Cabinet
Cabinet approves PLI Scheme to 10 key Sectors for Enhancing
India’s Manufacturing Capabilities and Enhancing Exports – Atmanirbhar Bharat
11 NOV 2020 3:51PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has given its approval to introduce the Production-Linked Incentive (PLI) Scheme in the following 10 key sectors for Enhancing India’s Manufacturing Capabilities and Enhancing Exports – Atmanirbhar Bharat.
Priority
Sectors
Implementing Ministry/Department
Approved financial outlay over a five-year period Rs.crore
1.
Advance Chemistry
Cell (ACC) Battery
NITI Aayog and Department of Heavy Industries
18100
1.
Electronic/Technology Products
Ministry of Electronics and Information Technology
5000
1.
Automobiles
& Auto Components
Department of Heavy Industries
57042
1.
Pharmaceuticals drugs
Department of Pharmaceuticals
15000
1.
Telecom & Networking Products
Department of Telecom
12195
1.
Textile Products: MMF segment and technical textiles
Ministry of Textiles
10683
1.
Food Products
Ministry of Food Processing Industries
10900
1.
High Efficiency Solar PV Modules
Ministry of New and Renewable Energy
4500
1.
White Goods (ACs & LED)
Department for Promotion of Industry and Internal Trade
6238
1.
Speciality Steel
Ministry of Steel
6322
Total
145980
The PLI scheme will be implemented by the concerned ministries/departments and will be within the overall financial limits prescribed. The final proposals of PLI for individual sectors will be appraised by the Expenditure Finance Committee (EFC) and approved by the Cabinet. Savings, if any, from one PLI scheme of an approved sector can be utilized to fund that of another approved sector by the Empowered Group of Secretaries. Any new sector for PLI will require fresh approval of the Cabinet.
The PLI scheme across these 10 key specific sectors will make Indian manufacturers globally competitive, attract investment in the areas of core competency and cutting-edge technology; ensure efficiencies; create economies of scale; enhance exports and make India an integral part of the global supply chain.
• ACC battery manufacturing represents one of the largest economic opportunities of the twenty-first century for several global growth sectors, such as consumer electronics, electric vehicles, and renewable energy. The PLI scheme for ACC battery will incentivize large domestic and international players in establishing a competitive ACC battery set-up in the country.
• India is expected to have a USD 1 trillion digital economy by 2025. Additionally, the Government's push for data localization, Internet of Things market in India, projects such as Smart City and Digital India are expected to increase the demand for electronic products. The PLI scheme will boost the production of electronic products in India.
• The automotive industry is a major economic contributor in India. The PLI scheme will make the Indian automotive Industry more competitive and will enhance globalization of the Indian automotive sector.
• The Indian pharmaceutical industry is the third largest in the world by volume and 14th largest in terms of value. It contributes 3.5% of the total drugs and medicines exported globally. India possesses the complete ecosystem for development and manufacturing of pharmaceuticals and a robust ecosystem of allied industries. The PLI scheme will incentivize the global and domestic players to engage in high value production.
• Telecom equipment forms a critical and strategic element of building a secured telecom infrastructure and India aspires to become a major original equipment manufacturer of telecom and networking products. The PLI scheme is expected to attract large investments from global players and help domestic companies seize the emerging opportunities and become big players in the export market.
• The Indian textile industry is one of the largest in the world and has a share of ~5% of global exports in textiles and apparel. But India's share in the manmade fibre (MMF) segment is low in contrast to the global consumptionpattern, which is majorly in this segment. The PLI scheme will attract large investment in the sector to further boost domestic manufacturing, especially in the MMF segment and technical textiles.
• The growth of the processed food industry leads to better price for farmers and reduces high levels of wastage. Specific product lines having high growth potential and capabilities to generate medium- to large-scale employment have been identified for providing support through PLI scheme.
• Large imports of solar PV panels pose risks in supply-chain resilience and have strategic security challenges considering the electronic (hackable) nature of the value chain. A focused PLI scheme for solar PV modules will incentivize domestic and global players to build large-scale solar PV capacity in India and help India leapfrog in capturing the global value chains for solar PV manufacturing.
• White goods (air conditioners and LEDs) have very high potential of domestic value addition and making these products globally competitive. A PLI scheme for the sector will lead to more domestic manufacturing, generation of jobs and increased exports.
• Steel is a strategically important industry and India is the world's second largest steel producer in the world. It is a net exporter of finished steel and has the potential to become a champion in certain grades of steel. A PLI scheme in Specialty Steel will help in enhancing manufacturing capabilities for value added steel leading to increase in total exports.
The above will be in addition to the already notified PLI schemes in the following sectors:
No.
Sectors
Implementing
Ministry/Department
Financial outlays
Rs. crore
1.
Mobile Manufacturing and Specified Electronic
Components
MEITY
40951
1.
Critical Key Starting materials/Drug Intermediaries and Active Pharmaceutical Ingredients
Department of Pharmaceuticals
6940
1.
Manufacturing of Medical
Devices.
3420
Total
51311
The Prime Minister's clarion call for an 'AatmaNirbhar Bharat' envisages policies for the promotion of an efficient, equitable and resilient manufacturing sector in the country.Growth in production and exports of industrial goods will greatly expose the Indian industry to foreign competition and ideas, which will help in improving its capabilities to innovate further. Promotion of the manufacturing sector and creation of a conducive manufacturing ecosystem will not only enable integration with global supply chains but also establish backward linkages with the MSME sector in the country. It will lead to overall growth in the economy and create huge employment opportunities.
Sector Wise Product Lines
Sector
Product Lines
Advance
Chemistry Cell (ACC) Battery Manufacturing
ACC Batteries
Electronic/Technology Products
1. Semiconductor Fab
2. Display Fab
3. Laptop/ Notebooks
4. Servers
5. IoT Devices
6. Specified Computer Hardware
Automobile and
Auto Components
Automobile and Auto Components
Pharmaceuticals
Category 1
1. Biopharmaceuticals
2. Complex generic drugs
3. Patented drugs or drugs nearing patent expiry
4. Cell based or gene therapy products
5. Orphan drugs
6. Special empty capsules
• vii. Complex excipients
Category 2
1. Active Pharma Ingredients (APIs) /Key Starting Materials (KSMs) and /Drug Intermediaries (Dls)
Category 3
1. Repurposed Drugs
2. Auto-immune drugs, Anti-cancer drugs, Anti diabetic drugs, Anti Infective drugs, Cardiovascular drugs,Psychotropic drugs and Anti-Retroviral drugs
3. In-vitro Diagnostic Devices (IVDs)
4. Phytopharmaceuticals
5. Other drugs not manufactured in India
6. Other drugs as approved
Telecom Products
1. Core Transmission Equipment
2. 4G/5G, Next Generation Radio Access Network and Wireless Equipment
3. Access & Customer Premises Equipment (CPE), Internet of Things (IoT) Access Devices and Other WirelessEquipment
4. Enterprise equipment: Switches, Router
Textiles
1. Man-Made Fiber Segment
2. Technical Textiles
Food Processing
1. Ready to Eat / Ready to Cook (RTE/ RTC)
2. Marine Products
3. Fruits & Vegetables
4. Honey
5. Desi Ghee
6. Mozzarella Cheese
7. Organic eggs and poultry meat
Solar PV manufacturing
Solar PVs
White Goods
1. Air conditioners
2. LED
Steel Products
1. Coated Steel
2. High Strength Steel
3. Steel Rails
4. Ally Steel Bars & Rods

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা মরুওইবা সেক্তর ১০দা ফগৎনবা পি.এল.আই. স্কীম অয়াবা পীখ্রে
ইন্দিয়াগী পোৎশাবা ঙম্বা অমসুং মপালদা পোৎ পুথোকপা হেনগৎহনবা – আত্মানির্ভর ভারত
11 NOV 2020 3:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা মরুওইবা সেক্তর ১০দা ইন্দিয়াগী পোৎশাবা ঙম্বা অমসুং মপালদা পোৎ পুথোকপা হেনগৎহনবা – আত্মানির্ভর ভারতগীদমক প্রদকসন-লিঙ্কেৎ ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীম পুথোক্তুনা অয়াবা পীখ্রে।
প্রাইওরিতি
সেক্তর
ইম্প্লিমেন্তিং মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্ত
অয়াবা পীরবা চহি ৫গী ফাইনান্সিএল আউতলে
লুপা করোর
১.
এদভান্স কেমিস্ত্রী সেল (এ.সি.সি.)
এন.আই.তি.আই. আয়োগ অমসুং হেভী ইন্দস্ত্রীগী দিপার্তমেন্ত
১৮১০০
২.
ইলেক্ত্রোনিক/তেক্নোলোজিগী পোত্থোক
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী মিনিস্ত্রী
৫০০০
৩.
ওতোমোবাইলস অমসুং ওতো গা মচাক
হেভী ইন্দস্ত্রীগী দিপার্তমেন্ত
57042
৫৭০৪২
৪.
ফার্মাস্যুতিকেলগী হিদাক
ফার্মাস্যুতিকেলগী দিপার্তমেন্ত
১৫০০০
৫.
তেলেকোম অমসুং নেৎৱার্কিংগী পোত্থোক
তেলেকোমগী দিপার্তমেন্ত
১২১৯৫
৬.
তেক্সতাইলগী পোত্থোক: এম.এম.এফ. সেগমেন্ত অমসুং তেক্নিকেল তেক্সতাইল
তেক্সতাইলগী মিনিস্ত্রী
১০৬৮৩
৭.
চিঞ্জাক্কী পোত্থোক
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীগী মিনিস্ত্রী
১০৯০০
৮.
ইফিসিএন্সি ৱাংবা সোলার পি.ভি. মোদ্যুলশিং
অনৌবা অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জিগী মিনিস্ত্রী
৪৫০০
৯.
হ্বাইত গুদস (এ.সি.শিং অমসুং এল.ই.দি.)
প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তর্নেল ত্রেদকী দিপার্তমেন্ত
৬২৩৮
১০.
স্পেসিএলিতি স্তীল
স্তীল মিনিস্ত্রী
৬৩২২
অপুনবা
১৪৫৯৮০
পি.এল.আই. স্কীম অসি মরী লৈনবা মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্তনা পীগনি অমসুং পীরিবা ফাইন্সিএল লিমিৎ অদুদা ওইগনি। মীওই অমগী সেক্তরগী পি.এল.আই.গী অরোইবা প্রোপোজেল অসি এক্সপেন্দিচর ফাইনান্স কম্মিতি (ই.এফ.সি.)না তৌগনি অমসুং মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীগনি। তুংশিনবা, করিগুম্বা লৈরবা, অয়াবা পীরবা সেক্তর অমনা পি.এল.আই. স্কীম অমনা অতোপ্পা অয়াবা পীরবা অমনা শিজিন্নবা য়াগনি। পি.এল.আই.অতোপ্পা অনৌবা সেক্তর অসি মন্ত্রীমন্দলদগী অমুক হন্না অয়াবা লৌবা তাই।
হায়রিবা মরুওইবা মফম ১০ অসিগী পি.এল.আই. স্কীম অসিনা ইন্দিয়া অসি মালেমগী ওইনা পোৎ শারিবশিং অসি তান্নবা, শেল থাদবদা মিয়েং চিংশিনবা অমসুং কতিং-এদজ তেক্নোলোজি; হেন্না পুথোকপা; স্কেলদী ইকোনোমী পুথোকপাচ; মপালদা পোৎ থাদোকপা হেনগৎহনবা অমসুং মালেমগী ওইনা সপ্লাই চেন্দা শরুক অমা ওইবা অসিনি।
• এ.সি.সি. বেত্তরি শাবা অসিনা ২১শুবা সেনচুরি অসিদা মালেমগী চাওখৎলক্লিবা সেক্তরশিং অসিদা খ্বাইদগী চাওবা ইকোনোমিক্কী খুদোংচাবা অমা ওইনা লৈরি হায়রিবা অসি ইলেক্ত্রোনিক্স শিজিন্নবশিং, ইলেক্ত্রীক্কী গারী অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জি অসিনি। এ.সি.সি. বেত্তরিগী পি.এল.আই. স্কীম অসিনা দোমেস্তিক অমসুং মালেমগী ওইবা প্লেয়রশিংনা লৈবাক অসিদা এ.সি.সি. বেত্তরি লিংখৎতুনা লমজেল তান্নরি।
• ইন্দিয়া অসি ২০২৫ ফাওবদা য়ু.এস.দোল্লার ত্রীলিয়ন ১ হায়না ইকোনোমিদা পারি। মদুগী মথক্তা সরকার অসিনা দেতা লোকেলাইজেসন, ইন্দিয়াগী পোৎ-চৈগী ইন্তর্নেৎ, স্মার্ত সিতিগুম্বা প্রোজেক্ত অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়া অসিনা ইলেক্ত্রোনিক্সকী পোত্থোক অসি পাম্নবা হেনগৎলক্কনি হায়বা লৈরি।
• ওতোমেতিব ইন্দস্ত্রী অসি ইন্দিয়াদা মপুংওইবা ইকোনোমী পীবা অমনি। পি.এল.আই. স্কীম অসিনা ইন্দিয়ন ওতোমেতিব ইন্দস্ত্রী অসি হেন্না লমজেন তান্নবা অমসুং মালেমগী ওইবা অহেনবা তানবা অমা ইন্দিয়ন ওতোমেতিব সেক্তরনা পীরগনি।
• ইন্দিয়ন ফার্মাস্যুতিকেল ইন্দস্ত্রী অসি মাগী ভোল্যুমদা য়েংবগা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাওবনি অমসুং তার্ম ভেল্যুদনা ১৪শুবদা লৈরি। মসিনা মলেমগী মফম কয়াদা থাদোক্লিবা অসিদা ৩.৫% পীরি। ইন্দিয়ানা মপুং ফাবা ফার্মাস্যুতিকেলগী চাওখৎপা অমসুং শাবাগী ইকোসিস্তেম লৈ। পি.এল.আই. স্কীম অসিনা মালেমগী অমসুং দোমেস্তিক প্লেয়রশিংবু য়াম্না ৱাংবা ভোল্যুম পুথোকপদা থবক পীরি।
• তেলেকোম মচাকশিং অসিনা য়াম্না লুবা অমসুং লালোং লৈবা তেলেকোম ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা পীরি অমসুং ইন্দিয়া অসিবু মপুং ওইবা তেলেকোম অমসুং নেতৱার্কিং পোত্থোকশিংগী ওরিজিনেল ইক্বুপমেন্ত শাবা ওইগনি। পি.এল.আই. স্কীম অসিনা মালেমগী প্লেয়রশিংদগী শেন্থং পীথরকপগী পুক্নিং চিংশিনগদৌরি অমসুং দোমেস্তিক কম্পনিশিং অসি খুদোংচাবা ফংদুনা এক্সপোর্ত মার্কেৎতা অচৌবা প্লেয়র ওইবা ঙম্লগনি।
• ইন্দিয়ন তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রী অসি মালেমদা খ্বাইদগী চাওবা অমসুং তেক্সতাইল অমসুং এপারেল অসিদা মালেমগী ওইনা ~৫% শরুক ওইরি। অদুবু ইন্দিয়ানা মেনমেদ ফাইবর (এম.এম.এফ.) অসি মালেমগী শিজিন্নরিবা অসিগা য়েংলবদি য়াম্না নেম্লি। পি.এল.আই. স্কীম অসিনা সেক্তর অসিদা য়াম্না চাওনা শেন্থং থাদনবগী পুক্নিং চিংশিনগনি মরুওইনা এম.এম.এফ.সেক্তর অমসুং তেক্নিকেল তেক্সতাইল অসিনি।
• প্রোসেস ফুদ ইন্দস্ত্রী চাওখৎলকপাা অসিনা লৌমীশিংদা হেন্না ফবা মমল কারি অমসুং মাংবগী চাং অসিশু য়াম্না হন্থহল্লি। অখন্নবা পোত্থোক্কী য়াম্না চাওখৎপা অমা লৈরি অমসুং চাংচৎতগী য়াম্না চাওনা থবক ফংলিবা অসি পি.এল.আই. স্কীম অসিগী মখাদনি হায়বা অসি খংলি।
• মশীং য়াম্না সোলার পি.ভি. পেনেল পুশিল্লকপা অসিনা সপ্লাই চেন্দা খুদোংথিনিঙাই ওই। সোলার পি.ভি. মোদ্যুলগী ওইবা পি.এল.আই. স্কীম অমা ইন্দিয়াদা য়াম্না চাওবা সোলার পি.ভি. কেপাসিতি লৈনবা দোমেস্তিক অমসুং মালেমগী ওইবা প্লেয়র শেমগৎলগনি।
• হ্বাইত গুদস (এয়র কন্দিসনর অমসুং এল.ই.দি.) দোমেস্তিক ভেল্যু য়াম্না ৱাংনা লৈ অমসুং পোত্থোক অসিনা মালেমগী ওইনা লমজেল তান্নরি। পি.এল.আই. স্কীম অমা সেক্তর অসিদা হেন্না দোমেস্তিক ওইবা পোৎ শাবা, থবক পীবা অমসুং মপালদা পোৎ থাদোকপা হেল্লগনি।
• স্তীল অসি য়াম্না মরুওইবা ইন্দস্ত্রী অমনি অমসুং ইন্দিয়া অসিনা মালেমদা স্তীল পুথোকপদা খ্বাইদগী চাওবা অনিশুবদা লৈরি।মসি শুবা লোইরবা স্তীল অসি মপালদা থাদোকই অমসুং স্তীল মখল খরদা মাংজিল থাবগী থাজবা লৈরি। পি.এল.আই. স্কীম অসিনা স্তীলশিং অসি পুথোকপদা হেন্না মতেং পীরগনি।
মথক্তা পীরিবা অসি হান্ননা নোতিফাইদ তৌখ্রবা মখাদা পীরিবা পি.এল.আই. স্কীমগী সেক্তরশিং অসিদা হাপচিনগনি:
ন.
সেক্তর
ইম্প্লিমেন্তিং মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্ত
ফাইনান্সিএল আউতলে লুপা করোর
১.
মোবাইল শাবা অমসুং অখন্নবা ইলেক্ত্রোনিক্সকী মচাক
এম.ই.আই.তি.ৱাই.
৪০৯৫১
২.
য়াম্না লুবা হৌনবা পোৎ-চৈ/হিদাক অমসুং ফার্মাস্যুতিকেল মচাকশিং
ফার্মাস্যুতিকেল দিপার্তমেন্ত
৬৯৪০
৩.
মেদিকেল দিভাইস শুংফম
৩৪২০
অপুনবা
৫১৩১১
প্রধান মন্ত্রীনা কন্না হায়রিবা ‘আত্মানির্ভর ভারত’ অসিনা মিয়েং শান্না থমদুনা লৈবাক অসিদা ইফিসিএন্ত ওইবা, এক্বুইতেবল ওইবা অমসুং রিসালিএন্ত ওইবা পোৎ শাবা সেক্তর অমা থম্নবা পুক্নিং থৌগৎপা অসিনি। পোত্থোক হেনগৎহেনবা অমসুং ইন্দস্ত্রীগী পোৎ মপালদা থাদোকপা অসিনা ইন্দিয়াগী ইন্দস্ত্রী অসি মপাল লমদা হেন্না চৎলগনি। পোৎ শাবা মফম চিংখৎপা অমসুং পোৎ শাবা ইকোসিস্তেম অমা পুথোকপা হায়বা অসি মেলেমগী সপ্লাই চেন পুনবা খক্তা নত্তনা লৈবাক অসিগী এম.এস.এম.ই.সেক্তরগা মরী লৈনহল্লি। মসিনা ইকোনোমিদা পুম্নমক্তা চাওখৎপা অমসুং থবক্কী খুদোংচাবা চাওনা পীবা অসিনি।
সেক্তর খায়বা পোত্থোক্কী পরিং
সেক্তর
পোত্থোক্কী পরিং
এদভান্স কেমিস্ত্রী সেল (এ.সি.সি.) বেত্তরী শুংবা
এ.সি.সি. বেত্তরী
ইলেক্ত্রোনিক্স/তেক্নোলোজিগী পোত্থোক
1. সেমিকন্দক্তর ফেব
2. দিস্প্লে ফেব
3. লেপতোপ/নোৎবুক
4. সর্বর
5. আই.ও.তি. দিভাইস
6. অখন্নবা কম্প্যুতর হার্দৱায়র
ওতোমোবাইল অমসু ওতোগী মচাক
ওতোমোবাইল অমসু ওতোগী মচাক
ফার্মাস্যুতিকেলস
কেতগরি ১
1. বাইওফার্মাস্যুতিকেলস
2. কম্প্লেক্স জেনেরিক দ্রগস
3. পেতেন্ত তৌরবা দ্রগস নত্ত্রগা পেতেন্ত এক্সপিয়ারি ওইগদবা দ্রগ
4. সেল বেজ নত্ত্রগা জিন থেরাপী পোত্থোক
5. ওর্ফান দ্রগস
6. স্পেসিএল এম্তি কেপসুল
7. কম্প্লেক্স এক্সিপিএন্ত
8. বাইওফার্মাস্যুতিকেলস
কেতগরি ২
1. এক্তিব ফার্মা ইনগ্রেদিএন্ত (এ.পি.আই.শিং.)/ কী স্তার্তিং মেতরিএলশিং (কে.এস.এম.) অমসুং /দ্রগ ইন্তরমেদিয়ারি (দি.আই.)
কেতগরি ৩
1. Repurposed Drugs
2. রিপর্পোস দ্রগস
3. ওতো-ইম্ম্যুন দ্রগস, এন্তি দাইবেতিক দ্রগস, কার্দিওভাস্কুলার দ্রগস, সাইকোত্রোপিক দ্রগস অমসুং এন্তি-রেত্রোভাইরেল দ্রগস
4. ইন-ভাইত্রো দাইগ্নোস্তিক দিবাইসেস (আই.ভি.দি.)
5. ফাইতোফার্মাস্যুতিকেলস
6. ইন্দিয়াদা শুদবা অতোপ্পা দ্রগ
7. অয়াবা পীখ্রবা অতোপ্পা দ্রগ
তেলেকোমগী পোত্থোক
1. কোর ত্রান্সমিসন মচাক
2. ৪জি/৫জি, নেক্স জেনেরেসন রেদিও এসেস নেতৱার্ক অমসুং ৱায়রলেসকী মচাক
3. এসেস অমসুং কস্তমর প্রেমিসেস ইক্যুপমেন্ত (সি.পি.ই.), ইন্তরনেৎ ওফ থিংস (আই.ও.তি.) এসেস দিভাইস অমসুং অতোপ্পা ৱায়রলেসকী মচাক
4. এন্তরপ্রাইসেসগী মচাক : স্বীতস, রুতর
তেক্সতাইল
1. মেন-মেদ ফাইবর সেগমেন্ত
2. তেক্নিকেল তেক্সতাইল
ফুদ প্রোসেসিং
1. চাবা য়ারবা/থোং-থাকপা য়ারবা (আর.তি.ই./আর.তি.সি.)
2. শমুদ্রগী পোত্থোকশিং
3. হৈ-রা অমসুং মনা-মশিং
4. খোইহী
5. দেসী ঘী
6. মোজেরেল্লা চিজ
7. ওর্গানিক য়েরুম অমসুং পোলত্রী শা
সোলার পি.ভি. শাবা
সোলার পি.ভি.
হ্বাইত গুদস
১.
1. এয়র কন্দিসন
2. এল.ই.দি
স্তীলগী পোত্থোকশিং
1. কোতেৎ স্তীল
2. য়াম্না কনবা স্তীল
3. স্তীল রেলশিং
4. এলি স্তীল বার অমসুং মচৈশিং