Ministry of Commerce & Industry
United Nations Declares Invest India The Winner of the Investment Promotion Award 2020
07 DEC 2020 7:20PM by PIB Delhi
The United Nations (UNCTAD) has declared Invest India- the National Investment Promotion Agency of India- as a winner of the 2020 United Nations Investment Promotion Award. The award ceremony took place on 7th December 2020 at UNCTAD Headquarters in Geneva.
The award recognizes and celebrates the outstanding achievements and best practices ofInvestment Promotion Agencies (IPAs) across the globe. The evaluation was based on UNCTAD’s assessment of work undertaken by 180 Investment Promotion Agencies.
The COVID-19 pandemic has led to numerous challenges for Investment Promotion Agencies forcing them to shift focus from routine investment promotion and facilitation towards crisis management, notification of government emergency and economic relief measures, provision of crisis support services, and contribution to national COVID-19 business response efforts. All this was being done while agencies had closed offices, moved functions online and asked staff to work from home. In March 2020, UNCTAD constituted a team to monitor the response of IPAs to the pandemic. UNCTAD reported best practices from Investment Promotion Agencies in the IPA Observer publications in April and July 2020. The response of IPAs to the pandemic became the basis for the evaluation of the 2020 United Nations Investment Promotion Award.
UNCTAD highlighted good practices followed by Invest India,such as theBusiness Immunity Platform, Exclusive Investment Forum webinar series, its social media engagement and focus COVID response teams (such as business reconstruction, stakeholder outreach and supplier outreach) created as a response to the pandemic, in its publications. Invest India has also shared long-term strategies and practices being followed for investment promotion, facilitation and retention at UNCTAD’s high-level brainstorming sessions.
This United Nations Investment Promotion Award is the most coveted award for Investment Promotion Agencies. UNCTAD is acentral agency that monitors performance of IPAs and identifies global best practices. Germany, South Korea and Singapore have been some of the past winners of the award.
Mr. Deepak Bagla, MD & CEO, Invest India said, “The award is a testament to the Hon’ble Prime Minister’s vision of making India a preferred investment destination. It bears testimony to his focus on Ease of Living, Ease of Doing Business and creating an Aatmanirbhar Bharat”.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
য়ুনাইতেদ নেসন্সনা ইনভেস্ত ইন্দিয়াবু ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এৱার্দ ২০২০গী ৱিনর লাউথোকখ্রে
07 DEC 2020 7:20PM by PIB Imphal
য়ুনাইতেদ নেসন্স (য়ু.এন.সি.তি.এ.দি.)না ইনভেস্ত ইন্দিয়া-নেস্নেল ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এজেন্সী ওফ ইন্দিয়াবু- য়ুনাইতেদ নেসন্স ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এৱার্দ ২০২০গী ৱিনর লাউথোকখ্রে। এৱার্দ সেরেমোনী অসি ২০২০গী দিসেম্বর ৭তা জেনেভাদা য়ু.এন.সি.তি.এ.দি.গী হেদক্বার্তরদা পাংথোকখিবনি।
এৱার্দ অসিনা মালেম পুম্বদা ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এজেন্সী (আই.পি.এ.)শিংনা পাংথোকপা হেন্দোক থোইদোকপা থবকশিং অদুবু মশক খঙবী অমসুং মদুগীদমক্তা নুঙাইবা ফোংদোকই। মসিগীদমক খনগৎপা অসি ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এজেন্সী ১৮০না পাংথোক্লিবা থবকশিং অদুগী য়ু.এন.সি.তি.এ.দি.গী এসেসমেন্ততা য়ুম্ফম ওই।
কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিনা ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এজেন্সীশিংগী অনৌবা শিংনবা কয়া পোরক্লি, মসিনা মখোয়বু রুতিন ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন অমসুং ফ়েসিলিতেশনদগী থবক্তগী ওনথোক্লগা ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত, গোভর্নমেন্ত ইমের্জেন্সীগী নোতিফিকেশন তৌবা অমসুং একোনোমিক রিলীফকী ওইবা পাম্বৈশিং, ক্রাইসিস সপোর্ত সার্বিসশিংগী খুদোংচাবা পীবা, অমসুং লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ বিজনেস রেসপোন্স এফর্তশিংদা শরুক য়াবদা মীৎয়েং চংবা। মসি পুম্নমক অসি এজেন্সীশিংনা মখোয়গী ওফিস থোং থিংলবা, থবক পুম্নমক ওনলাইনদা পাংথোকপা অমসুং স্তাফ পুম্নমক্না য়ুমদগী থবক শুনবা হায়রগা পাংথোকখিবনি। মার্চ ২০২০দা, য়ু.এন.সি.তি.এ.দি.না লাইচৎ অসিদা আই.পি.এ.শিংগী রেসপোন্স অদু য়েংশিন্নবা তীম অমা শেমখি। য়ু.এন.সি.তি.এ.দি.না আই.পি.এ. ওবসর্ভরগী এপ্রিল অমসুং জুলাই ২০২০গী চেফোংদা ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এজেন্সীশিংগী হেন্দোক থোইদোকপা থবক অদু উৎখি। লাইচৎ অসিগা মরী লৈননা আই.পি.এ.না পাংথোক্লিবা থবকশিংনা য়ুনাইতেদ নেসন্স ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এৱার্দ ২০২০ খনগৎপগী য়ুম্ফম ওইখি।
য়ু.এন.সি.তি.এ.দি.না মখোয়গী চেফোংদা ইনভেস্তন্ত ইন্দিয়াগী হেন্দোক থোইদোকপা নিয়মশিং, লাইচৎ অসিগীদমক্তা খুদম ওইনা বিজনেস ইম্যুনিতী প্লেতফোর্ম, এক্সক্লুসিব ইনভেস্তমেন্ত ফোরম ৱেবিনার সিরিজ, সোসিয়েল মীদিয়াদা পাউ খঙহনবা অমসুং কোবিদ রেসপোন্স তীমশিং (খুদম ওইনা বিজনেস অমুক হন্না হৌগৎপা, স্তেকহোল্দর আউতরিচ অমসুং সপ্লায়র আউতরিচ)শিংগী মরমদসু খংহনখি। ইনভেস্ত ইন্দিয়ানা য়ু.এন.সি.তি.এ.দি.গী অৱাংবা থাক্কী মীফমশিংদা ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোশন, ফেসিলিতেশন অমসুং রিতেন্সনগীদমক্তা শিজিন্নবা তুং কোইনগী ওইবা স্ত্রেতেজীশিং অমসুং প্রক্তিসশিং অদুগী মতাংদসু ময়ামদা খঙহনখি।
য়ুনাইতেদ নেসন্স ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এৱার্দ অসি ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এজেন্সীীশিংগী খ্বাইদগী য়াম্না পাম্নবা এৱার্দনি। য়ু.এন.সি.তি.এ.দি. অসি সেন্ত্রেল এজেন্সী অমনি, অসিনা আই.পি.এ.গী থবকশিং অমসুং মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী ফবা প্রক্তিসশিং অদুবু য়েংশিল্লি। জর্মনি, সাউথ কোরিয়া অমসুং শিঙ্গাপুরনা অসিগী অৱার্দ অসিগী হান্নগী ৱিন্নরশিংনি।
ইনভেন্ত ইন্দিয়াগী এম.দি. অমসুং সি.ই.ও. শ্রী দিপক বাগ্লানা হায়খি, “এৱার্দ অসি ইকাইখুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রীগী ইন্দিয়াবু ময়ামগী ইনভেস্তমেন্ত তৌবগী খ্বাইদগী হেন্না পাম্নবা মফম অমা ওইহন্নবগী পান্দম অদুগী খুদম অমনি। অসি লাইনা হিংবা, লাইনা বিজনেস তৌবা অমসুং আত্মানির্ভর ভারতকী অমা শেম্নবগী মতাংদা থম্লিবা মহাক্কী মীৎয়েং অদুগী খুদম-চাংদম্নি।”