Prime Minister's Office
English translation of Prime Minister's remarks at 17th India-ASEAN Virtual Summit
12 NOV 2020 5:33PM by PIB Delhi
Namaste,
Excellency, Prime Minister Nguyen Suwon Phuc,
Excellencies,
Like every year, we could not take our traditional Family Photo by holding each other's hand! But still I am happy that we all are meeting via virtual medium.
First of all, I have all praise for Vietnam, the current Chair of ASEAN, and Thailand, India's current country coordinator in ASEAN. Despite the COVID led painful problems, you have fulfilled your responsibilities well.
Excellencies,
India and ASEAN's Strategic Partnership is based on our shared rich historical, geographical and cultural heritage. The ASEAN Group is the nodal center of our Act East Policy since the very beginning.
There is ample closeness between India's "Indo Pacific Oceans Initiative" and ASEAN's "Outlook on Indo Pacific". We firmly believe that a "Cohesive and Responsive ASEAN" is essential for "Security and Growth for All in the Region".
Speeding up all types of connectivity initiatives between India and ASEAN - physical, economic, social, digital, financial, maritime - is the top priority for us.
We have come very close in all these areas in the last few years. I believe that today's interaction, even if it is happening via virtual medium, will be advantageous in further reducing our differences.
I once again thank all of you for today's interaction.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
১৭শুবা ভাত-আসিয়ান ভর্চুএল সমিৎতা প্রধান মন্ত্রীনা পীখিবা ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
12 NOV 2020 5:33PM by PIB Imphal
খুরুমজরি,
এক্সিলেন্সী, প্রধান মন্ত্রী নুয়েন সুৱন ফুক,
এক্সিলেন্সীশিং,
চহি খুদিংগী মতৌগুম্না ঐখোয় অমনা অমগী খুৎ পায়নদুনা ঐখোয়গী ত্রেদিস্নেল ফেমিলী ফোতো নম্বা ঙমদ্রে! অদুবু ভর্চুএলগী থোংদা ঐখোয় উন্নবা অসিদা ঐহাক নুংঙাইবা পোকচরি।
অহানবা ওইনা ঐহাক্না আসিয়ানগী হৌজিক্কী ত্য়র ভিয়েৎনাম, অমসুং আসিয়ানদা ভারতকী হৌজিক্কী কন্ত্রী কোওর্দিনেতর থাইলেন্দবু থাগৎচবা পামজৈ। কোবিদকী অৱাবা মতম ওইজরবসু মাগী মাগী থৌদাং নীংথিজনা পাংথোক্নরি।
এক্সিলেন্সীশিং,
ভারত অমসুং আসিয়ানগী স্ত্রেতেতেজিক পার্তনরশিপ অসি ঐখোয়গী শরুক য়ামিন্নরিবা পুৱারীগী, লমদমগী অমসুং নাৎকী লন-থুম অদুগী মখা পোল্লি। আসিয়ান অপুনবা অসি ঐখোয়গী এক্স ইস্ত পোলিসীগী মরু ওইবা মফম ওইরি।
ভারতকী “ইন্দো পেসিফিক ওসিন্স ইনিসিএতিব” অমসুং আসিয়ানগী “আউৎলুক ওন ইন্দো পেসিফিক”কী মরক্তা মান্নবা কয়া লৈরি। ঐখোয়না য়ানরি মদুদি “সেক্যুরিতী এন্দ গ্রোথ ফোর ওল ইন দ রিজন”গীদমক্তা “কোহেসিব অমসুং রেস্পোন্সিব আসিয়ান” অমা মথৌ তাই।
ভারত অমসুং আসিয়ানগী মরক্তা মখল খুদিংমক্কী কনেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা – ফিজিকেল, শেন্মিৎলোন, খুন্নাইলোন, দিজিতেল, ফাইনান্সিএল, মেরীতাইম – ঐখোয়গীদমক্তা মরুওইবা অমা ওইরি।
হৌখিবা চহি খরা অসিদা ঐখোয় লম পুম্নমক অসিদা অসুম নকশিল্লক্লি। ঐনা থাজৈ মদুদি ঙসিগী ঐখোয়গী ৱারী-ৱাতাই, ভর্চুএলগী থোংদা পাংথোকচবা ওইরবসু, ঐখোয়গী মরক্তা লৈরিবা অরাপ্পা অসি অমুক্কা হেন্না হন্থহন্নবগীদমক কান্নবা ওইরগনি।
ঐনা অমুক্কা হন্না অদোম পুম্নকপু ঙসিগী ৱারী-ৱাতাই অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোকচরি।