Ministry of Health and Family Welfare
National Task Force Discusses testing, treatment and surveillance strategies for COVID-19 in view of the new virus strain from UK
26 DEC 2020 5:59PM by PIB Delhi
A meeting of the National Task Force (NTF) on COVID-19 was convened today by ICMR under co-chairpersonship of Prof. Vinod Paul, Member Niti Aayog and Prof. Balram Bhargava, Secretary, Deptt. of Health Research & Director General ICMR. The meeting was also attended by Prof. Randeep Guleria, Director, AIIMS; Director General Health Services (DGHS); Drug Controller General of India (DCGI); Director, National Center for Disease Control (NCDC); other representatives from Ministry of Health and ICMR as well as independent subject experts.
Main objective of the NTF was to discuss evidence-based modifications in testing, treatment and surveillance strategies for SARS-CoV-2 in view of the recent reports of emergence of a new variant strain of the virus from UK. The variant strain has 14 non-synonymous (amino acid altering) mutations, 6 synonymous (non amino-acid altering), and 3 deletions. Eight mutations are present in the Spike (S) gene which carries the binding site (Receptor Binding Domain) of the ACE2 receptors, which are the point of entry of the virus into the human respiratory cells.
NTF deliberated in detail on aspects related to current National Treatment Protocol, testing strategy and surveillance of SARS-CoV-2 vis-à-vis the UK variant strain. It was emphasized that since the UK variant strain is implicated to cause increased transmissibility of the virus, it is critical to identify individuals infected with this strain and adequately contain them to prevent its transmission in India.
NTF concluded that there is no need to change the existing Treatment Protocol in view of mutations emerging in the strain. Further, since ICMR has always advocated use of two or more gene assays for testing SARS-CoV-2, it is unlikely to miss infected cases using the current testing strategy.
NTF recommended that in addition to the existing surveillance strategies, it is critical to conduct enhanced genomic surveillance for SARS-CoV-2 specially in incoming passengers from UK. Besides, it will also be critical to conduct genome sequencing in samples where there is dropout of the S gene in lab diagnosis, proven cases of re-infections etc. Routine genomic surveillance of SARS-CoV-2 from representative samples all across the samples needs to be a continuous and well planned activity.
NCDC informed that Government of India has taken cognizance of the reports of mutant variant of SARS-CoV-2 reported from UK and the response of other Countries to these reports. The situation is being monitored proactively. A strategy has been put under place to detect & contain the mutant variant.
The salient features of the strategy are:
A. At points of entry (All International Airports in India):
* All passengers who had arrived from UK between 21st December - 23rd December 2020 have been tested at the Airports
* Only after the RT-PCR test result are available, the negative passengers are permitted to exit the airports
* All positively tested passengers are put under institutional isolation and their samples sent for Whole Genome Sequencing (WGS)
* Only after the confirmation of the non-mutant variant upon WGS result, the positive cases are permitted to leave institutional isolation as per the existing management protocol
* All the contacts of the positive cases are also put under facility quarantine and are tested as per the ICMR guidelines
B. Community Surveillance:
* List of all UK arrivals during the last 28 days has been shared by Bureau of Immigration with the concerned States
* All passengers who had arrived from UK between 25th November - 20th December 2020 are being tracked by the IDSP State Surveillance Units (SSUs) and District Surveillance Units (DSUs)
* Testing as per the ICMR guidelines of these passengers is being pursued and all positive cases are put under mandatory facility isolation
* Samples of all positive cases are being sent for WGS
* Enhanced contact tracing of these positive cases is being undertaken and these contacts are also put under facility quarantine
* Discharge of positive cases only after ensuring two samples testing negative after 14 days
C. Prospective surveillance:
* 5% of the positive cases from all States/UTs will be tested for WGS
* A genomic surveillance consortium, INSACOG, has been formed under the leadership of NCDC, New Delhi for laboratory and epidemiological surveillance of circulating strains of SARS-CoV-2 in the Country.Further, more than 50 samples of UK returnees are currently under sequencing at the designated laboratories. Other laboratories in the consortium are: National Centre for Disease Control, Delhi; CSIR-Institute of Genomics and Integrative Biology, Delhi; CSIR- Centre for Cellular and Molecular Biology, Hyderabad; DBT- Institute of Life Sciences, Bhubaneshwar; DBT-National Institute of Biomedical Genomics, Kalyani; DBT-InStem-National Centre for Biological Sciences, Bengaluru; National Institute of Mental Health & Neurosciences (NIMHANS), Bengaluru; ICMR- National Institute of Virology, Pune.
It is proposed to continue enhanced genomic surveillance for early detection and containment of the UK variant SARS-CoV-2 strains. However, it is important to understand that like all other RNA viruses, SARS-CoV-2 will continue to mutate. The mutated virus can also be contained by measures like social distancing, hand hygiene, wearing masks and also by an effective vaccine, as and when available.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নেস্নেল তাস্ক ফোর্সনা য়ু.কে.দা থেংনরিবা অনৌবা ভাইরসকী স্ত্রেন অসি য়েংলগা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌবগী, লায়েং চত্থবগী অমসুং সর্ভিলেন্সকী লালোংশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে
26 DEC 2020 5:59PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নেস্নেল তাস্ক ফোর্স (এন.তি.এফ.)কী মীফম অমা ঙসি নিতি আয়োগকী মেম্বর প্রোফেসর বিনোদ পোল অমসিং হেল্থ রিসর্চ বিভাগকী সেক্রেতরী অমদি আই.সি.এম.আর.গী দিরেক্তর জেনরেল প্রোফেসর বলরাম ভর্গবানা কো-চিয়রপর্সন ওইদুনা পাঙথোকখ্রে। মীফম অসি প্রোফেসর রন্দীপ গুলেরিয়া, দিরেক্তর, এম্স; দিরেক্তর জেনরেল হেল্থ সর্ভিসেস (দি.জি.ঐচ.এস.); দ্রগ কন্ত্রোলর জেনরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.জি.আই.); দিরেক্তর, নেস্নেল সেনতর ফোর দিজিজ কন্ত্রোল (এন.সি.দি.সি.); হকশেল মন্ত্রালয় অমসুং আই.সি.এম.আর.গী অতোপ্পা মীহুৎশিং লোইননা ইন্দিপেন্দেন্ত সবজেক্ত এক্সপর্তশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।রেঈগা কোবিদ-১৯গ
এন.তি.এফ.কী মপুং ওইবা পান্দমদি হন্দক্তা য়ু.কে.দগী ভাইরস অসিগী অনৌবা বেরিএন্ত স্তরেন অমা থোরকপগী রিপোর্তশিং অসি য়েংলগা সার্স-কোব-২গী তেস্ত তৌবদা, লায়েং চত্থবদা অমদি সর্ভিলেন্সকী লালোংশিং অসি ইবিদেন্সতা য়ুম্ফম ওইরগা শেমদোক-শেমজিন তৌনবগী মতাংদা খন্নবা অসিনা ওইখি। বেরিএন্ত স্ত্রেন অসিগী নন-সীনোনীমস (এমিনো এসিদ অল্তরিং) ম্যুতেসনশিং, সীনোনীমস ৬ (নন-এমিনো অল্তরিং), অমসুং দলিলিসন ৩ য়াওই। মীওইবগী নুংশা-শ্বর হোন্নবগী সেলশিংদা ভাইরসকী চংফম ওইরিবা এ.সি.ই.২ রিসেপ্তরশিংগী বাইন্দিং সাইৎ (দিসেপ্তরগী বাইন্দিং দোমেন)তা য়াওবা স্পাইক (এস) জিনদা ম্যুতেসন নিপান য়াওই।
এন.তি.এফ.না হৌজিক য়ু.কে.গী বেরিএন্ত স্ত্রেন অসিগা মরী লৈননা সার্স-কোব-২গী নেস্নেল ত্রীৎমেন্ত, তেস্ত তৌবগী লালোং অমসুং সর্ভিলেন্সকা মরী লৈনবা হিরমশিংগী অকুপ্পা ৱারোল থমখি। য়ু.কে.গী বেরিএন্ত স্ত্রেন অসিনা ভাইরস অসি শন্দোকোগী চাং ৱাংখৎহনবনা মরম ওইরগা স্ত্রেন অসিনা নারবা মীওইশিং খঙদোকোআ অমদি মখোয়বু মপুং ফানা লাকশিনদুনা মসি ভারত্তা শন্দোরকপদগী ঙাকথোকপা তঙাই ফদে হায়না ফোঙদোকখি।
এন.তি.এফ.না স্ত্রেন অসিদা থোক্লিবা ম্যুতেসন অসিগী মতাংদা হৌজিক লৈরিবা লায়েং চত্থবগী প্রোতোকল অসিদা অহোংবা পুরকপগী মথৌ তাবা লৈতে হায়না ৱারোইশিন পীখি। মখা তারকপা ওইনা আই.সি.এম.আর.না সার্স-কোব-২গী তেস্ত তৌবদা অনি নত্ত্রগা অনিদগী হেনবা জেন এসেশিং শীজিন্ননবা হায়দুনা লাকখিবনা হৌজিক শীজিন্নরিবা তেস্ত তৌবগী লালোং অসিদা লাইনা অসি নারবা কেস খঙদোকপা ঙমলোইদবা লৈতে।
হৌজিক লৈরিবা সর্ভিলেন্সকী লালোংশিং অসিগী মথক্তা অখন্ননা য়ু.কে.দগী লাকপা পেসেঞ্জরশিংদা সার্স-কোব-২গী জিনোমিক সর্ভিলেন্স হেনগৎনা পাঙথোকপা মরু ওই হায়না এন.তি.এফ.না থমখি। মসিগী মথক্তা লেব দাইগ্নোসিসতা এস জিন দ্রোপআউৎ তৌখিবা, অমুক হন্না নাবগী কেসশিং অসিনচিংবদা সেম্পলশিং অদু জিনোম সিক্বেন্সিং তৌবা মরু ওইগনি। সেম্পল পুম্নমক্কী রিপ্রজেন্তেতিব সেম্পলশিংদগী সার্স-কোব-২গী রুতিন জিনোম সর্ভিলেন্স তৌবা মখা চত্থবা অমদি মপুং ফানা থৌরাং তৌবা তঙাই ফদে।
এন.সি.দি.সি.না ভারত সরকারনা য়ু.কে.দগী রিপোর্ত তৌরকখিবা সার্স-কোব-২গী ম্যুতেন্ত বেরিএন্তগী রিপোর্তশিং অসিগী চেকশিল থৌরাং লৌখৎখ্রে। ফীভম অসি কুপ্না য়েংশিল্লি। ম্যুতেন্ত বেরিএন্ত অসি খঙদোক্নবা অমসিং লাকশিন্নবা লালোং অমা শেমখ্রে।
লালোং অসিগী মরু ওইবা ফীচরশিংদি:
A. চংফম পুম্নমক্তা (ভারতকী ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত পুম্নমক্তা):
* য়ু.কে.দগী দিসেম্বর ২১-দিসেম্বর ২৩ ২০২০ ফাওবগী মরক্তা থুংলবা পেসেঞ্জর পুম্নমক এয়রপোর্তশিংদা তেস্ত তঔখ্রে।
* আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তকী রিজল্ত ফংলবা মতুংদা খক্তা নেগেতিব ওইবা পেসেঞ্জরশিং এয়রপোর্তশিংদগী থোকপগী অয়াবা পীখি।
* পোজিতিব ওইবা পেসেঞ্জর পুম্নমক ইন্সতিত্যুস্নেল আইসোলেসন তৌহনখি অমসুং মখোয়গী সেম্পলশিং অদু হোল জিনোম সিক্বেন্সিং (দবল্যু.জি.এস.) তৌনবা থাখ্রে।
* দবল্যু.জি.এস রিসল্ততা নন-ম্যুতেন্ত বেরিএন্তগী কনফর্মেসন ফংলবা মতুংদা খক্তা পোজিতিব কেসশিংনা হৌজিক লৈরিবা মেনেজমেন্তগী প্রোতোকলগী মতুং ইন্না ইন্সতিত্যুস্নেল আইসোলেসনদগী চৎপগী অয়াবা পীগনি।
* পোজিতিব কেসশিংগী কন্তেক্ত পুম্নমক ফেসিলিতী ক্বারেন্তিনদা থমখি অমসুং আই.সি.এম.আর.গী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না তেস্ত তৌখি।
B. কম্ম্যুনিতী সর্ভিলেন্স:
* হৌখিবা ২৮গী মনুংদা য়ু.কে.দগী থুংখিবা পুম্নমক্কী লিস্ত অসি মরী লৈনবা রাজ্যগী ব্যুরো ওফ ইম্মিগ্রেসনদা সিয়র তৌখি।
* য়ু.কে.দগী নবেম্বর ২৫-দিসেম্বর ২০ ২০২০ ফাওবগী মরক্তা থুংলবা পেসেঞ্জর পুম্নমক আই.দি.এস.পি. স্তেৎ সর্ভিলেন্স য়ুনিৎশিং (এস.এস.য়ু.শিং) অমসুং দিস্ত্রিক্ত সর্ভিলেন্স য়ুনিৎশিং (দি.এস.য়ু.শিং)না ত্রেক তৌরি।
* আই.সি.এম.আর.গী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না পেসেঞ্জরশিংগী তেস্ত চত্থরি অমসুং পোজিতিব কেস পুম্নমক শুকশোই-শোইদনা ফেসিলিতী আইসোলেসনদা থমখি।
* পোজিতিব কেস পুম্নমক্কী সেম্পল অসি দবল্যু.জি.এস.কীদমক্তা থাখ্রে।
* পোজিতিব কেসশিং অসিগী কন্ত্রেক্ত ত্রেসিংশিং পাইখৎপা হেনগৎখ্রে অমসুং কন্তেক্তশিংনসু ফেসিলিতী ক্বারেন্তিন্দা থমখি।
* নুমিৎ ১৪নিগী মতুংদা সেম্পল অনি তেস্ত তৌদুনা নেগেতিব লাক্লবা মতুংদা খক্তা পোজিতিব কেসশিং দিসচার্জ তৌগনি।
C. প্রোস্পেক্তিব সর্ভিলেন্স:
* রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তগী পোজিতিব কেসশিংগী ৫%দি দবল্যু.জি.এস.কীদমক্তা তেস্ত তৌগনি।
* লৈবাক অসিদা সার্স-কোব-২গী শন্দোরক্লিবা স্ত্রেনশিংগী লেবোরতরী অমসুং ইপিদেমিওলোজিকেল সর্ভিলেন্সকীদমক্তা এন.সি.দি.সি., নই দিল্লীগী লুচিং মখাদা আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি.গী জিনোমিক সর্ভিলেন্স কনসোর্তিয়ম অমা শেমখ্রে। মখা তানা য়ু.কে.দগী থুংলবশিংগী সেম্পল ৫০গী মথক্তা হৌজিক মরী লৈনবা লেবোরেতরীশিংদা হৌজিক সিক্বেন্সিং তৌরি। কনসোর্তিয়মদা য়াওবা অতোপ্পা লেবোরেতরীশিং অদুদি: নেস্নেল সেন্তর ফোর দিজিজ কন্ত্রোল, দিল্লী; সি.এস.আই.আর.- ইন্সতিত্যুত ওফ জিনোমিক্স এন্দ ইন্তিগ্রেতিব বাইওলোজী, দিল্লী; সি.এস.আই.আর.-—ন্তর ফোর সেলুলর এন্দ মোলিক্যুলর বাইওলোজী, হাইদ্রাবাদ; দি.বি.তি.- ইন্সতিত্যুত ওফ লাইফ সাইন্সেস, ভুবনেস্বর; দি.বি.তি.-নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ বাইওমেদিকেল জিনোমিক্স, কল্যানি; দি.বি.তি.- ইনস্তেম—েস্নেল সেন্তর ফোর বাইওলোজিকেল সাইন্সেস, বেঙ্গলুরু; নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ মেন্তেল হেল্থ এন্স ন্যুরোসাইন্সেস (নিমহান্স), বেঙ্গলুরু; আই.সি.এম.আর.-নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ভাইরোলোজী, পুনে হায়রিবশিং অসিনি।
মসি প্রপোজ তৌখ্রিবা অসি য়ু.কে. বেরিএন্ত সার্স-কোব-২ স্ত্রেনশিং ঙল্লিঙৈদা খঙদোক্নবা অমসুং লাকশিন্নবা মখা তানা জিনোমিক সর্ভিলেন্স হেনগৎনবনি। অদুম ওইনমক অতোপ্পা আর.এন.এ. ভাইরস পুম্নমকগুম্না সার্স-কোব-২সু ম্যুতেৎ তৌগনি হায়বা খঙজিনবা মরু ওই। ম্যুতেৎ তৌরবা ভাইরস অসি সোসিএল দিস্তেন্সিং, খুৎশা হাম্বা, মাস্কশিং উপা অসিগুম্বা খোঙথাংশিং অসিনা লাকশিনবা ঙমগনি অমসুং বেক্সিন ফংবগী মপুং ফানা লাকশিনবা ঙমগনি।