Ministry of Health and Family Welfare
Sustained shedding of Active Caseload (4.74%) continues
Karnataka, Maharashtra, Kerala, Tamil Nadu, Andhra Pradesh have reported Maximum Decline in Active Cases in past 1 month
Total tests in India cross landmark of 14 Cr
30 NOV 2020 12:02PM by PIB Delhi
In the last 24 hours, only 38,772 persons were found to be infected with COVID in India. In the same period, India also registered 45,333 new recoveries ensuring a net reduction of 7,004 cases from Active Caseload.
The contraction of India’s Active Caseload has ensured that India’s present active caseload of 4,46,952 consists of just 4.74% of India’s Total Positive Cases.
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 93.81% today. The total recovered cases stand at 88,47,600. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, presently stands at 84,00,648 i.e 19.8 times the active cases.
Karnataka, Maharashtra, Kerala, Tamil Nadu, Andhra Pradesh have reported highest decline in Active Cases in the past one month.
Madhya Pradesh, Himachal Pradesh, Delhi, Haryana and Rajasthan are reporting a rise in the active caseload, on the other hand.
India has crossed a landmark milestone in its fight against COVID, with the total tests having crossed the 14 cr mark today. 8,76,173 tests have been conducted in the last 24 hours. India has ramped up its per day testing capacity to 15 lakh.
Ten States/UTs have contributed 78.31% of the new cases reported in the last 24 hours.
Kerala reported 5,643 cases in the last 24 hours followed closely by Maharashtra which recorded 5,544 new cases. Delhi reported another 4,906 new cases yesterday.
76.94% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 6,325 persons recovering from COVID, Delhi saw the greatest number of recoveries. Kerala registered another 5,861 daily recoveries while Maharashtra reported 4,362 new recoveries.
78.56% of the 443 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs. The national Case Fatality Rate has further dipped to 1.45%. India is one of the countries with the lowest deaths per million population globally (99.4 at present).
19.18% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 85 deaths. Delhi saw a fatality count of 68 while West Bengal reported 54 new deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মখা তানা এক্তিব কেসলোদ(চাদা ৪.৭৪) হন্থরক্লে
হৌখবা থা ১দা কর্নাতাকা, মহারাস্ত্রা, কেরলা, তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেসতা এক্তিব কেসশিং খ্বাইদগী য়াম্না হন্থরক্লে
ভারত্তা পাংথোকপা অপুনবা তেস্ত করোর ১৪ য়ৌরে
30 NOV 2020 12:02PM by PIB Imphal
ভারত্তা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩৮,৭৭২ খক কোবিদ পোজিতিপ ওইখ্রে। হায়রিবা মতম অসিদা ভারত্তা মীওই ৪৫,৩৩৩ নৌনা অনাবা ফদুনা এক্তিব কেসলোদতগী অপুনবা মশিং ৬,৫৬১ হন্থরে।
ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ হন্থরকপা অসিনা হৌজিক ভারতকী অপুনবা পোজিতিপ কেসশিংগী চাদা ৪.৭৪ খক ওইদুনা হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৪,৪৬,৯৫২ লৈরি।
অনৌবা কেসশিংদগী অনৌবা ফগৎলকপশিংনা মশিং হেন্দুনা হৌজিক অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৩.৮১দা হেনগৎলক্লে। অপুনবা অনাবা ফখিবা মশিং হৌজিক ৮৮,৪৭,০০০ য়ৌরে। অনাবা ফখিবা অমসুং এক্তিব অনিগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্তুনা এক্তিব কেসশিংগী শরুক ১৯.৮ ওইদুনা হৌজিক ৮৪,০০,৬৪৮তা লৈরি।
হৌখবা থা ১দা কর্নাতাকা, মহারাস্ত্রা, কেরলা, তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেসতা এক্তিব কেসশিং খ্বাইদগী য়াম্না হন্থরক্লে।
অমরোমদা, মৈধ্য প্রদেস, হিমাচল প্রদেস, দিল্লি, হরিয়ানা অমসুং রাজস্থানদা এক্তিব কেসলোদ মশিং হেনগৎলক্লে।
লৈবাক অসিনা কোবিদকী মায়োক্তা থেংনরিবা লানগী অচৌবা মাইপাকপা অমা ওইনা ভারতনা ঙসি পাংথোকখিবা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ১৪ য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৮,৭৬,১৭৩ পাংথোকখি।ভারতনা লৈবাক অসিগী নোংমদা পাংথোকপা ঙম্বা তেস্ত করোর ১৫দা হেনগৎলে।
হৌখিবা পুং ২৪দা থেংনখিবা অনৌবা কেসশিংগী চাদা ৭৮.৩১ রাজ্যশিং/য়ু.তি ১০দা থেংনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরলাদা কেস ৫,৬৪৩ অমসুং মহারাস্ত্রাদা অনৌবা কেস ৫,৫৪৪ থেংনখি। ঙরাং দিল্লিদা অনৌবা কেস ৪,৯০৬ থেংনখি।
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ১০দা নৌনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৭৬.৯৪ ওইখি।
কোবিদতগী মীওই ৬,৩২৫ ফগৎলক্তুনা, দিল্লিদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকখি। কেরলাদা নোংমদা মীওই ৫,৮৬১ অমসুং মহারাস্ত্রদা নৌনা মীওই ৪,৩৬২ অনাবা ফগৎলকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৪৩ লৈখিদবগী চাদা ৭৮.৫৬ রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ১০দা থেংনখি। লৈবাক্কী ওইনা মী শিবগী চাং চাদা ১.৪৫দা হন্থরে। হৌজিক মালেমগী ওইনা অপুনবা মীশিং মিল্লিয়ন অমদা শিবগী চাং চাদা ৯৯.৪ ওইরিবা অসিদা মশিং খ্বাইদগী য়ামদনা শিবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত য়াওরি।
নৌনা লৈখিদবশিংগী চাদা ১৯.১৮ ওইদুনা মহারাস্ত্রদা অনৌবা মীওই ৮৫ লৈখিদে। দিল্লিদা নৌনা মীওই ৬৮ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলদা নৌনা মীওই ৫৪ লৈখিদ্রে।