Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload continues to decline, stands at 2.77 lakh today
Total Recoveries exceed the Active Cases by more than 95 lakhs
India's Cases per million and Deaths per million population one of the lowest in the world
28 DEC 2020 10:50AM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s total active cases continues. The active caseload of the country stands at 2,77,301 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.72%.
A net decline of 1,389 cases from the total active caseload was registered in the last 24 hours.
Daily recoveries have outnumbered the daily new cases since more than a month now. In the last 24 hours, 20,021 persons were found to be COVID positive in the country. During the same period, 21,131 new recoveries were registered ensuring drop in the Active Caseload.
Total Recoveries are nearing 98 lakhs (97,82,669). The Recovery Rate has also increased to 95.83%. The gap between recoveries and active cases is consistently widening and has crossed 95 lakh (95,05,368) today.
When compared globally, India's Cases per million population is amongst the lowest in the world (7,397). The Global average is 10,149. Countries such as Russia, UK, Italy, Brazil, France and USA have much higher cases per million population.
72.99% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 3,463 newly recovered cases. 2,124 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1,740 inWest Bengal.
79.61% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 4,905. It is followed by Maharashtra and West Bengal with 3,314 and 1,435 new cases, respectively.
279 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 80.29% of daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (66).West Bengal and Kerala follow with 29 and 25 daily deaths, respectively.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Deaths per million population in India (107) are amongst the lowest in the world. The global average is 224.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা লেপ্পা লৈতনা এক্তিব কেসলোদ হায়থরক্লি, ঙসি লাখ ২.৭৭দা লৈরি
অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা অসিনা এক্তিব কেসতগী লাখ ৯৫ হেন্দুনা চৎলি
ইন্দিয়াগী মিল্লিয়ন্দা লাকপা কেস অমসুং মিল্লিয়ন্দা ওইরিবা অশিবা অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্লি
28 DEC 2020 10:50AM by PIB Imphal
হৌজিক চৎলিবা ইন্দিয়াগী অপুনবা এক্তিব কেস অসি লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ২,৭৭,৩০১দা লৈরি। অপুনবা পোজিতিব কেস্তা এক্তিব কেসকী শরুক অসি মখা তানা ২.৭২%দা লুপথরক্লি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অপুনবা কেসলোদ অসিদগী কেসশিং ১,৩৮৯দা হায়থরকপগী রেজিস্তর তৌরক্লি।
হৌজিক ফাওবদা থা অমা হেন্না নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফগৎলকপা অসিনা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস্তগী মশিং হেন্দুনা চৎলি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা লৈবাক অসিদা মীওই ২০,০২১ কোবিদ পোজিতিব ওইবা থেংনখি। হায়রিবা মতম অসিদা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ২১,১৩১ রেজিস্তর তৌদুনা এক্তিব কেস অসি মখাদা লৈহল্লি।
অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা অসি লাখ ৯৮ (৯৭,৮২,৬৬৯) নক্না লৈরি। অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা অসি চাং অসি ৯৫.৮৫% ওইনা চৎলি। অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেস অসি য়াম্না খেৎনদুনা ঙসি লাখ ৯৫ (৯৫,০৫,৩৬৮) লান্দুনা চৎলি।
মালেমগী ওইনা চাংদম্নবদা, ইন্দিয়াগী মীশিং মিল্লিয়ন্দা পৃথিবীগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্না (৭,৩৯৭) লৈরি। মালেমগী ওইবা চাং অসি ১০,১৪৯নি। রুসিয়া, য়ু.কে., ইত্লি, ব্রাজিল, ফ্রন্স অমসুং য়ু.এস.এ. হায়রিবা লৈবাকশিং অসি মীশিং মিল্লিয়ন্দা য়াম্না ৱাংনা লৈ।
অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা কেসকী ৭২.৯৯% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০ দা লৈরি।
কেরলানা নোংমগী নুমিৎতা অনাবা ফগৎলকপগী রিপোর্ত লৈদুনা ৩,৪৬৩ অনাবা ফগৎলকপগী কেস লৈরি। মহারাস্ত্রাদা ২,১২৪ মীওই পুং ২৪ অসিদা অনাবা ফগৎলক্তুনা লৈরি, ৱেস্ত বেঙ্গালদা ১,৭৪০ লৈরি।
কেরলা অনৌবা কেস ৪,৯০৫ অসিনা খ্বায়দগী ৱাংনা লৈরি। মহারস্ত্রানা মতুং ইল্লি অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালনা ১৪৩৫ অনৌবা কেস লৈরি।
৮০.২৯% চাং অমা স্তেত/য়ু.তি. ১০দা অনৌবা কেস লৈরি।কেরলানা নোংমগী নুমিৎতা অনাবা ফগৎলকপগী রিপোর্ত লৈদুনা ৩,৪৬৩ অনাবা ফগৎলকপগী কেস লৈরি। মহারাস্ত্রাদা ২,১২৪ মীওই পুং ২৪ অসিদা অনাবা ফগৎলক্তুনা লৈরি, ৱেস্ত বেঙ্গালদা ১,৭৪০ লৈরি।
নুংতিগী শিবা অসি লেঙদনা হায়থরক্লি। মিল্লিয়ন্দা ওইরিবা অশিবা (১০৭)অসি মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী নেম্লি। মালেমগী ওইনা ২২৪নি।