Ministry of Defence
Raksha Mantri speaks to his Japanese Counterpart over telephone
22 DEC 2020 5:49PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh held a telephonic conversation with the Minister of Defence of Japan, Mr Kishi Nobuo today. He congratulated Minister Kishi on his appointment as Minister of Defence and expressed satisfaction at the ongoing defence cooperation between the two countries in spite of the limitations imposed by COVID 19.
The two Ministers exchanged views on security situation in the region and the need for a free and open maritime order based on the rule of law. Both Ministers welcomed the successful conduct of JIMEX 2020, MALABAR 2020 and also the recent successful visit of Chief of Staff, JASDF to India.
They expressed satisfaction at the signing of the Agreement on Reciprocal Provision of Supplies and Services in further promoting defence ties between the two countries. During the telephonic conversation, the Ministers reviewed the progress on various bilateral defence cooperation initiatives and expressed commitment to further elevate engagements between the Armed Forces under the framework of the India-Japan Special Strategic and Global Partnership. The Ministers agreed that in the recent past both countries have made notable strides in Defence Industry and Technology cooperation and look forward to even greater cooperation in this field.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রীনা জপানগী দিফেন্স মিনিস্তরগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
22 DEC 2020 5:49PM by PIB Imphal
ঙসি রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা জপানগী দিফেন্স মিনিস্তর কিসি নোবৌগা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে। মহাক দিফেন্স মিনিস্তর ওইনা হাপখিবদা রক্ষা মন্ত্রীনা মিনিস্তর কিসি থাগৎখি অমসুং কোবিদ-১৯গী অথিংবা কয়া লৈরবসু হৌজিক লৈবাক অনিগী মরক্তা ঙাক-শেনগী মতেং পাংনবা অসিদা মহাক্না অপেনবা ফোঙদোকখি।
লমদম অসিগী ঙাক-শেনগী ফিবম অমসুং আইনগী মতুংইন্না মনিংতম্বা অমসুং অথিংবা লৈতবা মেরিতাইম ওর্দর অমা থম্বগী তঙাইফদবা অদু মিনিস্তর অনিনা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি। জিমেক্স ২০২০, মালাবার ২০২০ মাইপাক্না পাংথোকখিবা অমসুং হন্দক জে.এ.এস.দি.এফকী চীফ ওফ স্তাফ ভারত্তা লাক্লম্বা অদু মিনিস্তর অনিনা তরাম্না ওকখি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা মখা তানা ঙাক-শেনগী মরীশিং ফগৎনবা পোৎ-চৈশিং অমসুং থবকশিং পীথোক-পীশিন তৌন্নবা য়ানচেশিং খুৎয়েক পীনবদা লুচিংবশিংনা অপেনবা ফোঙদোকখি। তেলিফোন্দা ৱারি শানবা অদুদা, লৈবাক অনিগী তোঙান-তোঙানবা ঙাক-শেনগী মতেং পাংনবশিং হন্না খন্নখি অমসুং ইন্দিয়া-জপান স্পিসিএল স্ত্রাতেজিক এন্দ গ্লোবেল পার্তনরসিপকী ঙাক্লৌগী মখাদা আর্মদ ফোর্সশিংগী মরক্তা মখা তানা থবক তৌমিন্ননবা থাজবা পীনখি। হৌখিবা মতম খর অসিগী মনুংদা লৈবাক অনিনা দিফেন্স ইন্দস্ত্রি অমসুং তেক্নোলোজিগী লমদা মতেং পীনবা হেনগৎলকপা অসি মিনিস্তর অনিনা য়াখি অমসুং হীরম অসিদা মখা তানা হেন্না মতেং পীন্নবা ৱাফম ফোঙদোক্নখি।