Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further dips to 4.35% of Total Cases
Daily Recoveries outnumber daily New Cases for the past 7 Days
More than 0.9 Cr Cumulative Recoveries registered
04 DEC 2020 10:34AM by PIB Delhi
India’s active caseload has fallen to 4.35% mark today from 4.44% yesterday.
Continuing with the trend of the last 7 days, India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload which presently stands at 4,16,082 today.
While 36,595 persons in India were found to be infected with COVID, 42,916 new recoveries were registeredduring the same period. The difference of 6,321 between new recoveries and new cases has led to a net decline of 6,861 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
India still continues to have one of the lowest cases per million population in the world (6,936) much lower than many other countries of the Western Hemisphere.
The Recovery Rate has improved to 94.2% today. The total recovered cases stand at 90,16,289. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing andpresently stands at 86,00,207.
80.19% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
Maharashtra leads with 8,066 persons recovering from COVID while Kerala recorded 5,590 recoveries. Delhi registered another 4,834 daily recoveries
Ten States/UTs have contributed 75.76% of the new cases.
Kerala reported 5,376 cases in the last 24 hours. Maharashtra registered 5,182 new cases yesterday while Delhi recorded 3,734 new cases.
540 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 77.78% of them are from Ten States/UTs.
21.29% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 115 deaths. Delhi also saw a fatality count of 82 while West Bengal reported 49new deaths.
When compared globally, India has one of the lowest case fatalities per million population (101).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেস মশিং মখা তানা হন্থরক্তুনা অপুনবা কেসকী চাদা ৪.৩৫ ওইরে
হৌখিবা নুমিৎ ৭দা নুমিৎ খুদিংগী থেংনবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমগী ফগৎলকপশিংনা মশিং হেল্লে
অনাবা ফরবা অপুনবা মীওই মশিং করোর ০.৯ হেল্লে
04 DEC 2020 10:34AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ঙরাং চাদা ৪.৪৪ ওইরম্বদগী ঙসি চাদা ৪.৩৫তা হন্থরে।
হৌখিবা নুমিৎ ৭দা ওইখিবা ফিবম মখা চৎথরক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমগী অনাবা ফগৎলকপনা মশিং হেল্লে। নোংমগী অনাবা ফগৎলকপা মশিং হেনগৎলকপা অসিনা মরম ওইদুনা ঙসি ফাওবদা ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ ৪,১৬,০৮২দা লৈরে।
ভারত্তা মীওই ৩৬,৫৯৫ কোবিদ পোজিতিপ ওইবা মতমদা, হায়রিবা মতম অসিদা অনৌবা মীওই ৪২,৯৬১ অনাবা ফখি। অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা অমসুং অনৌবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা ৬,৩২১ অসিদগী হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা কেসলোদ মশিংদগী কেস ৬,৮৬১ হন্থরে।
ৱেস্তর্ন হেমিস্ফিয়ারদা লৈবা লৈবাকশিংদগী মশিং হন্থনা মালেমগী ওইনা অপুনবা মীশিং মিল্লিয়ন অমদা কেস মশিং খ্বাইদগী য়ামদবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত য়াওরি। হৌজিক মালেমগী ওইনা মিল্লিয়ন অমদা কেস ৬,৯৩৬ ওইরি।
অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্তুনা ঙসি চাদা ৯৪.২ লৈখি। অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা মশিং ৯০,১৬,২৮৯ য়ৌরে। অনাবা ফগৎলকপা মশিং অমসুং এক্তিব কেস মশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা তপ্না তপ্না হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক ৮,০০,২০৭দা লৈরি।
অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা কেসশিংগী চাদা ৮০.১৯ রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ১০দগী ওইখি। মীওই ৮,০৬৬ কোবিদতগী ফগৎলক্তুনা মহারাস্ত্রানা মাঙজিল থারি অমসুং মীওই ৫,৫৯০ ফগৎলক্তুনা কেরলানা মথংদা চৎলি। দিল্লিদা নোংমদা মীওই ৪,৮৩৪ অনাবা ফখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী চাদা ৭৫.৭৬ রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ১০দগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরলাদা অনৌবা কেস ৫,৩৭৬ থেংনখি। ঙরাং মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ৫,১৮২ অমসুং দিল্লিদা অনৌবা কেস ৩,৭৩৪ থেংনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫৪০ শিখি। মখোয়গী মনুংদা চাদা ৭৭.৭৮ রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ১০দগীনি।
মহারাস্ত্রাদা অনৌবা লৈখিবগী চাদা ২১.২৯ ওইদুনা মীওই ১১৫ শিখ্রে। দিল্লিদা মীওই ৮২ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলদা মীওই ৪৯ নৌনা শিখ্রে।
মালেমগী ওইনা চাংদম্নবদা অপুনবা মীশিং মিল্লিয়ন অমদা(১০১) মীওই মশিং খ্বাইদগী য়ামদনা শিবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত লৈবাক অমা ওইরি।