Ministry of Home Affairs
Bureau of Police Research & Development (BPR&D) releases Data on Police Organizations as on 01.01.2020
29 DEC 2020 4:31PM by PIB Delhi
The Bureau of Police Research & Development (BPR&D) released Data on Police Organizations as on 01.01.2020 online today.
The BPR&D has been publishing the “Data on Police Organizations” (DoPO), annually, since the year 1986. DoPO as on 01.01.2019 was released by the Union Home Minister Shri Amit Shah, on 29th January, 2020. This is for the first time in the history of BPR&D that DoPO for a particular year has been released during the year itself. Much effort has gone into verifying the data.
The salient features of the DoPO as on 01.01.2020 are as under:
A.
1.
Total Sanctioned Police Force in the States/ UTs (Civil + DAR+ Spl. Armed+ IRB)
26,23,225
2
Total Actual Police Force (Civil + DAR+ Spl. Armed+ IRB)
20,91,488
3
Vacancy
5,31,737
4
Strength of Women in Police Force (Civil + DAR+ Spl. Armed+ IRB)/ Percentage
2,15,504/
10.30%
5
Percentage increase of Woman Police over the previous year
16.05%
B.
6
Total Sanctioned Strength of CAPFs
11,09,511
7
Total Actual Strength of CAPFs
9,82,391
8
Strength of Woman Police in CAPFs/ Percentage
29,249/
2.98%
C.
9
Number of Police Districts
800
10
Number of Sanctioned Police Stations
16,955
11
Number of State Armed Police Battalions
318
12
Number of Police Commissionerates
63
13
Number of Police Personnel recruited in 2019
1,19,069
14
Expenditure on Police Training : Financial Year 2019-20
(Rs. in crores)
1,566.85
D.
15
Population Per Police Person (PPP) - Sanctioned
511.81
16
Police Population Ratio (PPR) (Police Personnel per lakh of population) - Sanctioned
195.39
17
Police Area Ratio (PAR) (Per 100 Sq Km.) - Sanctioned
79.80
18
Police Vehicles available with States/UTs Police
2,02,925
19
CCTV cameras available with States/UTs Police
4,60,220
Click here to see the document –

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ব্যুরো ওফ পুলিস রিসর্চ এন্দ দেবেলপমেন্ত (বি.পি.আর.এন্দ দি.)না ০১.০১.২০২০ ফাওবগী দেতা ওন পুলিস ওর্গনাইজেসন্স ফোঙখ্রে
29 DEC 2020 4:31PM by PIB Imphal
ব্যুরো ওফ পুলিস রিসর্চ এন্দ দেবেলপমেন্ত (বি.পি.আর.এন্দ দি.)না ০১.০১.২০২০ ফাওবগী দেতা ওন পুলিস ওর্গনাইজেসন্স ঙসি ওনলাইন্দা ফোঙখ্রে।
“দেতা ওন পুলিস ওর্গনাইজেসন্স” (দি.ও.পি.ও.) অসি চহিগী ওইনা বি.পি.আর.এন্দ দি.না ১৯৮৬তগী হৌনা ফোঙদুনা লাকখি। ০১.০১.২০১৯ ফাওবগী দি.ও.পি.ও. অসি জনুৱারী ২৯, ২০২০দা গৃহ মন্ত্রী শাহনা ফোঙখি। মসি বি.পি.আর.এন্দ দি.গী ইতিহাসতা অকক্নবা চহি অমগী দি.ও.পি.ও. চহি অদুমক্তদা ফোঙবা হায়বা অসি অহানবনি। দেতাশিং ভেরিফাইদ তৌনবা থবক কন্না পাইখৎখি।
০১.০১.২০২০ ফাওবদা লৈরিবা দি.ও.পি.ও.গী মপুং ওইবা ফীচরশিং মখাদা পীরি:
A.
১.
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা পুন্না সেঙ্কসন তৌখিবা পুলিস ফোর্স (সিবিল + দি.এ.আর.+ স্পেসিএল আর্ম+ আই.আর.বি.)
২৬,২৩,২২৫
২
অপুনবা তশেংবা পুলিস ফোর্স (সিবিল + দি.এ.আর.+ স্পেসিএল আর্ম+ আই.আর.বি.)
২০,৯১,৪৮৮
৩
অহাংবা
৫,৩১,৭৩৭
৪
পুলিস ফোর্সতা নুপী পুলিসকী মশিং (সিবিল + দি.এ.আর.+ স্পেসিএল আর্ম+ আই.আর.বি.)/ পর্সন্তেজ
২,১৫,৫০৪/
১০.৩০%
৫
হৌখিবা চহিদগী হেনগৎপা নুপী পুলিসকী পর্সন্তেজ
১৬.০৫%
B.
৬
সি.এ.পি.এফ.শিংগী অপুনবা সেঙ্কসন তৌখিবা মশিং
১১,০৯,৫১১
৭
সি.এ.পি.এফ.শিংগী অপুনবা তশেংবা মশিং
৯,৮২,৩৯১
৮
সি.এ.পি.এফ.শিংতা নুপী পুলিসকী মশিং / পর্সন্তেজ
২৯,২৪৯/
২.৯৮%
C.
৯
পুলিস দিস্ত্রিক্তশিংগী মশিং
৮০০
১০
সেঙ্কসন তৌখিবা পুলিস স্তেসনশিংগী মশিং
১৬,৯৫৫
১১
স্তেৎ আর্ম পুলিস বত্তালিয়নশিংগী মশিং
৩১৮
১২
পুলিস কম্মিসন্নরেৎকী মশিং
৬৩
১৩
২১৯দা লৌখিবা পুলিস পর্সনেলগী মশিং
১,১৯,০৬৯
১৪
পুলিস ত্রেনিংদা তোখিবা চাদিং : শেনবা চহি ২০১৯-২০
(লুপা করোরদা)
১,৫৬৬.৮৫
D.
১৫
পোপুলেসন পর পুলিস পর্সন (পি.পি.পি.) - সেঙ্কসন তৌখিবা
৫১১.৮১
১৬
পুলিস পোপুলেসন রেসিয়ো (পি.পি.আর.) (মীশিং লাখ অমদা লৈবা পুলিস পর্সনেল) - সেঙ্কসন তৌখিবা
১৯৫.৩৯
১৭
পুলিস এরিয়া রেসিয়ো (পি.এ.আর.) (সক্বের কিমোমিতর ১০০দা) - সেঙ্কসন তৌখিবা
৭৯.৮০
১৮
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী পুলিস্তা লৈরিবা পলিসকী গারিশিং
২,০২,৯২৫
১৯
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী পুলিস্তা লৈরিবা সি.সি.তি.ভি. কেমেরাশিং
৪,৬০,২২০
দোক্যুমেন্ত য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু–