Ministry of Labour & Employment
EPFO payroll data: 11.55 lakh net subscribers added in October 2020
20 DEC 2020 6:37PM by PIB Delhi
The provisional payroll data of EPFO has been released on 20th December, 2020. It reveals that EPFO has added 11.55 lakh net subscribers in the month of October, 2020. Despite the COVID-19 pandemic, EPFO has added around 39.33 lakh subscribers during the current financial year (from April to October, 2020). The data published comprises of members who have joined during the month and whose contribution has been received by EPFO for the wage month.
Year-on-year comparison shows that October, 2020 has registered a healthy 56% growth in terms of net payroll addition as compared to net subscriber growth of 7.39 lakh registered during the month of October 2019, indicating robust recovery to pre Covid-19 levels.
In the month of October 2020, around 7.15 lakh new members have joined EPFO and approximately 2.40 lakh members exited during October 2020. Roughly 6.80 lakh members exited and then rejoined EPFO, indicating switching of jobs by subscribers within the establishments covered by EPFO and subscribers choosing to retain membership by transferring funds rather than opting for final settlement. Exited members rejoining also indicate that workers are returning to their jobs with decline in active COVID-19 cases in India.
As has been historically the case, the maximum number of net subscriber additions for October 2020 has been from the 18-25 age-bracket, possibly due to the nature of the demographic profile in India. The 18-25 age-group members can be considered as fresh hands in the labor market and have contributed around 50% of the net subscriber additions for October 2020.
State-wise comparison of payroll figures shows that Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, Gujarat and Haryana continue to remain at the forefront of the employment recovery cycle adding approximately 53% of total net payroll addition (total of 39.33 lakh) in the first seven months period of current FY from April to October, 2020, across all the age groups.
Category-wise analysis of industry indicates that ‘expert services’ category has continued its recovery, adding 60% of the net payroll during the current financial year. However, performance in other industry classification such as building & construction, trading-commercial establishments, engineers & engineering contractors and electrical, mechanical & general engineering products indicate that recovery has started picking up in other sectors as well.
Gender-wise analysis shows that around 2.08 lakh net female subscribers were added during October 2020. Women contributed around 21% of the new subscribers for October 2020.
EPFO is a social security organisation providing various services to the members covered under the purview of EPF & MP Act, 1952 including therein provident fund, pension on retirement and family pension/insurance in case of untimely death of the member. The payroll data is provisional since updating of employee records is a continuous process and accordingly gets updated on a month on month basis.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ই.পি.এফ.ও. পেরোল দেতা: ওক্তোবর ২০২০দা অপুনবা সবস্ক্রাইবর লাখ ১১.৫৫ হাপচিনখি
20 DEC 2020 6:37PM by PIB Imphal
ই.পি.এফ.ও.গী প্রোবিজনেল পেরোল দেতা দিসেম্বর ২০, ২০২০দা ফোঙখ্রে। ২০২০গী ওক্তোবর থাদা ই.পি.এফ.ও.না অপুনবা সবস্ক্রাইবর লাখ ১১.৫৫ হাপচিনখ্রে হায়বা মসিনা তাকখি। কোবিদ-১৯গী লাইচৎ লৈজরবসু ই.পি.এফ.ও.না চৎলিবা শেনবা চহি (এপ্রিলদগী ওক্তোবর, ২০২০ ফাওবা) অসিগী মনুংদা সবস্ক্রাইবর লাখ ৩৯.৩৩রোম হাপচিনখি। ফোঙখিবা দেতা অসিদা য়াওরিবা মেম্বরশিং অসি থা অসিদা য়াওখিবা অমদি থাগী খুৎশুমলগী ই.পি.এফ.ও. ফংখিবশিং ওইখি।
চহি অমগা চহি অমগা চাংদম্নবা অসিদা, ২০১৯গী ওক্তোবর থাদা অপুনবা সবস্ক্রাইবর লাখ ৭.৩৯ রেজিস্তর তৌখিবগী গ্রোথ অদুগা চাংদম্নবদা ওক্তোবর, ২০২০দা অপুনবা পেরোলগী গ্রোথতা ৫৬% হেন্না রেজিস্তর তৌখি হায়বা উৎখি, মসিনা কোবিদ-১৯গী মমাংদা লৈরম্বা থাকশিং অদুদগী চাউনা ফগৎলে হায়বা তাক্লি।
২০২০গী ওক্তোবর থাদা অনৌবা মেম্বর লাখ ৭.১৫না ই.পি.এফ.ও. য়াওখি অমসুং চাউরাক্না মেম্বর লাখ ২.৪০না ওক্তোবর ২০২০গী মনুংদা তোকখি। চাউরাক্না হোৎনবদা মেম্বর লাখ ৬.৮০না তোকখি অমসুং অমুক হন্না ই.পি.এফ.ও. য়াওরকখি, মসিনা সবস্ক্রাইবরনা ই.পি.এফ.ও.না কভর তৌবা ইস্তাব্লিশমেন্তশিংগী মনুংদা শিনফম হোংখি অমদি সবস্ক্রাইবরশিংনা মখোয়গী ফন্দশিং ত্রান্সফর তৌদুনা অরোইবা সেতলমেন্ত তৌবগী মহুৎ মেম্বরশীপ মাংহ মাংবরেতলমেন্ত তইবরশিংনা মখোয়গৌনফম -১৯গবর লানদবা পাম্লি হায়া তাক্লি। তোকখ্রবা মেম্বরশিংনা অমুক হন্না য়াওরকপা অসিনা ভারত্তা কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেসশিং হন্থরকপগা লোইননা শিন্মীশিং অদু মখোয়গী থবকশিংদা হঞ্জিল্লে হায়বসু তাক্লি।
ইতিহাস ওইবা থৌদোক ওইনা ওক্তোবর ২০২০গী হাপচিল্লকখিবা অপুনবা সবস্ক্রাইবরগী খ্বাইদগী য়াম্বা মশিং অসি চহি কাংলুপ ১৮-২৫গী মনুংদগী ওইবা থেংনখি, মসিগী ওইথোকপা য়াবা মরম অসি ভারতকী লৈরিবা দেমোগ্রাফিক প্রোফাইল অসিগী মওং অসিনা ওইরবা য়াই। চহি কাংলুপ ১৮-২৫গী মেম্বরশিং অসি লেবরগী মার্কেৎতা অনৌবা ওইনা লৌবা য়াই অমসুং ওক্তোবর ২০২০দা হাপচিনখিবা অপুনবা সবস্ক্রাইবরগী ৫০%রোম ওইখি।
রাজ্য অমমমগী লৈরিবা পেরোলগী মশিং অসি চাংদম্নবা মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, তামিল নাদু, গুজরাত অমসুং হরিয়ানানা চহি কাংলুপ পুম্নমক্তা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবদা চৎলিবা শেনবা চহি অসিগী ওইনা অহানবা থা তরেৎ অসিদা পুন্না হাপচিনখিবা পেরোলগী অপুনবগী চাউরাক্না ৫৩% হাপচিনদুনা ইমপ্লোইমেন্ত রিকভরী সাইকলদা মাংজিল থাদুনা অদুমক লৈরি হায়বা উৎখি।
কেতগোরী অমমমগী ওইনা ইন্দস্ত্রীগী এনালাইসিস তৌবনা উৎখি মদুদি ‘এক্সপর্ত সর্ভিসেস’ কতগোরীনা মখোয়গী রিকভরী মখা চত্থদুনা চৎলিবা শেনবা চহি অসিগী মনুংদা অপুনবা পেরোলদা ৬০% হাপচিল্লি। অদুম ওইনমক বিল্দিং অমসুং কনস্ত্রক্সন, ত্রেদিং-কম্মর্সিএল ইস্তাব্লিশমেন্তশিং, ইঞ্জিনীয়রশিং অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং কন্ত্রেক্তরশিং অমসুং ইলেক্ত্রিকেল, মেকানিকেল অমসুং জেনরেল ইঞ্জিনীয়রিং প্রদক্তশিং অসিগুমবা অতোপ্পা ইন্দস্ত্রীগী ক্লাসিফিকেসন অসিগী পর্ফোর্মেন্সনা অতোপ্পা সেক্তরশিংদসু রিকভরী তৌবা হৌরক্লি হায়বা তাকখি।
জেন্দর অমমমগী এনালাইসিস অসিনা ওক্তোবর ২০২০দা পুন্না নু্পী সবস্ক্রাইবর লাখ ২.০৮রোম হাপচিনখিবা হায়বা উৎখি। ওক্তোবর ১০১০গী অনৌবা সবস্ক্রাইবরশিং অসিগী ২১%দি নুপীনা ওইখি।
ই.পি.এফ.ও. অসি সোসিএল সেক্যুরিতী ওর্গনাইজেসন অমনি মখোয়না ই.পি.এফ. এন্দ এম.পি. এক্ত, ১৯৫২গী মখাদা মখোয়গী প্রোবিদেন্ত ফন্দ, থবক্তগী পোত্থবদা পেন্সন অমসুং মেম্বর অদুনা মনুং মতম চাদনা লৈখিদবা তারবদি ফেমিলী পেন্সন/ইন্সুরেন্স পীবা য়াওনা কোনশিনখিবা মেম্বরশিংদা তোঙান তোঙানবা সর্ভিসশিং ফংহল্লি। পেরোল দেতা অসি প্রোবিজনেল ওইরি মরমদি ইমপ্লোইয়ীগী রেকোর্দশিং অপদেৎ তৌবা হায়বা অসি লেপ্পা নাইদবা প্রোসেস অমনি অমসুং থা অমদগী থা অমদা য়ুম্ফম ওইবগী মতুং ইন্না অপদেৎ তৌরি।