Ministry of Health and Family Welfare
India continues to record more Daily Recoveries than Daily cases for 46th day
Eleventh Day of less than 50K Daily New Cases
18 NOV 2020 12:43PM by PIB Delhi
India has continued the unbroken trend of the daily new recoveries outpacing the daily new additions for more than 1.5 months. The country also reported less than 50,000 new daily cases for the eleventh continuous day.
44,739 COVID-19 patients recovered in the last 24 hours against just 38,617 newly detected cases. This translates to a net reduction of 6,122 in the Active Caseload which now stands at 4,46,805. The active caseload as on date comprises merely 5.01% of all COVID19 cases.
There has been a continuous decline in the average daily cases since the past many weeks.
Apart from the successful dissemination of COVID Appropriate Behaviour among the varied population groups, this trend assumes wider significance as many countries in Europe and America continue to see a surge in their COVID19 positive numbers.
The Recovery Rate has improved to 93.52% today. The total recovered cases stand at 83,35,109.
74.98% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 6,620 persons recovering from COVID, Kerala saw the most number of recoveries. Maharashtra registered 5,123 daily recoveries while Delhi reported 4,421 new recoveries.
Ten States/UTs have contributed 76.15% of the new cases.
Delhi reported 6,396 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 5,792 new cases while West Bengal reported 3,654 new cases yesterday.
78.9% of the 474 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
20.89% of new fatalities reported are from Delhi which reported 99 deaths. Maharashtra and West Bengal follow with 68 and 52 new deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মখা তানা নুমিৎ ৪৬নি শুবা ওইনা নুংতিগী থেংনবা কেসশিংদগী নুংতিগী নাবা ফগৎলকপনা হেনবগী রেকোর্দ তৌখ্রে
নুমিৎ তরামাথোইনি শুবা ওইনা নুংতিগী নৌনা থেংনবা কেসশিং অসি লিশিং ৫০দগী তাখ্রে
18 NOV 2020 12:43PM by PIB Imphal
থা অমা মখাই হেন্না ভারতনা নুংতিগী নৌনা হাপচিল্লকপা কেসশিংদগী নুংতিগী নৌবা নাবা ফগৎলকপী খোঙচৎ অসি মখা তানা কাইদনা চংশিল্লি। লেপ্তনা নুমিৎ তরামাথোইনি শুবা ওইনা লৈবাক অসিদা নুংতিগী নৌনা থেংনবা কেস অসি ৫০,০০০দগী তানা রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা কেস ৩৮,৬১৭ খক্তা থেংনখিবা অসিদা কোবিদ-১৯ নাবা মীওই ৪৪,৭৩৯না নাবা ফগৎখি। মসিনা তাক্লি মদুদি এক্তিব কেসলোদতা অপুনবদা ৬,১২২ হন্থদুনা হৌজিক ৪,৪৬,৮০৫ ওইরি। ঙসি ফাওবদা এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা কোবিদ-১৯ কেসশিংগী ৫.০১% খক্তা ওইরি।
হৌখিবা চয়োল খরা অসিদা নুংতিগী থেংনবা কেসশিংগী চাংচৎতা মখা তানা তাথরকখি।
তোঙান তোঙানবা মীওই কাংলুপশিংদা কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎশিংগী মতাংদা মাই পাক্না উ-পাউ পীখিবগী মথক্তা ওইরক্লিবা মওং অসিনা য়ুরোপ অমসুং অমেরিকাগী লৈবাক কয়াদা কোবিদ১৯গী পোজিতিব ওইবগী মশিং হেনগৎলক্লিবা অসিগা য়েংনরুবদা য়াম্না শীংথানিংঙাই ওইরি।
ঙসি নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৩.৫২%দা হেনগৎলকখ্রে। পুন্না নাবা ফগৎলকখিবা কেসশিং অসি ৮৩,৩৫,১০৯ ওইখি।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী ৭৪.৯৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
কোবিদতগী মীওই ৬,৬২০ নাবা ফগৎখিবগা লোইননা কেরেলানা নাবা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী হেনখ্রে। মহারাস্ত্রনা নুংতিগী নাবা ফগৎলকপা অসি ৫,১২৩ রেজিস্তর তৌখি অমরোমদা দিল্লীনা নৌনা নাবা ফগৎলকখিবা ৪,৪২১ রিপোর্ত তৌখি।
অনৌবা কেসকী ৭৬.১৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরানা ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা দিল্লীদা কেস ৬,৩৯৬ রিপোর্ত তৌরকখি। কেরেলাদা অনৌবা কেস ৫,৭৯২ রেকোর্দ তৌরকখি অমরোমদা ঙরাং ৱেস্ত বেঙ্গলদগী অনৌবা কেস ৩,৬৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌরকখিবা শীখিবগী কেস ৪৭৪গী ৭৮.৯%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
দিল্লীদা শীখিবা ৯৯ রিপোর্ত তৌরকপগা লোইননা নৌনা শীখিবগী ২০.৮৯% ওইখি। মহারাস্ত্র অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদগী মথং শিৎনা ৬৮ অমসুং ৫২ নৌনা শীখিবগা লোইননা মতুং ইনখি।