Ministry of Health and Family Welfare
Update on New Strain of novel Coronavirus from U.K.
Total number of infected now stands at 38
04 JAN 2021 3:39PM by PIB Delhi
A total of 38 samples have been found to be positive with the new U.K variant genome.
10 in NIMHANS, Bengaluru, 3 in CCMB, Hyderabad, 5 in NIV, Pune, 11 in IGIB, Delhi, 8 in NCDC, New Delhi and 1 in NCBG, Kolkata.
NCBS, InSTEM, Bengaluru, CDFD Hyderabad, ILS Bhubaneswar, and NCCS Pune have so far found no UK mutant virus.
No.
Institute/Lab
Under
Persons detected with new COVID strain
1
NCDC New Delhi
MoHFW
8
2
IGIB New Delhi
CSIR
11
3
NCBG Kalyani (Kolkata)
DBT
1
4
NIV Pune
ICMR
5
5
CCMB Hyderabad
CSIR
3
6
NIMHANS Bengaluru
MoHFW
10
TOTAL
38
The positive samples are being tested at 10 INSACOG labs (NIBMG Kolkata, ILS Bhubaneswar, NIV Pune, NCCS Pune, CCMB Hyderabad, CDFD Hyderabad, InSTEM Bengaluru, NIMHANS Bengaluru, IGIB Delhi, NCDC Delhi) for genome sequencing.
All these persons have been kept in single room isolation in designated Health Care facilities by respective State Governments. Their close contacts have also been put under quarantine. Comprehensive contact tracing has been initiated for co-travellers, family contacts and others. Genome sequencing on other specimens is going on.
The situation is under careful watch and regular advice is being provided to the States for enhanced surveillance, containment, testing & dispatch of samples to INSACOG labs.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବ୍ରିଟେନରୁ ଆସିଥିବା ନୋଭେଲ କରୋନା ଭୂତାଣୁର ନୂତନ ଷ୍ଟ୍ରେନ ଉପରେ ସବିଶେଷ ସୂଚନା
ବର୍ତ୍ତମାନ ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 38ରେ ପହଞ୍ଚିଛି
04 JAN 2021 3:39PM by PIB Bhubaneswar
ବ୍ରିଟେନରେ ଦେଖା ଦେଇଥିବା ନୂତନ ଭାରିଆଣ୍ଟ ଜିନୋମ ଦ୍ଵାରା ମୋଟ 38 ଟି ନମୁନା ସଂକ୍ରମିତ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି ।
ନିମହାନ୍ସ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରୁ 10ଟି, ସିସିଏମବି ହାଇଦ୍ରାବାଦରୁ 3ଟି, ଏନଆଇଭି ପୁଣେରୁ 5ଟି, ଆଇଜିଆଇବି ଦିଲ୍ଲୀରୁ 11ଟି, ଏନସିଡିସି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରୁ 8ଟି ଏବଂ ଏନସିବିଜି କୋଲକାତାରୁ 1ଟି ।
ଏନସିବିଏସ, ଇନଷ୍ଟେମ, ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ, ସିଡିଏଫଡି ହାଇଦ୍ରାବାଦ, ଆଇଏଲଏସ ଭୁବନେଶ୍ୱର, ଏବଂ ଏନସିସି ପୁଣେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କୌଣସି ବ୍ରିଟେନର ମ୍ୟୁଟାଣ୍ଟ ଭୂତାଣୁ ପାଇ ନାହାଁନ୍ତି ।
କ୍ର ସଂ
ସଂସ୍ଥା/ପରୀକ୍ଷାଗାର
ଅଧୀନରେ
ନୂତନ କୋଭିଡ ଷ୍ଟ୍ରେନ ଦ୍ଵାରା ସଂକ୍ରମିତ ବ୍ୟକ୍ତି ସଂଖ୍ୟା
1
ଏନସିଡିସି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
8
2
ଆଇଜିଆଇବି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ
ସିଏସଆଇଆର
11
3
ଏନସିବିଜି କଲ୍ୟାଣୀ (କୋଲକାତା)
ଡିବିଟି
1
4
ଏନଆଇଭି ପୁଣେ
ଆଇସିଏମଆର
5
5
ସିସିଏମବି ହାଇଦ୍ରାବାଦ
ସିଏସଆଇଆର
3
6
ନିମହାନ୍ସ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
10
ମୋଟ
38
10 ଟି INSACOG ଲ୍ୟାବରେ (ଏନଆଇବିଏମଜି କୋଲକାତା, ଆଇଏଲଏସ ଭୁବନେଶ୍ୱର, ଏନଆଇଭି ଏବଂ ଏନସିସିଏସ ପୁଣେ, ସିସିଏମବି ଏବଂ ସିଡିଏଫଡି ହାଇଦ୍ରାବାଦ, ଇନଷ୍ଟେମ ଏବଂ ନିମହାନ୍ସ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ, ଆଇଜିଆଇବି ଏବଂ ଏନସିଡିସି ଦିଲ୍ଲୀରେ ପଜିଟିଭ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଉଛି ।
ଏହି ସମସ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ସଂପୃକ୍ତ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ସୁଧାର କେନ୍ଦ୍ରରେ ଏକକ କୋଠରୀରେ ରଖାଯାଇଛି । ସେମାନଙ୍କର ଘନିଷ୍ଠ ସମ୍ପର୍କୀୟଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ କ୍ଵାରେଣ୍ଟିରେ ରଖାଯାଇଛି । ସହ-ଯାତ୍ରୀ, ପାରିବାରିକ ସମ୍ପର୍କ ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ସହିତ ବିସ୍ତୃତ ଯୋଗାଯୋଗ ଏବଂ ଅନୁସନ୍ଧାନ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଅନ୍ୟ ଏକ ନମୁନା ପାଇଁ ଏକ ଜେନୋମ ସିରିଜ ଉପରେ କାର୍ଯ୍ୟ ମଧ୍ୟ ଚାଲିଛି ।
ସମଗ୍ର ପରିସ୍ଥିତିକୁ ସତର୍କତାର ସହିତ ତଦାରଖ କରାଯାଉଛି ଏବଂ INSACOG ପରୀକ୍ଷାଗାରଗୁଡିକରେ ଉନ୍ନତ ନିରୀକ୍ଷଣ, ଧାରଣ, ପରୀକ୍ଷା ଏବଂ ନମୁନା ପଠାଇବା ପାଇଁ ନିୟମିତ ବ୍ୟବଧାନରେ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଉଛି |
ପରିସ୍ଥିତି ଦୃଷ୍ଟିରୁ ସାବଧାନତା ଅବଲମ୍ବନ କରାଯାଉଛି ଏବଂ INSACOG ଲ୍ୟାବରେ ନମୁନାଗୁଡ଼ିକର ଉନ୍ନତ ନିରୀକ୍ଷଣ, ଆବଦ୍ଧାଞ୍ଚଳ, ପରୀକ୍ଷା ଏବଂ ନମୁନା ପଠାଇବା ପାଇଁ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ନିୟମିତ ରୂପେ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଉଛି ।