Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload drops below 4.85 Lakhs
Daily New Recoveries continue to outnumber Daily New Cases
13 NOV 2020 12:34PM by PIB Delhi
India’s active cases today stand at 4,84,547, much below the 5-lakh mark. This is the third day of the active cases being sustained below the 5-L mark. Their share in the total Positive Cases stands at only 5.55%.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases which has ensured a total net reduction of the Active Caseload.
In contrast to 44,879 new reported cases, 49,079 cases have recovered in the last 24 hours which continues India’s trend of having daily high recoveries that outnumber the daily new cases. This trend has been observed for the 41st day today.
The total recovered cases stand at 81,15,580 which translates to a Recovery Rate of 92.97%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 76,31,033.
77.83% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra reported the maximum number of single day recoveries. 7,809 new recoveries have pushed up the State’s total recoveries to 16,05,064.
76.25% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Delhi reported the maximum daily new cases numbering 7,053 in the last 24 hours. Kerala recorded 5,537 new cases while Maharashtra reported 4,496 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for about 80% (79.34%) of the 547case fatalities have been reported in the past 24 hours.
22.3% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 122 deaths. Delhi and West Bengal follow with 104 and 54 new deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ লাখ ৪.৮৫ মখাদা লৈখ্রে
নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফগৎলকপা অসিনা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস লাকপদগী হেন্দুনা চৎলি
13 NOV 2020 12:34PM by PIB Imphal
ঙসি ইন্দিয়াগী এক্তিব কেস অসি ৪,৮৪,৫৪৭দা, ঙম্নমক লাখ ৫দা লৈরি। লাখ ৫গী মখাদা লেঙদনা লৈবা অসি মসিনা নুমিৎ হুম্নি শুবনি। মখোয়না পোজিতিপ কেস্তা লৈরিবা অসি ৫.৫৫%নি।
হায়রিবা অনাবা ফগৎলক্লিবা অসিনা অনৌবা কেস অসিদগী হেন্দুনা চৎপা অসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতা হন্থবা য়ারি।
পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৪৪,৮৭৯ রিপোর্ত তৌরকপদা, ফগৎলকপগী কেস ৪৯,০৭৯ লৈবা অসিনা হৌজিক লৈরিবা ইন্দিয়াগী অহোংবা লৈরিবা অসি অনৌবা কেস লাকপদগী ফবগী চাংনা হেল্লি। হৌজিক লৈরিবা অহোংবা অসি ঙসিফাওবদা নুমিৎ ৪১শুবা উরি।
অপুনবা অনাবা ফবা অসি ৮১,১৫,৫৮০ ওইদুনা ফগৎলকপগী চাংচৎ অসি ৯২.৯৭%ওইরি। অনাবা ফবগী কেস অসিগা এক্তিব কেস অনিগী খেন্নবা অসি ৭৬,৩১,০৩৩ ওইরি।
অনৌবা অনাবা ফখিবা অসিগী ৭৭.৮৩% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা পুন্না লৈবা থেংনরি।
মহারাস্ত্রানা খ্বাইদগী নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না ফবা ওইরি, হায়রিবা অসি অনৌবা ফগৎলকপা ৭,৮০৯ ওইদুনা স্তেত অসিগী অপুনবা ফগৎলকপা ১৬,০৫,০৬৪ ওইরি।
অনৌবা কেস অসিগী ৭৬.২৫% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা পুন্না লৈবা থেংনরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা দিল্লীনা অনৌবা কেস ৭,০৫৩ ওইদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি। ঙরাং কেরলাদা অনৌবা কেস ৫,৫৩৭ ওইরি অদুগা মহারাস্ত্রাদা অনৌবা কেস ৪,৪৯৬কী রিপোর্ত লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০দা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অশিবা মশিং ৫৪৭ ওইদুনা চাংচৎতা ৮০% (৭৯.৩৪%) ওইরি।
মহারাস্ত্রাদা অনৌবা অশিবা ২২.৩% ওইদুনা অশিবা ১২২গী রিপোর্ত লৈ। দিল্লী অমসুং নোংচুপ বেঙ্গালদা অনৌবা অশিবা ১০৪ অমসুং৫৪, মথংশিৎনা লৈরি।