Ministry of Home Affairs
India’s Top 10 Police Stations for 2020 announced
03 DEC 2020 10:30AM by PIB Delhi
The Government of India selects best performing Police Stations across the country every year, to incentivize more effective functioning of police stations and bring healthy competition among them.
The Top 10 Police Stations in the country for 2020 are: -
Rank
State
District
Police Station
1
Manipur
Thoubal
NongpokSekmai
2
Tamil Nadu
Salem City
AWPS-Suramangalam
3
Arunachal Pradesh
Changlang
Kharsang
4
Chhattisgarh
Surajpur
Jhilmili (Bhaiya Thana)
5
Goa
South Goa
Sanguem
6
Andaman & Nicobar Islands
North & Middle Andaman
Kalighat
7
Sikkim
East District
Pakyong
8
Uttar Pradesh
Moradabad
Kanth
9
Dadra & Nagar Haveli
Dadra & Nagar Haveli
Khanvel
10
Telangana
Karimnagar
Jammikunta Town PS
This is in accordance with the directions of the Prime Minister Shri Narendra Modi, while addressing the Directors General of Police during the 2015 Conference in Kutch, Gujarat. The Prime Minister had directed that parameters should be laid down for grading police stations and assessing their performance based on feedback.
This year’s survey for best police stations was conducted under challenging circumstances by the Ministry of Home Affairs. It was difficult to access police stations located in remote areas during the Corona pandemic due to various restrictions on movement. Consequently, the survey was conducted in accordance with the guidelines of the Government.
The Union Minister for Home Affairs, Shri Amit Shah has said that a vast majority of police stations short-listed from the thousands of police stations in the country are police stations located in small towns and rural areas. This is also true for those police stations which have been ranked among the top 10. This indicates that while availability of resources is important, more important is the dedication and sincerity of our police personnel to prevent and control crime and serve the nation.
The objective was to rank the top 10 Police Stations out of 16,671 Police Stations in the country through data analysis, direct observation and public feedback. The ranking process commenced with shortlisting of the best performing Police Stations, in each State on the basis of addressing: -
• Property offence
• Crime against women
• Crime against weaker sections
• Missing persons, unidentified found person and unidentified dead bodies
The last parameter has been introduced this year.
The number of Police Stations selected initially from each State comprised of:
• Three from each State with more than 750 Police Stations
• Two from all other States and Delhi
• One from each Union Territory
75 Police Stations were selected for next stage of the ranking process.
In the final stage, 19 parameters were identified to evaluate the standards of service delivery and identify techniques of improvement in policing. This part constituted 80 percent of weightage in overall scoring. The balance 20 percent was based on infrastructure of the police station and approachability of personnel and feedback of citizens. The categories of citizens included were from nearby residential areas, nearby markets and citizens leaving police stations. Citizens who were approached for feedback included 4,056 respondents, covering approximately 60 people at each shortlisted location.
All States of the Union participated in this year’s survey with full co-operation to complete the survey during pandemic period. The annual ranking of Police Stations recognizes the hard work of our police personnel, encourages our police forces and also provides a feedback on many aspects of policing in the country for future guidance. It also provides a picture of the state of physical infrastructure, resources and deficiencies at the level of police stations. The annual exercise of ranking of police stations works as a constant guide for improvements.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
২০২০গী ভারতকী খ্বাইদগী ফবা পুলিস স্তেসন ১০গী মমিং লাউথোক্লে
03 DEC 2020 10:30AM by PIB Imphal
মথৌ ফজনা পাংথোকপা পুলিস স্তেসনশিং মনা পীনবা অমসুং স্তেসনশিংগী মরক্তা চাংদম্নবা ঙম্নবা লৈবাক শীনবা থুংনা চহি খুদিংগী ভারত সরকারনা খ্বাইদগী ফবা পুলিস স্তেসনশিংদা খনগৎলি।
২০২০গী ভারতকী খ্বাইদগী ফবা পুলিস স্তেসন ১০গী মমিং:
রেঙ্ক
রাজ্য
জিলা
পুলিস স্তেসন
১
মনিপুর
থৌবাল
নোংপোক শেকমাই
২
তামিল নাদু
সালেম সিতি
এ.দব্লিউ.পি.এস-সুরমঙ্গালাম
৩
অরুনাচল প্রদেস
চাংলাং
খারশাং
৪
ছতিসগর
সুরজপুর
জিলমিলি(ভাইয়া থানা)
৫
গৱা
সাউথ গৱা
শঙ্গুয়েম
৬
অনন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
নোর্থ অমসুং মিদল অন্দমান
কালিঘাত
৭
সিক্কিম
ইস্ত দিস্ত্রিক
পাকয়োং
৮
উত্তর প্রদেস
মোরাদবাদ
কান্থা
৯
দদ্রা অমসুং নগর হাভেলি
দদ্রা অমসুং নগর হাভেলি
খানবেল
১০
তেলঙ্গানা
করিমনাগর
জাম্মিকুন্থা তাউন পি.এস
২০১৫দা গুজরাতকী কুচদা পাংথোকখিবা পুলিসকী দিরেক্তর জেনেরেলশিংগী মীফম মনুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পীখিবা য়াথংশিংগী মতুংইন্না থবক অসি পাঙথোকপনি। পুলিসি স্তেসনশিং চাংদম্ননবা থবকশিং পায়খৎনবা অমসুং মীয়ামদগী ফংবা ৱাফমশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মখোয়গী থবক ফজনা পাংথোকপগী থাক লেপ্নবা প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখি।
শিংনবা কয়াগী মখাদা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা চহি অসিগী খ্বাইদগী ফবা পুলিস স্তেসনশিং খন্নবা থিজিনখি। কোরোনা লাইচৎনা মরম ওইদনা চৎথোক-চৎশিনগী অথিংবশিং লৈবা মরম্না মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা লৈবা পুলিস স্তেসনশিং য়ৌবদা খুদোংচাদবা থেংনখি। মতুং তারকপদা, সর্ভে অদু সরকারগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না পাংথোকখি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি লৈবাক অসিগী অপীকপা সহরশিং অমসুং খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা পুলিস স্তেসন লিশিং কয়াদগী পুলিস স্তেসনশিং খনখৎখি। মকোক ১০গী মনুংদা চল্লবা পুলিস স্তেসনশিং অদু অফবা ঙাক্তনি। দরকার ওইবা পোৎলমশিং ফংবা অসি য়াম্না মরুওইরবসু, হেন্না মরুওইরিবদি মীহাৎ-মীপুনগী থৌদোকশিং মাংজৌন্না ঙাকথোক্নবা অমসুং লৈবাক্কী সেবা তৌনবা ঐখোয়গী পুলিসকী মীওইশিংগী কৎথোকপা অমসুং পুকচেল শেংবা অদুনি।
দেতা নৈনদুনা, হকথেংন্না য়েংদুনা অমসুং মীয়ামদগী পাউ লৌদুনা লৈবাক অসিগী পুলিস স্তেসন ১৬,৬৭১গী মনুংদগী খ্বাইদগী ফবা পুলিস স্তেন ১০ খনখৎপা অসি পান্দম অমনি। মখোয়না পাংথোকপা থবকশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা রাজ্য অমগী খ্বাইদগী ফবা পুলিস স্তেসনশিং খনগৎপগী থবক পাংথোকপনি :
- লন-থুমগী খৎন-চৈনবা
- নু্পীশিংগী মথক্তা চৎথবা মীহাৎ-মীপুন
- অতোনবা কাংলুপশিংগী মথক্তা চৎথবা মীহাৎ-মীপুন
- মাঙখিবা মীওইশিং, মশক খঙদবা মীওই ফংবা অমসুং মশক খঙদবা অশিবা হকচাং ফংবা
চহি অসিদগী চৎনবা হৌখিবা অরোইবা পেরামিতর :
অহানবদা রাজ্য অমদগী খনগৎপা পুলিস স্তেসন মশিং:
- পুলিস স্তেসন ৭৫০দগী হেন্না লৈবা রাজ্য অমদগী স্তেসন অহুম
- অতোপ্পা রাজ্যশিং অমসুং দিল্লিদগী স্তেসন অনি
- য়ুনিয়ন তেরিতোরি অমমমদগী স্তেসন অমা
মথংগী তাঙ্কক্কী রেঙ্কিংগী থবকশিংগীদমক পুলিস স্তেসন ৭৫ খনগৎখি।
অরোইবা তাঙ্কক্তা, পাংথোকখিবা থবকশিং য়েংশিন্নবা পেরামিতর ১৯ মশক খঙদোকখি অমসুং পুলিসকী থবকশিং ফগৎহন্নবা তেক্নিকশিং মশক খঙদোকখি। হায়রিবা শরুক অসিদা অপুনবা স্কোরগী চাদা ৮০ পীখি। লেমহৌরিবা চাদা ২০ অদুনা পুলিস স্তেসন অদুগী মচাক-মথুমশিং অমসুং পর্সোনেলশিং লোইনবা নুংঙাইবা অমসুং মীয়ামদগী ফংবা পাউতাকশিংদা য়ুম্ফম ওই। পুলিস স্তেসনশিংগী অনকপদা লৈবা লৈকায়শিং, অনকপা কৈথেলশিংগী মীয়ামদগী মখোয়গী ৱাফম লৌখি। খনগৎলবা মফম অমগী চাউরাক্না মীওই ৬০ য়াওনা অপুনবা ওইনা মীওই ৪,০৫৬দগী মখোয়গী ওইবা ৱাফম তাখি।
লাইচৎ মনুংদা সর্ভে মপুংফানা পাংথোকপা ঙম্নবা চহি অসিগী সর্ভেদা লৈবাক অসিগী রাজ্যশিংনা মপুংফানা মতেং পাংখি। পুলিস স্তেসনশিং চহিগী ওইনা মকোক-মথং লাউথোকপা অসিনা ঐখোয়গী পুলিস পর্সোনেলশিং থবক কন্না শুবা অদু মশক খঙলে, ঐখোয়গী পুলিস পর্সোনেলশিং পুক্নিং থৌগৎলে অমসুং তুংগী লমজিংনবগীদমক লৈবাক অসিদা পুলিসকী থবক থৌরম কয়াগী মতাংদা মীয়ামদগী ৱাখল্লোন ফংলে। থবক অসিদগী পুলিস স্তেসনশিংগী থাকশিং, অৱাৎপশিং অমসুং মখোয়গী দরকার ওইবা মচাক-মথুমশিংগী ফিবমগী অমা খঙবা ঙমহল্লে। পুলিস স্তেসনশিং চহিগী ওইনা মকোক-মথঙ লাউথোকপগী থবক অসিনা ফিবমশিং ফগৎনবা লমজিংবা অমা ওইনা থবক পাংথোকলে।