Prime Minister's Office
List of Outcomes: India - Vietnam Virtual Summit (December 21, 2020)
21 DEC 2020 7:50PM by PIB Delhi
S.No Documents Indian side Vietnamese side
1. India-Vietnam Joint Vision for Peace, Prosperity and People.
To guide the future development of India - Vietnam Comprehensive StrategicPartnership,building upon the foundations of deep-rooted historical and cultural bonds, shared values and interests, and mutual strategic trust and understanding between the two countries.
Adopted by Prime Ministers
2. Plan of Action for period 2021-2023 for further implementation of Comprehensive Strategic Partnership.
To implement the "Joint Vision for Peace, Prosperity and People” through concrete actions proposed to be taken by both sides during 2021-2023.
Dr. S. Jaishankar
External Affairs Minister
Mr. Pham Binh Minh
Deputy Prime Minister & Minister of Foreign Affairs
3.
Implementing Arrangement on Defence Industry Cooperation between Dept. of Defence Production, Ministry of Defence, India and General Dept. of Defence Industry, Ministry of National Defence, Vietnam.
To provide a framework for promoting cooperation between the defence industries of the two countries.
Mr. Surendra Prasad Yadav
Joint Secretary (Naval Systems)
Maj Gen. Luong Thanh Chuong
Vice Chairman
4.
Agreement for US$ 5 million Indian Grant Assistance for Army Software Park at National Telecommunications University, Nha Trang, Vietnam between Embassy of India, Hanoi and Telecommunications University, Ministry of National Defence, Vietnam.
To facilitate setting up of IT infrastructure at the Army Software Park in Telecommunications University, Nha Trang, with provision for training and services in the field of software applications.
Shri Pranay Verma
Ambassador of India to Vietnam
Col. Le Xuan Hung,
Rector
5.
Implementing Arrangement between Centre for United Nations Peacekeeping Operations, India and Vietnam Dept. of Peacekeeping Operations for Cooperation in United Nation Peacekeeping.
To identify specific activities for development of cooperation in the field of UN Peacekeeping.
Maj. Gen. Anil Kr. Kashid
Additional Director General (IC)
Maj. Gen. Hoang Kim Phung
Director
6.
MOU between India’s Atomic Energy Regulatory Board (AERB) and Vietnam Agency for Radiation and Nuclear Safety (VARANS).
To promote mutual cooperation between the regulatory bodies of the two countries in the fields of radiation protection and nuclear safety.
Shri G. Nageswara Rao
Chairman
Prof. Nguyen Tuan Khai
Director General
7.
MOU between CSIR-Indian Institute of Petroleum and Vietnam Petroleum Institute.
To promote cooperation in petroleum research and training.
Dr. Anjan Ray
Director
Mr. Nguyen Anh Duo
Director
8.
MOU between Tata Memorial Centre of India and Vietnam National Cancer Hospital.
To promote exchanges in the areas of training and scientific research, health care services, collaboration in diagnosis and treatment for cancer patients.
Dr. Rajendra A Badwe
Director
Mr. Le Van Quang
Director
9.
MOU between National Solar Federation of India and Vietnam Clean Energy Association.
To promote exchange of knowledge, best practices, information between Indian and Vietnamese solar power industries and to explore new business opportunities to promote solar power in India and Vietnam.
Shri Pranav R. Mehta
Chairman
Mr. Dao Du Duong
President
Announcements made:
1. Implementation of the High Speed Guard Boat (HSGB) Manufacturing Project for Vietnam Border Guard Command under the US$ 100 million Defence Line of Credit extended by Government of India to Vietnam; handing over of one completed HSGB to Vietnam; launch of two HSGBs manufactured in India; and keel-laying of seven HSGBs to be manufactured in Vietnam.
2. Completion and handing over of seven Development Projects with Indian ‘Grant-in-Aid’ Assistance of US$ 1.5 million for the benefit of local community in Vietnam’s Ninh Thuan province.
3. Enhancing the number of annual Quick Impact Projects (QIPs) from currently five to ten commencing FY 2021-2022.
4. Three new Development Partnership projects in heritage conservation in Vietnam (F-block of Temple at My Son; Dong Duong Buddhist Monastery in Quang Nam province; and Nhan Cham Tower in Phu Yen province).
5. Launch of bilateral project for preparing an Encyclopedia on India - Vietnam Civilizational and Cultural Relations.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফলশিংগী লিস্তঃ ভারত-ভিএৎনাম ভর্চুএল সমিৎ (দিসেম্বর ২১, ২০২০)
21 DEC 2020 7:50PM by PIB Imphal
সি.নং.
চেরোলশিং
ভারতকী মায়কৈ
ভিএৎনামগী মায়কৈ
১.
শান্তি, চাউখৎপা অমসুং মীয়ামগীদমক্তা ভারত-ভিএৎনামগী অপুনবা মিৎয়েং।
ভারত-ভিএৎনামগী তুংলমচৎকী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক পাক-চাউরবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকীদমক লৈবাক অনিগী মরক্তা হেন্না লুথবা পুৱারী অমসুং কলচরেলগী মরীশিং, শিয়র তৌমিন্নরিবা ভেল্যুশিং অমসুং ইন্তরেস্তশিং, অমসুং মরক্কী স্ত্রেতেজিক্কী থাজবা অমসুং ৱাখল তামিন্নবগী য়ুম্ফম শেম-শাবা।
প্রধান মন্ত্রীশিংনা লৌশিল্লবা
২.
পাক-চাউরবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা থবক্তা ওন্থোক্নবা ২০২১-২০২৩গী মতমগী ওইবা এক্সন প্লান।
২০২১-২০২৩গী মতমগী মনুংদা লৈবাক অনিনা তৌগদবা অচৌবা থবকশিংগী থোংদা “শান্তি, চাউখৎপা অমসুং মীয়ামগীদমক্তা অপুনবা মিৎয়েং” চৎনহনবা।
দা. এস. জয়শঙ্কর
মপান থৌরম পুবা মন্ত্রী
শ্রী ফাম বিংহ মিনহ
উপ-প্রধান মন্ত্রী অমসুং মপান থৌরম পুবা মন্ত্রী
৩.
ভারতকী ঙাক-শেল মন্ত্রালয়গী ঙাক-শেল প্রদক্সন দিপার্তমেন্ত অমসুং ভিএৎনামগী নেস্নেল দিফেন্স মন্ত্রালয়গী মরক্তা দিফেন্স ইন্দস্ত্রী কোওপরেসন্দা ইম্প্লিমেন্তিং এরেঞ্জমেন্ত।
লৈবাক অনিগী দিফেন্স ইন্দস্ত্রীশিংগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা ফ্রেমৱর্ক অমা ফংহনবা।
শ্রী সুরেন্দ্র প্রসাদ য়াদব
জোইন্ত সেক্রেতরী (নেভেল সিস্তেম)
মেজর জেনরেল ল্যোং থান চুং
ভাইস চিয়রমেন
৪.
হনোইদা ভারতকী ইম্বেসী অমসুং ভিএৎনামগী নেস্নেল দিফেন্স মন্ত্রালয়গী মরক্তা ভিএৎনামগী নহা ত্রাংদা নেস্নেল তেলিকম্যুনিকেসন্স য়ুনিভর্সিতীদা আর্মী সোফৱেয়র পার্ক্কীদমক্তা US$ মিলিয়ন ৫গী ভারতকী গ্রান্ত এসিস্তেন্সকীদমক্তা এম.ও.য়ু.
সোফৱেয়র এপ্লিকেসনশিংগী লমদা ত্রেনিং অমসুং সর্বিসশিংগী ৱারোলশিংগা লোইননা তেলিকম্যুনিকেসন্স য়ুনিভর্সিতী, নহা ত্রাংগী আর্মী সোফৱেয়র পার্ক্তা আই.তি. ইনফ্রাস্ত্রকচর লিংখৎনবগী খুদোংচাবা ফংহনবা।
শ্রী প্রনয় বর্মা
ভিএৎনামদা লৈবা ভারতকী এম্বেসদর
কর্নেল লী জুআন হং,
রেক্তর
৫.
য়ুনাইতেদ নেসন্সগী পীসকীপিং ওপরেসন, ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন পীসকীপিংদা তেংবাং পীনবগীদমক ভিএৎনামগী পীসকীপিং ওপরেসন্স দিপার্তমেন্তকী মরক্তা ইম্প্লিমেন্তিং এরেঞ্জেমেন্ত।
য়ু.এন. পীসকীপিংগী লমদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহন্নবা অখন্নবা থবক-থৌরমশিং মশক খঙদোকপা।
মেজর জেনরেল অনিল কুমার কাশিদ
এদিস্নেল দাইরেক্তর জেনরেল (আই.সি.)
মেজর জেনরেল হোআং কিম ফুং
দাইরেক্তর
৬.
ভারতকী ন্যুক্লিয়র ইনর্জী রেগুলেতরী ইনর্জী বোর্দ (এ.ই.আর.বি.) অমসুং ভিএৎনামগী রেদিএসন অমসুং ন্যুক্লিয়র সেফতীগী ভিএৎনাম এজেন্সী (ভি.এ.আর.এ.এন.এস.)গী মরক্তা এম.ও.য়ু.
রেদিএসন প্রোতেক্সন অমসুং ন্যুক্লিয়র সেফতীগী লমদা লৈবাক অনিগী রেগুলেতরী বোদীশিংগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহনবা।
শ্রী জি. নাগেশ্বর রাও চিয়রমেন
প্রোফেসর গুয়েন তুআন খৈ
দাইরেক্তর জেনরেল
৮.
সি.এস.আই.আর.-ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুৎ ওফ পেত্রেলিয়ম অমসুং ভিএৎনাম পেত্রোলিয়ম ইন্সতিত্যুসনগী মরক্তা এম.ও.য়ু.
পেত্রোলিয়ম রিসর্স অমসুং ত্রেনিংদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহনবা।
দা. অঞ্জান রে
দাইরেক্তর
শ্রী গুয়েন অনহ দুও
দাইরেক্তর
৮.
তাতা মেমোরিএল সেন্তর ওফ ইন্দিয়া অমসুং ভিএৎনাম নেস্নেল কেন্সর হোস্পিতালগী মরক্তা এম.ও.য়ু.
কেন্সরগী অনাবশিংগীদমক্তা দাইগ্নোসিস অমসুং ত্রীৎমেন্তগীদমক্তা ত্রেনিং অমসুং সাইন্তিফিক রিসর্স, হেল্থ কেয়র সর্বিসশিংদা তেংবাং পীনবগী লমদা পীথোক-পীশিন তৌনবা হেনগৎহনবা।
দা. রাজেন্দ্র এ. বদৱে
দাইরেক্তর
শ্রী লে বান ক্বাং
দাইরেক্তর
৯.
নেস্নেন সোলর ফেদরেসন ওফ ইন্দিয়া অমসুং ভিএৎনাম ক্লীন ইনর্জী এসোসিএসনগী মরক্তা এম.ও.য়ু.
ভারত অমসুং ভিএৎনামগী সোলর পাৱর ইনর্জীশিংগী মরক্তা নোলেজ, খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং, ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবা হেনগৎহন্নবা অমসুং ভারত অমসুং ভিএৎনামদা সোলর পাৱর য়োকখৎনবা অনৌবা বিজিনেসকী খুদোংচাবশিং খঙদোকপা।
শ্রী প্রনব আর. মেহতা চিয়রমেন
শ্রী দাউ দু দুং
প্রসিদেন্ত
লাওথোকখিবশিং:
১. ভারত সরকারনা ভিএৎনাম ফাওবা তিংবা US$ মিলিয়ন ১০০গী দিফেন্স লাই ওফ ক্রেদিৎকী মখাদা ভিএৎনাম বোর্দর গার্দ কমান্দগীদমক্তা হাই স্পীদ গার্দ বোৎ (ঐচ.এস.জি.বি.) মেন্যুফেকচরিং প্রোজেক্কী থবক হৌবা, ভিএৎনামদা মপুং ফাবা ঐচ.এস.জি.বি. শিন্নবা, ভারত্তা শাবা ঐচ.এস.জি.বি. অনি হৌদোকপা, অমসুং ভিএৎনামদা শাগদবা ঐচ.এস.জি.বি. তরেৎকী য়ুম্ফম থোনবা।
২. ভিএৎনামগী নিনহা থুআন প্রোভিন্সতা মফম অদুগী কাংলুপশিংগী কান্ননবগীদমক US$ মিলিয়ন ১.৫গী ভারতকী ‘গ্রান-ইন-এদ’কী তেংবাংগা লোইননা দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত মঙা মপুং ফাহনবা অমসুং শিন্নবা।
৩. হৌজিক্কী মঙা ওইরিবা এনুএল ক্ব্বুইক ইম্পেক্ত প্রোজেক্ত (ক্যু.আই.পি.)শিংগী মশিং অসি চৎলিবা চহি ২০২১-২০২২ ফাওবদা তরাদা হেনগৎহনবা।
৪. ভিএৎনামদা হেরিতেজ কঞ্জর্বেসন্দা অনৌবা দিবেলপমেন্ত পার্তনরশিপ প্রোজেক্ত অহুম (মাই সন্দা লাইশঙগী এফ. ব্লোক; ক্বাং নাম প্রোভিন্সতা দোং দং বুদ্ধিস্ত মোনেস্ত্রী; অমসুং ফু য়েন প্রোভিন্সতা নহান চাম তাৱর)।
৫. ভারত-ভিএৎনাম সিবিলাইজেসন অমসুং কলচরেলগী মরীশিংদা ইন্সাইক্লোপেদিয়া অমা শেম্ননবা লৈবাক অনিগী ওইবা প্রোজেক্ত হৌদোকপা।