Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload continues to decline, stands at 2.83 lakh today
Less than 30K daily cases continuously since past 11 days
Daily Fatalities less than 400 for the past 12 days
24 DEC 2020 11:03AM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s total active cases continues. The active caseload of the country stands at 2,83,849 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.80%.
A net decline of 5,391 cases from the total active caseload was registered in the last 24 hours.
Daily recoveries have outnumbered the daily new cases since nearly a month (27 days). In the last 24 hours, only 24,712 persons were found to be COVID positive in the country. During the same period, 29,791 new recoveries were registered ensuring drop in the Active Caseload.
India has recorded less than 30,000 daily new cases continuously since the last 11 days.
Total Recoveries are nearing 97 lakhs (96,93,173). The Recovery Rate has also increased to 95.75%.
79.56% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 7,620 newly recovered cases. 4,808 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 2,153 inWest Bengal.
76.48% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,169. It is followed by Maharashtra and West Bengal with 3,913 and 1,628 new cases, respectively.
312case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 79.81% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (93).West Bengal and Kerala follow with 34 and 22 daily deaths, respectively.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Less than 400 daily deaths have been registered for the last 12 days.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି, ଆଜି ଏହା 2.83 ଲକ୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିଛି
● ଗତ 11 ଦିନ ଧରି କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 30 ହଜାରରୁ କମ
● ବିଗତ 12 ଦିନରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 400 ରୁ କମ
24 DEC 2020 11:03AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର ସଂକୋଚନ ଧାରା ଜାରି ରହିଛି । ଦେଶର ସକ୍ରିୟ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ଆଜି 2,83,849 ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ହାର 2.80% କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସମୁଦାୟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 5,391 ହ୍ରାସ ପାଇଥିବା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।
ପ୍ରାୟ ଏକ ମାସ (27 ଦିନ) ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ପ୍ରତିଦିନର ନୂତନ ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ କେବଳ 24,712 ଜଣ ବ୍ୟକ୍ତି କୋଭିଡ ସଂକ୍ରମିତ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି । ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ 29,791 ଜଣ ନୂତନ ଭାବେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଗତ 11 ଦିନରେ ଭାରତରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ 30,000 ରୁ କମ ନୂଆ ମାମଲା ରେକର୍ଡ ହେଉଛି ।
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ପାଖାପାଖି 97 ଲକ୍ଷ (96,93,173) ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ସେହିଭଳି ସୁସ୍ଥତା ହାର ମଧ୍ୟ 95.75% କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 79.56 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 7,620 ଟି ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସହିତ ଦିନର ସର୍ବାଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳରେ 4,808 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିଲା ବେଳେ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ 2,153 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 76.48 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
କେରଳରୁ ସର୍ବାଧିକ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 6,169 ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ଯଥାକ୍ରମେ 3,913 ଏବଂ 1,628 ନୂତନ ମାମଲା ଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 312 ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁ ହାର 79.81 ପ୍ରତିଶତ ଅଟେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ 93 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ କେରଳରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 34 ଏବଂ 22 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
ଭାରତରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ଗତ 12 ଦିନରେ 400 ରୁ କମ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।