Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload slumps below 3 lakh; lowest in 163 days
Active Caseload retracts to less than 3% of the Total Cases
Less than 20,000 daily New Cases lowest in 173 days
22 DEC 2020 11:54AM by PIB Delhi
India has registered several landmark achievements in the fight against the global pandemic today.
India’s active caseload has fallen below 3 lakh(2,92,518)today.The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk below 3% to 2.90%. This is lowest after 163 days. The total active cases were 2,92,258 on 12th July, 2020.
A net decline of 11,121cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
India has achieved a new low in daily cases. Less than 20,000 daily new cases (19,556)were added to the national tally in the last 24 hours after 173 days. The new added cases were 19,148 on 2ndJuly, 2020.
India’s active cases per million population are amongst the lowest in the world (219). The figure is much higher for countries like USA, Italy, Brazil, Turkey and Russia.
The total recovered cases have crossed 96 lakhs (96,36,487) which translates to a Recovery Rate of 95.65%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 93,43,969.
30,376 cases have recovered in the last 24 hours. New recoveries have been exceeding the new cases continuously since last 25 days.
The high level of testing on a daily basis combined with high levels of recoveries along with steadily declining new cases have led to a slide in the mortality rate.
75.31% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 6,053 recoveries. Kerala follows with 4,494 new recoveries. West Bengal recorded another 2,342 daily recoveries.
75.69% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 3,423 in the last 24 hours. Maharashtra recorded 2,834 new cases while West Bengal reported 1,515 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for 76.74% of the 301case fatalities reported in the past 24 hours.
18.27% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 55 deaths. West Bengal and Kerala follow with 41 and 27 new deaths, respectively.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ লাখ ৩গী মখাদা হাইথখ্রে; নুমিৎ ১৬৩দা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি
অপুনবা কেসশিংদগী এক্তিব কেসলোদ অসি ৩%গী মখাদা চিংথরি
নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস ২০,০০০গী মখাদা ওইদুনা নুমিৎ ১৭৩নিদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি
22 DEC 2020 11:54AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা ঙসি মালেমগী ওইরিবা লায়চৎ অসিবু লান্থেংনবদা মশক থোকপা কয়া অমা ফংবা ঙম্বগী রেজিস্তর তৌরি।
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ৩ (২,৯২,৫১৮)গী মখাদা তাথরক্লি। অপুনবা পোজিতিব কেস্তগী এক্তিব কেসকী শরুক অসি মখা তানা ৩% দগী ২.৯০% ফাওবা তাথরক্লি। মসি নু্মিৎ ১৬৩গী মতুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। ২০২০গী জুলাইগী ১২দা অপুনবা এক্তিব কেস অসি ২,৯২,২৫৮ ওইখি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অপুনবা এক্তিব কেস্তগী ১১,১২১ কেসশিং পুন্না হায়থরকপগী রেকোর্দ লৈরি।
ইন্দিয়াদা নুমিৎ খুদিংগী কেস লাকপদা নেম্না লৈবগী অনৌবা ফংবা ঙম্লে। পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিগী অপুনবা থীবদা নুমিৎ ১৭৩গী মতুংদা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেসশিং ২০,০০০ (১৯,৫৫৬)গী মখাদা হাপচিল্লি। ২০২০গী জুলাইগী ২দা অনৌবা কেস হাপচিনখিবা অসি ১৯, ১৪৮ ওইখি।
ইন্দিয়াগী মীশিং মিল্লিয়ন্দা এক্তিব কেস অসি মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি (২১৯)। মশীং অসি লৈবাকশিং হায়বদি য়ু.এস.এ., ইতলি, ব্রাজিল, তর্কি অমসুং রুসিয়াগী ওইনদি য়াম্না ৱাংনা লৈরি।
অপুনবা অনাবা ফগৎলকপগী কেস অসিনা লাখ ৯৬ (৯৬,৩৬,৪৮৭) হেন্দুনা লৈরি হায়রিবা অসিনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৫.৫৬% ওইরি। অনাবা ফগৎলকপগী কেস অমসুং এক্তিব কেসকী খেন্নবা হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ৯৩,৪৩,৯৬৯দা লৈরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ফগৎলকপগী কেস ৩০,৩৭৬কী রেকোর্দ লৈরি। নুমিৎ ২৫ অসিদা নৌনা অনাবা ফগৎলকপা অসি অনৌবা কেস লাকপদগী লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি।
নোংমগী ওইনা তেস্ত তৌবগী মশীং ৱাংখৎলকপা অসিগা অনাবা ফগৎলকপগা মশীং ৱাংখৎলকপা অসিনা অনৌবা কেসশিং তপ্না হায়থরকপ্না মরম ওইদুনা অশি অনাগী চাং অসিসু হায়থরক্লি।
অনৌবা অনাবা ফগৎলক্লিবা অসিগী ৭৫.৩১% অমদি স্তেতশিং/য়ু.তি.শিংদা চগুংননা উবা ফংলি।
মহারাস্ত্রাদা অনাবা ফবা ৬,০৫৩ নোংমতদা ফগৎতুনা খ্বায়দগী য়াম্বা মশীং ওইবগী পাউদম লৈরি।
কেরলানা অনৌবা অনাবা ফগৎলক্লিবা অসি ৪,৪৯৪ ওইদুনা মতুংদা চৎলি। ৱেস্ত বেঙ্গালনা অতোপ্পা অনৌবা অনাবা ফগৎলক্লিবা ২,৩৪২গী রেকোর্দ লৈরি।
অনৌবা কেস অসিগী ৭৫.৩১% অমদি স্তেতশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরি।
কেরলানা পুং ২৪ অসিদা খ্বায়দগী নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস মশীং ৩,৪২৩ ওইদুনা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ২,৮৩৪গী রেকোর্দ লৈরি মরক অসিদা ৱেস্ত বেঙ্গালনা ঙরাং ফাওবদা অনৌবা কেস ১,৫১৫কী পাউদম লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০দা অশিবা ৩০১গী রিপোর্ত ফংদুনা চাংদা ৭৬.৭৪% ওইরি।
মহারাস্ত্রা ৫৫ শিবগী রিপোর্ত ফংদুনা নৌনা অশিবগী রিপোর্ত অসি ১৮.২৭% ওইরি। ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং কেরলাদনা মতুং ইন্দুনা ৪১ অমসুং ২৭ মথংশিৎনা অশিবগী রিপোর্ত লৈরি।