Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 30K Daily New Cases continuously for last 13 days
Daily Recoveries outnumber daily New Cases successively since last 29 days
26 DEC 2020 10:44AM by PIB Delhi
The exponential rise in recoveries in tandem with lower daily new cases has resulted in consistent decline in the active cases and low mortality. Total recovered cases are nearing 97.5 lakh (97,40,108) today. India’s cumulative recoveries are highest in the world.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 95.78% today.
India’s present active caseload of 2,81,667 consists of 2.77% of India’s Total Positive Cases.
Following the national pursuit, All States/UTs have recovery Rate more than 90%.
The daily new cases have been less than 30,000 for last 13 days. 22,273 new cases were registered in the last 24 hours in the country.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered since the last 29 days. 22,274 cases recovered and were discharged in the last 24 hours.
73.56% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,506 newly recovered cases. 1,954 people recovered in West Bengal followed by 1,427 in Maharashtra.
79.16% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,397. It is followed by Maharashtra with 3,431 new cases. West Bengal recorded 1,541 new cases.
251 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 85.26% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (71). West Bengal and Delhi follow with 31 and 30 daily deaths, respectively.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗତ 13 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା 30 ହଜାରରୁ କମ
ବିଗତ 29 ଦିନରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ନୂତନ ମାମଲା ଠାରୁ ଅଧିକ
26 DEC 2020 10:44AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ଦୈନିକ କମ ସଂଖ୍ୟକ ନୂତନ ମାମଲା ସହିତ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟାରେ ବୃଦ୍ଧି ଯୋଗୁଁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଏବଂ ମୃତ୍ୟୁ ହାର କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇ ଚାଲିଛି । ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି 97.5 ଲକ୍ଷ (97,40,108)ର ନିକଟତର ହୋଇଛି । ଭାରତର ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ବିଶ୍ୱରେ ସର୍ବାଧିକ ।
ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଯୋଗୁଁ ଆଜି ଏହି ହାର 95.78% କୁ ଉନ୍ନୀତ ହୋଇଛି ।
ଭାରତରେ ବର୍ତ୍ତମାନ 2,81,667 ସଂଖ୍ୟକ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଅଛନ୍ତି ଯାହାକି ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର 2.77 ପ୍ରତିଶତ ।
ଜାତୀୟ ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାଯାଇଛି ଯେ, ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 90% ରୁ ଅଧିକ ।
ଗତ 13 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 30,000 ରୁ କମ ଥିଲା । ଦେଶରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 22,273 ନୂତନ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
ଦେଶରେ ରେକର୍ଡ ହୋଇଥିବା ଦୈନିକ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଗତ 29 ଦିନରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଥିବା ଦୈନିକ ମାମଲା ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 22,274 ସଂଖ୍ୟକ ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇ ହସ୍ପିଟାଲ ଏବଂ ଘରୋଇ ଚିକିତ୍ସାରୁ ଡିସଚାର୍ଜ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 73.56 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
4,506 ଟି ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସହିତ କେରଳରୁ ସର୍ବାଧିକ ଦିନିକିଆ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 1,954 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 1,427 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 79.16% 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି । କେରଳ ସର୍ବାଧିକ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 5,397 ଥିବା ରିପୋର୍ଟ କରିଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3,431 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ରହିଛି । ସେହିଭଳି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ 1,541 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ଥିବା ଦର୍ଶାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 251 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁ ହାର 85.26% ରହିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ 71 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 31 ଏବଂ 30 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।