Prime Minister's Office
PM to address India Mobile Congress 2020 tomorrow
07 DEC 2020 3:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will give the inaugural address at the virtual India Mobile Congress (IMC) 2020 on 08 December 2020 at 10:45 AM. IMC 2020 is being organised by the Department of Telecommunications, Government of India, and the Cellular Operators Association of India (COAI). It will be held from 8th to 10th December 2020.
About IMC 2020
The theme for IMC 2020 is "Inclusive Innovation - Smart, Secure, Sustainable”. It aims to align to the Prime Minister’s vision to promote ‘Aatmanirbhar Bharat’, ‘Digital Inclusivity’, and ‘Sustainable development, entrepreneurship & innovation’. It also aims to drive foreign and local investments, encourage R&D in the telecom and emerging technology sectors.
IMC 2020 will see the participation from various Ministries, the telecom CEOs, global CEOs, and domain experts in 5G, Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT), Data Analytics, Cloud and Edge computing, Blockchain, Cyber-security, Smart Cities and Automation.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কাইলৈ ভাৰত ম'বাইল সন্মিলন ২০২০ সন্মোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
07 DEC 2020 3:00PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৮ ডিচেম্বৰ ২০২০ৰ ৰাতিপুৱা ১০.৪৫ বজাত ভাৰ্চুৱেল ইণ্ডিয়া ম'বাইল কংগ্রেছ (আইএমচি)২০২০ৰ উদ্বোধনী ভাষণ প্ৰদান কৰিব। ভাৰত চৰকাৰৰ টেলিযোগাযোগ বিভাগ আৰু চেলুলাৰ অপাৰেটৰ এছ'চিয়েচন অৱ ইণ্ডিয়া (COAI)ৰ দ্বাৰা আইএমচি ২০২০ৰ আয়োজন কৰা হৈছে। এই সন্মিলন ৮ৰ পৰা ১০ ডিচেম্বৰ ২০২০লৈ অনুষ্ঠিত হ'ব।
আইএমচি ২০২০ ৰ বিষয়ে
আইএমচি ২০২০ৰ বিষয় হৈছে 'ইনক্লুছিভ ইন'ভেশ্যন - স্মাৰ্ট, সুৰক্ষিত, বহনক্ষম'। ইয়াৰ উদ্দেশ্য হৈছে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ 'আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰত', 'ডিজিটেল অন্তৰ্ভুক্তি' আৰু 'বহনক্ষম উন্নয়ন, উদ্যমিতা আৰু উদ্ভাৱন'ৰ দৃষ্টিভংগী প্ৰসাৰত সহায় কৰা। বিদেশী আৰু স্থানীয় বিনিয়োগক উত্সাহিত কৰা, টেলিকম আৰু সম্ভাৱনাপূৰ্ণ প্ৰযুক্তি খণ্ডত গৱেষণা আৰু উন্নয়নক উদগনি দিয়াও ইয়াৰ লক্ষ্য ।
আইএমচি ২০২০ত বিভিন্ন মন্ত্ৰালয়, টেলিকম চিইঅ’, বৈশ্বিক চিইঅ’ আৰু ৫জি, কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা (এআই), ইণ্টাৰনেট অৱ থিংছ (আইঅ’টি), ডাটা এনালাইটিক্স, ক্লাউড এণ্ড এজ কম্পিউটিং, ব্লকচেইন, চাইবাৰ-সুৰক্ষা, স্মাৰ্ট চিটি আৰু অট'মেশ্যনত ডমেইন বিশেষজ্ঞৰ অংশগ্ৰহণ দেখা যাব।