Prime Minister's Office
PM chairs 33rd PRAGATI interaction
25 NOV 2020 8:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired the PRAGATI meeting today. It marked Prime Minister’s thirty-third interaction through PRAGATI - the ICT based multi-modal platform for Pro-Active Governance and Timely Implementation, involving Central and State governments.
In today’s PRAGATI meeting, multiple projects, grievances and programmes were reviewed. The projects taken up were of the Ministry of Railways, MORTH, DPIIT and Power Ministry. These projects, with a total cost of Rs 1.41 lakh crore, were related to ten states and union territories, including Odisha, Maharashtra, Karnataka, Uttar Pradesh, Jammu & Kashmir, Gujarat, Haryana, Madhya Pradesh, Rajasthan and Dadra and Nagar Haveli. Prime Minister asked the concerned Secretaries of the Union Government and Chief Secretaries of the State Governments to ensure that they complete the work before time.
During the meeting, grievances related to COVID-19 and to the PM Awas Yojana (Gramin) were taken up. PM SVANidhi, agriculture reforms and development of districts as export hubs were reviewed. Prime Minister also asked the States to develop a State Export Strategy.
Prime Minister emphasized on the importance of grievance redressal, and said that focus should not only be on quantity of such redressals, but also on quality. He also remarked that reforms are beneficial only when one performs, and this is the way forward to transform the country.
In the previous 32 such meetings, a total of 275 projects worth Rs 12.5 lakh crore have been reviewed, along with 47 programmes/schemes and grievances across 17 sectors have been taken up.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ৩৩শুবা প্রগতিগী ৱারী-ৱাতাইগী ময়াং তাংবল লৌখ্রে
25 NOV 2020 8:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি প্রগতিগী মীফমগী ময়াই তাংবল লৌখ্রে। মসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংবু য়াওহন্দুনা, প্রো-এক্তিব গোভর্নেন্স অমসুং মতম চানা থবক পাইখৎপা ঙম্নবগীদমক আই.সি.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা মল্তি-মোদেল প্লেৎফোর্ম অমা ওইরিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৩৩শুবা প্রগতিগী ৱারী ৱাতাইনি।
ঙসিগী প্রগতিগী মীফমদা প্রোজেক্ত কয়ামরুম, ৱাকৎশিং অমসুং থৌরমশিং য়েংশিনখি। পাইখৎখিবা প্রোজেক্তশিং অদু রেল মন্ত্রালয়, মোর্থ, দি.পি.আই.আই.তি., অমসুং পাৱর মন্ত্রালয়গীনি। ওরিশা, মহারাস্ত্রা, কর্নাতক, উত্তর প্রদেশ, জম্মু অমসুং কশ্মীর, গুজরাত, হরিয়ানা, মধ্য প্রদেশ, রাজস্থান অমসুং দাদরা অমসুং নাগর হবেলী য়াওনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. তরাদা পুন্না লুপা করোর লাখ ১.৪১ চংনা পাইখৎপা প্রোজেক্তশিং য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা কেন্দ্র সরকারগী মরী লৈনবা সেক্রেতরীশিং অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী চীফ সেক্রেতরীশিংদা থবকশিং অদু মতমগী মমাংদা লোইশিন্নবা খঙহনখি।
মীফম অদুদা কোবিদ-১৯ অমসুং প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা (খুঙ্গং)গা মরী লৈনবা ৱাকৎশিং খন্ন-নৈনখি। এক্সপোর্ত হবশিং অমসুং পি.এম. স্বনিধি, লৌউ-শিংউগী রিফোর্মশিং অমসুং দিস্ত্রিক্তশিংগী চাউখৎ-থৌরাংশিং য়েংশিনখি। প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্যশিংদা স্তেৎ এক্সপোর্ত স্ত্রেতেজী অমা শেমগৎনবসু খঙহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ৱাকৎ লোইশিনবগী মরুওইবদুদা শাফু পীরদুনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা ৱাকৎশিং অসি মশিং খক্তদা মিৎয়েং থম্বগী মহুৎতা মগুনশিং অদুদসু থমগদবনি। মহাক্না মসিসু পনখি মদুদি শেমদোকপা অসি কনাগুম্বনা মদুবু চৎনহল্লবা মতম অদুদতা কান্নবা ওইরকই অমসুং লৈবাক অসিনা অহোংবগী লম্বী অদুদা চংশিল্লি।
হৌখিবা অসিগুম্বা মীফম ৩২দা, লুপা করোর লাখ ১২.৫গী পুন্না প্রোজেক্ত ২৭৫ য়েংশিনখ্রে, লোইননা থৌরম/স্কিম ৪৭ অমসুং লৈবাক অপুনবদা সেক্তর ১৭তা থবক পায়খৎখ্রে।