Prime Minister's Office
PM inaugurates construction work of Agra Metro project in Agra
Efforts are on to attract investment from all over the world to improve the country's infrastructure: PM
Efforts are also being made to attract tourists through schemes like Swadesh Darshan and Prasad : PM
RERA's law was introduced to remove the trust-gap between the builders and the home buyers: PM
Under PM Awas Yojana, more than 12 lakh urban middle class families have been given help of about Rs 28000 crores to buy houses : PM
07 DEC 2020 1:15PM by PIB Delhi
PM inaugurated construction work of Agra Metro project in Agra, Uttar Pradesh today through video conference. Union Minister of Housing and Urban Affairs, Shri Hardeep Singh Puri, Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath, and other dignitaries attended the event.
Speaking on the occasion, the Prime Minister pointed out that one of the major problems of the country's infrastructure sector has been that new projects were announced, but not much attention was given to where the money would come from. He added that his government has ensured the necessary funds at the start of the new projects itself.
The Prime Minister said that more than Rs 100 lakh crore will be spent under the National Infrastructure Pipeline Project. Work is also being done on the Multi-modal Connectivity Infrastructure Master Plan. He added that efforts are on to attract investment from all over the world to improve the country's infrastructure.
Terming tourism as a sector in which there are means of earning for everyone, the Prime Minister informed not only has the government increased the number of countries covered under the e-Visa scheme, it has also reduced the tax on hotel room tariff significantly. Efforts are also being made to attract tourists through schemes like Swadesh Darshan and Prasad, he added. With the efforts of the government, India is now ranked at number 34 in Travel and Tourism Competitiveness Index. In 2013, India was ranked 65th in this index. He hoped as the situation in Corona continues to improve, soon the charm of the tourism sector will also return.
The Prime Minister said reforms are now being carried out in a wholesome manner rather than in piecemeal manner. He remarked that for the development of cities work has been done at 4 levels- Resolution of long standing problems, Ease of living, Maximum investment, More use of modern technology.
The Prime Minister said there was a trust-gap between the builders and the home buyers. He said people with some wrong intentions brought disrepute to the entire real estate sector, upsetting our middle class. He said RERA's law was introduced to remove this problem. He added, some recent reports show that after this law, middle class homes started getting completed quickly. He said all-round development from modern public transport to housing is going on to make life in cities easier.
The Prime Minister said Pradhan Mantri Awas Yojana was inaugurated from Agra and under this scheme more than 1 crore houses have been approved for the urban poor. For the middle class of the city, help is being provided to buy houses for the first time. He said so far, more than 12 lakh urban middle class families have been given help of about Rs 28000 crores to buy houses. He said Infrastructure like water, sewer are being upgraded in several cities under AMRUT mission and help is being given to local bodies to make public toilets better in cities and to implement a modern system of waste management.
The Prime Minister informed that post 2014 450 km metro line has been operationalized as compared to mere 225 km before that. He also informed that work on the 1000 km long metro lines is progressing expeditiously. This work is on in 27 cities of the county.
The Agra Metro project comprises 2 corridors with a total length of 29.4 km and connects major tourist attractions like Taj Mahal, Agra Fort, Sikandra with railway stations and bus stands. The project will benefit the 26 lakh population of the city of Agra and will also cater to more than 60 lakh tourists who visit Agra every year. It will provide an environment-friendly Mass Rapid Transit System to the historic city of Agra. The estimated cost of the project will be Rs 8,379.62 cr which will be completed in 5 years.
Earlier, on 8th March 2019, Prime Minister inaugurated the Agra Metro project along with the commencement of commercial operations of Lucknow Metro on the entire 23 km long North-South corridor from ‘CCS Airport to Munshipulia’.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না আগ্রাদা আগ্রা মেত্রো প্রোজেক্তকী শেমগৎ-শাগৎপগী থবক হৌদোকখ্রে
লৈবাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা মালেম অপুনবদগী ইনভেস্তমেন্তকীদমক পুক্নীং চংহন্নবা হোৎনরিঃ পি.এম.
স্বদেস দর্শন অমসুং প্রসাদকুম্বা স্কিমশিংগী খুৎথাংদা লমকোইবশিংগী পুক্নীং চিংশিন্নবা হোৎনরিঃ পি.এম.
বিল্দরশিং অমসুং য়ুম লৈরিবশিংগী মরক্তা থাজনদবা কোকহন্নবগীদমক্তা রেরাগী কাংলোন হৌদোক্লেঃ পি.এম.
পি.এম. অৱাস য়োজনাগী মখাদা অর্বানগী ময়াই ওইবা কাংলুপকী ইমুং লাখ ১২রোমদা য়ুম লৈননবা চাউরাক্না লুপা করোর ২৮,০০০গী তেংবাং পীখ্রেঃ পি.এম.
07 DEC 2020 1:15PM by PIB Imphal
পি.এম.না ঙসি উত্তর প্রদেশকী আগ্রাদা আগ্রা মেত্রো প্রোজেক্তকী শেমগৎ-শাগৎপগী থবক-থৌরম ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রী, শ্রী হরদীপ সিংহ পুরী, উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং অতৈ শক্নাইরবশিংনা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা পনখি মদুদি লৈবাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খ্বাইদগী চাউবা সমস্যাশিংগীদমক্তা অনৌবা প্রোজেক্তশিংদি অসি লাওথোক্লি, অদুবু মসিগী শেনফম কদাইদগী লাক্কনি হায়বদুদি কনানসু খন্নদে। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্কী সরকারনা অনৌবা প্রোজেক্তশিং অসি হৌদ্রিঙৈগী মমাংদা মসিগী মথৌ তাবা ফন্দ থৌরাং তৌনবা হোৎনৈ।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইন প্রোজেক্তকী মখাদা লুপা করোর লাখ ১০০দগী হেনবা শেনফম চাদিং তৌগনি। মসিদা নত্তনা, মল্তি-মোদেল কনেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর মাস্তর প্লানদসু থৌবক পায়খৎলি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা ফগৎলক্নবগীদমক্তা মালেম অপুনবদগী ইনভেস্তমেন্ততা পুক্নীং চিংশিন্নবা হোৎনরি।
প্রধান মন্ত্রীনা তুরিজম অসি, মসিদা পুম্নমক্কীদমক্তা ইনকম লাক্নবগী পাম্বৈ অমা ওইহন্নবা লম অমনি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারনা শুপ্নগী ই-বিজা স্কিমগী মখাদা য়াওবা লৈবাকশিংগী মশিং হেনগৎহনবতা নত্তনা হোতেলগী কাগী মমলদা লৌবা তেক্সতসু য়াম্না হন্থহল্লে। মহাক্না হায়খি মদুদি স্বদেশ দর্শন অমসুং প্রসাদকুম্বা স্কিমশিংগী থোংদা লমকোইবশিংগী পুক্নীং চিংশিন্নবসু হোৎনরি। সরকারনা হোৎনরিবশিং অসিগী মরমদগী ভারত হৌজিক ত্রাবেল অমসুং তুরিজম কম্পিতিতিবনেস ইন্দেক্সতা ৩৪শুবা মশিংদা লৈরে। কুমজা ২০১৩দা, ভারত ৬৫শুবা মশিংদা লৈখি। মহাক্না থাজবা ফোংদোকখি মদুদি কোরোনাগী ফিভম অসিদা লেপ্তনা ফগৎলকপদগী য়াম্না থুনা তুরিজমগী লমদা পুক্নীং চিংশিনবসু হৌরক্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌজিক রিফোর্মশিং অসি মচেৎ-মচেৎতা তৌবগী মহুত্তা মপুং ফানা পায়খৎলে। মহাক্না হায়খি মদুদি শহরশিংগী চাউখৎ-থৌরাং হৌজিক ৪ লেভেল-রিজোলুসন ওফ লোং স্তেন্দিং প্রোব্লেম্স, ইজ ওফ লিবিং, মেক্সিমম ইনভেস্তমেন্ত, মোদর্ন তেক্নোলোজী য়াম্না শিজিন্নবদা থবক পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বিল্দরশিং অমসুং য়ুম লৈরিবশিংগী মরক্তা থাজবা য়াম্না ৱাৎনরম্মি। মহাক্না হায়খি মদুদি অরানবা ৱাখল খনবা মীওই খরনা রিএল ইস্তেৎ অপুনবা অসি মিংচৎ থিহল্লি অমসুং ঐখোয়গী ময়াই ওইবা থাক্কী কাংলুপশিংনা অৱাবা ওইরি। মহাক্না হায়খি মদুদি রেরাগী কাংলোন অসি সমস্যা অসিগী পাম্বৈ পুথোক্নবা হৌদোকখিবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি অনৌবা রিপোর্ত খরদগী খঙবা ঙমলে মদুদি কাংলোন অসিগী মতুংদগী ময়াই ওইবা কাংলুপকী য়ুম শাবা য়াম্না থুনা লোইশিনবা হৌরে। মহাক্না হায়খি মদুদি অনৌবা পব্লিক ত্রান্সপোর্ত্তগী হৌরগা হাউসিং ফাওবা অপুনবা চাউখৎ-থৌরাং অসি শহরশিংদা লৈরিবা পুন্সিবু লাইথোকহন্নবগীদমক পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা অসি আগ্রাদগী হৌদোকখিবনি। স্কিম অসিগী মখাদা শহরগী লাইরবশিংগীদমক্তা করোর ১রোমদগী হেন্না য়ুম শাবগী অয়াবা পীখি। শাহরগী ময়াই ওইবা কাংলুপকীদমক্তা অহানবা ওইনা লৈননবগীদমক্তা মতেং পীরি। মহাকনা হায়খি মদুদি হৌজিক ফাওবদা শহরগী ময়াই ওইবা থাক্কী ইমুং লাখ ১২ হেনবদা লৈননবগীদমক চাউরাক্না লুপা করোর ২৮০০০গী শেনফমগী তেংবাং পীখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি অমরুত/অমৃত মিশনগী মখাদা শহর কয়াদা ঈশিং অমসুং সীবরগুম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচর অপগ্রেদ তৌরি অমসুং শহরশিংদা পব্লিক তোইলেৎশিং হেন্না ফহন্নবগীদমক্তা লোইননা ৱেস্ত মেনেজমেন্তকী মোদর্ন সিস্তেমগী থবক হৌননবা মতেং পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ২০১৪গী মতুংদা মেত্রো লাইন কিলোমীতর ৪৫০ মথৌ তৌখ্রে, মদুগী মমাংদা শুপ্নগী কিলোমীতর ২২৫ খক্তমক মথৌ তৌরম্বনি। মহাক্না মসিসু হায়খি মদুদি কিলোমীতর ১০০০ শাংবা মেত্রো লাইনগী থবক খোংজেল য়াংনা পায়খৎলি। থবক অসি লৈবাক অসিগী শহর ২৭তা পায়খৎলি।
আগ্রা মেত্রো প্রোজেক্ততা কিলোমীতর ২৯.৪ শাংবা কোরিদোর ২ য়াওরি, মদুনা তাজমহল, আগ্রা ফোর্ত, সিকন্দরাগুম্বা মরুওইবা তুরিস্ত এত্রেক্সন মফমশিংগা রেলৱে স্তেসন অমসুং বস স্তেন্দশিংগা শম্নহল্লি। প্রোজেক্ত অসিদগী আগ্রা শহরগী মী মশিং লাখ ২৬তা কান্নবা ফংহল্লগনি অমসুং চহি খুদিংগী আগ্রাদা লাকপা লাখ ৬০দগী হেনবা লমকোইবশিংগী মথৌ তাবশিংসু মপুং ফাহল্লগনি। মসিদগী পুৱারী ওইরবা আগ্রাগী শহরদা ইনভাইরনমেন্ত-ফ্রেন্দলী মাস রেপিদ ত্রাঞ্জিৎ সিস্তেম ফংহল্লগনি। প্রোজেক্ত অসিগী চংগদবা শেনফম লুপা করোর ৮,৩৭৯.৬২নি, মসি চহি ৫গী মনুংদা লোইশিনগনি।
মমাংদা, মার্চ ৮, ২০১৯দা প্রধান মন্ত্রীনা ‘সি.সি.এস. এয়রপোর্ত্তগী মুনশিপুলিয়া ফাওবা’ কি.মি. ২৩ শাংবা নোর্থ-সাউথ কোরিদোরদা লখনৌ মেত্রোগী কমর্সিএল ওপরেসনশিং হৌদোকপগা লোইননা আগরা মেত্রো প্রোজেক্তসু শঙ্গাখি।