Ministry of Commerce & Industry
US$28.1 billion FDI inflows into the country during the July-September quarter
FDI Equity Inflows during the first half of 2020-21 have shown 15% growth in US$ terms and 23% growth in Rupee terms
28 NOV 2020 5:32PM by PIB Delhi
Total Foreign Direct Investments (FDI) inflows into India during the second quarter of financial year 2020-21 (July, 2020 to September, 2020) have been US$ 28,102 million, out of which FDI equity inflows were US$ 23,441 million or Rs. 174,793 crore.This takes the FDI equity inflows during the financial year 2020-21upto September 2020 to US$30,004 million which is 15% more than the corresponding period of 2019-20. In rupee terms, the FDI Equity inflows of Rs 224,613 Crore are 23% more than the last year. August, 2020 has been the significant month when US$ 17,487 Million FDI equity inflows were reported in the country.
Financial Year 2020-21
( April - September)
Amount of FDI Equity inflows
(In Rs. Crore)
(In US$ mn)
1.
April, 2020
21,133
2,772
2.
May, 2020
16,951
2,240
3.
June, 2020
11,736
1,550
4.
July, 2020
22,866
3,049
5.
August, 2020
130,576
17,487
6.
September, 2020
21,350
2,906
2020-21 (form April, 2020 to September, 2020) #
224,613
30,004
2019-20 (form April, 2019 to September, 2019) #
182,000
26,096
%age growth over last year
(+) 23%
(+) 15%
# Figures are provisional, subject to reconciliation with RBI, Mumbai.
In terms of the Countries from where FDI Equity Inflows were reported to India, during April, 2000 to September, 2020; maximum FDI Equity inflows have been reported from Mauritius, followed by Singapore and the USA.
SHARE OF TOP INVESTING COUNTRIES FDI EQUITY INFLOWS (Financialyears):
Amount in Rupees Crores (in US$ Million)
Rank s
Country
2018-19
(April – March)
2019-20
(April – March)
2020-21
(April – September)
CumulativeInflows (April, 00 -
September,20)
%age to total Inflows (interms
of US$)
1.
MAURITIUS
57,139
57,785
15,019
810,960
29%
(8,084)
(8,241)
(2,003)
(144,713)
2.
SINGAPORE
112,362
103,615
62,084
671,646
21%
(16,228)
(14,671)
(8,301)
(105,970)
3.
U.S.A.
22,335
29,850
53,266
229,488
7%
(3,139)
(4,223)
(7,123)
(36,902)
4.
NETHERLANDS
27,036
46,071
11,306
219,628
7%
(3,870)
(6,500)
(1,498)
(35,350)
5.
JAPAN
20,556
22,774
4,932
201,037
7%
(2,965)
(3,226)
(653)
(34,152)
6.
U.K.
9,352
10,041
10,155
160,566
6%
(1,351)
(1,422)
(1,352)
(29,563)
7.
GERMANY
6,187
3,467
1,498
70,442
2%
(886)
(488)
(202)
(12,398)
8.
CYPRUS
2,134
6,449
355
58,348
2%
(296)
(879)
(48)
(10,796)
9.
FRANCE
2,890
13,686
8,494
59,005
2%
(406)
(1,896)
(1,135)
(9,675)
10.
CAYMAN ISLANDS
7,147
26,397
15,672
65,520
2%
(1,008)
(3,702)
(2,103)
(9,639)
TOTAL FDI EQUITY INFLOWS FROM ALL COUNTRIES *
309,867
(44,366)
353,558
(49,977)
224,613
(30,004)
2,957,057
(500,123)
-
Among the sectors, Services sector has received maximum FDI equity inflows, during April, 2000 to September, 2020; followed by Computer Software & Hardware, and Telecommunications.
SECTORS ATTRACTING HIGHEST FDI EQUITY INFLOWS:
Amount in Rs. Crores (in US$ Million)
Ranks
Sector
2018-19
(April – March)
2019-20
(April – March)
2020-21
(April – September)
CumulativeInflows (April, 00 -
September, 20)
% age to total Inflows (In terms ofUS$)
1.
SERVICES SECTOR **
63,909
(9,158)
55,429
(7,854)
16,955
(2,252)
488,685
(84,255)
17%
2.
COMPUTER SOFTWARE & HARDWARE
45,297
(6,415)
54,250
(7,673)
131,169
(17,554)
407,175
(62,466)
12%
3
TELECOMMUNICATIONS
18,337
(2,668)
30,940
(4,445)
50
(7)
219,238
(37,278)
7%
4.
TRADING
30,963
(4,462)
32,406
(4,574)
7,140
(949)
183,145
(28,543)
6%
5.
CONSTRUCTION DEVELOPMENT:
Townships, housing, built-up infrastructure and construction- development projects
1,503
(213)
4,350
(617)
887
(118)
124,851
(25,780)
5%
6.
AUTOMOBILE INDUSTRY
18,309
(2,623)
19,753
(2,824)
3,162
(417)
146,904
(24,628)
5%
7.
CHEMICALS (OTHER THAN FERTILIZERS)
13,685
(1,981)
7,492
(1,058)
3,287
(437)
101,842
(18,077)
4%
8.
CONSTRUCTION (INFRASTRUCTURE) ACTIVITIES
15,927
(2,258)
14,510
(2,042)
2,814
(377)
111,197
(17,223)
3%
9.
DRUGS & PHARMACEUTICALS
1,842
(266)
3,650
(518)
2,715
(367)
90,529
(16,868)
3%
10.
HOTEL & TOURISM
7,590
(1,076)
21,060
(2,938)
2,128
(283)
93,907
(15,572)
3%
Gujarat has been the major beneficiary state of the FDI Equity inflows, during October, 2019 to September, 2020;followed by Maharashtra and Karnataka.
STATES/UTs ATTRACTING HIGHEST FDI EQUITYINFLOWS
Amount in Rupees Crores (in US$ Million)
S.
No.
STATE
2019-20
(October – March)
2020-21
(April – September)
CumulativeInflows (October, 19-
September,20)
%age to total Inflows
(in terms of US$)
1
GUJARAT
18,964
1,19,566
1,38,530
35%
(2,591)
(16,005)
(18,596)
2
MAHARASHTRA
52,073
27,143
79,216
20%
(7,263)
(3,619)
(10,882)
3
KARNATAKA
30,746
27,458
58,204
15%
(4,289)
(3,660)
(7,949)
4
DELHI
28,487
19,863
48,350
12%
(3,973)
(2,663)
(6,635)
5
JHARKHAND
13,208
5,990
19,198
5%
(1,852)
(792)
(2,644)
6
TAMIL NADU
7,230
7,062
14,292
4%
(1,006)
(938)
(1,944)
7
HARYANA
5,198
5,111
10,310
3%
(726)
(682)
(1,408)
8
TELANGANA
4,865
5,045
9,910
3%
(680)
(668)
(1,348)
9
UTTAR PRADESH
1,738
1,680
3,418
1%
(243)
(225)
(468)
10
WEST BENGAL
1,363
(190)
1,985
(261)
3,348
(451)
1%

|
কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
জুলাই-সেপ্তেম্বর ক্বাতরগী মনুংদা লৈবাক অসিদা য়ু.এস. দোলর বিলিয়ন ২৮.১গী এফ.দি.আই. ইনফ্লোস লাকখি
২০২০-২১গী অহানবা শরুক্কী মনুংদা লাকখিবা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস য়ু.এস. দোলরদা ১৫%গী গ্রোথ লৈখি অমসুং লুপাদনা ২৩%গী গ্রোথ লৈখি
28 NOV 2020 5:32PM by PIB Imphal
শেনবা চহি ২০২০-২১গী অনিশুবা ক্বাতরগী (জুলাই, ২০২০দগী সেপ্তেম্বর, ২০২০) মনুংদা ভারত্তা লাকখিবা অপুনবা ফোরেন দাইরেক্ত ইনবেস্তমেন্ত (এফ.দি.আই.) ইনফ্লোস য়ু.এস. দোলর মিলিয়ন ২৮,১০২ ওইখি মসিগী মনুংদা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস য়ু.এস. দোলর মিলিয়ন ২৩,৪৪১ নত্ত্রগা লুপা করোর ১৭৪,৭৯৩ ওইখি। মসিনা শেনবা চহি ২০২০-২১দগী সেপ্তেম্বর ২০২০ ফাওবগী মনুংদা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস য়ু.এস. দোলর মিলিয়ন ৩০,০০৪ য়ৌহনখি হায়রিবা অসি ২০১৯-২০দা ওইখিবা অদুদগী ১৫% হেনখি। লুপারোমদা য়েংলবদি লুপা করোর ২২৪,৬১৩ গী এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস অসি হৌখিবা চহিদগী ২৩% হেনখি। লৈবাক অসিদা য়ু.এস. দোলর মিলিয়ন ১৭,৪৮৭গী এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস রিপোর্ত তৌদুনা অগস্ত, ২০২০ অসি শীংথানিংঙাই ওইবা থা ওইখি।
শেনবা চহি ২০২০-২১
( এপ্রিল - সেপ্তেম্বর)
এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোসকী শেনফম
(লুপা করোরদা)
(য়ু.এস. দোলর মিলিয়নদা)
১.
এপ্রিল, ২০২০
২১,১৩৩
২,৭৭২
২.
মে, ২০২০
১৬,৯৫১
২,২৪০
৩.
জুন, ২০২০
১১,৭৩৬
১,৫৫০
৪.
জুলাই, ২০২০
২২,৮৬৬
৩,০৪৯
৫.
অগস্ত, ২০২০
১৩০,৫৭৬
১৭,৪৮৭
৬.
সেপ্তেম্বর, ২০২০
২১,৩৫০
২,৯০৬
২০২০-২১ (এপ্রিল, ২০২০দগী সেপ্তেম্বর, ২০২০ ফাওবা) #
২২৪,৬১৩
৩০,০০৪
২০১৯-২০ (এপ্রিল, ২০১৯দগী সেপ্তেম্বর, ২০১৯ ফাওবা) #
১৮২,০০০
২৬,০৯৬
মমাং চহিদগী হেনখিবা % গ্রোথ
(+) ২৩%
(+) ১৫%
# মশিংশিং অসি প্রোবিজনেলনি, আর.বি.আই., মুম্বাইগা পুন্না শেম্বনি।
In terms of the Countries from where FDI Equity Inflows were reported to India, during এপ্রিল, ২০০০ to সেপ্তেম্বর, ২০২০; maximum FDI Equity inflows have been reported from Mauritius, followed by Singapore and the USA. এপ্রিল, ২০০০দগী সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা ভারত্তা রিপোর্ত তৌরকখিবা লৈবাকশিংগী ওইনা লাকপা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস; এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস খ্বাইদগী বাম্না রিপোর্ত তৌরকপা মোরিসিয়স্তগী ওইখি, মতুংদা সিঙ্গাপুর অমসুং য়ু.এস.এ. ওইখি।
মকোক থোংবা ইনবেস্ত তৌরিবা লৈবাকশিংগী এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফলোসকী সিয়র (শেনবা চহিশিং):
শেনফম লুপা করোরদা (য়ু.এস. দোলর মিলিয়নদা)
রেঙ্ক
লৈবাক
২০১৮-১৯
(এপ্রিল – মার্চ)
২০১৯-২০
(এপ্রিল – মার্চ)
২০২০-২১
(এপ্রিল – সেপ্তেম্বর)
অপুনবা ইনফ্লোশিং (এপ্রিল, ০০ -
সেপ্তেম্বর,২০)
অপুনবা ইনফ্লোদা ওইবা %
(US$দা)
১.
মোরিসিয়স
৫৭,১৩৯
৫৭,৭৮৫
১৫,০১৯
৮১০,৯৬০
২৯%
(৮,০৮৪)
(৮,২৪১)
(২,০০৩)
(১৪৪,৭১৩)
২.
সিঙ্গাপুর
১১২,৩৬২
১০৩,৬১৫
৬২,০৮৪
৬৭১,৬৪৬
২১%
(১৬,২২৮)
(১৪,৬৭১)
(৮,৩০১)
(১০৫,৯৭০)
৩.
য়ু.এস.এ.
২২,৩৩৫
২৯,৮৫০
৫৩,২৬৬
২২৯,৪৮৮
৭%
(৩,১৩৯)
(৪,২২৩)
(৭,১২৩)
(৩৬,৯০২)
৪.
নেদরলেন্দস
২৭,০৩৬
৪৬,০৭১
১১,৩০৬
২১৯,৬২৮
৭%
(৩,৮৭০)
(৬,৫০০)
(১,৪৯৮)
(৩৫,৩৫০)
৫.
জপান
২০,৫৫৬
২২,৭৭৪
৪,৯৩২
২০১,০৩৭
৭%
(২,৯৬৫)
(৩,২২৬)
(৬৫৩)
(৩৪,১৫২)
৬.
য়ু.কে.
৯,৩৫২
১০,০৪১
১০,১৫৫
১৬০,৫৬৬
৬%
(১,৩৫১)
(১,৪২২)
(১,৩৫২)
(২৯,৫৬৩)
৭.
জর্মনী
৬,১৮৭
৩,৪৬৭
১,৪৯৮
৭০,৪৪২
২%
(৮৮৬)
(৪৮৮)
(২০২)
(১২,৩৯৮)
৮.
সাইপ্রস
২,১৩৪
৬,৪৪৯
৩৫৫
৫৮,৩৪৮
২%
(২৯৬)
(৮৭৯)
(৪৮)
(১০,৭৯৬)
৯.
ফ্রাঞ্চ
২,৮৯০
১৩,৬৮৬
৮,৪৯৪
৫৯,০০৫
২%
(৪০৬)
(১,৮৯৬)
(১,১৩৫)
(৯,৬৭৫)
১০.
কেমেন আইলেন্দস
৭,১৪৭
২৬,৩৯৭
১৫,৬৭২
৬৫,৫২০
২%
(১,০০৮)
(৩,৭০২)
(২,১০৩)
(৯,৬৩৯)
লৈবাক পুম্নমক্তগী ফংখিবা অপুনবা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস*
৩০৯,৮৬৭
(৪৪,৩৬৬)
৩৫৩,৫৫৮
(৪৯,৯৭৭)
২২৪,৬১৩
(৩০,০০৪)
২,৯৫৭,০৫৭
(৫০০,১২৩)
-
এপ্রিল, ২০০০দগী সেপ্তেম্বর, ২০২০ মনুংদা সেক্তরশিংগী মরক্তা সর্ভিসেস সেক্তরনা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোস খ্বাইদগী য়াম্না ফংখি; মতুংদা কম্প্যুতর সোফৱেয়র অমসুং হর্দৱেয়র অমসুং তেলিকম্ম্যুনিকেসন্সনা ওইখি।
এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফলোস খ্বাইদগী য়াম্না লাকখিবা সেক্তরশিং:
শেনফম লুপা করোরদা (য়ু.এস. দোলর মিলিয়নদা)
রেঙ্কশিং
সেক্তর
২০১৮-১৯
(এপ্রিল – মার্চ)
২০১৯-২০
(এপ্রিল – মার্চ)
২০২০-২১
(এপ্রিল – সেপ্তেম্বর)
অপুনবা ইনফ্লোশিং (এপ্রিল, ০০ -
সেপ্তেম্বর, ২০)
অপুনবা ইনফ্লোদা ওইবা %
(US$দা)
১.
সর্ভিসেস সেক্তর **
৬৩,৯০৯
(৯,১৫৮)
৫৫,৪২৯
(৭,৮৫৪)
১৬,৯৫৫
(২,২৫২)
৪৮৮,৬৮৫
(৮৪,২৫৫)
১৭%
২.
কম্প্যুতর সোফৱেয়র অমসুং হর্দৱেয়র
৪৫,২৯৭
(৬,৪১৫)
৫৪,২৫০
(৭,৬৭৩)
১৩১,১৬৯
(১৭,৫৫৪)
৪০৭,১৭৫
(৬২,৪৬৬)
১২%
৩
তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স
১৮,৩৩৭
(২,৬৬৮)
৩০,৯৪০
(৪,৪৪৫)
৫০
(৭)
২১৯,২৩৮
(৩৭,২৭৮)
৭%
৪.
ত্রেদিং
৩০,৯৬৩
(৪,৪৬২)
৩২,৪০৬
(৪,৫৭৪)
৭,১৪০
(৯৪৯)
১৮৩,১৪৫
(২৮,৫৪৩)
৬%
৫.
কনস্ত্রক্সন দিবেলপমেন্ত:
তাউনশিপশিং, হাউসিং, শাবা হৌরবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং কনস্ত্রক্সন - দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং
১,৫০৩
(২১৩)
৪,৩৫০
(৬১৭)
৮৮৭
(১১৮)
১২৪,৮৫১
(২৫,৭৮০)
৫%
৬.
ওতোমোবাইল ইন্দস্ত্রী
১৮,৩০৯
(২,৬২৩)
১৯,৭৫৩
(২,৮২৪)
৩,১৬২
(৪১৭)
১৪৬,৯০৪
(২৪,৬২৮)
৫%
৭.
কেমিকেলশিং (হারশিংগী মথক্তা)
১৩,৬৮৫
(১,৯৮১)
৭,৪৯২
(১,০৫৮)
৩,২৮৭
(৪৩৭)
১০১,৮৪২
(১৮,০৭৭)
৪%
৮.
কনস্ত্রক্সনগী (ইনফ্রাস্ত্রকচর) থবক থৌরমশিং
১৫,৯২৭
(২,২৫৮)
১৪,৫১০
(২,০৪২)
২,৮১৪
(৩৭৭)
১১১,১৯৭
(১৭,২২৩)
৩%
৯.
দ্রগশিং অমসুং ফার্মাকোতিকেলশিং
১,৮৪২
(২৬৬)
৩,৬৫০
(৫১৮)
২,৭১৫
(৩৬৭)
৯০,৫২৯
(১৬,৮৬৮)
৩%
১০.
হোতেল অমসুং তুরিজম
৭,৫৯০
(১,০৭৬)
২১,০৬০
(২,৯৩৮)
২,১২৮
(২৮৩)
৯৩,৯০৭
(১৫,৫৭২)
৩%
ওক্তোবর, ২০১৯দগী সেপ্তেম্বর, ২০২০গী মনুংদা গুজরাতনা এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফ্লোসকী মরু ওইবা বেনিফিসরী স্তেৎ ওইখি; মতুংদা মহারাস্ত্র অমসুং কর্নাতকা ওইখি।
এফ.দি.আই. ইক্বিতী ইনফলোস খ্বাইদগী য়াম্না লাকখিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
শেনফম লুপা করোরদা (য়ু.এস. দোলর মিলিয়নদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
২০১৯-২০
(ওক্তোবর – মার্চ)
২০২০-২১
(এপ্রিল – সেপ্তেম্বর)
অপুনবা ইনফ্লোশিং (ওক্তোবরr, ১৯-
সেপ্তেম্বর,২০)
অপুনবা ইনফ্লোদা ওইবা %
(US$দা)
১
গুজরাত
১৮,৯৬৪
১,১৯,৫৬৬
১,৩৮,৫৩০
৩৫%
(২,৫৯১)
(১৬,০০৫)
(১৮,৫৯৬)
২
মহারাস্ত্র
৫২,০৭৩
২৭,১৪৩
৭৯,২১৬
২০%
(৭,২৬৩)
(৩,৬১৯)
(১০,৮৮২)
৩
কর্নাতকা
৩০,৭৪৬
২৭,৪৫৮
৫৮,২০৪
১৫%
(৪,২৮৯)
(৩,৬৬০)
(৭,৯৪৯)
৪
দিল্লী
২৮,৪৮৭
১৯,৮৬৩
৪৮,৩৫০
১২%
(৩,৯৭৩)
(২,৬৬৩)
(৬,৬৩৫)
৫
ঝার্খন্দ
১৩,২০৮
৫,৯৯০
১৯,১৯৮
৫%
(১,৮৫২)
(৭৯২)
(২,৬৪৪)
৬
তামিল নাদু
৭,২৩০
৭,০৬২
১৪,২৯২
৪%
(১,০০৬)
(৯৩৮)
(১,৯৪৪)
৭
হরিয়ানা
৫,১৯৮
৫,১১১
১০,৩১০
৩%
(৭২৬)
(৬৮২)
(১,৪০৮)
৮
তেলঙ্গনা
৪,৮৬৫
৫,০৪৫
৯,৯১০
৩%
(৬৮০)
(৬৬৮)
(১,৩৪৮)
৯
উত্তর প্রদেশ
১,৭৩৮
১,৬৮০
৩,৪১৮
১%
(২৪৩)
(২২৫)
(৪৬৮)
১০
ৱেস্ত বেঙ্গল
১,৩৬৩
(১৯০)
১,৯৮৫
(২৬১)
৩,৩৪৮
(৪৫১)
১%