Cabinet
Cabinet approves Auction of spectrum
16 DEC 2020 3:30PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, has approved a proposal of the Department of Telecommunications to conduct spectrum auction through which spectrum will be assigned to the successful bidders for providing commercial mobile services.
The auction will be for spectrum in 700 MHz, 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2300 MHz and 2500 MHz frequency bands. Spectrum will be offered for assignment for validity period of 20 years. A total of 2251.25 MHz is being offered with total valuation of Rs. 3,92,332.70 crore (at reserve price).
By winning right to use spectrum through the auction, incumbent telecom service providers will be able to augment their network capacity whereas new players will be able to start their services.
In the auction, bidders will have to comply with parameters/conditions e.g. block size in which bidders will be able to submit their bids, spectrum cap i.e. the maximum amount of spectrum that can be held by each bidder after the completion of the auction, roll-out obligations, payment terms etc.
Successful bidders may pay entire bid amount in one go (upfront) or may exercise an option to pay a certain amount (25% for spectrum won in 700 MHz, 800 MHz, 900 MHz bands or 50% for spectrum won in 1800 MHz, 2100 MHz, 2300 MHz, 2500 MHz bands) upfront and remaining amount in a maximum up to 16 equated annual instalments, after a moratorium of two years.
In addition to the bid amount, successful bidders will also have to pay 3% of the Adjusted Gross Revenue (AGR) excluding wireline services as spectrum usage charges for the spectrum won through this auction.
Spectrum auction is a transparent process of spectrum assignment to successful bidders. Sufficient spectrum availability increases the quality of telecom services for the consumers.
It is relevant that the Telecom Sector today is a key infrastructure provider with strong linkages with economic growth, direct and indirect employment generation and expansion of Digital India. Hence the above decision of the Cabinet is expected to have a salutary impact on all the aspects.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলনা স্পেক্ত্রম নিলাম লাউনবা অয়াবা পীখ্রে
16 DEC 2020 3:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়র লৌদুনা পাঙথোকপা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলগী মীফম্না কম্মর্সিএল মোবাইল সর্ভিস পীননবা মায় পাক্লবা বিদ্দরশিংদা স্পেক্ত্রম পীননবগীদমক স্পেক্ত্রম নিলাম লাউনবা দিপার্তমেন্ত ওফ তেলিকম্মুনিকেসন্না পুথোরকপা ৱাফম অয়াবা পীখ্রে‍।
নিলাম লাউগদৌরিবা স্পেক্ত্রম অসি মেগাহর্জ ৭০০, মেগাহর্জ ৮০০, মেগাহর্জ ৯০০, মেগাহর্জ ১৮০০, মেগাহর্জ ২১০০, মেগাহর্জ২৩০০ অমসুং মেগাহর্জ ২৫০০গী ফ্রিক্বেন্সী বেন্দশিংগনি‍। স্পেক্ত্রমশিং চহী ২০গী মতম পীগনি‍। অপুনবা শেন্ফম লুপা করোর ৩,৯২,৩৩২.৭০ (রিজর্ব মমলদা) ওইগদবা অপুনবা মেগাহর্জ ২২৫১.২৫ মসিদা ফংহনগনি‍।
নিলাম অসিদা স্পেক্ত্রম অসি শীজিন্নবা য়াবগী হক ফংদুনা হৌজিক লৈরিবা তেলিকোম সর্ভিস প্রোভাইদরশিংনা মখোয়গী নেতৱর্ক্কী মতিং হেনগৎহনবা অমদি অনৌবা প্লেয়রশিংনা মখোয়গী সর্ভিস হৌবা ঙমহল্লগনি‍।
নিলাম অসিদা বিদ্দরশিংনা পেরামিতরশিং/কন্দিসনশিং খুদম ওইনা বিদ্দরশিংনা মখোয়গী বিদ থাজিনবা য়াগদবা ব্লোক সাইজ, স্পেক্ত্রম কেপ হায়বদি নিলাম লোইরকপদা বিদ্দর অমনা পায়বা য়াবা খ্বাইদগী য়ামবা স্পেক্ত্রম মশিং, থবক পায়খৎনবা থৌদাং, শেল থিবগী ৱাফমনচিংবশিং ইনগদবনি‍।
মায় পাক্লবা বিদ্দরশিংনা শেন্ফম অপুমবা অমুক্তদা (অপফ্রন্ত) পীথোকপা নৎত্রগা অকক্নবা শেন্ফম খরা (মেগাহর্জ ৭০০, মেগাহর্জ ৮০০, মেগাহর্জ ৯০০গী ফংবা স্পেক্ত্রমশিংগীনা চাদা ২৫ নৎত্রগা মেগাহর্জ ১৮০০, মেগাহর্জ ২১০০, মেগাহর্জ ২৩০০, মেগাহর্জ ২৫০০ বেন্দগী স্পেক্ত্রমশিংগীনা চাদা ৫০) হান্না পীথোক্লগা লেমহৌরিবা শেন্ফমশিংনা চহী অনিগী মোরেতরিয়ম পীরবা মতুংদা চপ মান্নবা চহীগী ইন্সতোলমেন্ত ১৬ ফাউবা থোক্না থিগদবনি‍।
বিদকী শেন্ফমগী মথক্তা মায় পাক্লবা বিদ্দরশিংনা নিলাম অসিদা ফংখিবা স্পেক্ত্রম শিজিন্নবগী শেন্ফম ওইনা ৱাইয়রলাইন সর্ভিস য়াওদনা এদজস্তেদ গ্রোস রিভিন্যু (এ.জি.আর.)গী চাদা ৩সু থিগদবনি‍।
স্তেক্ত্রম নিলাম লাউবসি মায় পাক্লবা বিদ্দরশিংদা স্পেক্ত্রম পীননবগী লৌথুপ লৌকোই লৈদবা থৌওং অমনি‍। স্পেক্ত্রম মরাং কায়না ফংবনা কঞ্জুমরশিংনা ফংলিবা তেলিকোম সর্ভিসগী ক্বালিতী হেনগৎহল্লি‍।
ঙসিদি তেলিকোম সেক্তর অসি শেন্মিৎলোন চাউখৎপা, হকথেংননা অমদি নাকোইননা থবক পীব অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়া পাকথোক চাউথোকহনবগা চাউনা মরী লৈনবা মরুওইবা ইন্ফ্রাস্ত্রকচর প্রোভাইদর অমা ওইরে‍। মরম অসিনা হায়রিবা মন্ত্রী মন্দলগী ৱারেপ অসিনা হীরম খুদিংমক্তা শিংথানবা য়াবা ইথিল অমা পীগনি হায়না থাজরি‍।