Ministry of Health and Family Welfare
Update on New Strain of novel Coronavirus from U.K.
Total number of infected now stands at 38
04 JAN 2021 3:39PM by PIB Delhi
A total of 38 samples have been found to be positive with the new U.K variant genome.
10 in NIMHANS, Bengaluru, 3 in CCMB, Hyderabad, 5 in NIV, Pune, 11 in IGIB, Delhi, 8 in NCDC, New Delhi and 1 in NCBG, Kolkata.
NCBS, InSTEM, Bengaluru, CDFD Hyderabad, ILS Bhubaneswar, and NCCS Pune have so far found no UK mutant virus.
No.
Institute/Lab
Under
Persons detected with new COVID strain
1
NCDC New Delhi
MoHFW
8
2
IGIB New Delhi
CSIR
11
3
NCBG Kalyani (Kolkata)
DBT
1
4
NIV Pune
ICMR
5
5
CCMB Hyderabad
CSIR
3
6
NIMHANS Bengaluru
MoHFW
10
TOTAL
38
The positive samples are being tested at 10 INSACOG labs (NIBMG Kolkata, ILS Bhubaneswar, NIV Pune, NCCS Pune, CCMB Hyderabad, CDFD Hyderabad, InSTEM Bengaluru, NIMHANS Bengaluru, IGIB Delhi, NCDC Delhi) for genome sequencing.
All these persons have been kept in single room isolation in designated Health Care facilities by respective State Governments. Their close contacts have also been put under quarantine. Comprehensive contact tracing has been initiated for co-travellers, family contacts and others. Genome sequencing on other specimens is going on.
The situation is under careful watch and regular advice is being provided to the States for enhanced surveillance, containment, testing & dispatch of samples to INSACOG labs.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
য়ু.কে.দগী লাকপা নোবেল কোরোনাভাইরসকী অনৌবা মখলগী অপদেৎ
হৌজিক অনাবা পুন্না মশিং ৩৮দা লৈরি
04 JAN 2021 3:39PM by PIB Imphal
অনৌবা য়ু.কে. ভেরিএন্ত জেনোমগী অপুনবা সেম্পল ৩৮ পোজিতিব ওইনা ফংলে।
বেঙ্গালুরুগী এন.আই.এম.ঐচ.এ.এন.এস.তা ১০, হায়দ্রাবাদকী সি.সি.এম.বি.দা ৩, পুনেগী এন.আই.ভি.দা ৫, দিল্লীগী আই.জি.আই.বি.দা ১১, নই দিল্লীগী এন.সি.দি.সি.দা ৮ অমসুং কোলকাতাগী এন.সি.বি.জি.দা ১।
এন.সি.বি.এস., আই.এন.এস.তি.ই.এম., বেঙ্গালুরু, সি.দি.এফ.দি. হায়দ্রাবাদ, আই.এল.এস. ভুবানেশ্বর অমসুং এন.সি.সি.এস. পুনে অসিদা হৌজিক ফাওবদা য়ু.কে. ম্যুতেন্ত ভাইরস লৈত্রি।
মশিং
ইন্সতিত্যুৎ/লেব
মখাদা
অনৌবা কোবিদ মখল থেংনরবা মীশিং
১
নই দিল্লীগী এন.সি.দি.সি.
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু
৮
২
দিল্লীগী আই.জি.আই.বি.
সি.এস.আই.আর.
১১
৩
কালয়ানি (কোলকাতা)গী এন.সি.বি.জি.
দি.বি.তি.
১
৪
পুনেগী এন.আই.ভি.
আই.সি.এম.আর.
৫
৫
হায়দ্রাবাদকী সি.সি.এম.বি.
সি.এস.আই.আর.
৩
৬
বেঙ্গালুরুগী এন.আই.এম.ঐচ.এ.এন.এস.
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু
১০
অপুনবা
৩৮
পোজিতিব সেম্পলশিং অসি লেব আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি. ১০দা তেস্ত তৌখি (কোলকাতাগী এন.সি.বি.জি., বেঙ্গালুরুগী এন.আই.এম.ঐচ.এ.এন.এস., হায়দ্রাবাদকী সি.সি.এম.বি., পুনেগী এন.আই.ভি., দিল্লীগী আই.জি.আই.বি., নই দিল্লীগী এন.সি.দি.সি.)
হায়রিবা মীওইশিং অসি মশা মশাগী ওইবা স্তেতনা শেম্বা হকশেলগী চেকশিন থৌরাং লৈবা মী অমত্তগী ওইবা নাইতোম ওইবা কাদা থম্লি। মখোয়গী নক্নবশিংসু ক্বারান্তাইন্দা থম্লি। লাকমিন্নবা, ইমুংগা শম্নখিবা অমসুং অতৈ অতোপ্পগী খুমাং চাওশিনবা পাউ ফাওন্নবা লৌখৎলে। অতোপ্পা স্পেসিমেন্দা জেনোম শেম্বা চৎথরি।
ফিবম অসি য়াম্না চেকশিন্না য়েংশিল্লি অমসুং স্তেতশিং অসিদা তৎতনা পাউতাক পীরি মদুদি হায়রিবা অসিদা য়াম্না কুপ্না য়েংশিন্নবা, লাকশিনবা, আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি.গী লেবতা তেস্তিং অমসুং সেম্পল পীবা অসিনি।