and biomass
6. Intensify water sprinkling particularly in dust prone areas
7. Use of anti-smog guns at pollution hotspots specially at construction sites
8. Strict implementation of extant rules, Courts and Tribunal orders regarding stubble burning and use of fire crackers
9. Seek co-operation from civil society and public spirited citizens to report air pollution incidents on the Sameer App
10. Encourage coal using industries in NCR to minimize the use of coal in the coming months.

অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
নেস্নেল কেপিতেল রিজন অমসুং থংনবা মফমশিংদা কম্মিসন ফোর এয়র ক্বালিতীনা এয়র ক্বালিতীগী ফিভম য়েংশিনখ্রে
09 NOV 2020 6:10PM by PIB Imphal
নেস্নেল কেপিতেল রিজন অমসুং থংনবা মফমশিংদা কম্মিসন ফোর এয়র ক্বালিতী মেনেজমেন্ত(সি.এ.ক্যু.এম.)গী মেম্বরশিং উনখ্রে অমসুং মফম অদুদা লৈরিবা নুংশিৎকী ফিভম য়েংশিনখ্রে, নুংশিৎকী ক্বালিতী অদু ফগৎনবা তোঙান তোঙানবা এজেন্সীশিংনা হৌজিক ফাওবদা এক্সন কয়ামরোম লৌখৎখ্রে অমসুং মখাতাবা খোংথাংশিং লৌখৎলগনি৷
ফ্যুচর এক্সন অসিনা তোঙন তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগা তঙাই ফদনা তাথোক তাশিন তৌরগনি হায়বা অসি কম্মিসন অসিনা খঙখ্রে৷ অদুমওইনমক মতাং অসিদা এয়র পোলুসন অসি হন্থনবা ইমর্জেন্সী ওইবা মওং অমদা হৌজিক লৈরিবা লোশিং, রুলশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যোরশিং অসি চেকশিন্না তঙাই ফদনা চৎন্নবা কম্মিসন অসিনা খন্নখ্রে৷
এয়র পোলুসন অসি থেংনবা মতমদা মীয়াম য়াওশিল্লকপা অসি য়াম্না অরুবা অমনি অমসুং কম্মিসন অসিনা মখাগী মরু ওইবা খোংথাংশিং অসি খন্দোকখ্রে:
১. হেক য়ারিবা মখৈ পর্সোনেলাইজ ত্রান্সপোর্ত শিজিন্নবা হন্থহনবা
২. কা হেন্না তঙাই ফদ্রবদি অতোপ্পা মফমদা চৎপদা অথিংবা থম্বা
৩. য়ুমদগী থবক তৌবদা পুক্নিং থৌগৎপা
৪. কন্সত্রক্সন সাইত য়াওনা দস্ত কন্ত্রোল মিজরশিংগী মতাংদা লোশিং অমসুং রুলশিং চেকশিংনা চৎনহনবা
৫. মুনিসিপাল সোলিদ ৱেস্ত অমসুং বাইওমাস মৈ থাদোকপা য়াম্না চেকশিন্না থিংবা
৬. উফুল য়াম্না তোইনা হৌবা মফমশিংদা মরু ওইনা ইশিং চাইবিবা
৭. পোলুসন হোতস্পোতশিং মরু ওইনা কন্সত্রক্সন সাইতশিংদা এন্তি-স্মোগ গনশিং শিজিন্নবা
৮. নিয়ম চুমদনা মৈ থাবা অমসুং মৈকাপ্পী শিজিন্নবা অসিদা এক্সতেন্ত রুলশিং, কোর্তশিং অমসুং ত্রিবুনেল ওদরশিং চেকশিন্না চৎনবা
৯. সামীর এপ্তা এয়র পোলুসন ইন্সিদেন্তশিংগী রিপোর্ত তৌরক্নবা সিভিল সোসাইতী অমসুং পব্লিক স্পিরিতেদ সিতিজনশিংদগী কো-ওপরেসন নিরি৷
১০. লাক্লিবা থাশিং অসিদা কোইলা শিজিন্নবগী চাং হন্থনবা এন.সি.আর.দা লৈরিবা কোইলা শিজিন্নবা ইন্দস্ত্রীশিং হেন্না পুক্নিং থৌগৎপীবা৷