Ministry of Electronics & IT
Government of India blocks 43 mobile apps from accessing by users in India
MEITY issues order for blocking apps under Section 69A of the Information Technology Act
24 NOV 2020 4:53PM by PIB Delhi
Ministry of Electronics and Information Technology, Government of India today issued an order under section 69A of the Information Technology Act blocking access to 43 mobile apps. This action was taken based on the inputs regarding these apps for engaging in activities which are prejudicial to sovereignty and integrity of India, defence of India, security of state and public order. Ministry of Electronics and Information Technology has issued the order for blocking the access of these apps by users in India based on the comprehensive reports received from Indian Cyber Crime Coordination Center, Ministry of Home Affairs.
Earlier on 29th June, 2020 the Government of India had blocked access to 59 mobile apps and on 2nd September, 2020 118 more apps were banned under section 69A of the Information Technology Act. Government is committed to protect the interests of citizens and sovereignty and integrity of India on all fronts and it shall take all possible steps to ensure that.
List of apps that have been blocked for access in India today’s order are given as per the annexure attached.
Annexure
1. AliSuppliers Mobile App
2. Alibaba Workbench
3. AliExpress - Smarter Shopping, Better Living
4. Alipay Cashier
5. Lalamove India - Delivery App
6. Drive with Lalamove India
7. Snack Video
8. CamCard - Business Card Reader
9. CamCard - BCR (Western)
10. Soul- Follow the soul to find you
11. Chinese Social - Free Online Dating Video App & Chat
12. Date in Asia - Dating & Chat For Asian Singles
13. WeDate-Dating App
14. Free dating app-Singol, start your date!
15. Adore App
16. TrulyChinese - Chinese Dating App
17. TrulyAsian - Asian Dating App
18. ChinaLove: dating app for Chinese singles
19. DateMyAge: Chat, Meet, Date Mature Singles Online
20. AsianDate: find Asian singles
21. FlirtWish: chat with singles
22. Guys Only Dating: Gay Chat
23. Tubit: Live Streams
24. WeWorkChina
25. First Love Live- super hot live beauties live online
26. Rela - Lesbian Social Network
27. Cashier Wallet
28. MangoTV
29. MGTV-HunanTV official TV APP
30. WeTV - TV version
31. WeTV - Cdrama, Kdrama&More
32. WeTV Lite
33. Lucky Live-Live Video Streaming App
34. Taobao Live
35. DingTalk
36. Identity V
37. Isoland 2: Ashes of Time
38. BoxStar (Early Access)
39. Heroes Evolved
40. Happy Fish
41. Jellipop Match-Decorate your dream island!
42. Munchkin Match: magic home building
43. Conquista Online II

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
ভারত রকারনা ভারত্তা লৈবা য়ুজরশিংনা মোবাইল এপ ৪৩ শীজিন্নবদা অথিংবা থমখ্রে
এম.ই.আই.তি.ৱাই.না ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী এক্তকী সেক্সন ৬৯এ.গী মখাদা এপশিং অসি অথিংবা থম্নবা ওর্দর থোকখি
24 NOV 2020 4:53PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়না ঙসি ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী এক্তকী সেক্সন ৬৯এ.গী মখাদা এপ ৪৩দা অথিংবা থম্বগী ওর্দর থোকখি। এপশিং অসিনা ভারতকী সোবরেন্তী অমসুং ইন্তিগ্রিতীদা, ভারতকী ঙাকশেল, লৈবাক অসিগী সেক্যুরিতী অমসুং পব্লিক ওর্দরদা অকাইবা পীবা য়াবা থবক থৌরমশিং চৎথৈ হায়বগী মতাংদা ফংবা পাউদা য়ুম্ফম ওইরগা খোঙথাং অসি লৌখৎখিবনি। ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়না ইন্দিয়ন সাইবর ক্রাইম কো-ওর্দিনেসন সেন্তর, গৃহ মন্ত্রালয়দগী ফংবা মপুং ফাবা রিপোর্তশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা ভারত্তা লৈবা য়ুজরশিংনা এপশিং অসি শীজিন্নবদা অথিংবা থম্নবা ওর্দর থোকখি।
মমাংদা ভারত সরকারনা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী এক্তকী সেক্সন ৬৯এ.গী মখাদা জুন ২৯, ২০২০দা মোবাইল এপ ৫৯ অথিংবা থমখি অমসুং সেপ্তেম্বর ২, ২০২০দা এপ ১১৮গী মথক্তা অথিংবা থমখি। সরকারনা প্রজাগী অপাম্বশিং অমসুং ভারতকী সোবরেন্তী অমসুং ইন্তিগ্রিতীবু লম পুম্নমক্তা ঙাক শেন্নবা হোৎনরি অমসুং মসি শোকহন্দনবা লৌখৎপা য়াবা খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎকনি।
ঙসিগী ওর্দরনা ভারত্তা শীজিন্নবদা অথিংবা থমখ্রবা এপশিংগী লিস্ত অদু ‌এতেচ তৌরিবা এনেক্সরদা পীরি।
এনেক্সর
১. অলিসপ্লাইয়র্স মোবাইল এপ
২. অলিবাবা ৱার্কবেঞ্চ
৩. অলিএক্সপ্রেস – স্মার্তর শোপ্পিং, বেতর লিবিং
৪. অলিপে কেসিয়র
৫. লালামুফ ইন্দিয়া – দেলিবরী এপ
৬. দ্রাইফ ৱিথ লালামুফ ইন্দিয়া
৭. স্নেল ভিদিও
৮. কেমকার্দ – বিজিনেস কার্দ রীদর
৯. কেমকার্দ – বি.সি.আর. (ৱেস্তর্ন)
১০. সোল – ফোলো দি সোল তু ফাইন্দ য়ু
১১. চাইনেজ সোসিএল – ফ্রী ওনলাইন দেতিং ভিদিও এপ এন্দ চেৎ
১২. দেৎ ইন এসিয়া – দেতিং এন্দ চেৎ ফোর এসিয়ন সিঙ্গল্স
১৩. ৱিদেৎ - দেতিং এপ
১৪. ফ্রী দেতিং এপ – সিঙ্গল, স্তার্ত য়োর দেৎ!
১৫. এদোর এপ
১৬. ত্রুলী চাইনিজ – চাইনিজ দেতিং এপ
১৭. ত্রুলী এসিয়ন – এসিয়ন দেতিং এপ
১৮. চাইনা লফ: দেতিং এপ ফোর চাইনিজ সিঙ্গল্স
১৯. দেৎ মাই এজ: চেৎ, মীৎ, দেৎ মেচ্যুর সিঙ্গল্স ওনলাইন
২০. এসিয়ন দেৎ: ফাইন্দ এসিয়ন সিঙ্গল্স
২১. ফ্লর্তৱিশ: চেৎ ৱিথ সিঙ্গল্স
২২. গাইস ওনলী দেতিং: গে চেৎ
২৩. তুবিৎ: লাইফ স্ত্রীমস
২৪. ৱি ৱার্ক চাইনা
২৫. ফার্স্ত লফ লাইফ – সুপর হোৎ লাইফ ব্যুতীস লাইফ ওনলাইন
২৬. রেলা – লেস্বিয়ন সোসিএল নেৎৱার্ক
২৭. কেসিয়র ৱালেৎ
২৮. মেঙ্গো তি.ভি.
২৯. এম.জি.তি.ভি. – হুনান তি.ভি. ওফিসিএল তি.ভি. এপ
৩০. ৱি তি.ভি. – তি.ভি. বর্জন
৩১. ৱি তি.ভি. – সি.দ্রামা, কে.দ্রমা এন্দ মোর
৩২. ৱি তি.ভি. লাইৎ
৩৩. লক্কী লাইফ – লাইফ ভিদিও স্ত্রীমিং এপ
৩৪. তাওবাও লাইফ
৩৫. দিংতোল
৩৬. আইদেন্তিতী ভি
৩৭. আইসোলেন্দ ২: এসেস ওফ তাইম
৩৮. বোক্স স্তার (অর্লী এক্সেস)
৩৯. হিরোস ইভোলব
৪০. হেপী ফিশ
৪১.জেলিপোপ মেচ – দেকোরেৎ য়োর দ্রীম আইলেন্দ !
৪২. মঞ্চকিন মেচ: মেজিক হোম বিল্দিং
৪৩. কোনক্বিস্তা ওনলাইন II