Ministry of Health and Family Welfare
Press Statement by the Drugs Controller General of India (DCGI) on Restricted Emergency approval of COVID-19 virus vaccine
03 JAN 2021 11:23AM by PIB Delhi
The Subject Expert Committee of Central Drugs Standard Control Organisation (CDSCO) met on 1st and 2nd January, 2021 and made recommendations in respect of proposal for Restricted Emergency Approval of COVID-19 virus vaccine of M/s Serum Institute of India and M/s Bharat Biotech as well as Phase III clinical trial of M/s Cadila Healthcare Ltd.
The Subject Expert Committee consists of domain knowledge experts from the fields of pulmonology, immunology, microbiology, pharmacology, paediatrics, internal medicine, etc.
M/s Serum Institute of India, Pune has presented a Recombinant Chimpanzee Adenovirus vector vaccine (Covishield) encoding the SARS-CoV-2 Spike (S) glycoprotein with technology transfer from AstraZeneca/Oxford University. The firm submitted safety, immunogenicity and efficacy data generated on 23,745 participants aged ≥ 18 years or older from overseas clinical studies. The overall vaccine efficacy was found to be 70.42%. Further, M/s Serum was granted permission to conduct Phase-II/III clinical trial on 1600 participants within the country. The firm also submitted the interim safety and immunogenicity data generated from this trial and the data was found comparable with the data from the overseas clinical studies. After detailed deliberations Subject Expert Committee has recommended for the grant of permission for restricted use in emergency situation subject to certain regulatory conditions. The clinical trial ongoing within the country by the firm will continue.
M/s Bharat Biotech has developed a Whole Virion Inactivated Corona Virus Vaccine (Covaxin) in collaboration with ICMR and NIV (Pune), from where they received the virus seed strains. This vaccine is developed on Vero cell platform, which has well established track record of safety and efficacy in the country & globally.
The firm has generated safety and immunogenicity data in various animal species such as mice, rats, rabbits, Syrian hamster, and also conducted challenge studies on non-human primates (Rhesus macaques) and hamsters. All these data has been shared by the firm with CDSCO. Phase I and Phase II clinical trials were conducted in approx.800 subjects and the results have demonstrated that the vaccine is safe and provides a robust immune response. The Phase III efficacy trial was initiated in India in 25,800 volunteers and till date, ~22,500 participants have been vaccinated across the country and the vaccine has been found to be safe as per the data available till date.
The Subject Expert Committee (SEC) has reviewed the data on safety and immunogenicity of the vaccine and recommended for grant of permission for restricted use in emergency situation in public interest as an abundant precaution, in clinical trial mode, to have more options for vaccinations, especially in case of infection by mutant strains. The clinical trial ongoing within the country by the firm will continue.
M/s Cadila Healthcare Ltd., has developed a Novel Corona Virus-2019-nCov-Vaccine using DNA platform technology. The firm initiated Phase-I/II clinical trial in India in more than 1000 participants which is ongoing. The interim data suggests that the vaccine is safe and immunogenic with three doses when administered intradermally. Accordingly, firm has sought permission to conduct Phase-III clinical trial in 26000 Indian participants, which has been recommended by the Subject Expert Committee.
M/s Serum and M/s Bharat Biotech vaccines have to be administered in two doses. All the three vaccines have to be stored at 2-8° C.
After adequate examination, CDSCO has decided to accept the recommendations of the Expert Committee and accordingly, vaccines of M/s Serum and M/s Bharat Biotech are being approved for restricted use in emergency situation and permission is being granted to M/s Cadila Healthcare for conduct of the Phase III clinical trial.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভাইরস ভেক্সিনগী রেস্ত্রিক্তেদ ইমর্জেন্সী এপ্রুভেলগী মতাঙদা দ্রগ কন্ত্রোলর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.জি.আই.)গী প্রেসতা থাদোকপা ৱারোল
03 JAN 2021 11:23AM by PIB Imphal
সবজেক্ত এক্সপর্ত কম্মিতী ওফ সেন্ত্রেল দ্রগ্স স্তেন্দর্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন (সি.দি.এস.সি.ও.)না জনুৱারী ১ অমসুং ২, ২০২১দা মীফম পাঙথোক্তুনা এম./এস. সিরুম ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইন্দিয়া অমসুং এম/এস. ভারত বাইওতেককী কোবিদ-১৯ ভাইরস ভেক্সিনশিং রেস্ত্রিক্তেদ ইমর্জেন্সী এপ্রুভেল অমসুং এম/এস কেদিলা হেল্থকেয়র লিমিতেদগী ভেক্সিনগী অহুমশুবা তাঙ্কক্কী ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী অয়াবা পীবগী ৱাফমগী মতাঙদা রিকমেন্দেসনশিং শেমখ্রে‍।
সবজেক্ত এক্সপর্ত কম্মিতী অসিদা পল্মোনোলোজী, ইম্ম্যুনোলোজী, মাইক্রোবাইওলোজী, ফার্মাকোলোজী, পেদিয়াত্রিক্স, ইন্তর্নেল মেদিসিননচিংবা হীরমশিংগী দোমেন নোলেজ এক্সপর্তশিং য়াওরি‍।
এম/এস সিরুম ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইন্দিয়া, পুনেনা এস্ত্রাজিনেকা/ওক্সফোর্দ য়ুনিভর্সিতীদগী তেক্নোলোজী ত্রান্সফরগা লোয়ননা সার্স-কোভ-২ স্পাইক (এস) গ্লাইকোপ্রোতিন এনকোদ তৌরবা রিকোম্বিনেন্ত চিম্পাঞ্জী এদেনোভাইরস ভেক্তর ভেক্সিন (কোভিসিল্দ) পুথোরকখি‍। ফর্ম অসিনা মপান লৈবাকশিংদা চত্থখিবা চহী ১৮ নৎত্রগা মসিদগী হেনবা শরুক য়াখিবা মীওই ২৩,৪৭৪৫দগী ফংখিবা সেফতী, ইম্ম্যুনোজিনিসিতী অমসুং এফিকেসী দেতা থাগৎলকখি‍। অপুনবা ভেক্সিনগী কান্নবগী চাং অসি চাদা ৭০.৪২ ওইবা থেংনখি‍। মখা তানা, এম/এস সিরুমদা লৈবাকসিদা মীওই ১৬০০দা ফেজ-২/৩কী ক্লিনিকেল ত্রাইএল পাঙথোক্নবা অয়াবা পীখি‍। ফর্ম অসিনা হায়রিবা চাংয়েং অসিদগী মরক্কী ওইবা সেফতী অমসুং ইম্ম্যুনোজিনিসিতী দেতাসু থাগৎলকখি অমদি দেতা অদু মপান লৈবাক্তা চত্থখিবা ক্লিনিকেল স্তদীশিংগী দেতাগা চাংদম্নবা য়াবা ফীভম থেংনখি‍। কুপ্না খন্নরবা মতুংদা সবজেক্ত এক্সপর্ত কম্মিতীনা অকক্নবা রিগুলেতরী কন্দিসনগী মখাদা অথু অকায়গী ফীভমদা শীজিন্ননবা অয়াবা পীননবা রিকমেন্দ তৌরকখি‍। ফর্ম অসিনা লৈবাকসিদা চত্থরিবা ক্লিনিকেল চাংয়েং মখা চত্থখিগনি‍।
এম/এস ভারত বাইওতেক্না আই.সি.এম.আর. অমসুং এন.আই.ভি.(পুনে)গা খুৎশম্নরগা মখোয়দগী ভাইরস সীদ স্ত্রেন লৌদুনা হোল ভিরিওন ইনএক্তিভেতেদ কোরোনা ভাইরস ভেক্সিন (কোভেক্সিন) পুথোকখি‍। ভেক্সিন অসি লৈবাকসিদা অমদি মালেমগী ওইনা শাফবা অমদি কান্নবা ফীভম নীংথিনা লৈরবা ভেরো সেল প্লেতফোর্মদা শেমগৎখিবনি‍।
ফর্ম অসিনা উচি, উতিন, থেব, সিরিয়ন হেম্সতরনচিংবা তোঙান তোঙানবা শা মখলশিংদা চাংয়েং তৌখিবগী সেফতী অমসুং ইম্ম্যুনোজিনিসিতী দেতা পুথোরকখি অমদি নন-হ্যুমেন প্রাইমেতশিংদা (রেসস মেকক্যুস) অমসুং হেম্সতর) চেলেঞ্জ স্তদী চত্থখি‍। হায়রিবশিং অসিগী দেতা ফর্ম অসিনা সি.দি.এস.সি.ও.দা ফংহল্লকখি‍। ফেজ ১ অমসুং ফেজ ২ ক্লিনিকেল চাংয়েংশিং চাউরাক্না সবজেক্ত ৮০০লোমদা চত্থখি অমদি ভেক্সিন অসি শাফবা অমদি চাউনা ইম্ম্যুন রেস্পোন্স পীবা ঙমবগী মহৈ উবা ফংখি‍। ফেজ ৩ এফিকেসী ত্রাইএল ভারত্তা ভোলুন্তিয়র ২৫,৮০০দা হৌখি অমদি ঙসি ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংবদা মীওই ২২,৫০০দা ভেক্সিন কাপখ্রে অদুগা ভেক্সিন অসি ঙসি ফাওবদা ফংলিবা দেতাগী মতুং ইন্না ভেক্সিন অসি শাফবা ফীভম উৎলি‍।
সবজেক্ত এক্সপর্ত কম্মিতী (এস.ই.সি.)না ভেক্সিন অসিগী সেফতী অমসুং ইম্ম্যুনোজিনিসিতী দেতা নৈনরবা মতুংদা অখন্ননা ম্যুতেন্ত স্ত্রেন্না নাহল্লকপা ফীভমদা ভেক্সিনেসনগী খুদোংচাবা হেন্না ফংহন্নবা পান্দমদা ক্লিনিকেল চেংয়েংগী মওংদা মীয়ামগী য়াইফনবা য়েংলগা অথু অকায়গী ফীভমদা রেস্ত্রিক্তেদ ওইবা মওংদা শীজিন্ননবা অয়াবা পীনবা রিকমেন্দ তৌখি‍। ফর্ম অসিনা লৈবাকসিদা চত্থরিবা ক্লিনিকেল চাংয়েংসু মখা চত্থখিগনি‍।
এম/এস. কেদিলা হেল্থকয়ের লিমিতেদনা দি.এন.এ. প্লেতফোর্ম তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা নোভেল কোরোনা ভাইরস-২০১৯-এন.কোভ-ভেক্সিন অমা শেমখি‍। ফর্ম অসিনা ভারত্তা মীওই ১০০০ হেনবনা শরুক য়াদুনা ফেজ১/২ ক্লিনিকেল চাংয়েং হৌখি‍। মরক্কী দেতাদা ভেক্সিন অসি ইন্ত্রাদর্মেল্লী দোজ অহুম পীবা মতমদা শাফবা অমদি ইম্ম্যুনোজিনিক ওইবা ফীভম ফংখি‍। মসিগী মতুং ইন্না, ফর্ম অসিনা ভারত মচা ২৬০০০না শরুক য়াদুনা ফেজ ৩গী ক্লিনিকেল চাংয়েং পাঙথোক্নবা অয়াবা নিরকখি অমদি মদুমক সবজেক্ত এক্সপর্ত কম্মিতীনা রিকমেন্দ তৌখি‍।
এম/এস সিরুম অমসুং এম/এস ভারত বাইওতেক্কী ভেক্সিনশিং দোজ অনি কাপকদবনি‍। ভেক্সিন অহুম্মক দিগ্রী সেলসিয়স ২-৮ ফাওবদা থমগদবনি‍।
নীংথিনা নৈনরবা মতুংদা, সি.দি.এস.সি.ও.না এক্সপর্ত কম্মিতীগী রিকমেন্দেসনশিং অদু অয়াবা পীননবা ফিরেপ লৌখি অমদি মদুগী মতুং ইন্না এম/এস. সিরুম অমসুং এম/এস ভারত বাইওতেক্কী ভেক্সিনশিং অথু অকায়গী ওইনা রেস্ত্রিক্তেদ ওইবা মওংদা শীজিন্ননবা অমদি এম/এস কেদিলা হেল্থকেয়রগী ভেক্সিননা ফেজ ৩ ক্লিনিকেল চাংয়েং পাঙথোক্নবা অয়াবা পীরে‍।