Ministry of Health and Family Welfare
India reports landmark achievement: Active Caseload drops to 3.63 Lakh after 146 days
Less than 30,000 Daily New Cases recorded
11 DEC 2020 11:47AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has significantly dropped to 3.63 lakh (3,63,749) today. This is the lowest after 146 days. The total active cases were 3,58,692 on 18th July, 2020.
The country has reported a trend of sustained decrease in the number of active cases. India’s present active caseload consists of just 3.71% of India’s Total Positive Cases.
37,528 cases recovered and discharged in the last 24 hours. This has led to a net decline of 8,544 from the total active caseload.
India has registered less than 30,000 daily new cases in the last 24 hours. The number of daily new cases in the last 24 hours is 29,398.
The total recovered cases are nearing 93 lakh (92,90,834). The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, has crossed 89L today and presently stands at 89,27,085.
The difference in the New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.84% today.
79.90% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Karnataka has reported the maximum number of single day recoveries with 5,076 newly recovered cases. 5,068 people recovered in Maharashtra followed by 4,847 in Kerala.
The figure shows average daily recovered cases in the past one week. Maharashtra recorded maximum average daily recovered cases with 6,703 persons followed by Kerala and Delhi with 5,173 and 4,362 recovered cases, respectively.
72.39% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 4,470. It is followed by Maharashtra with 3,824 new cases.
414 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.95% of new deaths.
Maharashtra saw the maximum casualties (70). Delhi and West Bengal follow with 61 and 49 daily deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা লেন্দমার্ক এচিবমেন্ত রিপোর্ত তৌরকখ্রে: নুমিৎ ১৪৬কী মতুংদা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৩.৬৩দা হন্থরকখ্রে
নুমিৎ খুদিংগী ওইনা অনৌবা কেস ৩০,০০০দগী হেন্না তানা রেকোর্দ তৌখ্রে
11 DEC 2020 11:47AM by PIB Imphal
ঙসি ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অদু লাখ ৩.৬৩(৩,৬৩,৭৪৯)দা হন্থরকখ্রে৷ মসি নুমিৎ ১৪৬কী মতুংদা খ্বাইদগী নেম্বনি৷ ২০২০গী জুলাই ১৮দা লৈরম্বা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং অদু ৩,৫৮,৬৯২নি৷
লৈবাক অসিনা এক্তিব কেস মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লে হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ হৌজিক লৈরিবা ভারতকী এক্তিব কেস মশিং অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব ওইখিবা কেস মশিং অদুগী ৩.৭১% খক্তনি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস মশিং ৩৭,৫২৮ লাইনা অসিদগী ফখ্রে অমসুং দিচার্জ তৌখ্রে৷ মসিনা মরম ওইরগা অপুনবা কেস লোদ অসিদগী ৮,৫৪৪ হন্থরকপা ঙমখিবনি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারতনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা অনৌবা কেস মশিং ৩০,০০০দগী হেন্না তানা রেজিস্তর তৌরকখ্রে৷ হৌকিবা পুং ২৪ অসিদা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লাকখিবা অনৌবা কেস মশিং অদু ২৯,৩৯৮নি৷
লাইনা অসিদগী ফগৎলকপা অপুনবা কেস মশিং অদু লাখ ৯৩ (৯২,৯০,৮৩৪) য়ৌশিল্লক্লে৷ তপ্না তপ্না হেঙ্গৎলক্লিবা রিকোভর্দ কেসেস অমসুং এক্তিব কেসেস অসিগী মরক্তা লৈরিবা গেপ অদু ঙসি লাখ ৮৯ লানখ্রে অমসুং হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা ৮৯,২৭,০৮৫দা লৈরি৷
নৌনা লাকপা কেস মশিং অসিদগী নৌনা লাইনা অসিদগী ফগৎলকপগী মশিং খেন্নরিবা অসিনা রিকোভরী রেত অসি ঙসি ৯৪.৮৪% য়ৌবা ঙমখিবনি৷
লাইনা অসিদগী নৌনা ফগৎলক্লিবা কেস্কী ৭৯.৯০% দি রাজ্য ১০/য়ু.তি.শিং অসিদগীনি৷
কর্নতকানা নোংমদা মীওই ৫,০৭৬ নৌনা লাইনা অসিদগী ফহন্দুনা নোংমদা লাইনা অসিদগী খ্বাইদগী য়াম্না ফহনবা ঙম্বা রাজ্য ওইরি, মহারাস্ত্রনা মীওই ৫,০৬৮ অমসুং কেরলানা ৪,৮৪৭ ফহনবা ঙম্লে৷
ফিগর অসিনা হৌখিবা চয়োল অমা অসিদা চাংচৎতা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ফহনবা ঙমখিবা কেস মশিং অদু উৎলি৷ মহারাস্ত্রনা চাংচৎতা নোংমদা মীওই ৬,৭০৩ লাইনা অসিদগী খ্বাইদগী য়াম্না ফহনবা ঙমখি অমসুং কেরলানা অমসুং দিল্লীনা মথংশিৎনা ৫,১৭৩ অমসুং ৪,৩৬২ চাংচৎতা ফহনবা ঙম্বা রাজ্যশিং ওইরি৷
নৌনা লাকখিবা কেস মশিংগী ৭২.৩৯% দি রাজ্য ১০/য়ু.তি.শিং অসিদগীনি৷
কেরলানা নোংমদা অনৌবা কেস মশিং ৪,৪৭০ লাক্তুনা নোংমদা মীওই খ্বাইদগী য়াম্না নাবা রাজ্য ওইরি অমসুং মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস মশিং ৩,৮২৪ লাক্তুনা মতুং ইল্লি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস মশিং ৪১৪ শিখি হায়না রিপোর্ত লাকখি৷
নাইনা অসিদগী নৌনা শিরিবা মশিংগী ৭৯.৯৫% দি রাজ্য তরা অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদগীনি৷
মহারাস্ত্রনা মীওই (৭০) খ্বাইদগী য়াম্না শিখি৷ দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মথংশিৎনা মীওই ৬১ অমসুং ৪৯ শিদুনা মতুং ইনখি৷