Ministry of Railways
Shri Piyush Goyal Minister for Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution Reviews Progress of Work on Railways National Project in Jammu and Kashmir
Work on the Remaining Portion of the USBRL Project to be completed in Mission Mode
Focus on Providing All-Weather Connectivity to Kashmir Region from rest of the Country
Periodic Review of Project to expedite construction and laying of the Rail Line
30 DEC 2020 1:32PM by PIB Delhi
Sh. Piyush Goyal, Minister for Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution. reviewed the progress of the ongoing USBRL National Project in Jammu & Kashmir. Sh. V.K. Yadav, CEO & Chairman Railway Board and Sh. Ashutosh Gangal, General Manager Northern Railway were also present in the meeting held via video conferencing. Sh. Vijay Sharma, Chief Administrative Officer/ Construction USBRL Project apprised the Hon’ble Minister about the latest status of work on the last leg of the project between Katra-Banihal.
Expressing satisfaction on the progress the project Minister of Railways said that, the aspirations of the people of Jammu & Kashmir has to be fulfilled by completing the project so that the region gets a good transportation system to remain connected to the rest of the country all the year round. He called upon the engineers working on the project to expedite the remaining portion on mission mode. He also instructed them to complete the procurement of materials and permission procedures on time so that there is no delay in the construction of the line.
Sh. Ashutosh Gangal, GM, Northern Railway shared with the Minister that in spite of Ramban and Reasi districts where the project is under-construction being declared as Covid Red and Orange zones the work on the projects continued following the Covid-19 SOPs. Artisans camps and isolation centers have been provided on sites. 366 people working on the various points had been detected with the virus, but all have recovered well.
The USBRL (Udhampur Srinagar Baramulla Rail Link) is a National project undertaken by the Indian Railways for construction of broad-gauge railway line through the Himalayas with the aim of connecting the Kashmir region with rest of the country. The all-weather, comfortable, convenient and cost effective mass transportation system will be the catalyst for the overall development of the northern most alpine region of the country.
Construction of the first three phases of the project has been completed and the line is in operational use for running of trains between Baramulla-Banihal in Kashmir valley and Jammu-Udhampur-Katra in Jammu region. Work on the intervening 111 Km section Katra-Banihal, the most arduous and treacherous portion due to its geology and extensive riverine system replete with deep gorges is ongoing. There are several iconic bridges and tunnels coming up in this section. Most of the rail track is slated to be in tunnels or bridges in this section. in the absence of an effective surface transport system in this in-hospitable region, Railways had to first lay access roads to the tune of 205 Km to reach the construction sites.
Three agencies; IRCON, KRCL and Northern Railway with extensive experience in construction of rail lines are involved in this project. Many international agencies and premier Indian institutes like IIT Roorkee, IIT Delhi, DRDO and Geological Survey of India are providing expertise in planning and implementation. Several sets of tunnelling machineries and cranes have also been imported.
Presently 95% of the Arch work of the Chenab Bridge, world’s tallest railway bridge is complete, while the work on the Anji bridge an asymmetric cable stayed bridge is on in full swing. 81.21Km of the total 97.64 Km main tunnelling and 53.50 Km out of 60.5 Km escape tunnel works have been completed. 12 mega and 10 minor bridges have been completed. Laying of the remaining 12 mega bridges and one more minor bridge is to be completed by 2021-22.

রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেজ মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা পায়খৎলিবা রেলৱেগী নেসনেল প্রোজেক্তশিংগী খোঙজেল য়েংশিনখ্রে
য়ু.এস.বি.আর.এল.গী লেমহৌরিবা শরুক্কী থবকশিং মিসন মোদতা লোইশিল্লগনি
কাস্মির রিজনদা লৈবাক্কী মফম অতৈদগী নোংজু নুংশা খায়দবা লম্বী থোং পীবদা মীৎয়েঙ থম্লি
প্রোজেক্ত মতম মতমগী ওইনা য়েংশিনবনা শেমগৎ শাগৎলিবা অমদি রেল লাইন থারিবা অসিগী খোঙজেল য়াঙখৎহনগনি
30 DEC 2020 1:32PM by PIB Imphal
রেলৱেজকী ইকায়খুম্নরবা মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়লনা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা য়ু.এস.বি.আর.এল.গী নেসনেল প্রোজেক্তকী হৌজিক লৈরিবা খোঙজেলগী য়েংশিনখ্রে‍। ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা পাঙথোকখিবা মীফম অদুদা রেলৱে বোর্দকী সি.ই.ও. অমসুং চেয়রমেন শ্রী ভি.কে. য়াদব অমসুং নোরদর্ন রেলৱেগী জেনেরেল মেনেজর শ্রী অশুতোস গঙ্গলসু শরুক য়াখি‍। য়ু.এস.বি.আর.এল. প্রোজেক্তকী চীফ এদমিনিস্ত্রেতিব ওফিসর/কন্সত্রক্সন শ্রী বিজয় শর্ম্মনা ইকায়খুম্নরবা মন্ত্রীদা প্রোজেক্ত অদুগী কত্রা-বনিহল শরুক্কী অরোইবা তাঙ্কক্কী হৌজিক ওইরিবা ফীভমগী মতাঙদা পাউদমখি‍।
প্রোজেক্ত অদুগী খোঙজেলদা অপেনবা ফোঙদোক্লদুনা রেলৱেজ মন্ত্রীনা প্রোজেক্ত অসি লোইশিন্দুনা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মীয়ামগী অপামবা ফংহন্নবা অমদি লমদম অসিদা লৈবাক্কী অতৈ মফমশিংগা শম্ননবা অফবা চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ ফংহনগদবনি হায়না হায়খি‍। মহাক্না প্রোজেক্ত অদু পায়রিবা ইঞ্জিনিয়রশিংদুদা লেমহৌরিবা শরুক অদু মিসন মোদতা লোইশিন্নবা ৱাফম থমখি‍। মখোয়গী মফমদা মচাক মথুম লৌশিনবা অমদি অয়াবা লৌবগী থবকশিং লম্বী অদু শেমগৎপদা থিন্থদনবগীদমক মতম চানা পায়খৎনবা ৱাফমসু থমখি‍।
নোরদর্ন রেলৱেগী জি.এম. শ্রী অশুতোস গঙ্গলনা হৌজিক হৌজিক শেমগৎ শাগৎপগী থবক পায়খৎলিবা রমবন অমসুং রিয়সি দিস্ত্রিক্ততা কোবিদকী রেদ অমসুং ওরেঞ্জ জোন ওইজরবসু প্রোজেক্তকী থবকশিং কোবিদ-১৯গী এস.ও.পি. ঙাক্না পায়খৎলি‍ হায়না মন্ত্রীগী মফমদা পাউদমখি‍। খুৎশা হৈবশিংগী কেম্প অমদি আইসোলেসন সেন্তরশিং থবক মফমদা পীরি‍। প্রোজেক্ত অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা থবক শুরিবা মীওই ৩৬৬ ভাইরস অসিনা নাবা থেংনখি অদুবু মখোয় পুম্নমক মপুং ফানা ফখ্রে‍।
য়ু.এস.বি.আর.এল. (উধমপুর শ্রিনগর বরামুল্লা রেল লিঙ্ক) অসি কাস্মির রিজনবু লৈবাক্কী অতৈ মফমশিংগা শম্নহন্নবা পান্দমদা হিমালয়া ফাউরগা ব্রোদ গেজ রেলৱে লাইন শেমগৎনবা ইন্দিয়ন রেলৱেনা পায়খৎপা নেসনেল প্রোজেক্তনি‍। নোংজু নুংশা খায়দবা, শীজিন্নবদা নুংঙাইবা, খুদোং চাবা অমদি মমল চঙদবা মীয়ামগী চত্থোক চৎশিনগী থৌওং অসিনা লৈবাকসিগী অৱাং ইথং থংবা অল্পাইন রিজনগী মপুং ওইবা চাউখৎপা ফীভম পুরক্নবগী চঙদ্রবা য়াদ্রবা মচাক ওইরগনি‍।
প্রোজেক্ত অসিগী অহানবগী তাঙ্কক অহুমগী শেমগৎ শাগৎপশিং লোইরে অমদি লাইন অসি কাস্মির তম্পাক্কী বরামুল্লা-বনিহল অমদি জম্মু-উধমপুর-কত্রাগী মরক্তা ত্রেন চেনবা য়াবা থাক্তা লৈরে‍। মসিগা তাইনবা শরুক্কী কিলোমিতর ১১১ শাংবা কত্রা-বনিহল শরুক্কী থবক মফমসি খ্বাইদগী খুদোংচাদবা, অমদি মাগী লৈমায়গী ফীভম লোয়ননা খোঙলম অরুবা কয়া লৈবগী খুদোংথিবা কয়া লৈবনা হৌজিক চত্থরি‍। হায়রিবা শরুকসিদা তোঙান তোঙানবা মশক নাইগদবা থোং অমসুং লৈনুংহুৎশিং লৈরি‍। হায়রিবা শরুকসিদা লৈগদবা রেল লম্বী পরিংগী অয়াম্বা শরুক লৈনুংহুৎ নৎত্রগ থোং মথক্তা ফাওরগা চৎকনি‍। মসিগী খুদোংচাদবা মফমসিদা কংফালগী চত্থোক চৎশিনগী মতিং লৈবা পাম্বা অমা লৈতবনা মরম ওইরগা রেলৱেনা অহানবদা কিলোমিতর ২০৫ শাংবা লম্বী পরিং অমা হান্না কন্সত্রক্তসন সাইত য়ৌনবা শেমগৎপা তাখি‍।
রেল লম্বী শেম্বদা নিংথিনা এক্সপিরিএন্স লৈরবা এজেন্সী অহুম; আই.আর.সি.ও.এন., কে.আর.সি.এল. অমসুং নোরদর্ন রেলৱে প্রোজেক্ত অসিদা থবক তৌরি‍। মালেমগী এজেন্সী অমদি আই.আই.তি. রুরকী, আই.আই.তি দিল্লী, দি.আর.দি.ও. অমসুং জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়ানচিংবা ভারতকী মকোক থোংবা ইন্সতিত্যুৎশিংনা থৌরাং য়াৎপদা অমদি থবক পায়খৎপদা মখোয়গী হৈশিংবা পাউতাক পীরি‍। লৈনুংহুৎ হুৎনবা মেচিনরীশিং ঐমদি ক্রেনশিংসু মপান্দগী পুশিল্লকখি‍।
হৌজিক মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা রেলৱে থোং চেনব থোংগী অর্চকী থবক্কী চাদা ৯৫ লোইশিল্লে অদুগা এসিমিত্রিক কেবল ব্রিদজ অমা ওইরিবা অঞ্জি থোংগী থবক খোঙজেল য়াঙনা চঙশিল্লি‍। কিলোমিতর ৯৭.৬৪ শাংবা লৈনুংহুৎকী কিলোমিতর ৮১.২১ অমদি কিলোমিতর ৬০.৫ শাংবা এস্কেপ তনেলগী কিলোমিতর ৫৩.৫০গী থবক লোইশিল্লে‍। অচৌবা থোং ১২ অমদি থোং মচা ১০ শাবা লোইরে‍। লেমহৌরিবা থোং অচৌবা ১২ অমদি থোং মচা অমগী থবক ২০২১-২২ ফাওবগী মনুংদা লোইরগনি‍।