Ministry of Culture
ASI removes cap on the number of visitors to its Centrally Protected Monuments/ sites
Sound and light shows to be resumed
20 DEC 2020 1:18PM by PIB Delhi
The Archaeological Survey of India (ASI) of M/o Culture has removed the cap on the number of visitors to its Centrally Protected Monuments/ sites. This is as per the latest communication on the updated SOPs for Centrally Protected Monuments/ sites, issued by Archaeological Survey of India (ASI) on 18 Dec 2020 to the Regional Directors and Superintending Archaeologists .
However, the total number of visitors to be allowed per day may be decided by the concerned Superintending Archaeologist/SA (I/c) with the concurrence of the respective District Magistrate, who is the chairman of the District Disaster Management Committee of the district.
The SOP further states that selling of physical tickets may be resumed where there are problems in QR code and network. Sound and light show may be resumed.
Except the above modifications, all other provisions specified in SOP dated 2.7.2020 (w.e.f. 6.7.2020) shall be in effect until further order.
The communication also states that all centrally protected monuments and sites shall continue to be bound by the Covid related protocols issued by the Ministry of Home Affairs , Ministry of Health and Family Welfare and Ministry of Culture as also any specific orders of the State and/or District administration.

কল্চর মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা ঙাক-শেনবা মোনুমেন্তশিং/মফমশিংদা চঙবদা অকক্নবা মীওই মশিংগী অথিংবা এ.এস.আইনা লৌথোক্লে
খোঞ্জেল অমসুং মঙালগী সোশিং মহৌশাগুম পাংথোক্লগনি
20 DEC 2020 1:18PM by PIB Imphal
কলচর মিনিস্ত্রগী আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া(এ এস আই)না কেন্দ্রনা ঙাক-শেনবা মোনুমেন্তশিং/মফমশিংদা চঙবদা অকক্নবা মীওই মশিংগী অথিংবা লৈরম্বা অদু লৌথোক্লে। মসি রিজনেল দিরেক্তরশিং অমসুং সুপরিন্তেন্দিং আর্কিওলোজিস্তশিংদা দিশেম্বর ১৮, ২০২০দা আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়ানা পীখিবা কেন্দ্রনা ঙাক-শেনবা মোনুমেন্তশিং/মফমশিংদা চৎনগদবা খ্বাইদগী নৌবা এস.ও.পিশিংগী মতুংইন্ননি।
অদুবু, নোংমদা চঙহনবা য়াবা অপুনবা মীওই মশিংদি জিলাগী দিস্ত্রিক দিজাস্তর মেনেজমেন্ত কমিতিগী চিয়রমেন ওইরিবা দিস্ত্রিক মেজিস্ত্রেতনা মরী লৈনবা সুপরিন্তেন্দিং আর্কিওলোজিস্ত/এস.এ(ইন-চার্জ)শিংগা তান্নরগা লেপ্পা য়াই।
কিউ.আর কোদ অমসুং নেতৱার্ককী খুদোংচাদবা লৈরবদি ফিজিকেল তিক্কেতশিং য়োনবা হান্নগুম পাংথোকপা য়াগনি হায়না এস.ও.পিনা মখা তানা ফোঙদোক্লি।
মথক্কী শেমদোকপশিং অসি নত্তনা, তাং ২.৭.২০২০দা পীখিবা এস.ও.পি(৬.৭.২০২০দগী চৎনবা হৌখিবা)অদু মখা তাবা ওর্দর অমা থোক্ত্রি ফাওবা চৎনগনি।
কেন্দ্রনা ঙাক-শেনবা মোনুমেন্তশিং/মফমশিংগী ওইনা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রি অমসুং কলচর মিনিস্ত্রি অমসুং রাজ্য অমসুং জিলা থাক্কী লৈঙাক্কী অকক্নবা ওর্দরশিং মখা তানা চৎনখিগনি হায়না রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে।